Home / Educativ / De ce nu este iubit Putin?

De ce nu este iubit Putin?

Incorect Politic
Iunie 18, 2020

Cum sa nu-l urasca!?

Via IonCoja:

În 1991 aveau tot în Rusia, toate condițiile, era totul pregătit pentru asaltul capitalismului sălbatic occidental. Sunt atât de aproape acele vremuri, și totuși atât de departe!… Rusia trebuia să fie prada cea mare!… Cu toate bogățiile sale, cu diamantele de sub gheața Siberiei care trebuiau valorificate, cu gazul care trebuia împărțit joint venture și consumat în Vest, cu perimetrele bogate în petrol care trebuia concesionate lor, cu întinderile de pământ fertil care trebuiau exploatate intensiv de ei, cu toate fabricile și uzinele vechi care trebuiau rentabilizate. Și numai Occidentul putea să le facă pe toate astea!…

Au avut tot și totul le-a fost luat. Din cauza …sau datorită lui. Cum să nu-l urască?!

Ba au avut și aventurierul, bețivul lor perfect, precum Băsescu, bețivul iresponsabil, cu familia și anturajul său, gata să cedeze și să vândă tot pentru a se bucura de avantajele nețărmurite ale puterii. Boris Eltîn.

Au avut și partidele, opoziția și puterea, gata să rupă statul în două și să-l expună spre beneficiul celor care îi finanțau mai bine, de o parte și alta, pentru a se înfrupta din exercitarea conducerii nominale a statului.

Au avut și societatea civilă, gata să bulverseze societatea reală cu noile concepții și paradigme despre exercitarea nelimitată a libertăților limitate și diversitatea prestabilită. FMI era acolo și „își oferea ajutorul”, ajutorul după ajutor, după care ar fi urmat condițiile de după alte condiții, dinaintea altor condiții, prin care se „rentabiliza”, a se citi „distruge”, și „eficientiza”, a se citi „vinde pe nimic”. Clinton era acolo și le promitea, precum românilor: „Stay the course, stay the course, the future is yours!”. Totul decurgea cum nu se poate mai bine!

…Dar a apărut el și în culise a revenit KGB-ul. A intervenit KGB-ul. Cu metodele lor „neortodoxe”. Ăștia știau jocul, știau ce urmează. Și nu au putut permite. Au spus „Niet! Cu Rusia nu merge așa!”. L-au șantajat și eliminat pe Elțîn. „Urât, foarte urât”, a replicat Vestul, neștiind ce să mai facă. Au preluat frâiele. Au înlăturat oligarhii care, precum în România în aceeași perioadă, căutau să se apropie de putere, și au spus că puterea politică, care lucrează pentru stat și popor, creează puterea economică, și nu invers. A venit Putin și a spus că Rusia nu e victimă, ci o mare putere. Nu e de vânzare, dar se poate asocia onest. Anticipase ce urma să se întâmple. Kagebiștii îi cunoșteau prea bine pe occidentali, nu credeau în „prietenia” lor. Și au spus „Niet! Aici nu e România, nici Albania, nici Chile, nici Argentina, nici Thailanda, nici Angola, nici Coasta de Fildeș. Nu o să vă distrați aici la fel!”.

Iar KGB-ul le-a pregătit repede rușilor „mentalitatea” corespunzătoare. În aceeași perioadă în care în România aceeași expresie era la mare modă, „mentalitatea” care trebuia „schimbată”. Trebuiau să fie preocupați cu regrete de sine și să se disculpe pentru comunism, în timp ce ar fi fost din nou jefuiți, mai mult decât în timpul invaziei naziste. Putin le-a spus că trebuie să fie mândri de munca lor și că au câștigat Mare Război Patriotic. A venit Putin și le-a spus că trebuie să se împace cu istoria, să fie onorați de Armata Roșie și jertfele bunicilor lor. A organizat din nou imense parade…

A stricat tot. Big style! Un plan grandios care ar fi adus fericirea pe Wall Street, în City-ul londonez, la Bursa din New York …Cum să nu-l disprețuiască?! Rușii, vajnicii ruși, cu brațele lor călite, trebuiau să muncească pe șantierele din Londra, din Paris, din Munchen, să fie hamali în porturile lor, să le facă munca de jos, precum românii, ucraienenii, polonezii, slovacii, în timp ce țara le-ar fi fost o imensă piață de desfacere a produselor finite occidentale și una de export pentru brațe de muncă ieftine. În schimb, au rămas acasă mai toți, iar unii cheltuie milioane în stațiunile lor turistice …Cum să nu-l urască?!

Rusoaicele trebuiau să se prostitueze în Amsterdam și Hamburg, să fie carne vie pentru soldații NATO din Kosovo, din Polonia sau România, precum româncele, ucrainencele, albanezele. Să șteargă la fund bătrânii lor. În schimb, au rămas acasă și sunt soții și mame, ajutând la una dintre cele mai mari rate a natalității din Europa, în vreme ce Occidentul lor se stinge …Cum să nu-l disprețuiască?!

Rusia trebuia depopulată, falimentată, împărțită, sub amenințarea permanentă a separării unor minorități, sub imperiul haosului politic și ideologic, sub conducerea mereu vremelnică a unor oportuniști, iar apoi a altora. Și, între timp, rușii sa se certe care e calea …calea dezastrului: liberalismul sau social-democrația. Putin a venit fără ideologie, cu partidul „Rusia Unită” …Cum să nu-l urască?!

Trebuiau să cheme „special” occidentalii să le rezolve problemele: cum e mai bine, să distrugă tot și apoi să reconstruiască cu “investitori strategici” sau să distrugă tot pur și simplu și să ceară ajutoare? Occident ar fi ajutat, sunt foarte caritabili în felul ăsta: când știu că apoi pot să îți ia tot. Au dovedit-o în sute de ani de colonialism! Trebuiau să reînvețe de la ei să facă aproape tot și mai ales cum să gândească aproape tot. …Dar a venit Putin și KGB-ul și au stricat tot …Cum să nu-l urască?! Au pierdut miliarde și miliarde pe care le-ar fi supt dintr-o Rusie care își căuta liniștea și drumul, în derivă. Precum noi astăzi.

…Cum să nu-l disprețuiască?! …Dar noi de ce să-l urâm?! Din motive istorice? Dar ne-am împăcat atât de bine cu istoria atunci când am uitat trădarea Occidentului, care ne-a abandonat atât de cinic, cum a făcut-o Churchill, în labele comuniștilor. De ce să facem o asemenea discriminare?! Nu ne-a învățat Occidentul să nu discriminăm? Ne împăcăm atât de bine să uităm că paradisul promis de celebra „venire a americanilor” întârzie și mai mult de 30 de ani, în vreme ce nici pământul nu ne mai este al nostru sub picioare, iar politicienii sunt sclavii supuși ai Occidentului. De ce să nu-i iertăm și pe ruși?! Trăim în prezent, iar istoria ar trebui să nu o uităm și să o înțelegem, dar prezentul ar trebui să-l înțelegem ca să înțelegem ce se întâmplă cu noi …Și cu rușii!

12 comments

 1. : … *Grozav* articolul. = Cu stima.

  • Coja e la fel de inconsecvent ca si Incorect Politic. Mai demult scrisese un articol despre Putin care parcă era scris direct de (((Departamentul de Stat))) al Israelului…pardon, al SUA. Acuma văd că-l laudă. Sau poate e articolul mai vechi. De altfel l-ați mai și postat odată.
   Și la faza cu “trădarea lui Churchill”. Care trădare?? Chiar ne închipuiam că cineva care a luptat de partea URSS-ului cu arme și bagaje avea să se răzgândească brusc după ce deja câștigase (mă rog, se vede azi ce-au câștigat, dar asta e altă discuție).
   https://www.alamy.com/stock-photo-1941-front-page-daily-express-british-tanks-and-planes-defending-moscow-101891540.html

   • “muh inconsecvență” – și coja, și certitudinea, și incorect politic găzduiesc articole de la mai mulți autori, autori care nu întotdeauna sunt de acord în toate, dar ceea ce îi unește e dragostea de neam și de Dumnezeu. Fiecare are de zis ceva relevant, depinde de cititor să-și folosească discernământul să extragă ce e de valoare.

 2. cine l-a omorât pe Ceaușescu? și de ce? și din cauza cui nu ne-am unit cu Basarabia la începutul anilor 90? și cine ține azi Basarabia departe de România și ocupă cu forțe militare Transnistria?

  • Păi cine e interesat să se țină departe de neo-România sodomistă, cred. Cât despre Transnistria și Rep. Moldova, nu au de ce să se plângă că nu fac parte din Curcubeu, stai linistit.

   • cu voturile basarabenilor România ar fi mers pe alt drum.

    • Cu sau fara voturile din Basarabia Romania merge pe acelasi drum: cel ce corespunde intereselor cetatenilor din Romania cu origini intre jidani apoi unguri sau nemti mai nou si semiti de Arahat.

     • Sper să ocupe ungurii o dată Ardealul ca să puteți să-l lăudați în voie și pe Orban. Rușii literalmente ocupă pământ românesc, dar voi nu vedeți decât că Putin și kgb au luat niște măsuri care să-i protejeze de globaliști. Sperați să vină să vă apere și pe voi? Sunteți naționaliști, ce să zic!

 3. “Au înlăturat oligarhii care, precum în România în aceeași perioadă, căutau să se apropie de putere, …”
  … Dom’ Profesor – … pe JIDANI!

  “…Cum să nu-l disprețuiască?! …Dar noi de ce să-l urâm?! ”
  Fiindca ne-am jidanit si repetam ce ne dau jidanii la televizor…
  N-are nici o treaba cu istoria; romanu’ lasa in plata Domnului pe cel care-i greseste…

 4. “De ce nu este iubit Putin”: pentru că am ajuns un pseudo-popor care gândește cum i dictează ProTV, Facebook, CTP și, mai pe larg, ATGOR. Nu poți iubi un biruitor când suferi de Sindromul Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *