Home / Actualitate / Dosarul penal în care AUR era acuzat de „minimalizarea holocaustului” a fost CLASAT. Motivul: Fapta nu există

Dosarul penal în care AUR era acuzat de „minimalizarea holocaustului” a fost CLASAT. Motivul: Fapta nu există

Incorect Politic
Mai 11, 2022

Dosarul penal în care AUR era acuzat de „minimalizarea holocaustului” a fost CLASAT. Motivul: Fapta nu există

Via R3Media:

Parchetul General a clasat dosarul în care s-au efectuat cercetări in rem în legătură cu un comunicat pentru care AUR era acuzat că a minimalizat Holocaustul, informează Agerpres, citând Parchetul General.

După patru luni de cercetări, Parchetul General a închis acest dosar, pe motiv că „fapta nu există”.

„Cu referire la solicitarea adresată instituţiei noastre, vă comunicăm că, în dosarul care face obiectul cererii dumneavoastră, prin Ordonanţa din 18 aprilie 2022, a fost dispusă soluţia clasării în considerarea faptelor, respectiv in rem, sub aspectul infracţiunii prev. de art.6 alin.1 din OUG nr. 31/2002, constatându-se incidenţa cazului care împiedică punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale prevăzut la art.16 alin.1 lit.a) Cod de procedură penală (fapta nu există)”, se arată într-un răspuns al Parchetului General la solicitarea Agerpres.

Pe 6 ianuarie, Parchetul General s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal în legătură cu un comunicat de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat ‘Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!’, în care au fost efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta – minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia.

Art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002 prevede: „Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Pe 3 ianuarie, AUR a transmis un comunicat de presă în care solicita ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii Române, a Istoriei şi a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naţionale (olimpiade) în anul şcolar 2021 – 2022 şi în anii care vor urma.

De asemenea, AUR susţinea că, în ultimii ani, se constată o „acţiune sistematică de subminare” a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor „teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională”.

 

6 comments

 1. Şi totuşi guvernantii… au noi „planuri concrete“:
  În 22 martie 2020, la Palatul Victoria, a avut loc „prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023“, coordonat de Irina-Dumitrița Solomon, secretar de stat adusă special în acest scop în februarie la cancelaria prim-ministrului.
  Alexandru Muraru a căzut pe planul doi. A venit Solomon şefă (preşedintă a Comitetului pentru Implementarea Strategiei Naţionale de Combatere a Antisemitismului“), dar au fost împreună între 29 aprilie şi 1 mai 2022 să dea socoteală privind pregătirile ce le face guvernul pentru condamnarea românilor, la Centrul Simon Wiesenthal, unde i-a primit „vânătorul de nazişti“ Efraim Zuroff, care este instigat din România cu informări şi „sugestii“ de Marco Maxilian Katz (de la MCA Romania, filială a ADL).
  *
  Conform lui Katz, după întâlnirea cu Muraru şi Solomon, Zuroff ar fi declarat:
  „M-am bucurat să aflu că atât deputatul Muraru, cât și secretarul de stat Solomon au planuri concrete şi se concentrează foarte serios asupra eforturilor de a se asigura că legile românești împotriva antisemitismului și negării Holocaustului vor fi puse în aplicare pe deplin, iar infractorii vor fi pedepsiți corespunzător, ceea ce nu a fost cazul până în prezent. Antisemiţi si negationişti, precum Vasile Zarnescu, fost ofițer al Serviciului Secret Român, şi profesorul de la Universitatea din București, Ion Coja și-au putut răspândi minciunile și ura prea mult timp și faptele lor trebuiesc pedepsite aspru“.
  *
  La şedinţa de la guvern din 22 martie 2020, cu principali participanţi ministerele de Externe, de Interne şi al Justiției, condusă de Irina Solomon şi de şeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean, şi-au spus între ei că trebuie să acţioneze, căci „asistăm la o intensificare a teoriilor conspiraționiste și a mesajelor revizioniste, precum și la proliferarea, în special în mediul online, a mesajelor antisemite, rasiste sau xenofobe“, urmând ca în luna mai 2022 să publice un prim raport, deşi în prezent sunt foarte băşicaţi de necondamnarea la închisoare pentru negaţionsim al Holocaustului a domnului colonel Vasile Zărnescu, după cum rezultă din spusele lui Zuroff şi M.M. Katz, şi pun la cale noi „planuri concrete“.

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/guvernul-incepe-implementarea-strategiei-pentru-combaterea-antisemitismului-xenofobiei-radicalizarii-si-discursului-instigator-la-ura-1880683

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5477063255651843&id=100000446697177

 2. gheorghe pe stil nou

  Ka.ka Matz (ori Caca Maţ, cum îi zicea răposatul C. Vadim Tudor, în loc de M.M. Katz) a vrut să fie el ales în2020 în locul lui Vexler, dar n-a putut de Vainer care încă trăia şi şi-a susţinut urmaşul, iar de-atunci face şi acum valuri şi intrigi prin Israel şi pe la noi, doar-doar va ajunge până la urmă el şeful comunităţii evreilor din România (FCER) şi va pune mâna pe banii pe care îi primeşte de la guvern şi îi învârte Silviu Vexler, bani foarte mulţi de la bugetul statului român, cheltuiţi fără nici un control. Pentru asta el vrea să se remarce şi ca fiind adevăratul vânător de români „antisemiţi“, întreprinzător şi harnic, nu ca Vexler, care e doar cu banii.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24429198-personalitati-marcante-ale-comunitatii-evreiesti-nemultumite-candidatura-deputatului-silviu-vexler-presedintia-fcer-imaginea-interesele-tuturor-evreilor-din-romania-vor-profund-afectate.htm

 3. Efraim Zuroff contrazice şi evidenţele, doar ca să îi iasă acuzele de crime la adresa românilor.
  Astfel, în 2003 Zuroff a mai venit din Israel în România şi a promis câte 10 mii de dolari oricărui român care demască un ucigaş de evrei la „progromul de la Iaşi“ din 1941, sau alt asemenea asasinat, de „Holocaust“. Erau reclame-poster cu oferta de 10 mii de dolari până şi pe staţiile de autobuz din Bucureşti, aprobate de primarul Băsescu (poate unii vă mai aduceţi aminte). Nu s-a descoperit nici un caz adevărat de român care să fi ucis un evreu, dar acum Zuroff le dă alte explicaţii lui Muraru şi Solomon, mandataţii guvernului Ciucă (care l-au vizitat în Israel în 29 aprilie – 1 mai 2022, pentru noi puneri la cale de condamnări de români), asigurându-i că statul român este vinovat de eşec, că nu a vrut să prindă criminalii.
  Citat din „Ofensiva Iudaismului asupra României“ (momentul 2003, când îl somaseră pe Ion Iliescu să aprobe înfiinţarea Comisiei prezidenţiale a investigării „Holocaustului din România“):
  „«Ultima şansă»? Cu tot scandalul făcut, Israelul şi organizaţiile evreieşti internaţionale nu au putut să îi fluture preşedintelui Iliescu nici un caz concret de român condamnabil de moartea vreunui evreu în timpul Holocaustului, aşa că, la nici o lună de la interviul cu bucluc, ei căutau cu lumânarea criminali. Astfel, în august 2003 Centrul Simon Wiesenthal anunţa că «oferă 10 mii de dolari fiecărui doritor pentru denunţarea românilor participanţi la Holocaust. Directorul centrului, Efraim Zuroff – se anunţa pe toate canalele -, a lansat astăzi programul Operaţiunea Ultima Şansă, care îşi propune să contribuie la depistarea, judecarea şi condamnarea celor care se fac vinovaţi de uciderea evreilor. Directorul Centrului Simon Wiesenthal, Efraim Zuroff, justifică includerea României în acest program prin faptul că în ţara noastră nici un participant la Holocaust nu a fost trimis în judecată în perioada post-comunistă, după cum România nu are nici o structură specializată în asemenea cazuri» .
  «Directorul centrului, Efraim Zuroff, afirma că doreşte neapărat prinderea acestor nazişti de origine română… Această operaţiune de amploare [efectuată cu banii luaţi deja de la elveţieni, cum am arătat 4 sub-capitole mai sus] a fost experimentată în Lituania, Letonia, Estonia şi Ucraina, ducând la depistarea a peste 241 de «îngeri ai morţii nazişti» care s-au ocupat de deportări. Dintre aceştia, peste 55 au fost trimişi în judecată… După mediatizarea făcută campaniei Ultima şansă, Centrul Simon Wiesenthal din Israel a primit zece scrisori în care sunt oferite informaţii despre câţiva ieşeni suspectaţi a fi criminali de război. Cine sunt cei câţiva ieşeni?… «Aceste informaţii nu pot fi făcute publice acum…», ne-a declarat Otto Adler, preşedintele Asociaţiei Holocaust. «Părerea mea este că trebuie să se ştie că aceste fapte au existat» a mai spus Adler.»
  Denunţurile, venite prin telefon, e-mail sau prin poştă, de la inşi cu vârste între 40 şi 90 de ani, în număr de 80, spuneau că amatorii de bani au auzit că cutare sau cutare a omorât evreii în timpul războiului, şi că ştie aceasta fie de la criminalii înşişi, fie de la rude sau prieteni. După perierea denunţurilor celor care voiau câte 10.000 de dolari, «s-au identificat patru posibili criminali de război in România», de peste 83 de ani.
  Anchetaţi de Parchetul militar, despre nici unul nu s-a găsit nici o dovadă de vinovăţie. Dintre cei patru acuzaţi, doar ieşeanul Ioan Alexa a fost un caz mediatizat. În 2005 avea 96 de ani şi trebuia să fie primul român condamnat după 1990 pentru crime de război, în urma denunţării lui de către Centrul Wiesenthal că ar fi contribuit la Pogromul de la Iaşi din 1941. Nu s-a confirmat. Nici nu fusese la Iaşi în acele zile.
  [pe această temă, atunci s-au publicat articolele: Holocaustul se răzbună pe un ieşean (pe http://www.9am.ro din 26 august 2005), Campania de demascare a Holocaustului în România (în Jurnalul Naţional din 30 septembrie 2004), ca şi articolele dlui Vasile Zărnescu: Simon Wiesenthal – Impostorul nr. 2 şi Mariana Maxim: Nemernica Neamului (postate în mai multe publicaţii pe Internet) etc.]“

 4. caroline gunderode 13 mai 2022 la 12:52 pm – Raspunde
  Comentariul asteapta aprobarea.

  UUURGENT !!! discutia atomara minutul 1:03 despre megabombe Prof Dr Werner Bergholz

  EXPLOZIA ATOMICA DE AZI VA FI DISTRUGERE TOTALA –

  SPICUIRI FRAGMENTATE :

  NU SCAPA NIMENI !!!
  JOS SPERANTELE… TOATA LUMEA VA PIERDE : URMEAZA O IARNA ATOMICA INTRUCAT BOMBELE DE AZI SUNT INCOMPARABIL MAI PUTERNICE DECAT CEA DE LA HIROSIMA

  traducerea mea de fragmente:

  datorita megaexploziei unei megabombe atomice in aer, toate telefoanele din bunkere vor fi paralizate iar radioactivitatea din aer va contamina totul – toata lumea daca nu va muri imediat va muri in cateva zile in chinuri oribile datorita radioactivitatii .Vedeti filmele citate de fizicianul Prof.Dr.Werner Bergholz care a lucrat 15 ani in cercetare atomica la institutul citat mai jos :

  Spicuiri din discutia despre ‘Megaatomara’ condusa de profesorul Dr Werner Bergholz care este specialist in domeniu – discutie cu avocatul Reiner Fuellmich, cu pulmonologul Wolfgang Wodarg, (celebrul specialist dat afara din Comisia Eu pentru ca a salvat omenirea de „criza aviara”, demascandu-le impostura):

  transcrierea mea:

  – Im Bunker wird wegen einem elektromagnetischen Puls einer explodierenden atomischen Bombe, alles was wir an Elektronik haben, wird kaputt sein – es wird alle Telephone ausschalten min 1:10:49
  – Alles was wir an elektronik haben wird ausgeschaltet
  – Alles wird radioaktiv

  -min 1:03 despre Megabombe Prof Dr Werner Bergholz 15 Jahre Atomforschung, Karlsruhe Kernforschungsinstitut :

  Diejenigen die uberleben, werden an Strahlungen – werden auch Monate danach – sterben :

  ex 2 Filmen:
  vezi numele „Threads”, film GB la min 1:08:18 si film USA ” The Day after”- vi se indica adresa de mail ale filmelor pe un panou .

  Nuklearen Winter nach dem heutigen Atomkrieg .
  Nach einem Atomkrieg es werden nur Verlierer sein .
  Min 1:11 :
  wenn so eine Bombe in die Luft explodiert dann wird durch den elektromagnetischen Puls,
  alles was wir an Elektronik haben, wird kaputt sein:
  DACA O CAUTATI VETI GASI SI ACEASTA SEDINTA CU TRADUCERE SIMULTANA LA CASCA IN LIMBA ENGLEZA !!!

  Sitzung 103: Schwerter zu Pflugscharen
  May 6th, 2022

  Sitzung 103: Schwerter zu Pflugscharen

  Corona Ausschuss

  @Corona-Ausschuss
  15K Followers

  English livestream: https://odysee.com/s103en

  Der Corona Ausschuss wurde von vier RechtsanwältInnen gegründet. Er führt eine Beweisaufnahme zur Corona-Krise und den Maßnahmen durch.

  Erfahren Sie mehr über den Ausschuss: https://corona-ausschuss.de

  Anonyme Hinweise an den Corona-Ausschuss: https://securewhistleblower.com
  Telegram Ausschuss: https://t.me/s/Corona_Ausschuss
  Tor: http://2hfjtvg32qm6kjo2esoqu3djhc6xctn2wofnkrpc4vjez47a5wei44qd.onionNur durch Ihre Spende ist die Arbeit des Ausschusses möglich: https://corona-ausschuss.de/spenden/

  Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *