Home / Educativ / Corneliu Zelea Codreanu a fost comemorat sâmbătă 27 noiembrie, în locul unde a fost asasinat în urmă cu 83 de ani

Corneliu Zelea Codreanu a fost comemorat sâmbătă 27 noiembrie, în locul unde a fost asasinat în urmă cu 83 de ani

Incorect Politic
Noiembrie 28, 2021

Corneliu Zelea Codreanu a fost comemorat sâmbătă 27 noiembrieTâncabești, 2021

Corneliu Zelea Codreanu a fost comemorat sâmbătă 27 noiembrie, în locul unde a fost asasinat în urmă cu 83 de ani, printr-o ceremonie religioasă. Inițiativa a aparținut unor urmași de luptători anticomuniști. La ceremonie a participat un public în cea mai mare parte tânăr, inclusiv elevi și studenți. Au fost prezenți reprezentanți ai unor organizații civice precum Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, Asociația Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei, Asociația Noua Dreaptă, Garda Neamului, Grupul Piața Universității 2012, Gruparea NOI, Cruciada Românismului, dar și o delegație a Partidului Naționalist Francez (continuator legitim al francismului interbelic), reprezentat prin avocatul Pierre Marie Bonneau și Francois Fourier.

Un sobor de preoți au oficiat slujba de pomenire a celor 14 asasinați în acel loc. Au luat cuvântul Florin Dobrescu și Alexandru Costache din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, Pierre Marie Bonneau din partea PNF, Costache Nechita- șeful Noii Drepte București, Alexandrina Popovici din partea Grupului Piața Universității 2021, Adrian Jianu din partea Garda Neamului/ND, viceprimar în Amărăști Dolj.

Corneliu Zelea Codreanu a fost asasinat în noaptea de 29/30 noiembrie 1938, alături de alți 13 fruntași legionari, la ordinul regelui Carol al II-lea. Ei au fost uciși în dubele care îi transportau de la închisoarea Râmnicul Sărat la Jilava, în dreptul Pădurii Tâncăbești, ștrangulați cu frânghii, trupurile fiind apoi transportate la Închisoarea Jilava, unde au fost împușcate în spate și îngropate într-o groapă comună, în care s-a turnat acid sulfuric, după care au fost acoperiți cu beton. În noiembrie 1940 au fost deshumați și înmormântați cu onoruri la mausoleul de la Casa Verde, în București Noi. În 1948, comuniștii au sustras într-o noapte sicriele, ascunzându-le în locuri rămase necunoscute până azi, în timp ce adepții Mișcării Legionare au fost aruncați în închisori până în 1964. După 1989, mai exact în noiembrie 1993, supraviețuitorii mișcării, împreună cu tineri simpatizanți ai acesteia, reuniți sub egida Fundației Buna Vestire și Partidului Totul pentru Țară (Pentru Patrie), au marcat locul asasinării de la Tâncăbești cu o cruce, inaugurând tradiția comemorărilor din preajma zilei de 30 noiembrie, care se desfășoară fără întrerupere până azi. Începând din 2005, promovarea doctrinei și simbolurilor legionare a fost interzisă prin Legea 217/2015, ca urmare a presiunii anumitor cercuri evreiești, grupate în jurul Institutului Elie Wiesel, dar și de peste hotare, împotriva memoriei lui Corneliu Zelea Codreanu declarându-se un adevărat război, în condițiile în care numeroși tineri devin interesați sau chiar fascinați de personalitatea și doctrina acestuia. În ultimii ani, la instigările unor grupuri vădit antiromânești, organizatorii comemorărilor de la Tâncăbești au facut obiectul unor anchete penale care însă au fost închise de autoritățile judiciare, care au absolvit de orice culpă penală pe inițiatori.

5 comments

 1. Am văzut niște poze pe facebook. Știu că a fost prezent și rapper-ul Cedry2k

 2. Intr o Romania in care in magistratura sunt bagate curve care merg la parada gay si care sustin metisarea cu alte rase si inlocuirea noastra si arestarea legionarilor si a extremistilor care sunt nationalisti, trebuie sa.ne dam.jos de la tastatura si sa facem activism pentru informarea oamenilor despre istoria reala si despre planul Kalergi, se umple de colorati si de romance curve care ne ingroapa neamul in ritm galopant.

 3. Si Hervé Ryssen il pomeneste cu un deosebit laudatio pe Corneliu Zelea Codreanu intr-un video , cred din 2020 sau 2021 , prezentandu-ne cartea unui autor francez extraordinar de impresionat de personalitatea marelui erou si patriot legionar roman.
  Ucis in modul cel mai marsav de catre dusmanii neamului romanesc .
  Si ascuns intr-un mormant necunoscut .
  Dumnezeu sa-l odihneasca !
  El a ramas nemuritor in istoria romanilor , indiferent de cat de puternic activeaza in continuare ura si nemernicia dusmanilor nostri .

 4. Raiul verde, raiul verde
  Pentru oameni nepereche
  Pentru viteji si onoare,
  S’au jertfit, tare ne doare

  Erau voinici luptatori
  Se miscau ca niste sori
  Si visau ca tara toata
  Sa scape de Judecata

  Comunismul i’a fost gade
  Zidaria ‘n fata’i rade
  Oh, tara noastra, saraca,
  Strainii ii taie craca

  Capitane, unde esti?
  Fauritor de povesti
  De haiduci si epopee
  Dusmanii nostri sa pieie

  Hai, intoarce’te Codrene
  In flacai si sanziene
  Sa’ncingem hora strabuna
  In tara noastra, preabuna !

Leave a Reply

Your email address will not be published.