Home / Știrea zilei / Cântec și Suflet de Român – Adrian Naidin și Miron Manega fac spectacol SENZAȚIONAL

Cântec și Suflet de Român – Adrian Naidin și Miron Manega fac spectacol SENZAȚIONAL

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 23, 2023

Cântec și Suflet de Român – Adrian Naidin și Miron Manega fac spectacol SENZAȚIONAL

Redacția e toată un zumzet și un furnicar. În locația conspirativă, Vlad Voicu face ture de la un birou la altul, selectând cele mai relevante știri și materiale educative, verificând, coroborând, asigurându-se de calitatea informațiilor. Claudiu e ca în transă, lângă fereastră, privind spre orizonturi numai de el știute, simțind cum vine inspirația pentru o poveste cu tîlc. Câțiva membri ai Redacției Internaționale sunt la telefon cu un corespondent francez, revizuind documente. Eu stau și îi privesc, mulțumit de ce am reușit să construim împreună. Oana Popescu vine la mine, toată un zâmbet. “Ascultă asta.” Și-mi arată pe ecranul telefonului o emisiune unde apare Miron Manega și Adrian Naidin. I-am spus să-l conecteze la ecranul mare, de pe perete.

Manega prezintă emisiunea, pe fundal aceeași forfotă de lucru a jurnaliștilor incorecți politic. Naidin pune mâna pe violoncel și începe să cânte. Ridic privirea. În jur se face liniște. R.I. încheie legătura cu Franța, Voicu se oprește din mers, Claudiu-și mută privirea de la fereastră la ecran, Oana e mută lângă mine, privind spectacolul din fața noastră.

A fost un moment sublim, care s-a prelungit până când Adrian Naidin a luat mâna de pe violoncel. Ne uităm unii la alții, rostim câteva cuvinte de laudă și apreciere, apoi tăcem din nou când începe următorul cântec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *