Home / Internațional / Andrei Șerban DENUNȚĂ Comunismul American

Andrei Șerban DENUNȚĂ Comunismul American

Incorect Politic
Noiembrie 8, 2019

Andrei Șerban

Cum a retrăit comunismul la Universitatea Columbia, în SUA, regizorul Andrei Șerban

Buciumul:

A devenit viral pe Facebook un fragment din dialogul purtat de realizatoarea Eugenia Vodă cu regizorul Andrei Șerban la o ediție recentă a emisiunii „Profesioniștii”, de la TVR.

Regizorul român, cu o carieră internațională de mare succes, avea la Universitatea Columbia din New York, SUA, o poziție de profesor pe viață. Cu toate acestea, și-a dat demisia după mai multe episoade care l-au făcut să se simtă ca în comunism, spune el.

Andrei Șerban a declarat că toate universtitățile din SUA sunt de stânga, dar Universitatea „Columbia este un fel de socialism care merge spre comunism – o nouă formă de comunism… Nu exagerez!”.

Regizorul a relatat o convorbire cu decanul, care i-a trasat sarcina de a recruta un profesor care să îndeplinească criterii extraprofesionale: să fie femeie de culoare și lesbiană. La întrebarea lui ce să facă dacă totuși un bărbat alb și heterosexual se dovedește cel mai bun dintre concurenți în plan profesional, răspunsul a venit că universitatea nu dorește încă un profesor care se încadrează în această tipologie.

Andrei Șerban și-a dat în cele din urmă demisia după ce a fost criticat că nu are suficientă încredere că un transexual poate juca foarte bine personaje feminine precum Julieta lui Shakespeare.

Păcat că intelectualilor noștri, inclusiv realizatoarei Eugenia Vodă, le este atât de greu să înțeleagă de ce este vorba în esență tot de comunism. Diferența dintre comunismul de modă nouă și cel de modă veche este că realizarea egalității nu mai înseamnă azi epurarea unor categorii sociale indezirabile, ci a unei întregi tipologii umane (care întâmplător formează peste trei sferturi din populația Statelor Unite).

VIDEO

Mirela Florescu

sursa Știri pentru Viață

3 comments

  1. Nu e nici o diferenta intre ala vechi si ala nou. Degenerarea asta e exact ce voia Troțki. Cand au venit la putere in Rusia a fost prima grija sa faciliteze divortul. Si el si Lenin spuneau ca familia e ceva burghez. Si America, aia care chipurile s-a luptat cu comunismul, statea la doi pasi de Troțki care fugise in Mexic si nu misca un deget. Ba chiar unele vedete mergeau sa se pozeze cu el.

    • Eu nu am vazut in comunism atita dezmat cit vad in capitalism ! Inainte.de 89 nu am vazut atitea divorturi si pornografie ! In vest erau toate astea nu in comunism ! Si a nu se confunda comunismul socialismul cu liberalismul !

    • Aiurel nu ai dreptate ! Confunzi ! Articolil e confuz !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *