Home / Actualitate / DOCUMENT Posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online, introdusă în lege până pe 10 ianuarie 2022 – proiect de ordonanță de urgență

DOCUMENT Posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online, introdusă în lege până pe 10 ianuarie 2022 – proiect de ordonanță de urgență

Incorect Politic
Septembrie 9, 2021

DOCUMENT Posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online

 

DOCUMENT Posibilitatea suspendării cursurilor fizice

și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online,

introdusă în lege până pe 10 ianuarie 2022 – proiect de ordonanță de urgență

Via Edupedu:

Posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online este introdusă în Legea 55/2020 pe perioada 13 septembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus la dispoziția presei de Ministerul Educației. Este vorba despre reglementarea care va permite autorităților ca, prin ordin de ministru, să suspende școala fizică.

Se introduce, prin acest proiect de OUG, după alineatul (1^4) al articolului 38, un nou alineat, alineatul (1^5), cu următorul cuprins:

“În perioada 13 septembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, prin excepţie de la prevederile alin. (1), în baza şi sub rezerva analizei situaţiei epidemiologice la nivel naţional realizate de Ministerul Sănătăţii împreună cu Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin al ministrului educaţiei, se pot dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line.

„Proiectul de OUG a fost transmis spre avizare tuturor ministerelor avizatoare”, a precizat ministrul Educației.

Tot prin acest proiect se introduce posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea la cursurile online pentru învățământul superior.

Este vorba despre introducerea posibilității legale de a suspenda cursurile, potrivit explicațiilor oferite de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Prevederile precedente au funcționat doar pentru anul școlar trecut, 2020-2021.

Cum justifică autorii ordonanței aceste măsuri

„Având în vedere faptul că actuala legislaţie, respectiv Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 141/2020 privind instituirea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ şi pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2021 şi unele prevederi din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare îşi încetează efectele odată cu sfârşitul anului şcolar/universitar 2020 – 2021, pentru a asigura continuitatea în desfăşurarea activităţilor didactice la nivelul sistemului de învăţământ, dat fiind termenul foarte scurt pentru asigurarea cadrului legal necesar şi ştiind că noul an şcolar începe la 1 septembrie, respectiv noul an universitar începe, de regulă, în prima zi lucrătoare a lunii octombrie,

 • întrucât atât starea de urgenţă, cât şi starea de alertă se instituie numai în situaţii excepţionale, cu aplicabilitate limitată în timp, iar suspendarea activităţilor didactice de predare, evaluare, care presupun interacţiunea faţă în faţă, poate să fie dispusă de autorităţile din domeniu şi în afara acestor situaţii deosebite,
 • în condiţiile unei potenţiale limitări a interacţiunii la clasă/cursuri sunt imperios necesare asigurarea unui cadru juridic adecvat şi implicit securitatea raporturilor juridice în privinţa asigurării dreptului fundamental la învăţătură,
 • având în vedere faptul că neadoptarea prin ordonanţă de urgenţă a acestor măsuri imediate şi a reglementărilor pentru implementarea lor generează disfuncţionalităţi majore cu efecte negative asupra bunei desfăşurări a activităţilor din sistemul naţional de învăţământ, dar şi asupra beneficiarilor dreptului la învăţătură, în temeiul (…), Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență…”

Potrivit scenariilor anunțate de miniștrii Educației și Sănătății, care ar trebui să fie într-un ordin anunțat ca aprobat, dar care nu a apărut încă în Monitorul Oficial, școala trece în mediul online după depășirea ratei de infectare de 6/1.000 de locuitori într-o localitate, iar creșele și grădinițele își suspendă cursurile în format fizic la intrarea localității în carantină.

4 comments

 1. Copiii noștri nu sunt cobaii voștri ! Fără vaccinare, testare și mască în instituțiile de învățământ ! https://www.petitieonline.com/copiii_notri_nu_sunt_cobaii_votri__fr_vaccinare_testare_i_masc_in_instituiile_de_invmant

 2. cifrele sunt sistematic falsificate !
  trebuie dat guvernul in judecata si pentru suspendarea autopsiilor !
  covidul nu este destul de grav nici pentru a fi numita pandemie -nici el si nici variantele lui care de 20 de ani sunt cu miile – deci vaxxurile sunt tinta care este strict financiara faraminoasa !
  Guvernul nu are voie sa suspende invatamantul sub nicio forma prin cifre inventate !
  Ei vor sa lase romanii analfabeti !
  Dati in judecata guvernul !
  Pentru falsificrea cifrelor si terorizarea populatiei prin medii care baga in fata escroci platiti dinafara !
  Nu exista nicio pandemie care sa le justifice masurile grele de masacrare ale drepturilor omului, si dreptul la studiu printre altele !
  Nuuuuuuu exista teste care sa fie uate stiintific in consideratie : turatiile testului PCR falsifica cifrele automat facandu-le pozitive !
  Grupati-va cu avocati si dati guvernul in judecata !
  Aveti deja destule dovezi de moarte prin vaxxuri, impuse cu teste incompatibile cu actul de testare stiintific demonstrabil si verificabil .
  Gasiti totul in analizele comisiei neguvernamentale din Germania sub egida avocatului Reiner Fuellmich :
  corona ausschuss sitzungen – multe sunt in engleza !
  Ar trebui avocati care s se grupeze si sa dati cu multi parinti uniti la un loc, sa dati guvernul in judecata !
  In alte tari parintii se grupeaza . La New Yorkunii se pare c au reusit sa opreasca testarea copiilor inainte sa intre in clasa .
  Am expus pe acest blog contractul vaxxurilor intre Pfizer si state , peste tot secretizat . Ceva total ilegal si care clasifica toate guvernele drept tradatoare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *