Home / Chestiunea Jidănească / Cetățenia Iudeilor – Temă mai Veche

Cetățenia Iudeilor – Temă mai Veche

Dan Cristian IONESCU
Incorect Politic
Aprilie 2, 2019

TEMĂ VECHE, ȘI TOTUȘI DE ACTUALITATE

Am primit o serie de atașamente.

Primele două se referă la Vasilica, doamna de platină și briliante, de oțel și granit, de dinamintă a mapamondului, cea care conduce guvernul României, conduce UE iar acum a zburat hăt-departe, peste Ocean ca să îi sfătuiască pe Trump și pe Netanyahu cum să conducă omenirea (o vorbă veche spune că să ne ferească Dumnezeu de cei cu mintea odihnită – și mai ales de femeile cu mintea odihnită care au ales să facă politică).

Nu mă refer acum la Vasilica, merită să îi dedic un articol separat. Mă refer la al treilea atașament.

https://acum.tv/articol/46278/

Jigodismul lui Petru Clej (atît prin articol cît și prin contracomentariul făcut singurului comentator care l-a criticat) atinge absolutul, atinge perfecțiunea – dar nu este de mirare avînd în vedere în slujba cui s-a pus.

Totul pleacă de la o declarație din 2012 a d-lui Ion Coja conform căreia o jumătate de milion de evrei au primit pe ascuns cetățenia română.

Nu am încredere în cele două surse de informații invocate de dl. Coja, dar Petru Clej depășește orice limită mințind în mod ordinar, alegînd ce îi convine, practicînd diversiunea. Dacă numărul victimelor holocaustului a fost exagerat, Clej diminuează masiv numărul evreilor care au redobîndit cetățenia română (pe care cei mai mulți nu au avut-o niciodată).

http://www.badpolitics.ro/persoane-de-origine-evreiasca-care-au-redobandit-la-cerere-cetatenia-romana-in-ultimii-ani-a-e/

Spune Clej: “Ce constatăm consultând linkul ?

O listă de circa 800 de nume de evrei israelieni, majoritatea născuți în România, despre care ni se spune că au dobândit cetățenia română, cei mai mulți între 2004 – 2009.

Nu știu care este totalul de evrei originari din România care au redobândit cetățenia română, dar singurul lucru care rezultă din această listă e că Ion Coja exagerează binișor, ca să mă exprim eufemistic.”

Primul jigodism al lui Clej este faptul că el prezintă 800 de nume de evrei – el omite faptul că aceștia sînt doar cei al căror nume de familie începe cu literele A-E. Desigur, mergînd pînă la litera Z, tot nu se ajunge la jumătate de milion. Dar ce invocă el nu este o situație oficială, este o statistică făcută de un site particular.

Apoi, vine o altă dovadă de jigodism, de data asta dublă, atît din partea lui Clej cît și din partea Autorității Naționale pentru Cetățenie: spune Clej că avînd o deformație jurnalistică dobîndită de la BBC, s-a adresat Autorității Naționale primind următorul răspuns:

“Prin urmare, vă putem informa că Ministerul Justiţiei sau ANC au eliberat, în perioada 2002 – prezent, un număr de 1.936 de certificate de cetăţenie pentru persoane care au solicitat dobândirea cetăţeniei române (art 8 din Legea 21/1991 republicată).

Numărul total al persoanelor ale căror dosare au fost aprobate în perioada de referinţă prin Hotărâre de Guvern sau Ordin emis de Ministrul Justiţiei/Preşedintele ANC este de 2.310. Potrivit legii, aceste persoane nu au avut niciodată cetăţenie română până la momentul depunerii jurământului de credinţă faţă de România.

În aceeaşi perioadă, conform art 10 şi 11 din Legea cetăţeniei române, au obţinut certificate de cetăţenie 23.828 persoane, numărul total al dosarelor aprobate prin Ordin sau Hotărâre de Guvern fiind de 123.198.

Procentual pe art 11 din Legea 21/1991 republicată, cetățenii Republicii Moldova sunt majoritari. La acelasi articol, sunt incluși si cetățenii din Ucraina și Bulgaria.”

O să vă prezint mai jos situația rezultată din examinarea a 6 Ordine ale MJ prin care au reprimit cetățenia română o singură basarabeancă, dar 554 de evrei (plus 133 de copii minori ai lor).

X

În cap. XVIII din “Codul lui Lucifer” am următoarea notă de subsol:

6. În timp ce românilor basarabeni cetățenia română le este refuzată ori acordată cu greu și doar contra mită, mii sau zeci de mii de evrei redobîndesc în fiecare an cetățenia țării pe care o urăsc, dar vor să o stăpînească. Dau doar cîteva exemple. Prin Ordinul Ministerului Justiției nr. 746/C/13 martie 2008, din 155 persoane care redobîndesc cetățenia română, cel puțin 103 erau evrei, la care se adaugă 15 copii minori evrei, dar nici un român basarabean.

Prin OMJ nr. 2572/7 oct. 2008 redobîndesc cetățenia română 103 persoane, dintre care cel puțin 71 evrei (3 născuți în Israel), la care se adaugă 27 copii minori evrei, dar nici un român basarabean; în aceeași zi, prin OMJ nr. 2573, redobîndesc cetățenia română alte 142 persoane, dintre care cel puțin 101 evrei (3 născuți în Israel și 2 în Brazilia) la care se adaugă 18 copii minori evrei – dar nici acum, nici un român creștin din Basarabia ori Bucovina.

Într-o singură zi, prin cele două ordine ale MJ, au primit cetățenia română în total 217 evrei. Prin OMJ nr. 407/C/30 ian. 2009 redobîndesc cetățenia română 143 de persoane, dintre care cel puțin 76 evrei (4 născuți în Israel și unul în Africa de Sud) la care se adaugă 30 copii minori; prin acest ordin, a redobîndit cetățenia română și o românca din Basarabia.

Nici unul dintre aceștia nu a cerut să își stabilească domiciliul în România. Prin cele patru OMJ a fost redobîndită cetățenia română de către alte 24 persoane care au cerut stabilirea domiciliului în România – printre acestea, o singură evreică (care oricum, locuia în România).

Au redobîndit cetățenia română bătrîni evrei de peste 80 de ani, care au declarat că nu vor să se stabilească în România; au redobîndit cetățenia română tineri evrei care nu s-au născut în România, și ca atare nu aveau cum să redobîndească o cetățenie pe care nu au avut-o niciodată și nici nu vor să se stabilească aici; au redobîndit cetățenia română evrei din Republica Sud-Africană, Canada, Venezuela, Brazilia, etc., fără nici o legătură cu România.

Cumpără bucată cu bucată pămîntul românesc și imobilele pe care le speculează, își exprimă votul la alegerile parlamentare și prezidențiale la ambasada română din țările în care trăiesc, iar cîteodată, cîte unul dintre ei, înainte să învețe limba română, ajunge în Parlamentul de la București.

Cînd românii merg tot mai puțini la vot (fiindcă nu au pe cine vota), cîteva sute de mii de evrei din străinătate pot fi decisivi în a stabili atît majoritatea parlamentară cît și președintele României.

Și după terminarea acestei ediții aceași politică a continuat, cu înmulțirea cazurilor de redobîndire a cetățeniei române de către evrei care nu au avut-o niciodată.

Un singur exemplu: prin OMJ nr. 3064/23 nov. 2009 au redobîndit cetățenia română fără stabilirea domiciliului în țară un număr de 196 de persoane, dintre care 118 evrei (la care se adugă 25 de minori); 42 dintre acești evrei au redobîndit cetățenia română fară să o fi avut vreodată, 39 fiind născuți în Israel, iar cîte unul în Brazilia, SUA și Australia. Prin același ordin, au redobîndit cetățenia română cu stabilirea domiciliului în țară un număr de 3 persoane dintre care o evreica – paradoxal, aceasta este născută în Israel, are cetățenie franceză și locuiește în SUA.

Cine are mai mult timp decît mine, să caute Ordinele M.J. și să centralizeze cîți evrei au dobîndit ori redobîndit în ultimii ani cetățenia română, și cîți români basarabeni ori bucovineni au reușit așa ceva. (cine vrea să caute acum, caută degeaba întrucît după ce această carte a apărut pe scribd.com, MJ a renunțat să mai posteze pe internet Ordinele prin care s-a redobîndit cetățenia română, iar cele vechi au dispărut).

X

Vă mai dau un Ordin al Ministerului Justitiei pe această temă, unul dintre puținele care mai pot fi găsite după ce pe site-urile guvernamentale acestea au devenit indisponibile:

http://www.legex.ro/Ordin-1785-01.07.2009-97720.aspx

29. Ehenbogen Gustav, fiul lui Peritz şi Ida, născut la data de 15 aprilie 1940 în localitatea Strorojta, URSS, cetăţean israelian, cu domiciliul actual în Israel, Petah Tikva, str. Kaplan nr. 7/8. (233/2009)
38. Herscovici Rafael, fiul lui Samuil şi Riva, născut la data de 23 iulie 1946 în localitatea Leova, Republica Moldova, cetăţean israelian, cu domiciliul actual în Israel, Asdod, str. Rahelemenu nr. 18. (251/2009). Copii minori: Herscovici Ariei, născut la data de 30.07.2003, Herscovici Yizhak, născut la data de 7.06.1993.

88. Soglowek Miriam, fiica lui lacubovici Aron luda şi Carola, născută la data de 3 octombrie 1947 în Bucureşti, România, cetăţean israelian, cu domiciliul actual în Israel, Levi-Eskol nr. 49, Harzelia. (213/2009)

91. Solomon Shlomo Yehuda, fiul lui Moshe şi Eiga, născut la data de 26 decembrie 1968 în localitatea Rehovot, Israel, cetăţean israelian, cu domiciliul actual în Israel, Beny Brak, str. Vziel nr. 40. (312/2009). Copii minori: Solomon Ester, născută la data de 18.08.2007, Solomon Chana, născută la data de 4.10.2005, Solomon Sarah Rachel, născută la data de 6.11.2003, Solomon Aharon, născut la data de 2.12.2001, Solomon Margalit, născută la data de 24.03.2000, Solomon Israel Eliyahu Arye, născut la data de 24.03.1998, Solomon Malka Miryam, născută la data de 25.09.1996, Solomon Meir Shimon, născut la data de 17.10.1994, Solomon Rivka Aiga, născut la data de 13.05.1993.

Sînt 99 de persoane care au REDOBÎNDIT cetățenia română, dintre care 85 de evrei la care se adaugă 18 copii minori ai acestora.

Am ales patru nume. Soglowek Miriam este SINGURA care s-a născut în România! Toți ceilalți s-au născut în afara României și au redobîndit o cetățenie pe care nu au avut-o niciodată!

Ehenbogen Gustav și Herșcovici Rafael s-au născut pe fostele teritorii românești cotropite de URSS. Iar pe Solomon Shlomo Yehuda l-am menționat din alt motiv: acest “român” născut la Rehevot, a atras cetățenia română și celor 9 copii minori ai săi.

Dacă cineva vrea să-și piardă timpul căutînd cîți evrei au „redobîndit” cetățenia română, nu mai are nici o șansă. După ce am comentat în cartea mea primele OMJ, acestea au dispărut de pe site-ul Ministerului Justiției. În prezent, cine este curios, dă de următorul răspuns:

https://lege5.ro/Gratuit/geytqojqga/ordinul-nr-1731-2008-privind-redobandirea-cetateniei-romane-de-catre-unele-persoane

Pe scurt, sîntem anunțați: “Conținutul a fost eliminat conform Regulamentului UE 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.”

Statisticile au devenit interzise! Înainte vreme, se făceau statistici cu privire la infractorii condamnați, inclusiv cu condamnații țigani și genul de infracțiuni săvîrșite – acum, așa ceva este interzis. A devenit interzis și să aflăm cîți evrei au redobîndit cetățenia română.

Am prezentat în total 6 Ordine ale MJ din anii 2008-2009 prin care au redobîndit cetățenia română un număr de 738 de persoane dintre care 554 evrei (puțin peste 75 %) plus 133 copii minori. Dintre aceștia, o singură evreică a solicitat și stabilirea domiciliului în România, unde de altfel deja trăia. Și mai trebuie menționat că dintre cei 738, a redobîndit cetățenia română o singură basarabeancă.

X

La ritmul în care într-o singură zi, prin două Ordine ale MJ, au redobîndit cetățenia română peste 200 de evrei (172 adulți și 45 minori) nu este de loc exclus ca cifra avansată de dl. Coja să fie reală.

În orice caz, evreii din lume nu cer cetățenia română pentru a se stabili în România, nici pentru a determina rezultatul alegerilor (nu am reușit să aflu cîți români israelieni se prezintă la alegerile noastre în Israel).

Au cerut cetățenia română pentru a putea cumpăra proprietăți imobiliare în România, dar și pentru a putea pretinde despăgubiri pentru prigoane inexistente.

Am auzit (dar desigur că nu există oficial nici o astfel de statistică) că evreii români din Israel ar fi cumpărat masiv terenuri în sudul țării, pentru ca în cazul unui conflict armat cu arabii, să aducă aici bătrînii și copiii.

X

Controlul pe care îl exercită stăpînii Internetului este cutremurător. Am simțit prima dată asta prin 2009, cînd PC-ul pe care lucram a fost complet ucis de viruși.

M-am confruntat apoi în 2015 cînd redactam scrisoarea deschisă adresată lui Klaus Iohannis cu privire la legea nr. 217/2015, a cărei primă formă o trimisesem deja pe mail unor prieteni – cînd am trecut la completări, am constatat că toate adăugirile, nesalvate imediat după postare, dispăreau seara, cînd salvam textul.

Mi s-a întîmplat mai tîrziu ca la un alt text foarte sensibil, făcînd o pauză, să văd cum sub ochii mei uimiți, ultimul paragraf se șterge singur literă cu literă fără ca eu să pot face ceva! Vi se pare aberant, vi se pare incredibil? Înseamnă nu ați avut activitățile mele.

Dar acest text a necesitat cea mai multă muncă. Nu mă refer numai la faptul că textul inițial a dispărut, ci și la faptul că vrînd să strîng toate informațiile într-un singur folder, cînd introduceam una noua dispăreau cele vechi, că materiale primite pe mail nu mai puteau fi accesate, că texte salvate eram anunțat apoi ca sînt corupte și nu mai pot fi deschise.

Nu mă pricep la IT, dar am ales empiric să iau totul de la început, să redactez bucăți scurte pe care să mi le trimit mie de pe o adresă de mail pe alta, iar la sfîrșit să le asamblez într-un articol. Dacă va reuși, cred că sînt deștept și măcar acum i-am învins!

2 comments

 1. Cumpara terenul de sub picioare cu 10% din pret fiindca folosesc “bani electronici”, fara acoperire care – teoretic – sint detinuti in bancile “lor” pe baza principiului fractiei.
  Tu trebuie sa ai proprietati reale care sa acopere un imprumut, ei nu trbuie decat sa ceara “chiubutzului”.
  Pastrarea Tarii nu se face cu reguli financiare ci cu reguli fizice si morale.
  Tara are nevoie de morala care nu poate fi insusita fara a avea religie de stat.
  Pamantul nu se vinde cui nu este roman si nici cui nu impartaseste religia Tarii.
  Pamantul nu se vinde cui nu sta cu familia pe proprietate.
  ….
  Va place cum e in Palestina?
  Unde si-a facut cuib zionismul cu organizatia de tip comando numita statul Israel? – ca nu degeaba si barbatii si femeile trebuie sa faca armata cu glontul pe teava!
  Pana nu ne termina pe crestini nu se lasa!
  Nomazi – nu doar “afara” ci – mai crunt – pe teritoriul inca numit Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *