Home / Evenimente / EVENIMENT: MARȘUL PENTRU EROII NEAMULUI

EVENIMENT: MARȘUL PENTRU EROII NEAMULUI

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 10, 2018

Un mare eveniment va avea loc la București peste 4 zile.

Un eveniment la care participă multe organizații pro-românești, Fundații (Ion Gavrilă Ogoranu, George Manu), Asociații (Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Frăția de Cruce), Frăția Ortodoxă Sf. Mucenic Gheorghe.

Pe lângă organizații sunt așteptați mii de oameni de toate vârstele.

Noua rezistență ideologică iese pe străzi comemorându-și eroii fără rușine și fără frică.

Evenimentul marchează o nouă epocă în conștiința românească, aliniându-se versurilor lui Radu Gyr “Ne vom întoarce într-o zi”.

Buciumul:

Anul acesta, pe 14 mai, în Piața Revoluției (Palatului Regal) din Capitală, pentru prima oară martirii temnițelor comuniste vor fi comemorați conform Legii 127/2017.

Legea instituie ziua de 14 mai ca „zi națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste”.

Mai mult decât atât, anul acesta se vor împlini 70 ANI de la cel mai mare val de arestări politice din istoria României (noaptea de 14 mai 1948). Zeci de mii de tineri, foarte mulți dintre ei studenți, au fost arestați în acea noapte fatidică, în baza unui plan al autorităților comuniste, umplând pușcăriile și lagărele de exterminare. De altfel, expunerea de motive a Legii 127/2017 menționează că data a fost inspirată tocmai din acest eveniment istoric.

Organizații ale societății civile, între care Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Frăția Ortodoxă Sf. Mucenic Gheorghe, Noua Dreaptă, Asociația Frăția de Cruce și altele, au luat inițiativa acestei adunări comemorative.

Locația aleasă nu este întâmplătoare: clădirea Ministerului de Interne a reprezentat, după 1948, unul dintre centrele de detenție și anchetă ale Securității, mii de opozanți ai regimului comunist fiind torturați în temutele celule din subteranele clădirii.

Organizatorii cheamă bucureștenii să se adune pe 14 mai, începând cu ora 19, în scuarul dintre Memorialul Revoluției și statuia lui Iuliu Maniu, cu candele și lumânări aprinse.

Pe fundalul cântecelor Rezistenței și ale închisorilor comuniste, pe fațada MAI vor fi proiectate chipurile celor trecuți prin temnițele comuniste. Foști deținuți politici și personalități vor susține scurte alocuțiuni. În finalul adunării, un sobor de preoți vor oficia o slujbă de pomenire, participanții asistând cu lumânări și candele aprinse.

Inițiatorii acestei adunări comemorative au deplâns faptul că toate instituțiile publice ignoră această zi, neorganizând nici o manifestare, deși Legea 127/2017 recomandă explicit acest lucru. „O imensă rușine ne cuprinde în fața acestei indiferențe”, au declarat urmașii luptătorilor anticomuniști, grupați în cadrul societății civile în fundații și asociații, care au luat inițiativa acestei manifestări, ca o piedică în calea uitării martirilor jertfiți pentru Demnitatea și Libertatea noastră.

Aici ar trebui să fie prezenți nu mii, ci sute de mii de români, adevărata rezistență împotriva ciumei bolșevice care dă târcoale României, mușcând din extremități, câștigând centimetru cu centimetru din cauza pasivității noastre. Acceptul tacit al subminării naționale (legea 217, legea lui vexler, redenumirea străzilor, a podurilor, etc.) a făcut posibilă eroziunea socială și culturală în care ne aflăm.

Dar norocul nostru este că încă există români adevărați cu conștiința curată și sufletul viu. Dumnezeu binecuvântează o țară cu un neam așa jertfelnic.

Pe data de 14 se plănuiește și un MARȘ Pentru Eroii Neamului, cu torțe și candele.

O să fie mai bun ca marșul din America.

Frăția Ortodoxă a făcut urmățorul anunț:

Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință.

MARȘUL Pentru Eroii Neamului!

Vă chemăm fraților să cinstim memoria eroilor neamului românesc printr-un marș cu torțe pe traseul: Dealul Mitropoliei- Piața Unirii- Piața Universității- Piața Romană- Piața Victoriei- Arcul de triumf.

Ne vom îmbrăca în costume naționale, vom cânta cântece patriotice și vom mulțumi Lui Dumnezeu pentru eroii cu care a binecuvântat Neamul Românesc de-a lungul istoriei. Vom purta drapele și portrete cu chipurile eroilor. Ne vom aduna în Catedrala Patriarhală la ora 17:00, unde vom participa la Vecernia Înălțării. De la ora 18:00 vom porni cu cântec în marș.
În anul centenarului unirii vă îndemnăm să demonstrăm că nu ne-am uitat eroii și astfel să-i promovăm ca adevărate repere pentru societatea de astăzi!

Doamne miluiește Neamul nostru Românesc!

Cu trenul, mașina sau avionul, veniți cum puteți, să arătăm lumii că România refuză cu demnitate să intre in malaxorul globalist, atât de bine cunoscut poporului român prin precursorul său bolșevic.

 Pe 14 Mai 2018 are loc deșteptarea națională, învierea neamului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *