Home / Internațional / Filozof rus: Acesta nu este un război împotriva Ucrainei. Este o confruntare împotriva globalismului ca fenomen planetar integral

Filozof rus: Acesta nu este un război împotriva Ucrainei. Este o confruntare împotriva globalismului ca fenomen planetar integral

Redacția Internațională
Incorect Politic
Martie 5, 2022

Acesta nu este un război împotriva Ucrainei

Este o confruntare împotriva globalismului ca fenomen planetar integral

Acesta nu este un război împotriva Ucrainei. Este o confruntare împotriva globalismului ca fenomen planetar integral.

Este o confruntare la toate nivelurile – geopolitic și ideologic.

Rusia respinge totul în globalism: unipolarismul, atlantismul, pe de o parte, și liberalismul, anti-tradiția, tehnocrația, într-un cuvânt, Marea Resetare, pe de altă parte.

Este clar că toți liderii europeni fac parte din elita liberală atlantistă.

Rusia este acum exclusă din rețelele globaliste. Ea nu mai are de ales: fie să-și construiască lumea, fie să dispară.

Rusia a trasat un curs pentru a-și construi lumea, civilizația. Și suntem în război pentru asta. De aici reacția legitimă. Și acum primul pas a fost făcut. Dar suveranul în fața globalismului nu poate fi decât un spațiu mare, un stat-continent, un stat-civilizație. Nicio țară nu poate rezista mult timp la deconectarea completă.

Rusia creează un câmp de rezistență global.

Victoria noastră ar fi o victorie pentru toate forțele alternative, de dreapta și de stânga, și pentru toate popoarele. Începem, ca întotdeauna, cele mai dificile și periculoase procese.
Dar când câștigi, toți beneficiază. Ar trebui să fie așa. Creăm condițiile pentru o adevărată multipolaritate. Iar cei care sunt gata să ne omoare acum vor fi primii care vor profita din acțiunea noastră mâine.

Ce înseamnă pentru Rusia ruperea de Occident? Este o mântuirea.

Occidentul modern, unde triumfă Rothschild, Soros, Schwab, Bill Gates și Zuckerberg, este cel mai dezgustător lucru din istoria lumii.

Nu mai este Occidentul culturii mediteraneene greco-romane, nici Evul Mediu creștin, nici violentul și contradictoriul secol XX. Este un cimitir pentru deșeurile toxice ale civilizației, este anti-civilizație.

Și cu cât Rusia se desprinde mai repede și mai complet de ea, cu atât se întoarce mai repede la rădăcini. La ce? Cu rădăcini creștine, greco-romane, mediteraneene, europene… Adică cu rădăcini comune adevăratului Occident. Rădăcinile acelea – ale lor! – Occidentul modern le-a suprimat. Și au rămas în Rusia.

Rusia nu este Europa de Vest. Rusia a urmat grecilor, Bizanțului și creștinismului oriental. Și ea încă merge așa. Da, cu zig-zaguri și ocoliri. Uneori, fundături. Dar se mișcă. Rusia s-a născut pentru a apăra valorile Tradiției împotriva lumii moderne. Este tocmai această „răzvrătire împotriva lumii moderne”. Înțelegeți?

Europa trebuie să se rupă de Occident, iar Statele Unite trebuie să-i urmeze pe cei care resping globalismul. Și atunci toată lumea va înțelege semnificația războiului modern din Ucraina.

Mulți oameni din Ucraina au înțeles acest lucru. Dar teribila propagandă furioasă liberal-nazistă nu a lăsat nimic din mintea ucrainenilor.

Ei își vor veni în fire și vor lupta cu noi pentru împărăția luminii, pentru tradiție și pentru o adevărată identitate creștină europeană.

Ucrainenii sunt frații noștri. Au fost, sunt și vor fi. Ruptura cu Occidentul nu este o ruptură cu Europa. Este o ruptură cu moartea, degenerarea și sinuciderea.

*

*

Sursa:

Alexandre Douguine : “La Russie est en train de créer un champ de résistance mondial” – Egalite et Réconciliation

*

Notă de subsol a lui Mihai Șerban.:

Când Dugin spune “liberal-nazistă”, se referă la imposibilitatea altei căi în viziunea propagandei occidentaliste, refuzul altei gândiri, altei civilizații, fie aceasta mai slabă economic sau științific. Se referă la absolutismul germaniei naziste care considera superioritatea științifică, forța armată, industrială sau economică, definiția absolută a civilizației. Neacceptând existența unor mari civilizații care nu aveau în comun religia dialecticii materialistă, de exemplu. Prin urmare Dugin are dreptate: acest liberalism îmbracă uniforma nazistă. Accepți forțat sau te bombardează – nu există lume inafara matrixului matematic.

*

Notă de subsol a redacției naționale Incorect Politic:

Dugin este un personaj controversat și urât de români cu diferite orientări politice. Nu trebuie să urmăm orbește toate ideile ambalate de Dugin, căruia i se reproșează un pan-slavism imperialist, dar suntem datori să luăm în considerare informațiile adevărate, indiferent de cine le rostește, iar afirmația “Occidentul modern, unde triumfă Rothschild, Soros, Schwab, Bill Gates și Zuckerberg, este cel mai dezgustător lucru din istoria lumii” este în sine un semnal puternic, o numire a inamicului care parazitează popoarele europene.

29 comments

 1. Tot propaganda si asta. Bine de ascultat/citit, dar informatia trebuie tratata cu circumspectie. La fel ca si propaganda Vestica.
  https://youtu.be/q1W5o3Xz5OI

 2. Nu mă pricep la globalism și la fenomene planetare integrale dar observația următoare mi se pare excelentă:

  “Nu trebuie să urmăm orbește toate ideile […], dar suntem datori să luăm în considerare informațiile adevărate, indiferent de cine le rostește”

  Și aici eu îl citez pe patriarhul Daniel: “Un om singur valorează mai mult decât întreg universul material. Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om” și nu continui pentru că mai departe nu subscriu.

  https://www.antena3.ro/actualitate/patriarhul-daniel-toate-galaxiile-nu-valoreaza-cat-sufletul-unui-om-este-mare-nevoie-ca-sa-pretuim-227014.html

  Și mai e cineva care susține punctul de vedere al patriarhului: “We’re all worth it, man. We’re all worth millions of planets and stars and galaxies and universes.”

  https://youtube.076.ne.jp/watch?v=T8eJ9W_siM8

  • Nu este gresit sa expui punctele de vedere a sustinatorilor politicilor lui Putin. Ba din contra, mi se pare ca ajutati extrem de mult cititorii sa isi faca o idee si mai clara despre ce personaje il inconjoara si in ce directie ar veni tarata societatea nostra in cazul in care propaganda acestuia ar avea succes, daca cineva inca nu a inteles. Dar ceea ce ma lasa perplexa, este nota redactiei, care are pretentia de a fi impartiala si obiectiva. Sa numesti negru pe alb pe Bill Gates si Zuckerberg, citez “afirmatia “Occidentul modern, unde triumfă Rothschild, Soros, Schwab, Bill Gates și Zuckerberg, este cel mai dezgustător lucru din istoria lumii” este în sine un semnal puternic, o numire a inamicului care parazitează popoarele europene., in conditiile in care acest articol a fost publicat din fata unui calculator si chiar la sfarsitul notei este prezent link-ul spre profilul Facebook al publicatiei este de o ipocrizie care nu are limite. Rusine!

   Ps: Cel putin aceste personaje au ajuns sa aiba influenta si averea pe care o au prin intemediului propriilor inventii.
   Daca tot sunteti impartiali, vorbiti-ne despre cum si-a castigat Putin influenta si averea.

   • Ce spanac a “inventat” Soros? Speculațiile financiare sau cumpărarea de datorii ale statelor? Sau Rothschilzii (camăta de mare anvergură)? Nici măcar Bill Gates n-a “inventat” ceva, poate ar trebui să citești despre Gary Kildall inventatorul CP/M și despre cum de fapt Bill Gates a copiat interfata grafică pentru Windows de la centrul de cercetare Xerox. Iar Zuckerberg… interesează-te de frații Winklevoss și rețeaua lor socială și cum i-a țepuit Marky.

   • Si ce daca ai inventat calculatorul, si nici macar calculatorul, acesta a fost inventat de von Neuman, ai inventat niste programe, asta inseamna sa le folosesti in scop egoist pentru control totalitar si cenzura ? Si de fapt Bill si Mark au fost cumparati de fondurile de investitii ale bancherilor mentionati, adica bancherii conduc lumea asta nu cei care au inventat calculatorul sau programele, asta e durerea si durerea si mai mare e ca cei ca tine vad efectele si poleiala nu cauzele profunde !

 3. Excelent articol ! I-am făcut pe mulți să turbe pe unde am reușit să-l (re)postez !
  Respect !

  • Esti tare de tot, te invit sa iti duci copii in excursie la Kiev, si dupa asta sa multumesti impreuna cu poprul ucrainean….
   “Europa trebuie să se rupă de Occident, iar Statele Unite trebuie să-i urmeze pe cei care resping globalismul. Și atunci toată lumea va înțelege semnificația războiului modern din Ucraina.

   Mulți oameni din Ucraina au înțeles acest lucru. Dar teribila propagandă furioasă liberal-nazistă nu a lăsat nimic din mintea ucrainenilor.

   Ei își vor veni în fire și vor lupta cu noi pentru împărăția luminii, pentru tradiție și pentru o adevărată identitate creștină europeană.””

   • Imi pare rau dar promovezi ideile globaliste. Nici unul din cei enumerati nu si-au facut averea orin munca scinstita. Societatea capitalista in forma actuala este profund imorala. Din pacate prin manipulare masiva si prin renuntarea premeditata la invatamint temeinic s-a ajuns ca lumea sa creada minciunile acestor globalisti. Nu-mi trebuie nici un fel lamurire in plus. Ma uit unde a ajuns Romania in miinile acestor nemernici, O tara aflata in plina epoca a sclaviei globaliste. O sa zici ca cei alesi au facut asta. Fals, ei sint cei numiti. La fel s-a intimplat si in Ucraina si uite unde au adus-o. Fi te rog mai atenta la amnunte si ,mai ales, incearca sa faci comparatie cu fapte similare din istorie. America , vrind sa conduca Europa in continuare, o destabilizeaza intentionat. Motivele sint economice,clar. Corporatiile conduc lumea. si corporatiile intretin conflicte de zeci de ani, culmea pe teritoriul altor state nu al lor. Nu ti se par toate astea ca bat la ochi???? Nu ma intereseaza ce spune Dughin la fel spun si cei din vest, sint platiti pentru asta. Cert este ca noi vrem pace aici in Europa si ne-am saturat de Satanele Unite sa ne faca ordine. Europa este suficient de desteapta sa-si construiasca viitorul singura. Gata! Ajunge! Conditia este clara sa plece NATO de la granita Rusiei si gata. Cum oare nu intelege lumea asta???????

 4. Ba nu, Mihai Șerban. Dugin nu are dreptate și trebuie să scăpăm odată din idioțenia asta cu “nazistule, fascistule” ca termen peiorativ, care denotă influențe evreiești sau comuniste. Dacă e de înțeles la ignoranți, la genul de oameni care semnează pe aici e de nescuzat. Iar Dugin e doar un bolșevic, sau dacă vrei Nazbol. Dugin urăște albii și promovează aceleași idei evreiești gen “albii sunt rasiști” șamd si “albii n-au civilizație”. Se spunea la un moment dat că are influență pe lângă Putin, dar se pare că nu mai e valabil. Să sperăm că așa e.

  • Torquemada, dacă liberalismul globalist îmbracă haina sinagogii, așa cum probabil vrei să dai de înțeles, dat fiind compromiterea totală și irevocabilă a termenului, nu mai bine să fie asemuit nazismului??? Nu de alta, dar cum faci să ocolești iubirea de evrei – condiționată prin holocaust pedagogic la populațiile europene – ca să te lupți împotriva hidrei jidovești?… Sau vrei să mai folosești încă un secol o tehnică care nu a dat niciun rezultat?

 5. Rușii pun stăpânire pe termenul nazist și îl instrumentalizează împotriva celor care se folosesc de rezultatul nazismului pentru a domina lumea. Înțelege cine poate, însă este clar că geniul acestei preluări prin învăluire depășește capacitatea de ințelegere a maselor. Cât despre nazism, aceasta este variantă germană și absolutistă a fascismului italian sau spaniol. A te considera fascist nu te leagă automat de nazism care, încă odată, este exclusiv german, adică neo-protestant și eminamente anti-ortodox. De astfel, Germania nazistă a forțat trimiterea legionarilor pe linia întâi ca să-i curețe. Prin urmare, fiecare să vină cu o construcție argumentată când are să aducă lămuriri personale.

  • A te considera fascist nu te leagă automat de nazism care, încă odată, este exclusiv german, adică neo-protestant și eminamente anti-ortodox.
   Oy vey, nu mă înebuni. Al 3-lea Reich era refacerea imperiului romano-catolic german. Mai ai și alte gogoși să ne servești? S-a scris și aici pe site despre cum biserica ortodoxă rusă în exil l-a susținut pe Hitler, așa de antiortodocși erau nemții. Să nu mai vorbim că țarii Rusiei erau germani la origine. Tot așa rușii promovează și azi minciuna că Lenin a fost finanțat de nemți. Adevărul de 100 de milioane e influența evreiască,
   “Prin urmare, fiecare să vină cu o construcție argumentată când are să aducă lămuriri personale.”
   Cu “argumente” ca ale tale…

 6. “Occidentul modern, unde triumfă Rothschild, Soros, Schwab, Bill Gates și Zuckerberg, este cel mai dezgustător lucru din istoria lumii.”

  Asa a spus Alaric I-ai Alla-Reiks) dupa ce a cucerit Roma (410), la plecare… referindu-se la “stilul de viata” al localnicilor.

 7. Acum ziceți de Bill Gates, dar ce sistem de operare folosiți? Pentru că:

  https://www.incorectpolitic.com/cat-timp-va-exista-termenul-de-holocaust-al-evreilor-din-romania-partida-se-incheie-cu-un-2-pierdem-pe-teren-propriu/#comment-46810

  “La mine, Windows7 Pro – pe Mozilla – Firefox […]” (gheorghe)

  Alte observații:

  https://www.incorectpolitic.com/companii-care-au-sustinut-parada-de-poponari-din-bucuresti-si-copiii-terorizati-de-parinti-iresponsabili/

  “Microsoft, gigantul tehnologic care a dat naștere la Windows, sistemul de operare folosit de multe calculatoare, te întreabă ce acțiuni vei lua pentru protejarea dreptului fundamental […]”

  https://www.incorectpolitic.com/ue-vrea-sa-interzica-memele/

  “Nu știu dacă ați observat, de câteva luni încoace, de fiecare dată când intri pe un website te agasează să ‘Accepți cookie-urile’. Da, ați ghicit. Și asta e tot isprava UE. Ei au dat legea asta. Prin urmare, trebuie să dau clic de sute de ori pe zi. Cu cât dau clic, cu atât iritarea mea față de UE crește.”

  Cine a scris asta n-a ghicit pentru că isprava UE constă în faptul că putem vedea avertismentul respectiv, care dacă tot veni vorba există de exemplu și la activenews.ro. Înainte erau aceleași prăjiturici decât că nu-ți zicea despre ele. Se rezolvă folosind http://www.netsurf-browser.org/

 8. Injectia finala

  Dughin este un mare dusman al Romanilor si al Tarii noastre.
  Trebuie combatut pe toate planurile.
  Nu avem nevoie de Rusia in lupta împotriva globalismului.
  Putin este un pion otravit pe tabla de sah a macelarilor mondiali.

 9. As fi mult mai inclinat sa-l cred pe Dugin daca mi-ar explica de ce Rusia s-a aliniat perfect in corul statelor care au sustinut minciuna globalista a plandemiei in ultimii 2 ani. State ca Belarus si Tanzania au respins ferm minciuna si i-au ridiculizat pe manipulatorii din umbra, dar Moscova a jucat si ea cu elan in aceeasi piesa orchestrata de Gates, Schwab si Faucci. Si atunci de ce, deodata, Rusia a devenit portdrapelul luptei antiglobaliste, dupa 2 ani de aliniere la globalismul feroce marca Davos? Nu cumva razboiul din Ucraina e si el regizat de aceiasi autori ca si plandemia, fiind urmatoarea etapa pe drumul catre Marea Resetare?

 10. Principiul fundamental al creării statului ucrainean în 1991 a fost statutul de non-bloc al Ucrainei. Acest lucru a fost scris în Constituție. Acest lucru a fost consemnat în Declarația de suveranitate a statului. Cei care au ajuns la putere sunt criminali de stat. Au schimbat Constituția, scriind un articol stupid că țara va depune eforturi pentru a adera la NATO. Din moment ce sindicatele apar și se destramă, iar Constituția este structura fundamentală a statului. Și a adera sau a nu adera la NATO nu este un subiect pentru Constituție. Mai mult, Zelensky chiar a fost de acord că vrem să avem arme nucleare.

 11. Câtă vreme moaștele lui Lenin sunt la mare cinste acolo, ceva [încă] e putred și în Rusia.
  Mai bine ne recunoaștem fiecare dintre noi, la nivel personal, nemernicia, ne oprim din a face rău câutând să facem binele aproapelui, cât mai avem timp, căci și pentru păcatele noastre am ajuns aici.

  • Lenin a fost fost un idealist care s-a grăbit crezând ca și Marx că a sosit vremea ca omenirea să scape de toți bampirii în frunte cu alde Rothschild, Gates, etc.

   • Lenin n-a fost niciun “idealist”. Exact genul ăsta de mizerii ne țin captivi în capcana jidanilor. Lenin a nenorocit Rusia, a fost cel mai mare dușman al creștinismului și printre altele cel care ne-a furat tezaurul românilor trimis la Moscova. Iar comunismul nu are niciun merit decât de a fi distrus elitele naționale și a permite înlocuirea lor cu evreii prin naționalizări și asasinate (gulaguri și închisori). iar rabbi Marx și Engels a promovat lupta de clasă pentru ca goyimii să-și omoare elitele, tot așa cum alți evrei au promovat feminismul ca să creeze conflict între bărbați și femei.
    Nu mai vorbesc că Gates nici nu era planificat în secolul 19, deci ai zis încă o aiureală cât tine de mare. Ți-ai mai pus și poză și vrei să cred că ești real?

 12. https://www.incorectpolitic.com/filozof-rus-acesta-nu-este-un-razboi-impotriva-ucrainei-este-o-confruntare-impotriva-globalismului-ca-fenomen-planetar-integral/#comment-53940

  “in conditiile in care acest articol a fost publicat din fata unui calculator si chiar la sfarsitul notei este prezent link-ul spre profilul Facebook al publicatiei este de o ipocrizie care nu are limite. Rusine!” (Stela)

  Bill Gates și Zuckerberg n-au inventat mare lucru și părerea mea e că ei n-au contribuit la nici un progres ci dimpotrivă – l-au frânat. Expresia “publicat din fața unui calculator” e discutabilă pentru că nu știi ce sistem de operare folosește cel care a publicat iar legătura către profilul Facebook (și Twitter) are o justificare și nu denotă ipocrizie pentru că, orice ai face, sunt și oameni care stau toată ziua numai pe facebook și până se rezolvă problema ei n-au cum să afle despre tine dacă tu scrii doar unde ei nu citesc. Interesează-te ce înseamnă “preaching to the choir”. Există inclusiv chestii pe care le-am găsit doar pe facebook, precum:

  https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F125195467500648%2Fposts%2F-ako-te-tuga-ikada-svlada-prospe-ceznju-po-snupusti-kisu-neka-iz-oka-pada-i-ne-m%2F134601959897522%2F&_fb_noscript=1

  E vorba despre textul cântecului “Miš moj ne pobijediti” / “Șoarecele meu nu câștigă” pentru care a trebuit să apelez la altcineva ca să-l obțin, că eu n-am cont pe facebook:

  Ako te tuga ikada svlada, prospe čežnju po snu.
  Pusti kišu neka iz oka pada i ne misli na nju.

  Kad ti je teško i ne znaš kuda, okreni se pogledaj.
  Toliko dobrih ljudi je svuda, tvojih prijatelja.
  Kraj mene, kad mi loše krene, uvijek biće znam.
  Sa njima nikada nećeš ostati sam.

  Ništa nam ne mogu oluje, ništa kiše vjetrovi,
  Ništa dok prijatelj moj tu je; mi smo nepobjedivi.
  Ne mogu ništa, vjeruj mi sve dok nekog imaš ti.
  Kada prijatelj moj tu je, mi smo nepobjedivi.

  translate.google.com cu mici retușuri:

  Dacă tristețea te copleșește vreodată, lasă-te în voia somnului.
  Lasă-ți ploaia să cadă din ochi și nu te mai gândi la asta.

  Când ți-e greu și nu știi încotro, întoarce-te și privește.
  Sunt atât de mulți oameni buni peste tot, prietenii tăi.
  Sfârșitul meu, când îmi va merge rău, îl voi ști.
  Nu vei fi niciodată singur, cu ei.

  Furtunile nu ne pot face nimic, nici valurile, vânturile.
  Nimic cât timp prietenul meu e aici; suntem invincibili.
  Nu pot face nimic, ai încredere în mine cât timp ai pe cineva.
  Când prietenul meu e aici, suntem invincibili.

  https://youtube.076.ne.jp/watch?v=RuM9UncbV-Q

 13. Concluzia? Scrie-n Biblie: „Cei din urmă vor fi cei dintâi, și cei dintâi vor fi cei din urmă”.

 14. aha da; si atunci de ce nu sunti vanati lideri globo homolai etc; se omoara soldatu rus vs ukr. ”DAR se lupta contra globalizmului”’ ; mortzi vostrii de jidani cum dracu scapam de astia

 15. Pentru Melos Negros: Ți-am vizitat pagina de la soundcloud către care ai dat legătura de 2 ori și am ascultat “Ultimul Imn”. Dacă te pasionează cântecele inspirate din:

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Simfonia_nr._9_(Beethoven)#Utilizarea_ca_imn

  …uite aici:

  https://yt.artemislena.eu/watch?v=KBCcvWoR1b8

  “Come sing a song of joy for love and understanding.”

  E cu un ton mai sus decât a ta. Se găsește și videoclipul dar calitatea sunetului nu e la fel de bună (se pot combina fișierele cu https://mplayerhq.hu/design7/news.html iar imaginea de la videoclip e decalată cu 0.3s față de sunetul de la adresa manționată mai sus)

  În ceea ce privește muzica electronică, cel mai mult mi-a plăcut ce au făcut niște finlandezi prin 199? și în special:

  http://modarchive.org/index.php?request=view_artist_modules&query=69004

  FEATSOV.XM – Feats of valor, (C) Jussi Salmela 1996
  etc.

 16. Bravo barbate cu respect ,,,ai bagato adinc de tot,,, ;-))) ma bucur ca nu am ramas singur pe aqcelasi drum spre ,,,:) ” Indobitocirea si Dezbinarea au fost armele principale pe care sau bazat de a lungul istoriei omenirii acesti INUMANI ca nu stiu ce alt cuvint iar putea definii ptr ca de UMAN nu au folosit nimik din ce se vede in realitatea actuala,,,

 17. Interconectarea economică
  Poate elimina conflictele
  Tov. filo…

Leave a Reply

Your email address will not be published.