Home / Educativ / Dragă Vasilica Dăncilă…

Dragă Vasilica Dăncilă…

Dan Cristian IONESCU
Incorect Politic
Octombrie 9, 2019

Preluat de pe Justițiarul:

  De ce? O să vezi. Vreau să încep prin a spune că eu știam că bătrînii sînt niște bunici […]

Mulțumesc, Vasilica!

 

De ce? O să vezi.

Vreau să încep prin a spune că eu știam că bătrînii sînt niște bunici buni și blînzi, care își țin pe genunchi nepoții și îi alintă. Eu nu am nepoți de ținut pe genunchi, dar în acest an am realizat că nu mai sînt bun și blînd, cum eram, ci am devenit rău. Am renunțat la proverbiala mea toleranță și am rupt legătura cu mulți prieteni cărora le iertasem prea multe. Am scris articole tot mai agresive. Am devenit intolerant, mă enervez prea des și prea repede.

Mulțumesc, Vasilica, te-ai ținut de cuvînt și mi-ai mărit de două ori pensia primită de la stat, de la 262 de lei la 289 lei, iar apoi la 332 lei.

Știi tu oare că la 26 iunie 2019, taxa de concesiune la locul de veci de 6 m.p. a fost mărită de la 40lei/6 m.p. la 132 le i (3 m.p.)? adică de peste 6 ori per m.p.? (http://accu.ro/wp-content/uploads/2019/07/Hotarare-modificare-tarife.pdf)

Stii tu oare că se numește tarif de întreținere, deși administația cimitirului nu întreține  nici un mormînt, ci asigură doar paza, pază sub ochii căreia o parte a grilajului metalic de la intrarea, cu poarta, la mormîntului familiei mele a fost furată?

Știi tu că preschimbarea actului de concesiune care înainte nu costa, trebuia doar un timbru fiscal, indiferent de valoarea lui (putea fi cel mai ieftin), acum costă 68,27 lei?

Știi tu, copilă, că între rezolvarea problemelor Europei și sarmalele pe care le făceai noaptea soțului, pîinea s-a scumpit de la 0,90 lei la 1,20 lei, adică cu o treime?  Știi că ai semnat mărirea accizelor la țigări în decembrie și apoi de două ori în acest an, de fiecare dară cu 5 lei/cartușul, și ai vrut să mai mărești încă o dată anul acesta, dar ai amînat la presiunea producătorilor de țigări pentru la anul. Salamul țărănesc cu șunca și baclavele pe care le ador s-au scumpit anul acesta de două ori. Fiindcă duc o viață foarte modestă, nu știu alte scumpiri

M-a ajutat Dumnezeu ca sîmbăta să primesc mîncare gatită, pîine, chifle și produse excelente de patiserie. Pîinea este excepțională și în același timp foarte rezistentă și la cît de puțin mănînc eu mă ține o săptămînă, astfel că scumpirea nu mă lovește – dar celelalte scumpiri mă afectează.

Draga mea, nu ai nici o vină, nici nu ai habar de asta, dar hai să-ți mai explic o năsărîmbă care se întîmplă în timpul domniei tale.

Am povestit despre cum într-un moment în care eram foarte bolnav, am fost păcălit (acesta este termenul) să semnez un contract nou cu Enel în urma căruia am fost furat pe rupte. Conform noului contract, eu dădeam Enel-ului un mandat irevocabil –  probabil că mulți, fără pregătire juridică, au căzut în această capcană. Mandatul este revocabil în cazul în care  mandatarul provoacă pagube mandantului, ceea ce mi-a provocat Enel. Am revocat contractul, am încheiat unul nou.

După cum știi, Enel (ca și CEZ) au concediat mii de cititori de contoare care încasau și banii datorați. Astfel, s-a ajuns la situația în care fără să mi se citească consumul, eu neavînd aer condiționat, frigider, mașină de spălat. TV și altele, mă facturau lunar cu 103 kW/h.

Culmea, dragă Vasilica, este faptul că în ziua de 31 aug. 2019 mi-au fost emise două facturi, una de 0,10  lei și una de 0,02 lei! Dragă Vasilică, ăștia sînt nebuni? Eu nu am putere să-mi rezolv tot mai multele probleme medicale, și ei vor să bat drumul să plătesc 12 bani, iar dacă nu îmi taie curentul!

Azi am primit noua factură, din 6 sept. a.c., tot 103 kW/h. Conform lor, eu am un consum de 5.377 kW/h. Am rugat pe cineva să vină la mine,  pe 14 sept., să-mi citească contorul – aveam 5.117 kW/h. Deja m-au furat cu peste 250 kW/h.

Cînd vor trimite pe cineva să citească consumul, vor proceda la regularizare. Dar eu sînt în pierdere, eu le dau în avans bani nedatorați, pe care ei ori îi investesc, ori îi bagă în depozite, dar pentru care eu nu primesc dobîndă, iar cînd procedează la regularizare, deducerea este devalorizată. Înțelegi asta, gospodina lui pește de Teleorman și de Bruxelles?       Desigur, există posibilitatea anunțării consumului, dar pentru mine este un dublu impediment.

Pe de-o parte, eu nu mai am curaj să mă urc pe scaun ca să citesc contoarul. Cînd m-am hazardat ultima dată, ridicînd al doilea picior, mi-au cedat ambii genunchi și m-am prăbușit pe gresie.

Pe de altă parte, așa cum am mai declarat, eu am rămas cantonat în sec. XX.

Dragă Vasilica îți mulțumesc și pentru faptul că mi-ai ridicat o piatră de pe suflet. Îmi părea rău că nu voi avea puterea să mă duc la vot. Prin candidatura ta, m-ai convins că nu am de ce să mă duc la vot.

Am citit un articol (nu mai știu unde, nu mai știu al cui). Autorul scria că dacă Liviu Pleșoianu ar fi strîns semnăturile necesare pentru a candida, nu l-ar fi votat. Logica autorului mi s-a apărut impecabilă – dacă ar fi strîns aceste semnături, însemna că și-a vîndut sufletul diavolului! Cum or fi strîns semnăturile indepedenții? Iată o altă dramă a poporului român.

Am obosit.

Aș vrea să mai scriu despre curve, nu alea cu condicuță, fiindcă nu se mai poartă, alea cu cartea de muncă la guvern și la instituțiile administrației centrale.

Să scriu despre uluitoarea declarație făcută de Christine Lagarde.

Dar nu mai am putere, rămîne, sper, pe mîine.

Dan Cristian IONESCU

2 comments

  1. Domnu’ Ionescu,
    Tin-te tare…. ce-i mai rau nici nu a inceput…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *