Home / Actualitate / Covid19, corupția din România dezvăluită de AFP: “România a cheltuit 230 de milioane euro pe nimic”

Covid19, corupția din România dezvăluită de AFP: “România a cheltuit 230 de milioane euro pe nimic”

Iancu Breban
Incorect Politic
Ianuarie 9, 2021

corupția din România dezvăluită de AFP

Covid19, corupția din România dezvăluită de AFP:

“România a cheltuit 230 de milioane euro pe nimic”

Franța a rămas fără măști. România are de zece ori prea multe, de calitate slabă, chiar neregulamentare, în orice caz mult prea scumpe. Șeful companiei de stat responsabil de distribuția acestora, este suspectat că și-a supraevaluat achizițiile pentru mită la scară largă…

Depozitele Unifarm, compania publică responsabilă cu distribuția de echipamente medicale în România, sunt pline de echipamente pe care nimeni nu le dorește: 26 de milioane de măști, 2,3 milioane de salopete, 200 de tone de dezinfectanți (n.r.- probabil expirați) etc.

Controalele efectuate de inspectorii fiscali au scos la iveală produse care erau la câteva zile de expirare, de calitate slabă sau supraevaluate la prețul de achiziție…

Cum a ajuns Unifarm să salveze România la începutul pandemiei?

La acea vreme, guvernul a eliberat de urgență 230 de milioane de euro pentru a permite Unifarm să facă față exploziei așteptate a cererii de la spitalele sub-echipate și, de asemenea, pentru a calma opinia publică, deciziile fiind justificate de starea de urgență.

Cu excepția faptului că, șeful Unifarm, Adrian Ionel, pe care autoritățile îl prezintă ca un manager remarcabil… este de fapt un producător de mită! De altfel, absolvent al serviciilor de informații, agentul acoperit Adrian Ionel încheie contracte dubioase cu furnizorii care umflă prețurile la comandă: Măști de trei ori prea scumpe, ventilatoare de 48.000 €, plătite din banii publici, foarte probabil în schimbul unor retro-comisioane babane. Nefiind obligați să cumpere de la Unifarm, spitalele au fost echipate din altă parte, iar Unifarm a rămas cu stocurile sale intacte.

Urmărit pentru delapidare? Adrian Ionel nu va putea fi judecat niciodată, deciziile sale fiind acoperite de starea de urgență și de politicienii care și-au primit partea din comerțul cu moartea…

Amenințat cu falimentul, Unifarm ar putea opri furnizarea farmaciilor cu vaccinuri pentru nou-născuți și tratamente pentru boli rare… Măcar atât în favoarea nou-născuților din România, care pentru o vreme nu vor mai fi otrăviți pentru retro-comisioanele clasei parazitare din așa zisul Guvern al României.

Iancu BREBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *