Home / Internațional / Ce au țintit rachetele iraniene?

Ce au țintit rachetele iraniene?

Incorect Politic
Ianuarie 12, 2020

Ce au țintit rachetele iraniene

Analiză via Justițiarul:

Ce au țintit rachetele iraniene?

În fotografia nr. 1 sunt locurile din baza militară americană unde au picat rachetele iraniene.
Depozitele de carburant care puteau crea incendii majore și punctul de conducere a zborului (turnul de control) nu au fost atinse. Nota redacției: Dați click pe fotografii pentru mărirea lor!

Punctul de comandă cu propriile sisteme de cercetare, dirijare și de transmisiuni, sistemele de protecție a navigației aeriene și de dirijare la aterizare, constituie elementele cheie în operarea unei baze aeriene. Nici ele n-au fost atinse. Cantinele, corpurile de gardă, dormitoarele (la orele 01.30 momentul atacului) sunt zonele cele mai aglomerate cu militari și nu au fost atinse. Să nu fi știut iranienii aceste lucruri elementare? Așadar s-au evitat victimele omenești și infrastructura critică.

În fotografia nr. 2 apare o platformă cu hangare de aviație fotografiată din satelit,înainte și după atacul rachetelor iraniene. În cercul albastru apare un avion de lovire american fără pilot MQ-9. Foarte probabil ca în cele 5 hangare să fie adăpostite alte avioane MQ-9, acesta fiind locul de dispunere al unei subunități de drone.

De remarcat că înainte de momentul atacului, avionul neadăpostit a fost mutat. Mai trebuie menționată precizia loviturii rachetei iraniene, picată chiar pe hangarul din mijloc.

În fotografia nr. 3 sunt avioane MQ-9 ca să le comparați cu silueta din fotografia din satelit.

Obiectivul din fotografia nr. 4 (F – dreptunghiul roșu) pare a fi lovit din greșeală de racheta iraniană, aparent neavînd nicio semnificație tactică. Greșeală ! Această clădire adăpostește posturile de conducere-pilotaj, a unei subunități de 4-6 drone.

La sud de clădirea lovită sunt alte facilități de transmisiuni, auto și pază care o deservesc. În imaginea de dinaintea atacului apare încercuit cu albastru un MQ-9. Ulterior atacului iranian, în acea zonă au fost mutate alte trei MQ-9 (dreptunghiul verde).

În fotografia nr. 5 apare un hangar ușor de aviație, distrus de o rachetă iraniană.

Cel mai mare mister este acela că apărarea AA a bazei americane n-a doborît nicio rachetă iraniană.
În fotografia nr. 6 apare una din cele două rachete iraniene aterizate la 20 km înainte de baza americană Al-Sadam.

În fotografia nr. 7, o a treia rachetă iraniană căzută la 20 km de baza americană Erbil, atacată cu 4-7 rachete.

Care este misterul acestor trei rachete? Să ne întoarcem la atacul cu drone și rachete de croazieră yemenit din 14 septembrie 2019 care a pus pe butuci concernul Aramco şi jumătate din producţia de ţiţei a Riadului. Și acolo a fost găsită o rachetă căzută la cîteva zeci de km de obiectiv, în plin deșert. Vezi fotografia nr. 8.

Toate cele patru rachete au aterizat lin, fără a genera un crater de impact cu solul. Nu au explodat, nu au lăsat urme de combustibil nears. Pentru că misiunea lor a fost aceea de asigurare de luptă prin bruiaj. De aceea nu au avut focos de luptă și au avut combustibil mai puțin decît restul rachetelor lansate. De ce două rachete căzute înainte de baza americană Al-Sadam ? Pentru că împotriva ei au fost lansate două valuri de rachete iraniene. Fiecare rachetă de bruiaj a protejat cîte un val de atac.

Valentin VASILESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *