Home / Educativ / De Unde s-a Inspirat Alexandru Florian

De Unde s-a Inspirat Alexandru Florian

Dan Cristian IONESCU
Incorect Politic
Decembrie 21, 2018

 DE UNDE S-A INSPIRAT ALEXANDRU FLORIAN

 

De ce nu cunosc tinerii adevarata noastra istorie? Din cauza manualelor de istorie, din cauza filmelor artistice, din cauza cartilor “stiintifice”. Despre manualele de istorie nu este nevoie sa comentez. Despre filmele artistice:

Intre anii 1972-1978, Sergiu Nicolaescu (despre care se sustine ca ar fi avut origini aromane – aceasta mentiune la prima vedere nu are nici o legatura cu tema, dar totusi are: in anii ’30 ai secolului trecut, intr-o majoritate imensa, tinerii aromani erau legionari, probabil ca aromanii stiu cel mai bine adevarul despre Miscarea Legionara) filmeaza seria in care interpreteaza mai intii rolul comisarului Miclovan ,iar apoi al comisarului Moldovan – in aceste filme el se lupta cu legionarii, niste criminali barbari si trogloditi, vinovati de toate relele care se petreceau in Romania.

1975 – “Actorul si salbaticii” – un mare actor pe care l-am iubit si admirat enorm, Toma Caragiu, a acceptat un compromis oribil interpretind rolul actorului Costica Caratase (evident, era vorba de Constantin Tanase), ucis in final de legionari. Toma Caragiu, aroman, a acceptat sa gireze o imensa minciuna – daca Tanase, mort in 1945, a fost intr-adevar ucis, a fost ucis nu de legionari (care nu mai existau  din 1941 ca formatiune politica, legionarii fiind fie in temnite, fie fugiti in Germania sau in alte tari din Europa ori din lume), ci de bolsevici.

1986 – “Trenul de aur”, coproductie romano-polona (scenariul lui Ioan Grigorescu); dupa atacarea Poloniei de catre nazisti, tezaurul de la Varsovia tranziteaza Romania, cu sprijinul lui Armand Calinescu, si este imbarcat la Constanta pe o nava straina care il duce la adapost; in final, Armand Calinescu este impuscat de legionari din ordinul lui Hitler, fiindca a pierdut tezaurul polonez!

1989 – “Drumet in calea lupilor” (regia Constantin Vaeni) – aflam ca Nicolae Iorga a fost ucis nu numai din ordinul lui Horia Sima, dar chiar si in prezenta acestuia! Acest basm este odios, dar la fel de odios este interviul dat de Vaeni in “Libertatea” din 8 februarie 1990 cind, declarind ca filmul a fost “amputat”, a mai declarat ca “incapatinarea de a respecta adevarul istoric mi-a adus si cele mai mari necazuri”, ca cenzura comunista“ a vrut sa abata atentia publicului de la caracterul dictatorial al regimului legionar”, ca pentru acest film in ziua de 5 oct. 1989 a fost arestat si anchetat citeva ore, etc. Adica, dupa doua decenii de filme artistice calomnioase la adresa legionarilor, dintr-o data PCR vroia sa le “repereze” onoarea! Instantaneu, mi s-a facut scirba de Constantin Vaeni, un gunoi care falsificind istoria se lamenteaza ca nu este lasat sa exprime adevarul! In slujba cui era!

2008 – “Calatoria lui Gruber” – in finalul filmului, regizat de Radu Gabrea (traitor timp de 23 de ani in Germania) care a rulat pe ecranele din toata lumea (normal: cind este vorba despre suferintele, reale sau nu, ale evreilor, filmele sint promovate pe toate paralele si meridianele), apare anuntul ca in “trenurile mortii” din Romania au murit 12.000 de evrei. Cum sa moara 12.000 de evrei in doua trenuri in care au fost imbarcati cel mult 3.000 de evrei? In pogromul de la Iasi se spune că au fost ucisi 13.000 de evrei, dar istoricul evreu Nicolae Minei Grunberg (fost redactor sef adjunct la “Magazin Istoric”) a aratat ca acestia au fost mult mai puțini, de ordinul sutelor, și au fost ucisi de nazisti, în conformitate cu legile războiului, care pedepsesc civilii care se dedau la acțiuni și activități în sprijinul dușmanului. Aceste represalii, numite azi „pogromul de la Iași”, au fost organizate sub comanda sturbanfuhrerul Heinz Ohlendorf. Dar se pare ca regizorul (de limba germana) Radu Gabrea si presedintele (de etnie germana) Klaus Iohannis nu vor sa accepte asa ceva.

Poate mai sint si alte astfel de filme mincinoase, calomnioase la adresa Miscarii Legionare sau Maresalului Ion Antonescu, dar nu le stiu eu.

In ce priveste cartile “stiintifice”, am gasit publicata inainte de 1989 una singura despre Miscarea Legionara, mai exact in 1971: “Garda de Fier, organizatie terorista de tip fascist”, editata de  Editura politica (condusa intre 1957-1982 de Valter Roman).

In prefata, autorii (Mihai Fatu si Ion Spalatelu) multumesc Consiliului Securitatii Statului si Editurii politice pentru sprijinul acordat in realizarea “lucrarii”. Faptele concrete sint in general reale, dar pacatele tin de interpretare si minciuni.

De pilda, se sustine ca Partidul Comunist Roman a ridicat intregul popor impotriva Miscarii Legionare! Aceasta, atunci cind Miscarea obtinuse 66 de locuri in Parlament! Cea mai odioasa afirmatie mi s-a parut insa cea de la pag. 242 unde, dupa uciderea legionarilor de frunte la Tincabesti, se scrie ca “opinia publica, masele poporului roman au privit aceasta actiune ca necesara  salvarii independentei nationale a tarii”!

Oare din aceste filme si carti a invatat Alexandru Florian minciunile pe care si-a intemeiat legea? Nu! Le-a invatat de mic copil, din familie, de la tatăl său, care a fost un cunoscut komintenist, profesor de minciuni materialist-dialectice la Universitatea București, care și-a avut rolul său și contribuția sa inventarea si raspindirea acestor minciuni și calomnii împotriva  Neamului românesc.

 

Dan Cristian Ionescu

One comment

  1. Dan Cristian Ionescu

    Trebuie sa precizez ca acest text a aparut prima data in ziua de 31 ian. 2016 pe site-ul d-lui Coja. Dar a disparut, lucru pe care dl. Coja l-a aflat ieri, de la mine. Intr-o discutie cu dl. Coja, i-am marturisit ca in materie de IT eu sint in clasa I-a. Cu aceeasi sinceritate, domnia sa mi-a recunoscut ca in acelasi domeniu, este prescolar. Deci altcineva se ocupa de site, dar nu stiu cine si nici nu intreb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.