Home / Educativ / Domnule Bjoza, perpetuarea unei minciuni nu vă face cinste!

Domnule Bjoza, perpetuarea unei minciuni nu vă face cinste!

Incorect Politic
Martie 20, 2021

Domnule Bjoza perpetuarea unei minciuni nu vă face cinste

Via IonCoja:

Ne-ați dezamăgit, domnule Octav Bjoza!

E vorba de emisiunea de ieri seară, de la Victor Ciutacu. Prestația dumneavoastră a fost meritorie, impresionantă chiar, cu o singură excepție, momentul în care, probabil furat de retorica discuției, ați afirmat că domnia voastră nu ați negat niciodată holocaustul din România – ceea ce nu este deloc grav, aveți dreptul la opinie personală în orice chestiune, dar în continuare ați afirmat că toți membrii federației foștilor deținuți politici din România au aceeași poziție: nu neagă holocaustul din România, înțelegându-se că este vorba de holocaustul, așa zisul „holocaust” din Transnistria, organizat de guvernul Ion Antonescu.

Nu este adevărat, domnule Bjoza! Cam toți foștii deținuți politici pe care i-am cunoscut au negat sau neagă și azi teza unui holocaust antievreiesc comis de români.

Sper că a doua oară nu ați mai spune o asemenea enormitate și mă grăbesc să glosez pe marginea ei următoarele observații, utile unor spectatori neavizați care vă vor fi urmărit aseară și ar fi păcat să vă ia în serios cu afirmația că deținuții politici anti-comuniști ar susține teza holocaustului din România.

1. Pe site-ul meu, www.ioncoja.ro, găsiți zeci de texte în care este contestat așa zisul holocaust din Transnistria, texte semnate de mine și de alți autori, inclusiv lideri evrei, ca Wilhelm Filderman sau Alexandru Șafran, Nicolae Steinhardt sau Moshe Carmilly, iar mai de curând de colegul nostru din Israel magistratul Harry Nadler. La argumentele noastre susținătorii tezei holocaustului nu au răspuns în niciun fel, se feresc programatic să intre într-un dialog, într-o confruntare a argumentelor. Mă ofer/ mă invit la orice emisiune TV să prezint argumentele noastre, inclusiv la emisiunea la care ați vorbit cu păcat.

2.  La prima mea întâlnire cu Petre Țuțea i-am reproșat că foștii săi camarazi de idei, legionarii, au comis crime îngrozitoare asupra evreilor din România. La care sublimul Țuțea m-a pus la punct: „Legionarii nu au ucis nici un evreu!” Declarație surprinzătoare, care, ulterior, s-a adeverit! Legionarii nu au ucis evrei nici în ianuarie 1941, nici la Iași! Ani de zile am urmărit acest subiect și mereu s-a adeverit afirmația lui Petre Țuțea: legionarii nu au ucis nici un evreu!

3. În ce privește Transnistria, vă transmit informația primită de la liderul legionar Simion Ghinea, participant pe frontul de Est al celui de al Doilea Război Mondial: „Jandarmii români din Transnistria au avut misiunea să-i apere pe evrei de bandele de ucraineni care literalmente îi vânau pe evrei, ca răzbunare pentru crimele săvârșite de evrei sub administrația bolșevică în anii 1930.” Această informație este confirmată din zeci de surse, inclusiv din reportajul făcut în primăvara anului 1944 la fața locului de Vasilii Grossman, marele scriitor rus, evreu, care a afirmat că regimul de ocupație în Transnistria administrată de români a fost unul „agreabil”. Din reportajul lui Vasilii Grossman aflăm că la Odessa, din ordinul lui Ion Antonescu, s-a ținut un proces în care au fost condamnați la moarte zeci de ucraineni care practicau ca sport „vânătoarea de evrei”! Așadar, uciderea de evrei a fost aspru pedepsită de justiția română din vremea lui Ion Antonescu! Iar cei care s-au dedat la uciderea sistematică de evrei nu au fost românii! Ci ucrainenii! Ceea ce evreii se feresc să recunoască și să-i acuze de holocaust pe ucraineni, deoarece aceștia pot invoca și chiar invocă crimele săvârșite de evreii bolșevici în vremea marii înfometări din Ucraina anilor 1930: milioane de victime, de ucraineni morți prin înfometare, crimă înficoșătoare pusă în contul evreilor comuniști din URSS!

4. Acuzația că Ion Antonescu a patronat un holocaust, un genocid la adresa evreilor, este o infamie dezgustătoare. La Yad Vashem, în custodia statului Israel se află imporante documente istorice sustrase și scoase din circuitul informațiilor istorice, documente care dovedesc că regimul Ion Antonescu a fost, dimpotrivă, un regim de protecție a evreilor din România! Sunt documente pregătite de însuși Ion Antonescu pentru a fi prezentate la conferința de pace care urma să se țină după încheierea războiului. Acele documente au fost preluate de Armata Roșie ca pradă de război, nu au fost niciodată publicate, iar după 1990 au fost vândute statului Israel, care le ține mai departe departe de ochii publicului, al istoricilor. Repet, este o infamie cumplită, abjectă în ultimul hal, să-i aduci României acuzația de holocaust, iar tu, stat Israel, să ascunzi dovezile nevinovăției românilor.

5. Altminteri vă apreciez, domnule Bjoza, pentru modelul de comportament civic pe care l-ați promovat de-a lungul anilor cu care v-a miluit bunul Dumnezeu. La o adică, sunt gata să pariez că nici dumneavoastră, ca persoană particulară, nu susțineți teza holocaustului din România. Cunosc nenumărate persoane publice importante care mi-au făcut această mărtirisire, iar eu i-am crezut, știind că oamenii trăiesc sub povara vremurilor, și nu invers, din păcate. Eu v-am înțeles!  Dar nu-i bai, minciuna are picioare scurte!

Ion Coja

4 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Nu sunt de acord cu domnul Ion Coja.
  Domnul Octav Bjoza a plătit foare scump pentru credința de salvare a României de sub jugul comunist. Să fii arestat la 20 de ani și să-ți vezi fiul distrus din cauza idealurilor tale, nu este simplu. Să mai și vezi că, făcând câteva excepții, majoritatea lașă a românilor tace și astăzi, este greu. A fi anchetat din nou și urmărit penal, pentru că un text de lege, bestemat, interzice efectiv românilor să vorbească despre Holocaust, este prea mult și pentru domnul Bjoza. Este o vorbă românească: “Nu-ți pune mintea cu prostul”.
  Denumit Holocaust sau altfel, declanșat de anumite rațiuni economico financiare sau de starea de sărăcie a populației românești, fenomenul de ură față de evrei a existat în România. În România au fost uciși și au murit, în urma condițiilor de război, evrei. Faptul că nici măcar I.N.S.H.R. E.W. nu a probat numărul victimelor, este o altă discuție. Nici I.I.C.C.M.E.R. nu a fost capabil să scoată la lumină numărul real al victimelor comunismului. Tipic românesc. În loc să ascundă realitatea istorică, românii ar fi trebuit să scormonească toate arhivele și să indice ei numărul exact de evrei morți.

 2. Domnule Coja , inseamna ca n-ati cunoscut prea multi fosti detinuti politici fie ei legionari , anti sovietici , anticomunisti { nu doar leginarii erau anti comunisti…anti sovietizare } daca faceti astfel de afirmatii . Cat despre Petre Tutea…de mortuis nil nisi bene ! Deci Bjoza ” perpetueaza intr-o minciuna care nu-i face cinste ” insa , asta a facut puscarie asta spre deosebire d e dumneavoastra caruia v-a fost inchis dosarul atunci in ‘ 74…in urma unor interventii . Daca atunci ati fi fost condamnat politic , astazi n-ati mai fi facut afirmatiiile pe care lel faceti : ATI FI STIUT CA , INTRE DETZINUTII POLITICI EXISTA O FRATIE CE NU TINE CONT DE IDEOLOGII CI , ESTE BAZATA DOAR PE DORINTA DE-A TRAII FIE SI-O CLIPA IN PLUS . Dar despre victimile comunismului , de ce nu suflati nici o vorba domnule Coja sau alea nu erau de interes ?

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   @ Marian Mișcarea Legiunii a fost întemeiată ca mișcare anticomunistă. Ponderea deținuților politici legionari a fost considerabilă, în raport cu membrii celorlalte partide politice “tradiționale”.
   Ministrul de interne, țărănistul “democrat” Armand Călinescu, consemna în “Însemnări politice”, în data de 25 ianuarie 1938 un Plan electoral prezentat regelui Carol al II lea, din care expun: ” (…) II.Declinul partidelor: a) Criza liberală în urma întregirii spre Gardă; b) Criza Partidului Naţional Ţărănesc. Demoralizare; c) Oarecare neînţelegeri şi la naţional–creştini. Toate partidele au pierdut dinamismul. d) Singura forţă populară şi dinamică este Garda de Fier. Dar aceasta are un caracter revoluţionar.”.
   Un alt ministru de Interne, Teohari Georgescu (Burah Tescovici), apelează la Eugen Cristescu, șeful S.S.I., arestat și proaspăt întors de la anchetele sovieticilor. Întrebat în anul 1946 ce ar trebui făcut, Cristescu a răspuns că trebuie început cu legionarii: “Ei sunt motorul tuturor acţiunilor; prin infiltrarea în rândul ţărăniştilor şi titeliştilor au împrumutat acestora o acţiune dinamică şi spirit combativ. Legionarii sunt singurii care prezintă pericol pentru regim(comunist-n.n.). Ani de zile am avut de furcă cu ei, încât îi cunosc prea bine.”.

   • @Vasilica Militaru Sincer sa fiu…chiar n-am stiut ca ponderea detinutilor politici o faceau detinutii politici legionarii . Stiu foarte precis ca au existat un numar si mai mare de tzarani ce-au fost arestati deoarece , se impotriveau sovietizarii tarii prin crearea acelor colhozuri { ” gospodarii colective ” } si care erau nemultumiti ca , le-au fost date in proprietate pamanturi si animale iar dupa cativa ani …cei ce “le-au dat ” le cereau indarat . Stiu precis ca , fostii legionari nu erau considerati detinuti politici ci…criminali de razboi si TRADATORI DE TARA adica , fix cum a fost considerat si MARESALUL ION ANTONESCU ce , nici azi nu se gaseste NIMENI care sa oblige statul roman ca , macar bustul reprezentandu-l pe el sa fie amplasat in fatza ctitoriei sale sau…sa-i scoata acel acoperamant de tabla asezat peste bust si care face de rusine intregul popor roman ortodox si ortodoxia insasi .S-a vorbit mult despre , asasinarea lui Nicolae Iorga de catre un grup de legionari “scapati de sub control ” insa , NIMENI nu spune ca , daca nu-l impuscau acei legionari , daca-l prindeau comunistii in viata dupa ’46 …vai de mama lui ce-ar fi patzit , ar fi povestit-o si alor morti deja . Nimeni , nici un istoric nu spune asta , nici macar dl. Coja iar asta , ma scoate din sarite iar acesta este motivul pentru care mi-am permis sa-mi scriu aici gandurile ! Respect pentru TOT ceea ce faceti pentru NEAMUL ROMANESC dle. Vasilica Militaru !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *