Home / Educativ / Întrebarea Zilei: Ce ai face cu privire la conflictul cu Ucraina dacă ai fi Președintele României?

Întrebarea Zilei: Ce ai face cu privire la conflictul cu Ucraina dacă ai fi Președintele României?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 2, 2022

Ce ai face cu privire la conflictul cu Ucraina dacă ai fi Președintele României?

Alexandru Balcu: Eu aș lansa către camarazi și prieteni o nouă intrebare a zilei: Ce-ai face dacă ai fi Președintele României? Bineînțeles, cu referire strict la acest conflict.

Mihnea Codrescu: Aș ataca imediat Ucraina la Sud-Sud-Vest, aș ocupă teritoriile pierdute din Ucraina și aș așeza trupe de menținere a păcii alături de Rusia în Transnistria și Rep. Moldova. Apoi aș cere Ungariei să intervină la Vest și i-aș susține la recuperarea teritoriilor pierdute. În sfârșit, aș propune un summit la Chișinău unde aș cere ratificarea actului de reîntregire multilateral și semnarea unui acord de colaborare militară anti-imperialistă cu Rusia, Ucraina redefinită, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Rep. Moldova, pe care aș lasă-o să-și definească voința în mod independent. Apoi, după aceste biruințe, aș iniția ieșirea din U.E. și NATO și aș lega imediat economia României de sfera de influență euro-asiatică. Parcă sună mai glorios decât să fim măcelăriți pentru acțiunile sioniste de la București sub comanda SUA, nu-i așa Alexandru Balcu?

 

Alexandru Balcu: Sună mai glorios, într-adevăr. Eu recunosc că nu aș face chiar toate acestea:

Nu aș ataca Ucraina imediat. Mai întâi, aș declara oficial că România nu susține Rusia în invazia Ucrainei (căci asta e, oricâte justificări – unele chiar reale, ar fi pentru intervenția militară a Rusiei în Ucraina). Aș susține însă dreptul rușilor din Donets și Lugansk de a se apară, inclusiv aș fi de acord cu intervenția armatei rusești pentru apărarea populației de origine rusă de acolo. În acest mod, aș pune imediat pe tapet problema teritoriilor furate aflate în prezent în componența Ucrainei – denunțarea și considerarea nulă de jure a tratatului Molotov – Ribbentrop, urmând aceiași pași pe care i-a făcut Rusia pentru Crimeea, în 2014: culminând cu intervenția armata pentru protecția românilor din Sudul și Sud-Vestul Ucrainei (căci la asta se va ajunge), la toate protestele internaționale (care vor fi cu siguranță) arătând hotărât că dreptatea e de partea României (apărarea populației românești față de agresiunea ucrainiană și anularea de facto a tratatului Molotov – Ribbentrop). Summitul la Chișinău – total de acord, pactul Molotov-Ribbentrop trebuie eliminat total. Nu îmi va păsa dacă Rusia e de acord cu această denunțare (a tratatului) sau nu, mai ales că sigur voi obține sprijinul Poloniei și al țărilor baltice în această chestiune. Pe unguri nu i-aș întreba nimic, se descurcă ei singuri. Și nici pe NATO, SUA și restul. Mai ales că, în paralel, aș arăta că nu voi face vreodată vreo alianță, fie și indirect, cu un stat ca și China, unde dictatura covid a îmbrăcat forme atroce. În acest fel, indiferent de rezultatul încercării de reunire cu Basarabia (de acord, trebuie și acordul bararabenilor în acest demers), aș justifica intenția de a nu fi nici cu NATO nici Rusia și China din motivul de a nu a fi partener unor state totalitare (aș denunța și dictatură neo-stângistă din Vest în acest fel). Nu cred că va fi nevoie să cer sprijinul nimănui – Polonia și țările baltice am spus, vor fi total de partea României, iar vecinii – Bulgaria, Serbia, Ungaria, chiar nu au ce spune la faza asta, vor fi ori de partea României sau cel puțin vor fi nevoite (din considerente de politică interna mai ales) să nu ne pună bețe în roate.

Am recitit ce am scris…îmi voi pune toată încrederea în Dumnezeu și Maica Domnului trăind fiecare zi ca o participare la o ruletă rusească.

9 comments

 1. In conjunctura actuala, daca asi fi presedintele Romaniei, asi declara neutralitatea fata de conflict si asi initia organizarea de referendumuri ale populatie de origine romana in teritoriile romanesti, pentru unirea cu patria mama.

 2. Sunt pe aceeasi linie cu domnul Codrescu !

 3. Buna seara,
  Sper ca nu suntem tembeli, dar Basarabia a fost luata Moldovei in 1812 prin tratatul de la Bucuresti (Hanul lui Manuc) de catre Rusia si nu de catre Ucraina. In veci nu va da Rusia Romaniei parte din Ucraina pe care si-o considera a sa.
  Recomand cartea “Ard malurile Nistrului”. Sunt cateva pagini despre mankurtizarea moldovenilor. Succes!

 4. Interventia NATO (SUA) in fosta Iugoslavie, a fost prima incalcare a tratatelor prin care s-au trasat granitele in Europa, de la sfarsitul WW2. De fapt a fost deschisa Cutia Pandorei. Rusii au acum si ei pretentii teritoriale si mai sunt inca multe state care nu sunt multumite de actualele granite.
  Dar respectarea acestor tratate a stat la baza acestei lungi perioade de pace din Europa.
  Denuntarea pactului Molotov-Ribbentrop, ne-ar avantaja pe noi, dar ce va face sa credeti ca Ungaria nu va insista si ea pe anularea Tratatului de la Trianon? Oricum o face dar nu asa de vocal.

 5. O soapta la ureche, domnilor: in numar imens romanii se salveaza singuri din Ucraina !
  Aici in Belgia romanii lucreaza in constructii – cu miile !
  Recent, USA a permis imigrarea lor acolo , drept care, tot cu miile, s-au repezit spre USA .

  IN UCRAINA BARBATII CU TREI COPII NU MAI ERAU LUATI IN ARMATA !!!!!!

  IN CLIPA ASTA, ROMANII UCRAINENI CARE MA AJUTA CU GOSPODARIA MI-AU DAT DREPT EXEMPLU UN UCRAINEAN CU 13 COPII, (RELATIV BOGAT CACI AVEA O STATIE DE BENZINA) CARE TOCMAI A FOST LUAT CU ARCANUL LA OASTE, DESI LEGEA A FOST CALCATA IN PICIOARE !

  ROMANII PARASESC UCRAINA SINGURI , CA SA SCAPE DE MACEL !

 6. As iesi din NATO si UE, as fugari trupele ameloce din tara, m-as alia cu Rusia si as ataca Ucraina dupa ce as obtine promisiunea ferma a Federatiei Ruse de recunoastere a granitelor Romaniei Mari asa cum a fost ea (fara Cadrilater).

 7. “as fugari trupele ameloce din tara,” (Hiperboreus)

  Uite aici cum se procedează:

  https://yt.artemislena.eu/watch?v=ewPw3FHqO5Q

  Să mă anunți și pe mine înainte.

 8. și ce ?..unii unguri visează la “trecutul imperial”, nu au capacitatea umană și militară sa-si pună în aplicare visele umede…iar daca va fi WW3 (cu componenta nucleară) chiar nu mai contează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *