Home / Actualitate / Ecouri din Valea Uzului – CNA Sancționează B1TV și Realitatea TV

Ecouri din Valea Uzului – CNA Sancționează B1TV și Realitatea TV

Incorect Politic
Iulie 24, 2019

În urmă sesizării CNA de către Frăția Ortodoxă, două posturi de televiziune au fost sancționate pentru reportajele părtinitoare despre Valea Uzului.

Iată comunicatul CNA:

*

Către: Frăția Ortodoxă „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtător de Biruință”

 

 

În atenţia: Domnului Dan Ciprian Grăjdeanu

               Domnului Pompiliu Diplan

 

Stimați domni,

 

Ca urmare a sesizărilor dumneavoastră, înregistrate la CNA cu nr. 6422/10.06.2019 și 6473/10.06.2019, vă comunicăm următoarele:

Întrunit în şedinţe publice în zilele de 4 și 16 iulie 2019, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele privind modul în care au fost reflectate, în perioada 06-09.06.2019, evenimentele din Valea Uzului în emisiuni de știri și dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3, B1 TV, Digi 24, Realitatea TV și România TV.

Membrii Consiliului au vizionat secvențe relevante din emisiuni și au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentanții posturilor. Reprezentantul postului Realitatea TV a precizat că a încercat să vă contacteze și s-a arătat dispus în cazul în care doriți să transmiteți un punct de vedere.

La finalul discuțiilor din ședința din 16.07.2019, constatând încălcări ale dispozițiilor Codului de reglementare a conținutului audiovizual, în emisiuni difuzate în data de 06.06.2019, Consiliul a decis să sancționeze postul B1 TV cu amendă de 15.000 de leipentru încălcarea prevederilor art. 47 alin. (3)[1] și ale art. 67[2]la difuzarea emisiunii „Lumea lui Banciu”. La stabilirea sancțiunii s-a ținut cont și de nerespectarea dispozițiilor art. 40 alin. (4)[3] în cadrul emisiunii „Talk B1”. De asemenea, postul Realitatea TVa fost sancționat cu somație publică pentru încălcarea prevederilor art47 alin. (3) la difuzarea emisiunii „Lupta pentru România”.

               Menționăm că membrii Consiliului au apreciat posturile care au prezentat evenimentele din Valea Uzului din data de 6 iunie 2019 cu respectarea prevederilor legislației audiovizualului, difuzând ambele puncte de vedere.

              

Cu stimă,

Maria Monica GUBERNAT

 

Președinte

 Întocmit: Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul

Mihaela Tică, Şef Birou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *