Home / Actualitate / Elevii și Studenții nu mai au voie să deseneze zvastici pe băncile din școli – Legea care interzice incitarea la ură a trecut de Parlament

Elevii și Studenții nu mai au voie să deseneze zvastici pe băncile din școli – Legea care interzice incitarea la ură a trecut de Parlament

Sterian David Bruckman Shekelsteinberg
InCorect Politic
Martie 16, 2022

Elevii și Studenții nu mai au voie să deseneze zvastici pe băncile din școli

Legea care interzice incitarea la ură a trecut de Parlament

Parlamentul României a dovedit că ura nu are ce căuta într-o societate tolerantă, unde valorile democrației sunt respectul reciproc și multiculturalismul. Legea care prevede pedeapsa cu închisoarea pentru instigare la ură sau discriminare a trecut de majoritate și urmează să fie promulgată de președintele Iohannis.

În sfârșit se va rezolva problema zvasticilor apărute pe băncile din școli.

Cotidianul:

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Proiectul a fost trimis la reexaminare ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în proiect.

Proiectul transpune un articol din Decizia cadru 2008/913/JAI privind combaterea anumitor forme şi expresii ale rasismului şi xenofobiei prin intermediul dreptului penal.

Legea împotriva incitării la ură este un pas firesc în parcursul nostru euroatlantic, alături de legile speciale care protejează memoria victimelor holocaustului și alături de strategia guvernamentală de combatere a antisemitismului, discriminării și incitării la ură.

România și-a asumat o evoluție firească, pe șinele democrației universale și a drepturilor omului.

Nu este sigur dacă legea se aplică și la simboluri comuniste

 

Legea va sancționa elevii și studenții care incită la ură prin zvastici desenate pe bănci și pe pereții din toalete, însă nu este cert dacă legea se aplică și în cazul simbolurilor comuniste, ca secera și ciocanul sau pumnul ridicat, având în vedere faptul că vechea Uniune Sovietico-Talmudică a eliberat Europa de sub jugul fascist, iar actuala Uniune Sodomo-Europeană îi ridică statui marelui fiu de rabin, Karl Marx, contextul ne obligă să condamnăm ferm genocidul a șase milioane de suflete nevinovate distruse în holocaustul nazist și să ne opunem eforturilor tiranului Putin de a acapara Europa pe cale militară pentru a instaura un regim suveranist totalitar.

Guvernul super-competent și cinstit al României ne anunță că instigarea la ură va fi interzisă și pe internet, cenzura și controlul în beneficiul informării colective vor fi gestionate de un grup de lucru creat de DSU și de Guvern, împreună cu CNA, dar care va fi condus de ONG-uri finanțate de filantropul democrat George Soros.

HotNews:

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina, scrie Profit.ro.

“Tocmai pentru ca guvernul a avut o comunicare deficitara in aceste zile, am vazut efectele (lumea ia pastile cu iod, se formeaza cozi la benzinarii, banci si birouri de pasapoarte) si am fost solicitati noi, ca experti, sa clarificam situatia , am luat initiativa de a crea, exclusiv impreuna cu colegi din alte ONG-uri, un mecanism prin care sa punem presiune pe guvern sa comunice mai prompt, mai corect, mai complet.

Acest mecanism este 100% independent, nu exista si nu va exista finantare guvernamentala (de altfel in momentul de fata nu exista deloc finantare – suntem in discutii cu parteneri internationali pentru identificarea acesteia!), guvernul nu va fi unicul beneficiar, nu lucram si nu vom lucra pentru guvern sau ca sa-l protejam, acesta este liber sa ia in considerare sau nu recomandarile noastre. Noi suntem integral responsabili pentru recomandarile pe care le facem, iar guvernul este integral responsabil pentru cum intelege sa reactioneze la ele. Va exista un protocol de colaborare intre acest task-force format din experti si beneficiari (inclusiv guvernul) care va specifica foarte clar ce face si ce este si mai ales ce NU face si NU este acest mecanism, astfel incat sa ne asiguram ca el sprijina, nu impiedica libertatea de exprimare. Toata activitatea noastra de pana acum a fost pusa in slujba informarii corecte si adesea acest lucru ne-a adus in conflict cu institutii politice sau guvernamentale.

Mecanismul nu este definitivat. Termenii de cautare circulati in public nu au nicio valoare, nu sunt cei definitivi, sunt colectati de la institutii guvernamentale si alti parteneri din societatea civila intr-un proces de brainstorming. Am solicitat contributii si idei de la mai multi parteneri, inclusiv de la guvern si asteptam in continuare sa ni le furnizeze. Pe baza lor, dar mai ales a metodologiei noastre, noi vom alege si decide cum vor arata algoritmii de cautare. Lista de parteneri cu competenta in domeniu ramane deschisa si ni se poate alatura oricine este interesat si poate sa aduca o contributie relevanta.

Din punct de vedere tehnic, vom folosi aplicatiile Pulsar si CrowdTangle pentru a identifica temele prioritare de discutie in spatiul public, instrumente care sunt disponibile, cu licenta, oricarei alte organizatii sau altor persoane care doresc sa faca propria lor monitorizare online si social media. Filtrarea finala privind recomandarile de reactie din partea institutiilor statului sau societatii civile/ mediului privat va fi insa facuta de experti. Vom transmite la final rapoarte regulate catre ONG-uri, asociatii patronale si sindicale, guvern, mediu academic, institutii care au un rol in comunicarea pe acele teme cu recomandari de reactie.

GlobalFocus Center este parte a unor retele internationale de experti de prestigiu care lupta cu dezinformarea (Beacon Project , Open Information Partnership , etc.) si pe baza acestei experiente, inclusiv in perioada Covid in care am derulat initiative similare (vezi linkuri mai jos), stim ce efecte devastatoare la nivel social poate avea comunicarea oficiala deficitara. Cand mecanismul de lucru va fi definitivat, va fi perfect transparent si vom fi bucurosi sa-l explicam oricui este interesat; de altfel, metodologia folosita este similara cu cea a partenerilor nostri, Bellingcat si DFRLab , cele mai prestigioase institutii in plan international care promoveaza informarea corecta, fact-checking si lupta cu dezinformarea si impreuna cu care am organizat in trecut cursuri de pregatire a expertilor din societatea civila si presa in utilizarea exact acestor instrumente pe care le folosim acum.”, se arată în postarea ONG-ului.

Potrivit Profit.ro, echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relații publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe email, să desemneze câte un reprezentant în grupul de lucru și să vină, până vineri, 11 martie, cu observații pe narativele și cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare și în parametrii de analiză.

Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinațiile de cuvinte care vor aprinde becuri roșii de posibilă dezinformare și propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau președintele Iohannis cu un context de “corupție” ori “incompetență”, având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtișag”.

Pentru presa de investigație, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupție, incompetență sau alte deficiențe în Executiv l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe rețele sociale, scrie Profit.ro.

 

Ura va mai fi permisă doar împotriva Rusiei

“Cele două minute de ură” vor fi permise doar în cazul în care ura este îndreptată împotriva criminalului Vladimir Putin și a statului terorist Rusia, după cum a anunțat Facebook.

Cât despre restul, luați-vă adio de la libertatea de exprimare așa cum o știați până acum. Contextul istoric ne obligă să cenzurăm discursul în favoarea valorilor euroatlantice.

Luați-vă adio de la site-urile naziste și legionare. Minoritățile pot răsufla liniștite.

Luați-vă adio de la cărțile care contrazic principiile democratice. Memoria victimelor holocaustului este mai importantă decât adevărul istoric.

Luați-vă adio de la libertate dacă sunteți plini de ură față de non-ruși, locul vostru este la închisoare sau la pubela de reciclare responsabilă a istoriei.

Sterian David Bruckman SHEKELSTEINBERG

P.S.: Din 2023 încep lecțiile obligatorii de holocaust, mult succes elevilor!

20 comments

 1. Daca as fi elev astazi as desena zzwastika peste tot si sub ea as pune inscriptia :SWASTIKA NU TE MUSCA! Ar trebui umpluta tara de swastici ca sa faca dobitocii atac de cord sau AVC.
  Sa presupunem ca posesorul unui blog ar pune un Fake-News. Cati cititori are blogul? Pe cati influenteaza cu adevarat? Un blog nu este agentie de stiri!

 2. De pe wikipedia (sursa “înțelepciunii absolute” a “tinerilor frumoși și liberi” = “dacă scrie pe wi… înseamnă că e adevărat”):
  Svastica este cel mai sfânt simbol non-silabic (vezi și Om) în Hinduism. Prin extensie, Jainismul și Budismul folosesc acest simbol. În Occident este, din păcate, mai ales cunoscut ca emblemă generală a mișcării fasciste și naziste.
  Se pare că a fost utilizată pentru prima dată de locuitorii Eurasiei. Astfel ca cele mai timpurii dovezi arheologice ale Svastikai se găsesc pe scară largă în contextul simbolic ritualic în mai multe artefacte de lut din mai multe situri din Europa Neolititică mai precis in Old Europe: localizata in spatiul Danubiano-Pontic: incluzând culturile pre-indo-europene Vinca-Turdas [1], Tartaria, si Cultura Cucuteni[2]. Cu toate acestea, a fost adoptată în culturile vechi americane, aparent independent. Astăzi, svastica este folosită pe scară largă în ceremoniile religioase și civile din India. Majoritatea templelor indiene, căsătoriile, festivalurile și sărbătoririle au ca decorațiune svastica. La începutul secolului al XX-lea era utilizată pe scară largă, în întreaga lume, fiind privită ca un simbol aducător de noroc. Svastica a apărut pe cotorul unor cărți ale scriitorului anglo-indian Rudyard Kipling și a fost folosită de Robert Baden-Powell ca simbol al cercetașilor.
  Prin anii 1870 svastica a ajuns binecunoscută în Europa prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schliemann, cel care a descoperit simbolul în situl vechii cetăți a Troia și cel care a asociat-o cu vechile migrații ale popoarelor indo-europene (ariane) [1].
  Altă sursă:
  Swastika is a symbol of divinity and spirituality in Hinduism. It is a Sanskrit word that literally means “conducive to well being”. It is one of the sacred symbol in Hinduism and used for all rituals by 1.2 billion people (1 in every 6 people) around the world.

  Pentru tovarășii parlamentari și slugile lor din aparatul represiv al statului român: Ei, ce ziceți de asta, băieți?

 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_symbolism

  În poza de deasupra articolului, între svastică și crucea celtică se găsește de 2 ori sigla de la Opel, rotită cu 90 de grade. Exact așa o aveam eu lipită pe mașină, peste o siglă de BMW. Mașina era Skoda 120. La wikipedia văd că-i zice “Doppel Sigrune”. E Opel, nu Doppel.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Opel

  • Spune-mi că trollezi. Adică mai și citești că e parte din alfabetul runic, dar nuu, e sigla Opel rotită.

 4. E clar !
  Problema este ca din pdv juridic, aceasta notiune este ff neclara si ambigua . Ea nu poate constituti o notiune juridica . Am auzit-o dezbatuta de avocati straini deja cu ani in urma !
  “Ura”poate insemna orice .

 5. Ce se intampla acum e un haos total, noul Babilon. De exemplu, cazul zvasticii. Pai daca elevul ar desena sau lipi pe banca un desen cu un membru al gruparii ucrainiene Azov, cu zvastica si/sau simbolul Diviziei Waffen SS “Galitia”, nu ar pati nimic in noul context: cel mai prost avocat ar dovedi ca imaginea este o expresie anti-Putin si anti-Rusia. Asadar, khazarii din conducerea Ucrainei sunt prieteni cu national-socialistii din “Azov”. Care au pe steaguri chipul lui Stepan Bandera, care manca rusi si khazari pe paine. Pentru mumiile de la conducerea UE, SS-ul de pe vestele militarilor ucraineini nu e nici o problema. In schimb au ce au cu bolsevicul Putin, care nu e chiar bolsevic dar care spune ca vrea sa elibereze Ucraina de nazisti iar (sa nu uiti Darie!) pe noi românii ne considera in corpore fascisti. Si nici gand sa-si retraga armata a 14-a bolsevica din Transnistria. Si care tocmai a “eliberat” si Insula Serpilor de ucrainieni, desi de Jure nu mai era a lor ci a României. Ne-am putea bucura asadar ca teritoriul nostru in sfarsit nu mai e al borfasilor de ucrainieni dar de la davai ceas stim ca rusul nu da inapoi nimic din ce-a luat. Trebuie sa recunoastem si ca admiratorii neconditionat ai national-socialismului si a lui Hitler primesc o grea lovitura in aceste momente…nici SS-ul nu mai e ce-a fost, acum apara raketii traficanti de droguri si carne vie, promotorii agendei globaliste a sodomiei si pedofiliei, interesele globaliste ale americanilor (si) in Ucraina, etc. Pentru mine, ca român, nu e insa nici o problema acest haos: eu am in minte si urmez un singur simbol, care in tara noastra e mai persecutat decat toate zvasticile si secerile si ciocanele la un loc: TLC!

 6. -merci Shekelsteinberg; e legea voastra sau a noastra?!

 7. ZWASTICA reprezinta simbolul PERPETUUM MOBILE! Iar asta inseamna sfarsitul camatariei jidovesti cu darurile lui DUMNEZEU pt OM!
  din aceasta cauza,se vrea interzisa! Perpetuum mobile ,miscare eterna ,energie eterna,descoprit de TESLA, a fost ingropat de oculta,iar MARELE SAVANT,ostracizat. Ca de altfel toti ADEVARATII

 8. Și mai este și un simbol al energiei libere!

  Și încă ceva: camerele de gazare nu au existat niciodată, adică nu a gazat nimeni pe nimeni, totul e o minciuna.

 9. Sa vad eu cum baga la puscarie copiii de 15 16 ani care n-au discernamant. Sa bage Doamne fereste doi trei si-ai sa vezi cum zboara tot cimitirul kazar din tara si din manuale. Mortii mamii lor de parlamentari dementi, li s-a pus lor pata pe rasa alba europeana, indoctrinatii nasosi si chei. Acum 2 ani toti kazarii astia spurcati scriau in serie cu sutele pe zi pe fb si inst Moarte rasei albe. Acum aflam ca o sa se studieze Holo-cauza in scoli. Sa dea Dumnezeu sa se termine razboiul cat mai curand si poate data viitoare om avea un presedinte mai nationalist. Acum n-am nimic cu minoritatile atat timp cat stau dracu-n banca lor, daca se ridica peste capul nostru no cred eu ca-i vreunu care sa-i fie teama nici de puscarie, ca omu mai tare se caleste cand i-nchis pe nedrept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *