Home / Educativ / Cadran internațional – Cazul Beslan

Cadran internațional – Cazul Beslan

Mihai Șerban
Incorect Politic
Mai 11, 2020

Cazul Beslan

Cadran internațional – Cazul Beslan

În  2004, a avut loc drama tragică din Beslan, în  care un grup de teroriști ceceni au luat ostatici o mie de adulți și copii în Școala Nr. 1 din Beslan. După trei zile de asediu și negocieri cu Serviciile Speciale ruse, teroriștii au început să execute ostaticii. Până la neutralizarea teroriștilor de către forțele speciale ruse, 334 de ostatici au fost uciși, dintre care 186 erau copii. În urma acestui măcel, Președintele Vladimir Putin organizează o operațiune de eliminare a principalilor lideri ai mujahedinilor jihadiști din Caucazul de nord, declarând:

Dacă este nevoie, o să mă duc după ei în veceu” (Așa vorbește un lider adevărat!)

Forțele Speciale ruse reușesc neutralizarea câtorva teroriști, iar pe unul dintre liderii acestora, pe nume Chamil Salmanovitch Bassaiev (cunoscut ca fiind unul din cei mai importanți jihadiști mondiali susținuți de C.I.A., fiind un apropriat al teroristului saudit Ibn al-Khattab, aliatul lui Ossama Ben Laden, cunoscut la rândul lui pentru relația privilegiată pe care o întreținea cu George W. H. Bush).

Continuând acțiunea de căutare a teroriștilor, Forţele Speciale ruse realizează cu stupoare că teroriștii ceceni fugiseră în Turcia (țară membră a N.A.T.O.), în  Azerbaidjan (în tratative avansate la vremea aceea), în Germania (membră a N.A.T.O.), în Dubai și în Qatar, ultimele două state fiind aliații (vasalii) strategici ai Washingtonului. În urma anchetei, a reieșit că statele membre N.A.T.O. și aliații lor privilegiați găzduiesc și protejează teroriști activi, care au conexiuni internaţionale și pot activa oriunde în lume în mod organizat!

“Operațiunea Beslan a fost realizată nu de militanți, ci de mercenari. Prin urmare, nu a fost menită să apere o cauză, fie că este independența Ceceniei sau înființarea unui Califat. Operațiunea a participat la „marele joc” care opune marile puteri pentru controlul Caucazului și a resurselor caspice. Organizatorul său, Chamil Bassayev, în 2005 era vice prim-ministru al unui guvern în exil, cu sediu în Washington și Londra. Acesta din urmă avea toată asistența logistică necesară oferită de guvernul Statelor Unite prin oficinile CIA cunoscute” (Thierry Meisan, réseau voltaire.org)

Mihai Șerban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *