Home / Articole Promovate / Decăderea Occidentului

Decăderea Occidentului

Mortuz
Incorect Politic
Februarie 10, 2018

Dragi români, aș dori să vă întreb ceva. De câte ori ați auzit un progresist spunând “Vreau o țară ca afară?”

De câte ori vi s-a spus că suntem niște înapoiați ai evului mediu fiindcă suntem creștini?

De cate ori am fost batjocoriți fiindcă nu suntem la fel de “sofisticați” precum Occidentul. Ei bine, lăsați-mă să vă împrospătez memoria cu câteva cazuri recente povestite de domnul Andrei Bontaș de la Blogary

Decăderea Occidentului
Blogary:

“Văzând înregistrarea cu hoarda de musulmani care agitau steaguri palestiniene, strigau Allah ackbar și intimidau și agresau trecătorii dintr-o stație de metrou berlineză, mi-am amintit de realitățile anilor 90 din România.[…]”

Dânsul ne povestește cum un oraș măreț precum Constanța, a ajuns o mizerie, devenind mai violent din cauza ghetourilor făcute după 1990.

Singura soluție pentru astfel de problemă era auto-organizarea și auto-apărarea.

Despre cum tații au început să-și învețe băieții să dea cu pumnul, să își ajute prietenii atacați, să apere fetele, să fie apropiați și uniți cu colegii care locuiau în vecinătate, să fie atenți pe unde umblă și cu cine stau de vorbă. Despre cum a reușit orașul să deschidă drumul către renovare, repopulare și urbanizare în ciuda faptului că politicienii erau corupți până în măduva oaselor.

Cetățenii au fost uniți pentru a readuce o scânteie din mărețul oraș din Sud-Estul României.

În Occident tendința este inversă. Zone ce până mai ieri erau sigure și curate astăzi sunt mizerabile și periculoase. În Paris sunt zone în care localnicii te avertizează că îți riști chiar viața intrând acolo ca bărbat alb îmbrăcat „burghezește” – cu cămașă și sacou. Sunt zone despre care poți afla că până de curând erau cartiere normale, care astăzi sunt focare de criminalitate și radicalism.

În timp ce la noi societatea și civilitatea – cu chiu cu vai, cu corupție și scandal — au reocupat și încercat să repare distrugerile lăsate de comunism, în Occident civilizația a pierdut și pierde teren “fizic” în fața asaltului barbariei, criminalității și violenței. În timp ce azi mergi și bei liniștit o bere într-o ambianță plăcută și sigură, în centrul vechi al Constanței, acum 20 de ani acolo se făcea trafic de heroină. În timp ce azi vezi proprietăți delapidate, mizerie și criminalitate crescândă în Paris sau Munchen sau alte mari orașe europene, acum 20 de ani acolo ai fi stat la o cafenea sau ți-ai fi vizitat amicii sau iubita.

Iar decăderea nu mai este una teoretică, pe un orizont de timp îndelungat, ci din ce în ce mai rapidă. Din ce în ce mai agresivă.

Iar paralizia societății europene este din ce în ce mai periculoasă pentru noi toți.

Dragi români, chiar dacă noi nu suntem cei mai buni în modernizare, noi încă avem bazele ce ne-au apărat în toate aceste secole.

Chiar dacă am fost sub un regim socialist, spiritul creștin ortodox și cultura românească ne-a păstrat identitatea intactă împotriva tuturor.

Acum când UE, SUA, Rusia și toate celelalte mari puteri vor să ne extermine, fiți uniți camarazi, și faceți-vă mândrii străbunii care și-au dat viețile ca noi să avem un viitor, mândrii că sunteți români.

Pe aici nu se trece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *