Home / Educativ / Drone Ghidate de Inteligență Artificială Urmează să Patruleze Granițele Uniunii Europene

Drone Ghidate de Inteligență Artificială Urmează să Patruleze Granițele Uniunii Europene

MNR
Incorect Politic
Mai 30, 2019

Bun venit în viitorul distopic al Noii Ordini Mondiale. Din păcate nu este vorba despre un viitor îndepărtat, ci despre unul extrem de apropiat.

Uniunea Europeană intră deja în ultima fază de control total al populației, cenzură a internetului, distrugere a nationalității, vaccinării obligatorii, a distrugerii credinței  și familiei, trăim în orașe  supravegheate intensiv, sufocante și înghesuite, iar rețeaua 5G este aproape să fie dată în folosință peste tot. (mai puțin în centrele de comandă… Israel și Bruxelles)

Tot haosul în care a fost aruncată din nou omenirea după anii 90 începe cu celebra luptă împotriva terorismului, desigur creat artificial. Atacul din SUA din 9/11 nu a fost altceva decât o înscenare macabră a unor atacuri teroriste pentru a se crea motivul invaziei, desigur totul în numele democrației și libertății. Pentru DOVEZI în detaliu recomand lectura aceasta. Războiul împotriva terorii a însemnat doar distrugerea țărilor arabe, sub supravegherea atentă a Israelului.

Războiul împotriva terorii încă nu s-a terminat, Iranul încă nu a fost nimicit, Yemenul (singură țară cu natalitate în creștere dintre țările arabe) este în continuare distrus de război, iar Siria lui Assad este de asemenea distrusă. Recent a apărut iarăși în presă ideea că “animalul Assad” și-a gazat din nou populația…. Tiranul Assad, care luptă împotriva creației CIA/MOSSAD numită ISIS. Deja am pierdut șirul acestor înscenări, care au fost demascate de fiecare dată.

 

Ce a însemnat pentru Europa războiul împotriva terorii? Desigur înarmare și destabilizare. Destabilizarea Europei s-a produs brusc, prin crearea falsei crize de refugiați.  Pe lângă acestea, au urmat și cenzura aproape totală a presei, crearea isteriei știrilor false, atacuri “teroriste” care au generat panică și au scindat și mai mult creștinii și musulmanii, control asupra internetului și supravegherea constantă a populației. Se bagă bani grei în monitorizarea și mai aspră a populației. Desigur totul în numele democrației!

Europa a fost brusc invadată de falși refugiați, majoritatea bărbați tineri care au pretins că sunt minori neînsoțiți. Ei au fost aduși în mod organizat cu ajutorul ONG-urilor “umanitare” jidănești. Documentar despre cum acești refugiați sunt învățați să mintă ca să treacă graniță și despre profiturile uriașe înregistrate de traficanții de carne vie:

 

Pentru a se justifică faptul că mulți dintre ei nu veneau din zone de conflict, s-a inventat imediat ideea de refugiat climatic și desigur tot rasa albă a fost învinovățită pentru poluarea care a dus la “schimbări climatice majore”.  Culmea ironiei este faptul că țările albe sunt cel mai puțin poluante. Ca să folosim un termen mult-iubit de către progresiști, țările albe sunt cele mai “verzi”.

 

Planul Kalergi de înnegrire a Europei este pus în practică foarte eficient. Este desigur cât se poate de clar faptul că această înnegrire o să se extindă pe o durată destul de mare de timp, încă nu știm exact ce au în plan liderii noștri, propaganda de combinare a albilor cu persoanele de culoare nu o să funcționeze în țările din Europa de Est așa cum funcționează în țările vestice, deoarece aici nu au putut să ne indoctrineze cu celebra “vină albă”. (vina albă – ideea că albii au cotropit toate națiile, au crezut în supremația propriei rase și au colonizat și sărăcit intreagă planetă așa că este mai bine ca albii ori să nu mai facă copii, ori dacă fac, să își extermine genele ariene… ideea promovată desigur de cabalul satanic iudaic).

Este clar că există o contra-reacție și din ce în ce mai mulți se trezesc la realitate. Poate pe viitor, când totul o să fie controlat de către stat, statul o să aleagă cu cine avem voie să procreem… Sper să nu apuc să văd acele timpuri, dacă într-adevăr asta vor face.

Stânga a reușit să radicalizeze grupări de anarhiști și activiști care militează pentru ideea de distrugere a granițelor și națiunilor,care dorește aducerea cât mai multor “refugiați” în țările albe. Tot ei doresc implementarea comunismului la nivel global, în numele egalității. Despre istoria celei mai mari grupări anarhiste de stânga, ANTIFA, am scris -> aici <-.

Desigur, unul dintre principalii finanțatori ai organizației anarhiste-teroriste ANTIFA este George Soros, și tot el este unul dintre principalii finanțatori ai invaziei Europei.

Și desigur dumnul Soros a avut sprijinul diverselor organizații globaliste, precum ONU și Consiliul European pentru Relații Externe. Ambele sunt adânc implicate în criza refugiaților.

Pe lângă distrugerea națiunilor europene se dorește și crearea unei Uniuni Africane, care o să aibă același scop precis, distrugerea clară a rasei africane și amestecarea diverselor triburi care au reușit să își păstreze liniile de sânge curate. Nu uitați, conform globalistilor, omul viitorului trebuie să fie o rasă mixtă, un amestec de diverse rase și etnii, un sânge impur. Un astfel de om este ușor de controlat, el nu mai are nici o apartenență.

Nu se vrea numai crearea unei Uniuni Africane, ci și crearea unei Uniuni a țărilor Orientului Mijlociu, iar în final, după ce toate zonele acestea sunt create și controlate total, cam așa va arăta viitorul omenirii:

 

Așa arată planurile organizațiilor globaliste de dominare și control a lumii. Și nu suntem departe. Uniunea Europeană a fost prima fază, Uniunea Africană este în curs de creare, deja se discuta intens planurile realizării ei. Uniunea Nord Americană este doar o chestiune de timp. Uniunea Asiana este și ea ușor de finalizat având în vedere dominarea totală a Chinei, China a reprezentant prototipul  Noii Ordini Mondiale.

Pentru crearea Uniunii Africane există Agenda 63, 2063 reprezentând anul în care aceasta o să fie finalizată.  Despre toate acestea se poate citii chiar pe site-ul lor: https://au.int/

Pentru formarea Uniunii Asiatice trebuie înfăptuită unirea celor 3 zone, Uniunea Orientului Mijlociu o să fie formată rapid după destabilizarea Iranului, care o să fie atacat sub falsă idee că există arme de distrugere în masă. Până acum în nici o țară arabă atacată sub același pretext nu au fost găsite acele arme de distrugere în masă. Conflictul dintre India și Pakistan este în curs de escaladare, iar conform ultilei versiunii a Compactului ONU pentru Migrație Rusia, Coreea și Japonia urmează să fie imbogatile cultural de către refugiați pentru că… desigur natalitatea scade, populația îmbătrânește și economia are nevoie de lucrători. Am văzut ce bine a funcționat în Europa unde marea majoritate a “migranților” trăiesc confortabil din ajutoare sociale, iar țări precum Suedia sunt în prag de faliment.

În momentul în care Rusia, Coreea și Japonia vor fi destabilizate total, crearea Uniunii Asiatice o să fie doar  o chestiune de timp.

Acum 2 zile citisem un Tweet scris de către un stimabil jurnalist cu nasul mare despre cât de minunat este faptul că Japonia o să fie îmbogățită cultural.  Liderii japonezi sunt clar trădători, prim-ministrul Abe a fost școlit de către un om de afaceri japonez sionist.

Nu degeaba japonezii îl numesc pe Abe Pochi. Pochi este un nume de câine în Japonia, iar japonezii îl văd pe Abe că fiind câinele lui Trump și al Israelului.

Iată și articolul scris de acest Shekelshetin:

Trebuie menționat că după ce a postat mizeria aceasta de articol pe Twitter, Shekelshein și-a petrecut ziua banând “naziștii” care nu au agreat articolul:

Cum au reușit liberalii din Japonia să păcălească populația? Simplu, au deschis piața locurilor de muncă și au oferit permise de ședere pe o durată de 2 ani, în care Japonia urma să tehnologizeze societatea. Probabil în mod miraculos vor avea nevoie de și mai mulți muncitori, mâna de lucru ieftină și permisele de ședere or să fie prelungite, și tot așa.  Dar să revenim la Europa…

Aceasta este Ariel Ricker, o jidoavcă bine hrănită care învață “migranții” cum să ajungă în Europa. Cum să mintă ca să între în Europa. Ea se ocupă și de transportul lor până aici … desigur ONG-ul pentru care lucrează este finanțat de Soros.

 

Isteria legată de refugiați a fost creată cu jutorul publicațiilor alternative evreiești. Spre exemplu JihadWatch și Voice of Europe sunt două publicații care sunt finanțate de către evrei. Eu am renunțat acum ceva vreme să le mai citesc. Nu mă înțelegeți greșit, situația din Europa nu este una bună, dar nici atât de rea pe cât să vrea a crede, iar rezolvările sunt simple: deportarea în masă, sistarea ajutoarelor sociale și implicarea activă a poliției. Însă acestea nu se vor întâmpla deoarece guvernele doresc haos și multiculturalism.

Să nu uităm că pentru Uniunea Europeană, Brexitul este o problema majoră deoarece Europa o să rămână prea albă.. exact genul acesta de mizerii se discută la consiliile lor.

Da, este clar, trăim în era lui Clovn Clovnescu!

Acesta este un articol din Business Insider (articol complet aici)

Pe data de 13 noiebrie 2017 Uniunea Europeană a anunțat că va crea o armata comună. O armata comună a Uniunii Europene înseamnă dizolvarea treptată a armatelor tututor țărilor membre, iar Marea Britanie a fost principalul opozant. Fără votul Marii Britanii aceasta nu se putea înființa.

Și ca printr-o minune, guvernul Marii Britanii împreună cu Uniunea Europeană au permis referendumul BREXIT, știindu-se clar ce rezultat o să aibă.

Eu nu cred că Marii Britanii îi va fi permisă plecarea din blocul european, ci cred că a fost creat un cadru legal pentru înființarea armatei europene.

Să nu credeți niciodată că nu este totul planificat dinainte.

Exsita 23 de țări care au semnat acordul privind crearea armatei comune și acesta a intrat în vigoare deja din decembrie 2017.

Conform Business Insider, proiectul unei armate comune există de 70 de ani.

Unul dintre motivele principale pentru care se dorește accelerarea finalizării armatei comune este conflictul acual din Ucraina, prezența Rusiei în zona de conflict și anexarea Crimeei de către Rusia, celălalt motiv principal este posibilitatea atacurilor teroriste comise de “extremiști islamici” pe teritoriul Europei sau la granilele ei.

Pe lângă Marea Britanie, care și-a menținut poziția și după Brexit, nici Portugalia, Irlanda și Malta nu au fost de acord cu această înțelegere.

Armata comună o să fie finanțată de 21 de țări europene.

NATO susține de asemenea acest proiect deși în trecut se opusese vehement.

În ianurie 2019, ministrul apărării a Germaniei Ursula von der Leyen a confirmat că armata comună europeană devine o realiate,  Germania și Franța reprezentând liderii acesteia. Merkel și Macron au semnat Noul Tratat Élysée, un tratat creat asemănător cu cel din 1963, ce are ca scop formarea unor euro-districte în care orașele franceze și germane se vor uni, vor avea transport în comun și relete de utilități comune.

Scopul final este obținerea unui loc în Consiluil de Securitate a Națiunilor Unite pentru Germania, Franța dețînând deja unul dintre cele 5 locuri permanente.

Lucrurile acestea nu trebuie să mire pe nimeni, să nu uităm că în anul 2018, la Consiliul Securității de la München, Federica Mogherini, reprezentat UE a declarat:

“O Europă a apărării este acum o realitate cu fundații solide și aceasta este contribuția noastră, contribuția Uniunii Europene de a-și proteja cetățenii în primul rând, dar este de asemenea și anganjamentul nostru spre înfăptuirea unei noi oridini mondiale mai cooperative, mai multilaterale.”

 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost înființată în 1949 la Strasbourg. Actualul său sediu, clădirea Louise Weiss, a fost finalizată în 1999.

Clădirea seamănă izbitor cu Turnul Babel din pictura lui Pieter Brueghel the Elder din anul 1563. Turnul Babel a fost construit în urma unui mare cataclism de către regele Nimrod pentru a uni toată omenirea sub conducerea lui despotică.

Mă întreb câți bani o să coste această armată, câți bani s-au investit deja în ea și ce scop final o să aibă. Cât o să poată să o susțină economic Europa în condițiile se discută acum ceva vreme la forumul internațional de la Davos posibilitatea creerii unui Nou Plan Marshall pentru a ajuta țările distruse de război din Africa și Orientul Mijlociu. Cât va mai putea să care în cârcă bietul european alb plătitor de taxe acest întreg mapamond? Unul dintre principalii susținători ai acestei idei a fost Soros.

O dată ce va fi înființată, armata comună a Uniunii Europene va avea drepturi absolute asupra tuturor țărilor și dreptul de a “interveni” în orice țară din uniune fără a avea nevoie de acordul nimănui, dacă situația este “urgentă”.

Peter Sutherland, fost șef la Goldman Sachs, și sutinator al globalismului, acum fiind reprezentant special  al secretarului general pentru migrație internațională din cadrul ONU a declarat că suveranitatea națională este o iluzie absolută pe care trebuie să o uităm pentru a ajuta la rezolvarea crizei refugiaților și pentru a crea o lume mai bună. (link)

Da, ne apropiam de distopia futuristă pe care o doresc globaliștii.

Că lucrurile să fie și mai rele, Uniunea Europeană o să achiziționeze drone pentru uz militar.

Până acum sunt câteva țări care ultilizeaza drone armate: SUA, Israel, Pakistan, Iraq, Iran, China, Nigeria, Somalia, Africa de Sud, dar și organizațiile Hamas și Hezbollah (ambele creații CIA/MOSSAD) folosesc drone armate. Știm cu toții ce bine a decurs folosirea dronelor armate în Orientul Mijlociu de către armata americană….

Nu văd de nu va decurge la fel și în restul lumii.

Momentam primim în presă tot felul de rapoarte de război despre uzul dronelor armate împotriva grupărilor ISIS sau Boku Haram ca să se justifice viitoarele achiziții.

Uniunea Europeană deja începuse achiziția de drone pentru uz militar încă din anul 2013, și se dorea ca până în 2025 să se creeze o flota de drone.


Iată un alt articol din 2013 de pe site-ul EuObserver:

“Clubul Dronelor” este hotărât la o întrunire în cadrul Agenției Europene pentru Apărare, din acest club urmând să facă parte Polonia, Grecia, Italia, Olanda, Franța, Germania și Spania.

Grupul celor șapte miniștri ai apărării a semnat o “scrisoare de intenție” prin care AEA (Agenția Europeană pentru Apărare) a fost însărcinată să elaboreze un studiu privind producția comună a ambarcațiunilor de înaltă rezistență de lungă durată (MALE), care pot fi utilizate pentru a ataca țintele militare sau pentru a supraveghea ambarcațiunilor de migranți în Marea Mediterană.

Ceea ce este foarte interesant este faptul că în 2013 se discuta intens despre ambarcațiunile de migranți din Marea Mediterană, care erau extrem de rare pe vremea aceea, invazia reală în Mediterană începând după 2015, ceea ce ne arată clar faptul că toată invazia a fost plănuita cu mult timp înainte.

EDA a afirmat într-un comunicat de presă că “obiectivul acestei comunități este acela de a face schimb de informații, precum și de a identifica și facilita cooperarea între statele membre care funcționează în prezent sau care intenționează să opereze sistemele RPAS [Remote Piloted Aircraft Systems]”.

În 2015 Germania, Franța și Italia căzuseră de acord să înceapă un program de creare a tehnologiei pentru dorne pentru a reduce dependența Uniunii Europene de tehnologia Statelor Unite și a Israelului.

În 2016 se anunță expansiunea programului european al dronelor militare.

DroneWars:

Justificarea NATO pentru folosirea dronelor este următoarea:

“Supraveghere persistentă pe suprafețe largi de la aeronave cu înălțime ridicată, de lungă durată (HALE), care operează la distanțe considerabile de stand-off și în orice condiții meteo sau lumină. Folosind senzori avansați de radar, aceste sisteme vor detecta continuu și vor urmări obiectele în mișcare din zonele observate și vor oferi imagini radar cu zone de interes și obiecte staționare. “

Acum trebuie să ne întrebam care sunt aceste “zone de interes”. Cumva “Jocurile Foamei” devine realitate? Au fost create Taranis, nEUROn și FCAS. Taranis este un prototip creat de Marea Britanie, Grecia, Italia, Spania, Suedia și Elveția (care nu este membru UE!!!!) dezvoltă programul de drone nEUROn, în timp ce Franța și Marea Britania au un program comun FCAS (Future Combat Air System). Viitorul nu arată prea bine.

 

Pe 23 iunie 2017, Consiliul European pentru Relații Externe publică pe site-ul său un eseu despre “abordarea europeană a dronelor militare și inteligenței artificiale”. Raportul complet în engleză se poate accesa ->aici <-

Cel mai îngrijorător este faptul că se investește masiv în drone controlate de inteligență artificială.

Chiar și felul în care începe eseul este îngrijorător: “Când oamenii aud cuvântul “dronă” ei se gândesc la ținte de ucis și la Statele Unite. Ei își închipuie “Predator” sau “Reaper”, cele mai cunoscute drone ce sunt echipate cu la fel de cunsoscutele rachete “Hellfire”. Ei nu se gândesc în general la inteligență, supravegere, sisteme de recunoaștere (IRS), a micilor drone “aruncate în aer, sau ale Europei.”

Această viziune este la fel de răspândită și este greșită. În 2017, 90 de țări din întreaga lume dispun de trupe militare în arsenalele lor, iar 11 state au stăpâni armate. Majoritatea covârșitoare a dronilor sunt mici, neînarmate și folosite pentru ISR. Toate statele europene, dar trei, au cadavre militare, în principal neînarmate.

Practic acest întreg eseu încearcă să ne convingă de faptul că Europa nu o să folosească dronele precum SUA, care a fost implicată în nenumărate scandaluri de-a lungul “războiului împotriva terorismului”, fiind acuzată că a eliminat cu ajutorul dronelor diverse ținte civile de interes major.

Dar ce o să însemne mai exact pentru Europa aceste drone și cum vor fi ele folosite de viitoarea Armata Europeană? Chiar vor fi folosite pentru protecția noastră? Suntem în anul 2019, Agenda 21 bate la ușă și se chinuie să intre repede pentru a-i face loc Agendei 30, ca mai apoi să poate fi create cele 4 zone majore.

Sources in Brussels think the defence fund could rise to €1bn after 2021, following an initial €250m outlay in 2020 to kickstart new research projects. The figures have not been finalised and would have to be agreed by EU member states. Even if agreed, the defence fund would be a fraction of the EU budget – worth €155bn in 2016 – with almost three-quarters of spending earmarked for farmers and economic aid projects for poorer regions. (articol din anul 2017 -> link <-)

În anul 2018, cripto-jidanul Doland Trump cerea Europei să investească mai mult în apărare.

Președintele Donald Trump a aruncat mănușa cerând ca Europa să cheltuiască mai mult pentru apărare. Și europenii au răspuns – dar în cel mai rău mod posibil.

Într-un discurs adresat Parlamentului European de la Strasbourg, Franța, cancelarul german Angela Merkel a reafirmat recent apelul președintelui francez Emmanuel Macron pentru crearea unei armate europene. Ea a cerut, de asemenea, un consiliu european de securitate care să poată pregăti mai rapid decizii importante. “Ar trebui să lucrăm la viziunea de a crea o adevărată armată europeană într-o zi”, a spus ea. Merkel a subliniat că aceasta nu ar fi o armată anti-NATO, ci că ar completa eforturile existente ale Alianței.

La începutul acestei săptămâni, Macron a spus că este necesară o armată a UE pentru a ne “proteja față de China, Rusia și chiar Statele Unite”. Președintele Trump a reacționat la declarația prin tweet:

Emmanuel Macron sugerează construirea unei armate proprii pentru a proteja Europa împotriva Statelor Unite, a Chinei și a Rusiei.

La urma urmei, dacă doriți un stat  centralizat care deține efectiv putere asupra regiunilor sale, aveți nevoie de autoritate pentru trei lucruri: banca centrală, veniturile fiscale și armata. În cadrul Băncii Centrale Europene, UE a transformat euro într-o monedă comună răspândită. În privința veniturilor fiscale, Parlamentul European a susținut doar o rezoluție care solicită venituri directe pentru UE: una dintre măsurile propuse este o taxă digitală pentru companiile americane precum Google, Amazon, Facebook și Apple (denumită în continuare “GAFA” în Europa). Veniturile de acest tip ar proveni direct din bugetul UE, eludând astfel necesitatea finanțării de către statele membre individuale.

Dacă și națiunile Europei renunță acum la suveranitatea lor militară, atunci  va fi prea tarziu pentru a opri Uniunea Europeană de a deveni acel stat centralizat desprecare euro-scepticii vertizează de zeci de ani. De ani de zile, daca mentionai despre pericolul formarii armatei europene era  suficient pentru a fi luat in deradere si considerat  un conspiraționist .

The Guardian, scrie in mai 2016 (cu doar o lună înainte de referendumul Brexit) : “Există un plan secret de creare a unei armate a UE?” Răspunsul lor: “Afirmatiile sustinatorilor Brexit despre createa unei forțelor armate a Europei sunt nimic mai mult decât fantezie. ” (link)

Viitorul cetățenilor UE nu arată deloc bine: (articol complet în engleză aici ->link<-)

Aceasta nu este science-fiction. Uniunea Europeană finanțează un proiect de dezvoltare a dronelor pilotate de inteligența artificială și destinate să patruleze în mod autonom frontierele Europei. Dronele vor opera în roiuri, coordonând și coroborând informații între flotele de quadcoptere, avioane mici cu aripi fixe, vehicule de sol, submarine și bărci. Dezvoltatorii proiectului, cunoscuți sub numele de Roborder, spun că roboții vor putea să identifice oamenii și să decidă în mod independent dacă reprezintă o amenințare. Dacă acestea determină că ați comis o infracțiune, acestea vor notifica poliția de frontieră.

Adică te vei putea trezi oricând că te scanează o drona. După cum bine punctează și autorul articolului respectiv, dacă ești într-o vacanță, explorezi o zonă limitrofă te poți trezi oricând înconjurat de drone care te scanează. Din nou îmi amintesc de distopia prezentată în anime-ul Psycho-pass unde dronele scanau non-stop starea de spirit a cetățenilor, și nimeni nu avea voie să fie agitat, nervos sau supărat, căci dacă stara de spirit era una incorectă era socotit criminal latent și încarcerat sau ucis.

Eticienii din domeniul tehnicii și avocații pentru protecția vieții private sunt îngrijorati in privinta lui  Roborder și dar si in privinta altor proiecte de acest gen deoarece  externalizează prea mult eforturile de aplicare a legii pentru actorii non-umani și ar putea fi arme ușor de folosit împotriva oamenilor din zonele de frontieră.<

Ele ar putea să fie arme foarte eficiente împotriva tuturor oamenilor, nu numai a celor din zonele de frontieră. Orice revoltă, orice manifestație va putea fi ușor oprită chiar înainte să înceapă. Să nu uităm că în China există revolte pe tot teritoriul țării împotriva guvernului, dar sunt stârpite imediat pentru a nu se permite să se extindă, iar cu un internet controlat de către guvern, orice dovadă a existenței acestora este ștearsă imediat.

China își monitorizează constant populația cu dronele “Dove”. Guvernul le-a folosit mai întâi în Xinjiang Uygur, regiune cu o populație majoritar musulmană, dar uzul lor s-a extins și în alte regiuni.  Gândiți-vă cât de ușor vor putea dronele de acest gen să supravegheze viața noastră în Europa, unde orașele sunt mici și înghesuite.

În Europa, principala grijă acum este paza granițelor, dar putem să luăm ca exemplu Myanmar, care a avut o problemă constantă cu populația musulmană și unde s-au creat numeroase crize false. Cu niște legi clare, cu o implicare a autorităților și cu patrularea intensă a zonelor de tranzit, fără oferirea ajutoarelor sociale sau a cazării, toate aceste probleme ai fi inexistente.

Următoarea fază de instituire a controlului în Europa o să vină prin partidele “populiste”, despre care am scris deja că sunt infiltrare sau conduse de aceeași oameni. Dacă există politicieni care vor să facă ceva bun sau partide neinfiltrate, ele nu vor avea nici o șansă să câștige. Jocurile politice sunt deja făcute.

“Dezvoltarea acestor sisteme este un pas întunecat într-un  teritoriu periculos din punct de vedere moral”, a spus Noel Sharkey, profesor emerit de robotică și inteligență artificială la Universitatea Sheffield din Marea Britanie și unul dintre fondatorii Comitetului Internațional pentru Controlul Armelor Robot, o organizație nonprofit ce pledează împotriva utilizării militare a roboticii. Sharkey enumeră exemple de mașini de armament care se află în prezent pe piață: roboți zburători echipați cu Tasers, spray paralizant, gloanțe din cauciuc și alte arme. El avertizează asupra implicațiilor combinării acestei tehnologii cu luarea deciziilor bazate pe AI (inteligenta artificiala) și utilizarea acesteia în zonele de frontieră încărcate politic. “Este doar o chestiune de timp înainte ca o dronă să poată lua măsuri pentru a opri oamenii”, a declarat Sharkey pentru The Intercept.

De asemenea, dezvoltatorii de la Robord incalca condițiile de finanțare, conform documentelor despre proiect obținute prin regulamentele privind transparența Uniunii Europene. Inițiativa este finanțată, în cea mai mare parte, printr-o finanțare comunitară de 8 milioane EUR pentru cercetare și inovare, destinată proiectelor care sunt exclusiv non-militare, dar dezvoltatorii Robord recunosc că anumite părți ale sistemului propus presupun tehnologii militare sau ar putea fi transformate cu ușurință în scopuri militare.

Cu alte cuvinte Uniunea Europeană finanțează proiecte de control total din banii contribuabililor.
Și ce se va întâmpla dacă aceste sisteme vor fi “hackuite” de către “hackeri teroriști”?? Oricum războiul este mutat aprope total în plan cibernetic.


Dar să ne gândim cum vor putea fi folosite de guvern aceste tactici pentru a coordina atacuri împotriva populației în zone de interes. De unde știm că această tehnologie nu o să fie folosită în scopuri teroriste de către guverne?  Cum o să putem să ne protejăm?

ROBORDER a câștigat  finanțarea în 2017 și și-a propus să dezvolte un prototip comercializabil – “un robotic de robotică pentru a sprijini monitorizarea frontierelor” – până în 2020. Dezvoltatorii săi speră să construiască și să echipeze o colecție de aeronave, nave și drone de teren care să poată fi combinate și trimise la misiuni de patrulare de frontieră, scanând “amenințări” în mod autonom in baza informațiilor furnizate de operatorii umani, a declarat Stefanos Vrochidis, .

Desigur că doresc să facă treaba asta până în 2020, pentru că până atunci o să fie implementată total Agenda 20. Atunci o să înceapă și relocarea populației în zone ușor de controlat. O să fim supravegheați din aer, pe apă și pe pământ. O să fim scanați constant și toate datele noastre colectate.

Deja am fost programați să acceptăm toate acestea prin utilizarea non-stop a telefonului mobil care ne întregistrează comportamentul, discuțiile, interacțiunile, traseele pe care le străbatem, isoria căutărilor, convorbirile telefonice verbale sau scrise, comportamentul pe rețelele sociale, ne stochează pozele.

Gândiți-vă că probabil există o baza de date cu pozele noastre ce o să formeze viitorul sistem de recunoaștere facială, exact cum se întâmplă în China și cum se încearcă în Marea Britanie. Dronele sunt doar un pas înainte, telefonul mobil, ceasul deștept, mașina, pot fi lăsate în urmă, iar acolo intervin dronele acestea. Nu o să mai avem scăpare.

O să fie într-adevăr nevoie de crearea unor situații ca să justifice prezența permanentă a acestora în orașe, fie revolte, fie manifestații violente, fie un val nou de atentate. Mișcările #rezist din România sau vestele galbene din Franța nu sunt altceva decât studii pentru conducătorii noști, ei urmăresc atent ce poate să ne determine să ieșim în stradă și să facem haos. Un război civil în Europa ar însemna din nou un motiv de instaurare a unui sistem totalitar cât mai rapid.

Dronele vor folosi camere optice, infraroșii și termice; radar; și senzori de frecvență radio pentru a determina amenințările de-a lungul frontierei. Frecvențele de telefonie mobilă vor fi folosite pentru a triangula locația persoanelor suspectate de activități criminale, iar aparatele de fotografiat vor identifica oameni, arme, vehicule și alte obiecte. “Obiectivul principal este de a avea cât mai mulți senzori în domeniu pentru a ajuta personalul de patrulare”, a declarat Kostas Ioannidis, manager tehnic al Robord.

Din nou, trebuie să ne gândim care sunt aceste “persoane de interes”.

Produsul final va fi testat de poliția de frontieră în mai multe țări europene, inclusiv în Portugalia, Ungaria și Grecia, însă proiectul a generat și un interes considerabil pentru sectorul privat. “În cele din urmă, avem companii care ar dori cu siguranță să exploateze acest lucru din punct de vedere comercial”, a declarat Vrochidis pentru Intercept. “S-ar putea să exploateze întregul rezultat sau o parte din rezultat, depinzând. Ei pot exploata acest lucru în Europa, dar și în afara Europei “.

Ce uz pot avea aceste drone în sectorul privat? Cum vor folosi corporațiile aceste drone? Conform celor de la The Intercept acest proiect nu a fost aprobat pentru uz comercial de către Uniunea Europeană.

În ceea ce privește posibila modificare a tehnologiei pentru viitorii clienți, răspunsurile au fost mai puțin clare. Dezvoltatorii nu au vrut sa  comenteze cu privire la potențialul vânzărilor militare după încheierea ciclului de proiect. Dezvoltatorii au adăugat că munca lor este întârziată deoarece unul dintre partenerii principali ai consorțiului Roberson, producătorul portughez Tekever, a părăsit proiectul. Purtătorii de cuvânt pentru Roborder, Tekever și Orizont 2020 nu explică rațiunea pentru plecarea lui Tekever.

>Această neclaritate  între dezvoltarea militară și cea civilă prin programul de finanțare UE ar putea fi deliberată. În ghidul privind finanțarea europeană pentru proiectele cu dublă utilizare din 2014, Comisia Europeană remarcă faptul că regulamentul de instituire a programului “Orizont 2020” mandatează ca toate proiectele finanțate să aibă “un accent exclusiv” asupra dezvoltării civile, însă documentul mai arată că “ finanțat este relevant pentru apărare și poate conduce la tehnologii care vor fi folosite de actorii din domeniul apărării. “

Deci Uniunea Europeană permite această neclaritate.

Proiectul ROBORDER pe care intenționează să-l implementeze este o tehnologie comună. Ceea ce ar reprezenta o inițiativă pentru companiile implicate este un sistem funcțional care permite stolurilor de drone să funcționeze autonom și în mod unificat pentru a identifica în mod fiabil ținte. Detectarea amenințărilor AI este adesea inexactă, potrivit cercetătorilor in domeniul roboticii, astfel încât orice sistem care ar putea identifica în mod corect și consecvent oamenii, mașinile și armele, printre altele, ar fi o avansare substanțială și lucrativă.

Oricât de inexactă este tehnologia de recunoaștere în momentul de față, trebuie să luăm în considerare faptul că ea este în continuă dezvoltare și că sunt colectate date non-stop pentru perfecționarea inteligenței artificiale. În Marea Britianie sistemul de recunoastrere facială a fost descris ca fiind un eșec, cu o rată de eroare de peste 90%, un număr mare de oameni nevinovați fiind reținuți de poliție sau chiar arestați. Dar el este acum testat, implementat ușor-ușor pentru a obișnui populația.

Și sitemul de recunoaștere facială a unor telefoane mobile colectează de fapt date. Mai întâi îți deschideai telefonul cu o parolă sau un desen, mai apoi cu amprenta, acum prin recunoaștere facială. Imaginați-va puțin ce bază de date există. În curând o să fim toți obligați să ne închinăm zeului Inteligenței Artificiale.

Orice om îndoctrinat o să îți spună același rahat: “Și ce dacă ne supraveghează, eu nu am nimic de ascuns.”

Nota Editorului: Folosesc expresia lui Mircea Badea când spun că afirmația de mai sus este nutreț pentru cretini. Fiecare are ceva de ascuns și e firesc sa ții la intimitatea ta.

Nu ai acum nimic de ascuns, dar ce se întâmplă când guvernul o să considere că nu mai ai nici o utilitate, sau că ai un comportament neadecvat, sau că ai început să gândești cum nu trebuie.  Nu o să ai nici o șansă în față sistemului. Le-ai dat deja acces total în viață și în creierul tău.

4 comments

 1. Faceti referire la cartea aceea despre 911. Vreau sa va spun ca acea carte este o maculatura mizerabila, o manipulare. Si ma intreb daca nu cumva si incorect politic e ceva serios? Ca sa stiti de la mine cu mare precizie, turnurile au fost demolate cu stiinta deoarece construite in 1965 erau izolate toateincaperile cu azbest. Ori s-a dovedit mai tarziu ca azbestul era cancerige. Sunguea solutie era demolarea. Nu a fost nici un atentat, nici un avion, nici teroristi arabi, nici un mort. O mare cacialmA PENTRU PROSTALAI. o data cu demolarea, americanii si-au rezolvat multe interese. S mai credeti in acte teroriste acum dupa 18 ani trebuie sa fiti naivi sau platiti ca sa turnati gogosi nerusinate.

  • Ce manipulare visezi? Ai citit măcar cartea sau vorbești ca să te afli în treabă? Ce spui tu despre demolarea turnurilor pentru că erau izolate cu azbest cancerigen se regăsește în carte. Ar trebui să fii mai înțelept decât să te arunci într-o tiradă ignorantă despre o carte pe care nu o-ai citit, făcând presupuneri despre ce credem, implicând că suntem plătiți și că mințim. Și eu pot să fac aluzie la faptul că ești un agent al subminării pentru comentariul tău de la articolul cu prințesa arzătoare de cărbune, unde te-ai disociat de critica la adresa metisajului ca și cum metisajul n-ar fi ceva greșit. Aparent articolul acesta deranjează, bravo Minura!

 2. Tot haosul în care a fost aruncată din nou omenirea după anii 90 începe cu celebra luptă împotriva terorismului, desigur creat artificial. Atacul din SUA din 9/11 nu a fost altceva decât o înscenare macabră a unor atacuri teroriste pentru a se crea motivul invaziei, desigur totul în numele democrației și libertății – acesta este un citat din articol Valentine.. spune-mi si mei ce manipulare visezi????
  “creata artificial”
  “inscenare macabra”
  “pentru a se crea motivul invaziei”
  articolul este despre NOM, despre UE si Agenda 21/30 nu despre 9/11 ….

 3. Le doboram cu prastiile si facem bucati cu bata de cioban a lui nea Gheorghe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *