Home / Educativ / Bomboana pe Coliva lui Sabin Orcan (MMM)

Bomboana pe Coliva lui Sabin Orcan (MMM)

Majadahonda
Incorect Politic
Ianuarie 5, 2019

Vă prezentăm continuarea serialului : IUD€L€ AUTOHTONE PROPAGĂ „HOLOCAUSTUL“, redactat de Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu.

Episodul anterior (36): Agresiunea Legislativă a Jidanilor Atinge Apogeul (MMM)

Motto: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“Victor Ponta (2012)

37. Bomboana pe coliva lui Sabin Orcan

O informație explozivă o aduce Dan Andronic, în 3 iulie 2018:

«Dan Andronic, jurnalist și acționar majoritar la Evenimentul zilei, i-a dat o replică dură directorului revistei Newsweek, Sabin Orcan. Acesta publicase un articol dedicat patronilor “penali” de presă, iar Andronic i-a adus aminte despre perioada când Orcan fusese angajat la cel puțin doi “penali”: Dinu Patriciu și Alexander Adamescu.

O binemeritată precizare. Sabin Borcan (singurul ziarist pe care l-am văzut că are o problemă cu numele lui de familie) a scris un articol referitor la patronii “penali” de presă care îi iau lui banii de publicitate.

Îl tot promovează, disperat că nu-i merge căruța… Ce uită “onestul” ziarist să povestească este că nu mai demult de acum un an, 2016-2017, pe vremea când lucra la “penalul” Alexander Adamescu, încasa 10.000 de euro pe lună ca redactor-șef la România liberă. Din banii “penalului” își cumpăra BMW, cu care se mândrea, țărănește pe FB: https://www.dcnews.ro/malin-bot-si-sabin-orcan-scandal-pe-f…Tot el, în 2016, când încă vroia să intre în grațiile lui Adamescu organiza seminarii anti-DNA la Londra, îl invita pe Traian Băsescu să-l apere pe Alexander Adamescu – mai mult, îi oferea și bani ca să meargă acolo. Bineînțeles că Traian Băsescu a refuzat!

La cererea “penalului” Alexander Adamescu, Sabin Borcan i-a dat afară de la România liberă pe cel pe care urma să-l cunune, pe Mălin Bot, dar și pe Ondine Gherguț (fană necondiționată a lui Kovesi), pentru că-l deranjau în articolele anti-DNA pe care le publica în ziar. Deși a avut pe mână un buget de peste 150.000 de euro, a lăsat neplătiți, luni de zile, șapte vechi angajați ai ziarului, preferând să dea salarii de mii de euro celor aduși de el. Și încă nu v-am povestit despre perioada în care Sabin Borcan lucra pentru un alt “penal”, pe numele lui Dinu Patriciu.

Tot mii de euro, tot politică editorială după cum vroia patronul etc. Despre experiențele mele cu el, poate vă zic altă dată. Dar aș vrea să știu cine-i finanțează revista, pentru că ne-a servit vreo trei variante: ba că este o întreprindere făcută din banii ziariștilor, după care am aflat că el are 90 la sută din acțiuni, iar toți banii i-a băgat soția lui (sic!), despre care Bot spune că lucrează pentru Florin Pandele, ba că primește bani de la Repatriot, organizația aia din jurul lui Cioloș, ba că trăiește din publicitatea, pe care se vaită că nu o are… Cine dă banu’, dragilor ? aceasta-i întrebarea. Dar cred că tuturor companiilor de publicitate le este clar că Sabin Borcan este angajatul ideal al “penalilor”. Care în limbaj de specialitate se numește complice/complicitate. Dar nu numai atât. Prietenii știu de ce!

Fiind un tip consecvent, continuă să apară la televiziunea “penalului” Maricel Păcuraru, Realitatea TV. P.S. Să nu uit! Când a fugit de la România liberă a luat aproape toată redacția, inclusiv DTP-istul! Mare ziarist, uriaș caracter!»[1].

Ceea ce confirmă apelul meu anterior către Alexander Adamescu de a publica, pe o coloană, salariile date de către Sabin Horcan-Oblio găștii sale și, pe altă coloană, date celorlalți ziariști de la România liberă, pentru a se releva mai bine discriminarea abuzivă comisă de acest ticălos farsor: amintiți-vă că el i-a replicat lui Mălin Bot că „familia lui are un venit de 5.000 de euro lunar“ și, deci, își poate permite să-și cumpere un BMV. Or, numai el singur își însușea, hoțește, de la Alexander Adamescu, 10.000 de euro lunar! Dar se dădea „modest“: cică ar avea doar 5.000… de euro lunar/per familie!

Și, apoi, mă întrebasem și eu, la fel ca Dan Andronic: de unde are el bani pentru noua lui găselniță cu nume pompos și plagiat „Newsweek“?!

Bomboana pe Coliva lui Sabin Orcan

Și încă o completare: la o versiune anterioară a acestui text, publicată în Justițiarul, un comentator mai adaugă o tușă la portretul monstruos al lui Sabin Orcam, eboșat, parcă, de pana lui Hieronymus Bosh sau Francesco Goya:

„Originar din Buzău, Sabin Borcan a fost internat de foarte multe ori la Spitalul de nebuni Săpoca, și fratele său, care este declarat nebun, și mama sa, Dumnezeu să o odihnească, avea multe tulburări și pe care se pare că cei doi frați o moștenesc. La Buzău era cîinele de casă al mafiotului FSB-KGB Constantin Lepădatu, aceeași familie de spirite KGB-FSB Constantin Sandu, care a furat Schela Berca cu complicii lui Omar Hayssam, Dan Morișcă și Ion Vasile, și al evreului Kanti din Rm Sărat. Aceștia îl întrețineau și îl plăteau să scrie împotriva polițistului Tudorel Dragomirescu, fostul șef de la Crimă Organizată, cu care aveau probleme. A mai fost căsătorit cu fata profesorului Grozavu, care s-a despărțit de el și cu care are un copil. Un analfabet care nu a fost în stare să ia examenul de admitere la facultate și a făcut armata lungă la trupa de parașutiști Buzău. Fumează și bea excesiv și de aceea pute întotdeauna pe lînga el“[2].

Apelăm la cititori să ne furnizeze alte informații despre lombrozianul Sabin Borcan/Orcan. Oricum, informațiile comentatorului confirmă caracterizarea mea anterioară, în care arătam că individul „nu are toate țiglele pe casă!“

Vedeți cine țipa în studio „…colonelul ăsta, dacă nu e de balamuc, atunci e de pușcărie“?! Unul care avea fișă medicală profesională la Balamucul de la Săpoca!

Și observați că Sabin Orcan este chel complet. Copiii sifiliticilor se nasc fără păr pe cap. O fi sifilitic și Orcan-Oblio?! Dar chiar dacă, la analiza Wassermann, Sabin (B)Orcan iese fără „cruci în sînge“, oricum mintea lui e fără minte! Este, totuși, de mirare cum, cu cartea lui de „muncă“ cu anexe de la Spitalul de balamuc din Săpoca, a ajuns „locotenent-colonel acoperit al generalului Marin Hăpău“ – general care, prin 1986, „a făcut un stagiu de pregătire la Moscova, omis din autobiografie“[3]! E ceva putred aici…

Dar nici parvenita primăriță Gabriela Firea nu este uitată.

Iată și o recentă răsturnare de situație: Gabrielei Firea (încă îi este rușine să-și zică și Pandele), fosta coechipieră a lui Liviu Dragnea în „vizită de lucru“ în Israel, însoțiți de jidanul Siviu Vexler pe post de șperaclu, cum am mai precizat, pentru a le deschide ușile oficialilor izraelieni spre a fi sprijiniți să cîștige alegerile din 2014, s-a obrăznicit și „s-a urcat Puterea la cap“, cum ea însăși a afirmat că s-ar fi exprimat Liviu Dragnea despre ea; „Firea s-a pierdut cu firea“ – cum titrează unele publicații[4] – și, acum, îl acuză pe binefăcătorului ei, Liviu Dragnea, de lipsă de democrație – adică, în limbaj paremiologic, „scuipă unde a lins!“ și „și-a dat arama de mahalagioaică pe față“[5], cerînd insistent demisia[6] lui Liviu Dragnea.

Europarlamentarul Cătălin Ivan face o sumară retrospectivă, dar la final relevă fosta simbioză Firea-Dragnea, care ne amintește de noua înjurătură, „Firea-i a dracului!“, care firește, din injurie folclorică s-a sublimat în opinie politică, în baza teoretizării lui Klaus Werner Iohannis:

„De-a lungul celor deja aproape patru ani care au trecut de când am intrat în conflict direct cu conducerea P.S.D.-ului de atunci, anume cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, pentru că am îndrăznit să spun că lucrurile în partid mergeau în direcția greșită, am fost făcut în toate felurile, de la securist la trădător.

În toată această perioadă, rând pe rând, tot mai mulți lideri ai partidului au sfârșit prin a-mi da dreptate. Pe rând, fiecare când i-a venit rândul, Victor Ponta, Bădălău cu scrisoarea servită de Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu și, acum, Gabriela Firea, au ieșit public să critice regimul lui Dragnea folosind aproape la virgulă declarațiile mele din 2014, 2015.

Nu am nici o satisfacție. Este trist să vezi ce a ajuns acest partid.

Mă bucură prea puțin că timpul îmi dă dreptate. Ceea ce se întâmplă acum era evident încă din 2014. Lașitatea, oportunismul și servilismul i-a împiedicat pe cei care puteau lua atitudine să o facă. Astăzi, Gabriela Firea are mare dreptate. La fel și Ecaterina Andronescu acum câteva săptămâni. Este, însă, prea târziu. Mult prea târziu. Contează prea puțin răul făcut P.S.D.-ului“.

Și Cătălin Ivan conchide punînd punctul pe i: „Grav este răul imens făcut României, iar Gabriela Firea a fost complice[7] (s.n. – V.I.Z.). Dar cum putea face României „răul imens“ inclusiv Gabriela Firea, cînd ea își freca poponețul sexy pe scaunul Primăriei Capitalei?! Vedeți paginile anterioare dedicate ei și, poate, ne mai aduce și Cătălin Ivan informații noi.

Pînă vine Cătălin Ivan cu noile denunțuri despre alte „rele imense“ comise de Gabriela Firea-Pandele, să citim alte dezvăluiri despre clica Gabriela Firea-Florentin Pandele-Traian Băsescu-Speranța Cliseru:

Bomboana pe Coliva lui Sabin Orcan

„Rechizitoriul în Dosarul FLOTA

53.- Fapta învinuitei CLISERU SPERANŢA, care în calitate de director comercial al CNM Petromin SA, în perioada 1998-1999, cu ştiinţă, şi-a exercitat atribuţiile de serviciu în mod defectuos, luând mai multe decizii în legătură cu vânzarea nelegală a navelor Băneasa şi Baia de Criş şi, prin aceasta, a cauzat o pagubă însemnată, soldată cu consecinţe deosebit de grave pentru CNM Petromin SA, constituie infracţiunea continuată de abuz în serviciu în formă calificată prev. de art. 248 comb. cu art. 2481 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. – în ceea ce priveşte fapta prev. de art.10 lit. a din Legea 78/2000 reţinută în sarcina învinuitei Cliseru Speranţa, urmează a se dispune scoaterea de sub urmărirea penală a învinuitei pentru această faptă, întrucât la data comiterii ei (decembrie 1998-octombrie 1999), nu era prevăzută de legea penală, Legea 78/2000 intrând în vigoare în anul 2000.

Măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului

Învinuit/ Inculpat     Ordonanţa de luare a măsurilor asiguratorii
numărul … din data …

Pus în executare prin Procesul Verbal nr. … din data ….. sau
confirmarea băncii Nr.                      Vol.     fila
Pandele Florentin Costel 20/P/2002 din 20.04.2004     BCR 231 din 14.05.2004         158        61, 51  Pandele Florentin Costel 20/P/2002 din 20.04.2004   CEC 15.04.2004 158 132-138“[8].

 

Iată, deci, că amenințarea adresată Gabrielei Firea de către grobianul președinte-în-exercițiu Traian Băsescu, cum că „Vezi să nu cumva să nu-ți mai găsești soțul acasă!“[9] și, apoi, procesul intentat cu mare tam-tam președintelui Traian Băsescu de către ex-văduva Gabriela Firea-măritată-prompt cu Florentin Pandele nu au fost decît praf în ochii prostimii – al „pulimii“, cum se exprima, frecvent, multiplul director de spitale Sorin Oprescu –, care, firește, a căinat-o pe madama Gabriela Firea, mai ales prin propaganda virulentă și des-interesată făcută de Antena 3!

Dar, cum cei doi foști căpitani de cursă lungă, recte Traian Băsescu și Florentin Pandele, fuseseră înfrățiți în fără-de-legi, procesul penal a dispărut din pagina presei și, apoi, … „pupat toți Piața Independinții!“

După ce Speranța Cliseru a fost pusă de Gabriela Firea pe postul de consilieră a ei la Primăria Generală, ulterior a proptit-o ditamai prefect al Capitalei! Și, după încercarea de lovitură de stat din 10 august 2018, Gabriela Vrânceanu și Firea și Pandele i-a luat apărarea Speranței Cliseru! Așadar, clica se menține solidară!

 

[1] Felix Mihai Badea, «DAN ANDRONIC, replică dură pentru Sabin Orcan: Ai fost COMPLICELE „PENALILOR“!», pe https://evz.ro/andronic-replica-dura-orcan.html

[2] Vasile I. Zărnescu, „Sabin Orcan și-a pus pe chelie tichia de mărgăritar a holocaustului“, Justițiarul, 7 ianuarie 2018, pe http://www.justitiarul.ro/16532-2/#comment-29103

[3] Cf. http://www.justitiarul.ro/nu-cred-ca-rezultatul-referendumului-este-o-surpriza-declara-profesorul-universitar-corvin-lupu/

[4] Cf. https://octavpelin.wordpress.com/2018/09/06/fatuca-lui-dan-voiculescu-fosta-jurnalista-de-la-antena-3ajunsa-in-politica-marela-psdgabriela-firea-de-grija-lui-pandeles-a-pierdut-cu-firea-si-acuza-statul-paraleldin-psddemisia-gabriela/

[5] Cf. https://octavpelin.wordpress.com/2018/09/09/pe-urmele-fatucii-propulsata-de-clanul-securist-ouatu-la-antena-3devenita-mare-pesedistagabriela-vranceanu-firea-pandelecare-si-a-dat-arama-de-mahalagioaica-pe-fata/

[6] Cf. https://octavpelin.wordpress.com/2018/09/05/la-ordin-gabriela-firea-pandele-apasa-acceleratia-la-tvrcerand-din-nou-demisia-liderului-psdliviu-dragnea/

[7] Cătălin Ivan, 05.08.2018, pe https://www.facebook.com/catalin.ivan.7528/posts/319289081982131; vezi și: http://www.ziare.com/gabriela-firea/psd/catalin-ivan-gabriela-firea-a-fost-complice-la-raul-imens-facut-romaniei-de-regimul-dragnea-1528434

[8] ***, „Știaţi că Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, a fost inculpată în dosarul Flota, alături de Traian Băsescu şi Florentin Pandele?“, 11 septembrie 2018, pe https://www.huhurez.com/2018/09/stiati-ca-speranta-cliseru-prefectul.html ; vezi și: https://www.huhurez.com/2011/05/calvarul-procurorului-vasile-draghici.html ; https://octavpelin.wordpress.com/2018/09/09/pe-urmele-fatucii-propulsata-de-clanul-securist-ouatu-la-antena-3devenita-mare-pesedistagabriela-vranceanu-firea-pandelecare-si-a-dat-arama-de-mahalagioaica-pe-fata/

[9] Cf. http://www.reporterntv.ro/stire/basescu-mesaj-pentru-gabriela-firea-s-ar-putea-sa-nu-ti-mai-gasesti-sotul-acasa-daca-nu-stai-in-banca-ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *