Home / Știrea zilei / Florin Dobrescu – Discurs de foc la comemorarea de la Predeal! “Cei care au luptat și care au dat cel mai mare aport de sânge, de suferință, de sacrificu, în rezistența anticomunistă, adică legionarii. Acesta este adevărul.”

Florin Dobrescu – Discurs de foc la comemorarea de la Predeal! “Cei care au luptat și care au dat cel mai mare aport de sânge, de suferință, de sacrificu, în rezistența anticomunistă, adică legionarii. Acesta este adevărul.”

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 27, 2022

Florin Dobrescu – Discurs de foc la comemorarea de la Predeal

“Cei care au luptat și care au dat cel mai mare aport de sânge, de suferință, de sacrificu, în rezistența anticomunistă, adică legionarii. Acesta este adevărul.”

Buciumul:

După câteva zile friguroase, soarele a mângâiat tăpșanul pe care se află Schitul Sf Nicolae din Predeal, locul unde, în toamna lui 1940, au fost adunate și rămășițele pământești ale legionarilor executați sumar la 21/22 septembrie 1939 pe tot cuprinsul țării.

Sâmbăta 24 septembrie 2022, la inițiativa Fundației Buna Vestire – ai cărei membri au construit în 1998 monumentul de pe locul fostului cimitir legionar -, precum și a Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, a avut loc ceremonie religioasă de pomenire a sufletelor celor 252 de fruntași legionari executați în acea fatidică noapte. La ceremonie au participat și membrii grupării Camarazii, precum și ai Fundației George Manu.

După slujba religioasă, au vorbit preotul Marius Vișovan din partea Fundației George Manu și Florin Dobrescu, secretarul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu. S-a intonat Imnul legionarilor căzuți.

Aflăm din discursul lui Florin Dobrescu faptul că autoritățile Bisericii Ortodoxe din anii ’90 s-au opus inițiativei de ridicare a monumentului de la Predeal, dedicat legionarilor asasinați în noaptea de 21-22 septembrie. În ciuda obstacolelor, Antonie Plămădeală a spălat rușinea BOR, ajutând la ridicarea monumentului de la Predeal cât si a crucii de la Sâmbăta de Sus, cu condiția să nu se scrie ce urma să se scrie pe monument.

Florin Dobrescu a condamnat legile represive care ne interzic să vorbim despre legionari și i-a numit gheșeftari pe iudeii Marko Katz și Alexandru Florian, a căror activitate teroristă vulnerabilizează securitatea României.

 

Discurs de foc ce pârjolește pătura minciunii de pe istoria națională

 

Trăim vremuri în care acești oameni sunt nu doar batjocoriți, ci mai ales în ultima vreme se trage peste ei un munte de uitate. Sunt acoperiți de uitare și această uitare e păzită cu strășnicie de frică.

Legislația reprezivă, mă refer la legea antilegionară 217/2015, care completează OUG 31/2002, ca și celelalte legi care au apărut de atunci încoace, care sunt legi liberticide, sunt legi anticonstituționale, nu sunt făcute cel puțin pe termen scurt și mediu pentru a condamna oameni, ca dovadă că unii dintre noi care “am beneficiat” de dosare penale în ultimii ani nu am pățit nimic. Ele sunt făcute pentru a teroriza și pentru a crea teamă, știind că la adăpostul acestui sentiment de teamă apare autocenzura, apare teama omului că-și strică cariera, că o să aibă necazuri familia lui, că o să aibă el însuși necazuri, că o să i se umble la bani și atunci nu se mai vorbește nimic nici măcar de către istorici, de către cei care au datoria prin vocația lor, prin deontologia lor profesională, să mențină adevărul despre ceea ce s-a întâmplat, așa cum a fost.

E o pată pe obrazul poporului român pentru că acești oameni au fost omorâti, elita aceasta a tineretului românesc a fost omorâtă de români, nu contează de unde a venit ordinul. Și de instituții ale statului român, cu binecuvântarea capului Bisericii Ortodoxe Române la acel moment, deși au fost și preoți ortodocși omorâți și spânzurați trei zile pe drumuri în acel masacru.

De pe 24 februarie anul ăsta, domnul Alexandru Florian, știu că este numele celui care nu trebuie pomenit, ca și diavolul, dar îl pomenin și pe ăsta, că există. Domnul Katz și toți ceilalți gheșeftari  ai holocaustului au încetat să mai vorbească. 

Nu știu dacă ați văzut, dar nu au mai ieșit cu campanii împotriva lui Radu Gyr, împotriva lui Mircea Vulcănescu, împotriva legionarilor. Tac. Dar mai mult decât atât, cum să nu tacă, câtă vreme dinspre Rusia nu este zi să nu ni se spună că ăia luptă cu naziștii și că ei duc un proces de denazificare. Nu știu dacă știți că la începutul lunii septembrie, ambasada Rusiei din București a publicat un document, un raport oficial al ministerului de externe al Rusiei în care se dezbate pericolul recrudescenței nazismului în țările est-europene, punându-se reflectorul în special pe România și pe Polonia.

Dacă citiți acest raport, care a fost tradus parțial si se găsește și pe site-ul ambasadei Rusiei, este copiat totul până la virgulă, cu toată propaganda din ultimii 15 ani a institutului Elie Wiesel și a celor de la muzeul holocaustului din Washington, cu privire la recrudescența legionarismului în România. Ministerul de externe rus este îngrijorat și menționează acolo de faptul că are loc o adevărată recrudescență a legionarismului și a nazismului în România, că sunt omagiați oameni precum Radu Gyr, precum Mircea Vulcănescu, care sunt “criminali de război”, nu-i așa? Antisemiți. Totul exact cu ceea ce scria institutul Elie Wiesel în ultimii ani. Că mareșalul Antonescu tronează în bisericile din București, în fresce, Nichifor Crainic și alți mari oameni de cultură sunt incriminați și sunt foarte îngrijorați.

Concluzia în acest raport este că România până la urmă este o țară nazistă, în care nazismul este ocrotit la cel mai înalt nivel oficial și care stat român își dorește să refacă ceea ce a făcut Antonescu, adică să meargă până la Odessa, să ia inclusiv Transnistria. Sigur că sunt niște tâmpenii, dar nimeni de la nivelul statului român nu a dat o dezmințire. Păi cum să dea Iohannis o dezmințire, când președenția, prin frații Muraru…cum să dea guvernul, care îl are consilier pe probleme de combatere a antisemitismului pe Alexandru Muraru…cum să dea ministerul de externe dezimțiri câtă vreme autoritățile românești asta spun, pentru a face pe placul unor tovarăși de la Washington și din România, ai căror părinți au venit pe tancurile sovietice în 1944. Nu știu dacă realizați clivajul de logică din această situație. Enormitatea, aberația… ai impresia de multe ori că ești într-un film absurd.

Să nu uite acești domni că tot ceea ce au făcut în acești ani a fost împotriva României, nu au făcut decât să vulnerabilizeze, prin această campanie dementă împotriva așa-zisului pericol antisemit legionar, să vulnerabilizeze România, să vulnerabilizeze pacea socială în România, pacea interetnică din România și nu în ultimul rând statutul nostru de membru N.A.T.O. și de partener strategic al S.U.A..

Și să vadă și aliații noștri americani cât de fraieri au fost atunci când preluau pe nemestecate rapoartele făcute de aceste institute și ONG-uri și introduceau și vorbeau în rapoartele de monitorizare ale departamentului de stat al S.U.A., ani la rând despre recrudescența fascismului în România.

Se pare că unii oameni se întorc la vechea iubire întotdeauna, unii se întorc la vechea iubire a părinților lor, este vorba și cu acești evrei de stânga comuniști, care nu fac decât ceea ce au făcut si părinții lor. Să distrugă și să lovească în tot ceea ce este românesc.

Scopul lor nu este să lupte pentru democrație, nu este să lupte pentru U.E. sau N.A.T.O., ci indiferent că sunt sub șenilă rusească sau sub gumă de mestecat americană, să distrugă ultimele fundamente ale acestui popor, pe care le-au apărat, inclusiv prin moartea lor, cei 252 de oameni care în 1939 au fost executați. Și continuatorii lor, care au luptat și care au dat cel mai mare aport de sânge, de suferință, de sacrificu, în rezistența anticomunistă, adică legionarii. Acesta este adevărul.

Dumnezeu să ne ajute și Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei comemorați.

Discursul complet AICI.

6 comments

 1. Bravo Florin! Devoalată toată minciuna, inclusiv despre adevărata față a Rusiei în ceea ce ne privește. Prin discursul sau, Florin Dobrescu a clarificat sper și mintea celor care, de la începutul războiului, privesc la Putin și la argatul lui anti-legionar și anti-român Serghei Șoigu cu o admirație vecină cu orgasmul.

 2. Oare chiar stăpâniţi subiectul, cei care damnaţi Biserica şi Rusia totalmente?
  Florin Dobrescu a zis în discursul acesta şi despre Biserică că ar fi binecuvântat asasinarea legionarilor, deşi această zicere este doar un vechi mit fără probe, ca o bârfă, construit ulterior şi lansat de cartea unui evreu, Eugeniu Bahman, care a fost secretarul particular al regelui criminal Carol II, evreu care, publicându-şi Jurnalul după fuga din România împreună cu Carol II, pretinde că i-ar fi spus lui ulterior, în particular, patriarhul Miron că e bine că au fost ucişi Zelea Codreanu şi camarazii lui legionarii?
  Că „informaţia“ cum că patriarhul Miron era de acord cu asasinatele a plecat de la acest Bahman se vede din cartea lui Paul D. Quinlan, în „Regele Playboy – Regele Carol al II lea de România“.
  Din cauza spuselor acestui Bahman despre pretinsa aprobare dată de patriarhul Miron (ştiută numai de el, de Bahman, iniţial, în secret), unii au început să se gândească la ce spusese de fapt patriarhul în public, astfel încât să se confirme o asemenea „faptă“ a sa. Şi au dedus discutabil că unele vorbe ale patriarhului, din ziua de paşti a anului 1938, ar confirma dezvăluire făcută de evreu.
  Căci atunci, patriarhul ar fi rostit, între altele, în faţa a 60 de preoţi veniţi să-i ureze viaţă cu pace şi iertare tuturor, cuvintele „mai bine să moară unul pentru popor“, care încă nu aveau sensul atribuit ulterior, mai ales că erau de fapt inspirate sau chiar vorbele din Evanghelia după Matei, capitolul 5, v.29 („mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă“). S-a referit patriarhul Miron atunci la asasinarea lui Zelea Codreanu, care avea să aibă loc peste 7 luni de zile? Nu e asta doar impresia unora care au vrut să caute o confirmare ispitiţi de vorbele evreului?
  Mai ales că Armand Călinescu şi ceilalţi conspiratorii criminali nu aveau deloc nevoie să îl anunţe de planurile lor pe patriarh în nici o calitate a acestuia.
  Nu a fost patriarhul Miron Cristea doar un infatuat şi un premier de paie, folosit doar ca paravan, chiar pentru a-şi arunca apoi făptaşii crimele pe Biserică?
  A reuşit o minte evreiască (Bahman) să dezbine legionarii cu Biserica?
  S-ar putea spune mai multe, şi despre nedreapta acuză a unui comentator la adresa celor care nu ţin cu Ucraina şi SUA (coloniştii şi stăpânii nr.1 de azi ai României) şi care ar avea „orgasm“ de dragul Rusiei (o afirmaţie compromiţătoare politic), dar şi aşa nu cred că acest comentariu va fi postat de IP, aşa că nu are rost.

  • Cine e comentatorul? Inițial am crezut că ar putea fi Alexandru Balcu, dar el a zis despre Putin și Serghei Șoigu, nu despre Rusia și din câte știu nici nu ține cu Ucraina și SUA.

   • Numele secretarului lui Carol II care a pus în circulaţie parşiv vinovăţia Bisericii faţă de mişcarea legionară este mai bine cunoscut ca Eugeniu Buhman din Iaşi., iar „memoriile“ lui sunt publicate sub numele „Patru decenii în serviciul Casei Regale a României“.
    El venea din comunitatea de evrei de la Iaşi, deşi se dădea „alsacian“ de origine, „fără a indica deloc prin aceasta o origine germană“, zic istoricii, ci cosmopolită, dându-se cameleonic drept catolic, în loc de evreu, deşi alsacienii sunt protestanţi. Unii Buhmani s-au dat creştini pentru ca să beneficieze de încetăţenirea ca români din 1858.
    În 1939 mai aveam un Ghetl Buhman, şef al secţiei culturale al comunităţii evreieşti din Iaşi.
    Iar în Basarabia aveam ca membri în „Partidul Comunist din Rumînia“ foarte mulţi evrei, printre care şi pe un Buhman Lazar Abramovici (https://thraxusares.wordpress.com/2015/08/30/atrocitatile-evreilor-impotriva-neamului-romanesc-un-veritabil-genocid/).

    Eugeniu Buhman al lui Carol al II-lea era un duşman al mişcării legionare, în ziarul legionar Porunca Vremii din 2.11.1940 apărând articolul „O afacere cu mărci poştale. Cum a fost frustrat Statul, anual, cu zeci de milioane“, unde se arată că E. Buhman a traficat aproape 20 de ani mărcile poştale pe seama statului român, făcându-şi astfel o avere de câteva sute de milioane de lei.

 3. Rusia e într-un joc de termeni şi de motivaţii obscure după cum îi sunt sugerate parşiv de evreii ex-bolşevici de la noi, precum Alexandru Florian, de la Institutul Wiesel, bugetat prosteşte de statul român, dar politica României e “vinovată” de jocul total obedient faţă de centrele puterii Vestului, iar…
  „Ideologul lui Putin“, Dughin, a cărui fiica a fost recent asasinată mişeleşte de către serviciile secrete ucrainene (dirijate de la Londra de oligarhii evrei care urăsc Rusia), este numit şi el „fascist“, dar de Vest („during the early 1990s the neofascist Russian political theorist and philosopher Aleksandr Dugin“).
  „Fascistul“ Dughin vedea o uniune de interese a albilor creştin-ortodocşi la estul Europei, în care includea şi naţionalismul românesc, de aceea apărând şi profesorul Ioan Coja pe celebra „Lista lui Dughin“.
  Ideile de bază ale construcțiilor lui Alexander Dugin au la bază rădăcinile eshatologice ale teoriei „Complotului mondial” (evreii cosmopoliţi) și „dușmanului etern”, direct legate de Antihrist. Această imagine a fost încadrată imediat la “antisemitism ezoteric și conspirativ“, ca viziune, și include o viziune asupra istoriei ca un „război ocult etern” între creștinism și iudaism.
  Evreii simpli şi tradiţionali sunt văzuţi şi ei de Dughin tot ca victime ale capetelor înfierbântate ale iudaismului cosmopolit („evreii asimilați, cosmopoliți, care fac parte din ’modernizare’“)
  Ca să fie mai explicit, Dughin îşi cristalizase în ultima vreme ideologia naţionalist suveranistă vorbind despre răul general produs de „GUVERNUL DE OCUPAȚIE EVREIASCĂ din Occident” („Dugin has, in recent months, re-embraced ethnic nationalism and spoken openly about the Jewish Occupation Government in the West“), duşmanul suveranităţii naţiunilor.
  Acelaşi „Jewish Occupation Government in the West“ e responsabil, după Dughin, şi de manipularea Ucrainei şi îndreptarea ei împotriva ruşilor după anii 90.
  „Anti-evreismul lui Dughin“ l-a făcut ţinta asasinatului căruia i-a căzut victimă fiica sa Daria.

  • „GUVERNUL DE OCUPAȚIE EVREIASCĂ din Occident” (Jewish occupational government / JOG) acuzat de Aleksandr Dughin este acelasi fenomen numit si
   -Zionist occupation government,
   -Zionist occupational government
   -Zionist-occupied government (ZOG)
   In 1996, the Aryan Nations posted on its website an “Aryan Declaration of Independence”, stating that “the history of the present Zionist Occupied Government of the United States of America is a history of repeated injuries and usurpations having a direct object – the establishment of an absolute tyranny over these states.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *