Home / Chestiunea Jidănească / Emilia Șercan Condamnă „Înțepenirea“ Instituțiilor

Emilia Șercan Condamnă „Înțepenirea“ Instituțiilor

Majadahonda
Incorect Politic
Septembrie 9, 2018

Vă prezentăm continuarea serialului : IUD€L€ AUTOHTONE PROPAGĂ „HOLOCAUSTUL“

Episodul anterior: Manipularea Imagologică a Opiniei Publice

Motto: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“
Victor Ponta (2012)

19. Emilia Șercan condamnă „înțepenirea“ instituțiilor

Emilia Șercan
Emilia Șercan

Emilia Șercan m-a dezamăgit fiindcă îi dădea într-una – cînd abia apuca să intervină anemic, și ea, printre șarjele verbale ale lui Orcan-Oblio – cu „înțepenirea instituțiilor“. Dar, evident, în ordine cronologică, ea trebuie să le desțepenească întîi pentru hoțul „intelectual“ parșiv Dimitrie Bogdan Licu, procurorul general-adjunct-secund al lui Lazăr!

Emilia Șercan
Dimitrie Bogdan Licu

Acest impostor cu tupeu și cu sprijin ocult de la „instituțiile“ care i-au permis să se cațere rapid în funcții importante, deși fusese demascat din vreme că este hoț și deși instituțiile sunt „înțepenite“, este exemplul de plagiator cel mai periculos.

Deoarece, ca magistrat, ca specialist „cunoscător al Legii“ – vorbind în principiu, nu și că el, ca individ, ar fi fost foarte pregătit, realmente, în domeniul juridic – este vinovat în mod absolut: el trebuie să cunoască Legea, să o apere și să o impună prin funcția pe care o ocupă, și nu să o încalce deliberat!

În realitate, nici nu strălucește prin inteligență nativă și prin pregătire intelectuală și profesională: a fost asistent veterinar – ați citit corect: veterinar, nu universitar –, a absolvit o facultate de drept de mîna a doua la o universitate de mîna a treia, a făcut studiile de „masterat“ la Școala „Națională“ de Studii Politice și Administrative (S.N.S.P.A.).

Această „Școală“ este poreclită „Fane Ideologu’-2“, adică prin sintagma prin care era ironizată, în vremea Socialismului Victorios, școala superioară a P.C.R., Academia „Ștefan Gheorghiu“. Dar a fost numită astfel doar pînă cînd un tip mai cult în cap de la Partid și-a dat seama că Ștefan Gheorghiu nu fusese comunist, ci doar socialist și, deci, școala superioară a Partidului Comunist nu putea purta numele unuia care nu fusese comunist, ci numai socialist!

Așa că politrucii i-au dat o titulatură nepersonalizată și i-au schimbat numele în Academia de Studii Sociale și Politice – luată din recuzita propagandei staliniste. Dar asta nu e tot! Trebuie știut că Academia „Ștefan Gheorghiu“, pe vremea dictaturii Juden-bolșevice, se numise Școala Superioară de Științe Social-Politice „Jdanov“[1].

 

 

Emilia Șercan
Diplomă de la “Jdanov”

 

Andrei Jdanov alături de Stalin

Adică după numele sardonicului politruc sovietic Andrei Jdanov, pe care marele cărturar George Călinescu, deoarece „nu prea avea memoria numelor“, îl pronunța, sistematic, „Jidanov“, spre exasperarea unor studenți care se temeau – în mod întemeiat, de altfel – de represiunile jidanilor, mai ales că Jdanov era „pe cai mari“, fiind supranumit, acum, chiar de către fariseul jidan Tismăneanu-Ticălosu’, „Marele inchizitor“[2]!

E locul să menționez că, la Școala Superioară „Jdanov“, decanul Facultății de Ziaristică era Haralambie Obedeanu (nu-i cunosc numele anterior, de jidan), care, alături de Alexandru Ioanid, Paul Ioanid – rudele lui Radu Ioanid-Sperjuru’ – și de alți trei indivizi, formaseră „banda celor șase“ gangsteri care au atacat, cu arme automate și pistolete, Sucursala „Grivița“ a Băncii Naționale a României (B.N.R.); dintre care cei cinci bărbați au fost împușcați în 18 februarie 1960, iar al șaselea membru, o femeie, după patru ani de pușcărie, a emigrat rapid în Eretz Israel, unde a și decedat în 1977!

Acum B.N.R. este atacată, cu pixul, doar de guvernatorul ei, Mugur Isărescu, ajutat de vice-guvernatorul Bogdan Olteanu, nepotul jidoavcei staliniste Ghizela Vaas[3]!

Bogdan Olteanu

Această Școală „Națională“ de Studii Politice și Administrative (S.N.S.P.A.) vrea să copieze instituția similară din Franța, École des hautes études en sciences sociales (EHESS-Paris)[4] – adică Școala de Înalte Studii în Științe Sociale –, dar clona ei românească nu este decît un pîrț, un moft prin care să le fie fățuit CV-ul noilor nomenclaturiști, ca să se împopoțoneze și ei cu diplome de înaltă clasă, dar procurate în mod facil și prin care au dobîndit o pregătire precară.

[1] Cf. G-ral brg. (rtg.) Vasile Coifescu, Filajul în acțiune. Editura PACO, București, 2015, pag. 71.

[2] Vladimir Tismăneanu, „Cine a fost Andrei Jdanov? Marele Inchizitor si teroarea stalinista“, Contributors.ro, 5 febr. 2014, pe http://www.contributors.ro/global-europa/cine-a-fost-andrei-jdanov-marele-inchizitor-si-teroarea-stalinista/.

[3] http://evz.ro/povestea-ghizelei-vass-bunica-stalinista-a-lui-bogdan-olteanu-434357.html

[4] Cf. École des hautes études en sciences sociales (EHESS – Paris), pe https://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89cole_des_hautes_%C3%A9tudes_en_sciences_sociales

2 comments

  1. Dan Cristian Ionescu

    Pe Haralambie Obedeanu, la nastere l-a chemat Hary Lazarovici (fiul lui Isaac si Ana, nascut in ziua de 17 iulie 1921 in Bacau).

    • Într-un articol anterior despre Alimănescu și Ceacanica, ați scris că unul dintre cei șase bandiți era cumnatul lui Alexandru Drăghici. Cum se numea acesta?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *