Home / Actualitate / Firescul e Breaking News în România, Koveși Revocată de Iohannis

Firescul e Breaking News în România, Koveși Revocată de Iohannis

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 9, 2018

Firescul e Breaking News în România, Koveși Revocată de Iohannis

S-a întâmplat ceva normal și presa înnebunește.

Iohannis a revocat-o pe Koveși de la șefia DNA, după ce a stat 30 de zile să “citească” decizia CCR, în final punând în aplicare o hotărâre de la cea mai înaltă instanță judecătorească din România. Halal breaking news.

Sigur că Codruței îi place spectacolul așă că nu a ezitat să arunce cu petarde prin declarații de tip “Propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. CSM a dat un aviz negativ.” – când avizul CSM e doar consultativ,  și “Decretul semnat de preşedinte lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare a procurorilor faţă de Ministrul Justiţiei? O clarificare rămâne în continuare necesară.”

Mare lucru nu e de spus, eventual să ne reamintim ce este defapt DNA și cine sunt actorii principali care au definit instituția.

Adevărul:

Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), strămoşul DNA de astăzi, a luat fiinţă în anul 2002 prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 43/2002 a Guvernului României.

Deci pe când era Năstase președintele țării.

În mandatul Monicăi Macovei, pe când era Băsescu președinte, PNA a fost redenumit DNA (Departamentul Naţional Anticorupţie) şi trecut în subordinea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Noua structură a redobândit astfel dreptul de a vâna parlamentarii corupţi.

Monica Macovei e mare prietenă cu Koveși. Și cu Florin Bădiță. Și cu un anumit bătrân bogat.

Ultimele schimbări majore în evoluţia actuală a structurii anticorupţie au survenit în 2006. Departamentul Naţional Anticorupţie s-a transformat în Direcţia Naţională Anticorupţie, iar procurorul-şef al acesteia a fost pus în subordinea procurorului general al României.

Procurorul general era numit/propus de ministrul justiției, care este numit de președinte, deci în esență e omul președintelui, care pe vremea aceea a fost Traian Băsescu.

Un fapt interesant este că Hans Klemm, ambasadorul american, pleacă din țară taman azi după revocarea Codruțăi.

Firescul e Breaking News în România, Koveși Revocată de Iohannis

Înafara cosntatării situației actuale, rămâne de văzut cine va veni la șefia DNA de acum încolo.

 

One comment

  1. O sa puna in locul ei o alta sluga a evreilor. Stati linistiti. Actorii se schimba, regizorul ramane.

    In momentul in care Dragnea si Iohannis se intrec care dintre ei sa isi infinga mai adanc limba in fundul Israelului… rezultatul va fi acelasi.

    Persoana numita in locul lui Kovesi va sluji la aceeasi stapani.

    Praf in ochi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *