Home / Actualitate / Blocul Naționalist cere îndepărtarea monumentelor anti-românești

Blocul Naționalist cere îndepărtarea monumentelor anti-românești

Incorect Politic
Octombrie 2, 2023

Blocul Naționalist cere îndepărtarea monumentelor anti-românești

Via InfoPrut:

Membrii Blocului Naționalist, lansat pe 23 septembrie la Brașov, au solicitat autorităților de la București îndepărtarea de urgență a monumentelor ridicate în capitală, în „onoarea” unor militari care au ucis civili români, în contextul celui de-al Doilea Război Mondial.

Printre monumentele precizate se numără monumentul soldatului sovietic amplasat în zona Pipera, în interiorul cimitirului sovietic, și cele două monumente, situate în parcuri centrale din București, dedicate aviatorilor americani care au bombardat România.

„România are destui eroi care s-au jertifit pentru patrie și zac în uitare deși ar merita să aibă monumente în toate orașele țării. În schimb, ne-am “impodobit” capitala cu monumente dedicate străinilor care au ucis civili români”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Blocului Naționalist.

Blocul Nationalist este o platformă recent lansată care își propune să reunească organizații, grupuri informale dar și persoane fizice cu valori comune. Principalele direcții de acțiune vor consta în promovarea credinței, valorilor și identității naționale, apărarea libertăților fundamentele ale cetățenilor, susținerea familiei și a unui stil de viață sănătos, conservarea modului de viață tradițional al civilizației europene.

One comment

  1. Atunci să se dărâme și monumentul piloților americani din București, nu mai țin minte exact în ce parc era.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *