Home / Actualitate / BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 24, 2018

Iată că mi-a fost dat să trăiesc momentul în care Biserica s-a ridicat la așteptările istorice ale Neamului.

Mari ierarhi, mitropoliți, episcopi și preoți au făcut declarații ferme de susținere a Referendumului pentru Căsătorie.

 

Mitropolitul Olteniei

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

Activenews:

„Trebuie să  luptăm cu toții pentru a înscrie în Constituția noastră mențiunea clară și explicită că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, spune  Mitropolitul Irineu al Olteniei, potrivit basilica.ro.

„Venirea pe lume a unui prunc este o binecuvântare și în același timp o speranță pentru noi, căci s-a născut încă un luptător, încă un om în care Dumnezeu a așezat darurile Sale”, a evidențiat ierarhul.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a subliniat că „dincolo de toate, în Biserica Ortodoxă, Căsătoria este o Taină și nici pe departe un contract social, un acord între parteneri”.

Mitropolitul Ardealului

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

StiriDiaspora:

„Gândiţi-vă că nu noi vom suferi, ci urmaşii şi urmaşii urmaşilor noştri. Şi atunci vor zice: măi, ce părinţi, ce înaintaşi am avut de nu şi-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo şi să împlinească. (…)

Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoţii noştri să meargă împreună cu dumneavoastră şi noi vom face la fel – vom sluji duminică la catedrală şi merg cu toată catedrala. Dar câţi vin la catedrală? Câţi vin la biserică? Dumneavoastră aduceţi-i şi pe ceilalţi de acasă. (…)

Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil. (…)

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

EVZ:

Peste puțin timp vom fi chemați la referendum pentru modificarea unui articol din Constituție. Suntem chemați la vot pentru a schimba cuvintele «căsătoria între soți» cu formularea «căsătoria între un bărbat și o femeie». Importanța acestei modificări este mult mai mare decât ceea ce pare la prima vedere.

Este vorba despre lumea de mâine, despre societatea în care dorim să trăim. Dorim o lume creștină sau o lume păgână?

[…]

Am încredințarea că și dumneavoastră, cei de față, deja cunoașteți despre ce este vorba și deja vă pregătiți și încercați în jurul dumneavoastră să creați spații de lumină și de manifestare a acestei mărturisiri, chemându-i pe toți cei pe care îi cunoașteți, din apropiere sau membri ai familiei, prieteni și cunoscuți care trăiesc în alte zone ale Moldovei, ale țării , ale lumii, cu îndemnul să adeverească că sunt iubitori de Dumnezeu, de Biserică, de neam, arătându-și toate aceste gânduri prin atașamentul față de taina familiei.

Mesajul integral în format video:

Mitropolitul Clujului

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

Activenews:

După ce săptămâna trecută, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, și ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului,  au îndemnat public credincioșii la prezența la Referendumul pentru Căsătorie, acum alți trei episcopi ortodocși au făcut același lucru.

ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a spus că Referendumul de pe 7 octombrie se desfășoară pentru viitorul creștinesc al poporului român.

„Luna viitoare, pe data de 7, se organizează un referendum. Și nu trebuie să-l legăm de politică. Ci să-l legăm de mărturisirea credinței noastre. Referendumul respectiv este pentru familia tradițională, pentru viitorul nostru creștinesc.

[…]

Episcopul Europei de Nord

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

Pe aceeași lungime de undă s-a aflat și PS Macarie, Episcopul Europei de Nord. Într-un cuvânt publicat pe siteul episcopiei, acesta a afirmat că aceia care luptă împotriva desființării căsătoriei sunt „lucrători împotriva planului lui Dumnezeu pentru noi”.

El a îndemnat pe toți cei  „care prețuiesc ce este mai bun și mai înalt în om, să vină la referendum și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție”.

[…]

Episcopul Hușilor

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

Aflat la Leeds, acolo unde a slujit la parohia din localitatea britanică, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a subliniat că participarea la Referendumul pentru Familie este o formă concretă de mărturisire publică a credinței.

„Avem deci ocazia, pe 7 octombrie, să mărturisim valorile în care credem, cu noblețe și cu foarte multă demnitate”, a spus Episcopul Hușilor.

În contextul referendumului, Preasfinția Sa a atras atenția că acesta este un moment când „la 100 de ani de la Unire, Dumnezeu ne cere să facem istorie”.

„Și putem face istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credință! Cine lipsește, înseamnă că împărtășește alte valori”, a spus Preasfinția Sa.

E posibil ca unii să te ironizeze, sau să deschizi o dezbatere căreia să nu îi poți face față, sau unii să-L batjocorească, iar tu preferi să adopți atitudinea omului tăcut, ca și cum nu crezi în Hristos.”

Bomba a venit din partea Patriarhiei, care după toate aceste declarații, pe 23 septembrie și-a declarat public sprijinul pentru Referendum:

PATRIARHUL ROMÂNIEI

BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

Activenews:

Patriarhul României, PF Daniel, a vorbit despre familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie în cadrul slujbei Sfintei Liturghii, oficiată duminică 23 septembrie.

În cuvântul său, Patriarhul a spus că îndeamnă credincioșii „să apere, să afirme și să promoveze familia binecuvântată”, pentru a fi mărturisitori  ai lui Dumnezeu Creatorul Cerului și al pământului și al familiei umane”. Afirmațiile Patriarhului vin în contextul în care, sâmbătă și duminică 6/7 octombrie, va avea loc un Referendum prin care cetățenii sunt întrebați dacă în Constituția României trebuie definită căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

[…]

Conform PF Părintel Daniel, „un popor este binecuvântat de Dumnezeu atunci când are familii care nasc copii și care educă pe copii în credință, în dragoste de Dumnezeu, de țară și dragoste de semeni”.

Biserica își face datoria față de români. Pe cei din catedrale îi vor aduce preoții la vot.

De noi depinde prezența celorlalți.

Așadar, la muncă!

3 comments

  1. Popii o sa faca referendumul asta sa functioneze.

    Ei au cea mai mare putere.

    Daca in fiecare biserica li se zice enoriasilor sa mearga la vot — se valideaza referendumul.

  2. De acord ca nu trebuie lasata toata treaba pe preoti !
    Si ateii ar trebui sa voteze, chiar daca se trag din maimute nu au cum sa fie decat dintr-o femela si un mascul 🙂

  1. Pingback: BISERICA Îndeamnă Neamul la Biruință

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *