Home / Internațional / Autorul din America, Giridharadas: „Ar trebui să punem capăt lui Davos”

Autorul din America, Giridharadas: „Ar trebui să punem capăt lui Davos”

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Iunie 2, 2022

Autorul din America, Giridharadas: „Ar trebui să punem capăt lui Davos”

Autorul american Anand Giridharadas la San Francisco pe 14 octombrie 2018
Autor(i): De Alex PIGMAN – Davos (Elveția) (AFP)

Acest articol vine direct de la AFP (Agence France Presse). Mai multe detalii despre diferitele tipuri de articole publicate pe FranceSoir.

„Ar trebui să punem capăt lui Davos”, a declarat autorul Anand Giridharadas, fost consultant al firmei de consultanță McKinsey și critic fervent al acestei întâlniri din Elveția a elitei economice și politice mondiale, într-un interviu telefonic acordat AFP.

Este autorul cărții „Winners Take All: The Elite Charade Of Changing The World”.

Î: Ce este Davos?

R: Practic este lobby sub pretextul unei conferințe. Trebuie să petreceți împreună, să faceți cunoștințe, să participați la dezbateri. Cunosc mulți jurnaliști, politicieni și mulți alți participanți care sunt acolo de ani de zile și care și-au lăsat garda jos după ce s-au îndrăgostit de miliardarii de acolo. Forumul a devenit locul perfect pentru cei bogați și puternici pentru a-și prezenta interesele sub forma unor valori comune.

Discuțiile de la Davos nu se referă la modul în care vă creșteți cota de piață în China. Dacă ar fi așa, aș respecta mult mai mult acest Forum. Această întâlnire a devenit epuizantă, pentru că elitei din Davos sunt rugate să aibă grijă de binele comun, atunci când nu au nici competența, nici interesul, sau dacă au un interes, este contrar celui al restului lumii.

Î: Cine merge la Davos?

R: O gamă care merge de la cei mai naivi la cei mai vicleni. Nu cred că nimeni de la Goldman Sachs crede că banca lor încearcă să facă lumea un loc mai bun. Ei înțeleg că lucrează pentru o bancă și că rolul lor este să facă bani pentru acționari. Este necesar să se arate o oarecare răspundere față de opinia publică, pentru a-i ține pe politicieni de partea lor și, de asemenea, pentru a preveni încarcerarea înalților oficiali după o criză financiară. Într-un fel, îi respect pentru că nu se prefac că nu sunt o bancă.

Iată pentru cei vicleni. Dar apoi te îndrepți către Silicon Valley și iată tipi ca Zuckerberg, care nu cred că sunt cinici, acești oameni cred (…) că dacă își împărtășesc instrumentele de abilitare cu cât mai mulți oameni, vor îmbunătăți numărul. Ei se amăgiră până la punctul de a nu înțelege deloc că fac parte din problemă mai degrabă decât parte din soluție.

Î: Ce ar trebui să devină Davos?

R: Cred că Davos ar trebui să fie terminat. Singura cale de urmat pentru elita din Davos în această perioadă de furie este să intre într-o perioadă de adevărată reflecție și autocorecție. Cel mai important lucru care trebuie să se întâmple în lume este ca oamenii care se adună la Davos să renunțe la influența lor în favoarea politicii publice și să nu mai denatureze dezbaterea despre cum să rezolvăm marile probleme pe care să le împărtășim.

Autor(i): De Alex PIGMAN – Davos (Elveția) (AFP)
Pour l’auteur américain Giridharadas, “il faudrait mettre fin à Davos”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *