Home / Educativ / Din Înțelepciunea Părintelui Iustin

Din Înțelepciunea Părintelui Iustin

Cosmin
Incorect Politic
Ianuarie 22, 2019

Din Înțelepciunea Părintelui Iustin

Părintele Iustin Pârvu a fost și va rămâne în continuare unul dintre cei mai înțelepți duhovnici ai neamului românesc.

Acesta ne-a lăsat o moștenire intelectuală extrem de importantă, poate cea mai importantă a secolului al XXI-lea, pe care, din păcate, românii nu o pot accesa cu ușurință, acesta fiind cenzurat sau pur și simplu dat uitării de către mijloacele de transmitere a informațiilor în masă.

Am reușit să pun mâna pe una dintre cărțile sale și după ce am citit-o pot spune doar că am rămas profund impresionat de simplitatea cu care prezintă unele aspecte ale lumii.

Când alți intelectuali scriu cărți întregi, iar uneori și după ce citești întreaga carte, tot ai nelămuriri, părintele Iustin îți poate face sinteze în 5 propoziții pe care n-ai cum să nu le înțelegi și nici nu le vei uita vreodată.

Continui să citesc, iar la un moment dat apare o întrebare adresată părintelui care sună cam așa: ,, Însemnări de la Jilava” – cartea lui Corneliu Codreanu, cât de importantă este cartea aceasta pentru cei care trăiesc azi, e cartea unui om întemnițat… ”

Și răspunsul este următorul:

,,Este mai puțin decât a trăit Corneliu Codreanu și mai mult decât înțelegi citind! Pentru că a vorbi despre Codreanu aproape am putea spune că este peste logica umană! Așa cum vorbim despre arhangheli și îngeri, și rămân o sumedenie de lucruri neclare și goluri chiar din scrierile Sfinților Părinți, așa și aici, rămân goluri care nu vor putea fi completate niciodată! Pentru că emoțiile și cutremurul și eforturile pe care le-au depus ei, momentul când au fost uciși, nu le putem compara noi cu nimic! Citeam acum, sau îmi spunea cineva de la Aiud, de fenomene interesante de la locul numit Râpa Robilor. S-au deschis acolo niște morminte cu niște femei, legate cu sârmă ghimpată, și trupuri mai binecuvântate și trupuri mai puțin binecuvântate, sau alt caz, care a fost cu țeasta deschisă, ferestruită, și aruncat creierul afară…”

,,Ce vină au avut oamenii aceștia de a fost nevoie să se poarte așa cu ei comuniștii?”.

,,Vina este ura diavolului împotriva lui Iisus! Și cât se poate răzbuna se răzbună prin slugile Domnului, că și la ora aceasta, nimic nu-i supără, pe toți dușmanii noștri și-ai neamului nostru, mai mult decât Mișcarea Legionară!

Din Înțelepciunea Părintelui Iustin

Noi trăim prin această mișcare!

Dar orice s-ar întâmpla, niciodată nu vom avea altă soartă decât a celor care trebuie să fie maltratați și persecutați! Că toate conflictele acestea economice, financiare, nu sunt altceva decât consecința stăruinței poporului nostru în credință față de Mișcarea legionară!

Numai în treacăt, așa, dacă pleacă un călugăr de la mănăstirea noastră, oriunde s-ar duce: ,, Ăsta-i de la Petru Vodă! Aaa! Ești legionar! Mergi înapoi!”. N-are loc… Dacă la o biserică s-au adunat 3-4 călugări, cinci, pentru cei cinci este loc, dar pentru cel de-al șaselea, care este de la Petru Vodă, nu este loc! Cam ăsta-i acum contextul pe care-l trăim noi, nu ne putem aștepta la nimic, decât la prigoană…”.

Vă las dragi cititori să reflectați la aceste cuvinte și voi veni într-un alt articol cu răspunsul părintelui la următoarea întrebare: ,, Vă rugăm să ne vorbiți despre vocația de martir a poporului român.” Până data viitoare, nu încetați să studiați învățămintele marilor români!

Doamne ajută!

Din Înțelepciunea Părintelui Iustin

4 comments

  1. Iustin Pârvu a fost un sfant!

  2. Mișcarea legionară este vie in fiecare ROMAN care face efortul de a se sustrage manipularilor de tot felul si de a dori/urmari sfintenia aratata de Sfintii Parinti. Doamne ajuta-ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *