Home / Actualitate / Anchetă la Teatrul Național București după ce antiromânul Iulian Bulai (USR) găsește Revista Certitudinea pe scaun

Anchetă la Teatrul Național București după ce antiromânul Iulian Bulai (USR) găsește Revista Certitudinea pe scaun

Vlad Voicu
Incorect Politic
Martie 28, 2022

Anchetă la Teatrul Național București după ce antiromânul Iulian Bulai (USR) găsește Revista Certitudinea pe scaun

Anchetă la Teatrul Național București după ce antiromânul Iulian Bulai (USR) găsește Revista Certitudinea pe scaun

 

Certitudinea este o revistă care funcționează legal, există de câțiva ani, nu încalcă vreo lege aflată în vigoare, dar mesajul pe care îl promovează este unul profund incorect politic. Acest lucru îi deranjează pe cenzorii gândirii, pe inchizitorii post-moderni care pășesc pe urmele comisarilor bolșevici de odinioară, îi deranjează pe antiromânii care turbează atunci când văd că în țara noastră ruinată încă mai germinează semințe de românism.

CulturaLaDubă:

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat începerea unei anchete interne la Teatrul Național București și depunerea unei plângeri la poliție după ce la Sala Studio a fost distribuit astăzi un ziar cu mesaje naționaliste. Incidentul s-ar fi petrecut înainte de controversatul spectacol-conferință al lui Dan Puric, care trebuia să marcheze Ziua Mondială a Teatrului, și a fost semnalat public de actrița Ada Galeș și criticul Iulia Popovici. 

“Cum e posibil ca într-o instituție EUROPEANĂ să se facă propagandă anti-UE și legionară?”, a scris Ada Galeș pe Facebook, publicând fotografii cu ziarul Certitudinea, care ar fi fost așezat pe scaunele spectatorilor.

Este posibil pentru că o țară membră U.E., cum este România, a fost transformată în colonie, supusă dezintegrării demografice, otrăvirii culturale și guvernării în opoziție cu interesul național, prin legi anticonstituționale care s-au votat motivând “directivele Uniunii Europene”, prin protocoale sanitare criminale, invocând “măsurile Uniunii Europene” sau prin ONG-uri ticsite cu activiști neomarxiști invocând “valorile democrației”.

Este evident că o parte a populației s-a săturat de aceste minciuni și ar vrea să dea cu ele de pământ.

Pe coperta publicației se poate vedea un articol intitulat „Nu există urme de fonologie semitică în limba română”, însoțit de fotografia „coordonatorului spiritual și moral”, Mihai Eminescu. Tot acolo se află și trimiterea către un text despre „planul de acțiune elaborat de colonelul Ion Antonescu”.

În mesajul ei, actrița Ada Galeș a amintit și că Lucian Romașcanu a apărat apariția lui Dan Puric, admirator al lui Vladimir Putin, pe scena TNB, spunând că eliminarea sa din program ar fi un act de cenzură și că teatrul nu trebuie să fie implicat în politică.

Conținutul ziarului distribuit la Sala Studio/ foto: facebook – Ada Galeș

 

Ulterior, ministrul Culturii a anunțat că a luat legătura cu conducerea instituției, care „va dispune o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB”. De asemenea, Lucian Romașcanu a declarat că „nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers”.

Iulia Popovici, critic de teatru, s-a arătat însă sceptică față de această afirmație. Într-un comentariu adresat ministrului, Popovici a transmis că Mircea Rusu, directorul interimar al TNB, și Gelu Colceag, membru în Consiliul Artistic al instituției, s-ar fi așezat ei înșiși pe niște scaune pe care se aflau exemplare ale ziarului: „Aveți un răspuns și pentru cecitatea care a lovit brusc această conducere, înainte de începerea spectacolului?”, a întrebat criticul în comentariul rămas încă fără răspuns.

Actorul Mihai Călin a postat o fotografie în care se vede că directorul interimar al TNB, Mircea Rusu, se afla în sală la începutul spectacolului, iar pe scaunele spectatorilor poate fi observat ziarul distribuit.

foto: Mihai Călin

Ziarul Certitudinea

Pe site-ul propriu, publicația Certitudinea se prezintă drept „proiect cultural” menit să promoveze „demnitatea de a fi român, în locul ruşinii de a fi român, prin toate argumentele corecte ce ne stau la îndemână”. Membrii „colegiului său de redacție” îi includ, printre alții, pe Vasile Alecsandri, I.L. Caragiale sau George Coșbuc.

Printre colaboratorii actuali se numără însuși Dan Puric, la spectacolul căruia a fost distribuit exemplarul de astăzi. Lui i se alătură, de exemplu, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, actorul Florin Zamfirescu sau profesorul Florian Colceag, cunoscut susținător al partidului AUR.

Materialele variază de la „dezvăluiri” nefundamentate științific despre o așa-numită „dictatură medicală” până la îndemnuri la credință și texte despre programul de guvernare al mareșalului fascist Ion Antonescu.

 

Teroarea declanșată de Iulian Bulai

Micul activist bolșevic Iulian Bulai a turbat când a văzut pe scaun revista culturală Certitudinea. Probabil o revistă porno nu i-ar fi declanșat criza de nervi care l-a determinat să facă presiuni pentru demiterea directorului de teatru, să meargă până la ministrul culturii și să pornească mecanismul unui linșaj mediatic îndreptat împotriva coordonatorului revistei, domnul Miron Manega.

 

 

În fapt, teroarea declanșată de Iulian Bulai va avea efect de bumerang, pe de-o parte stârnind antipatia oamenilor care nu consideră cenzura revistelor culturale drept o practică democratică, pe de altă parte stârnește interesul celor care aud pentru prima oară de revista Certitudinea.

P.S.: Certitudinea se poate cumpăra la chioșcurile de ziare din orașele principale pentru suma de cinci lei.

&

Nota lui Sterie Ciumetti: Într-o țară plină de incertitudini suntem binecuvântați să avem Certitudinea lui Miron Manega. Era de așteptat ca la un moment dat sistemul să-și pună ținta pe această revistă, care este cea mai naționalistă revistă tipărită din România, și să încerce s-o închidă. Faceți rost de ea până mai există. Rămâne de văzut dacă vor reuși sau nu. Vânătoarea de naționaliști așteaptă semnalul suprem- sentința în cazul lui Vasile Zărnescu. Ei au pierdut deja bătalia de idei, într-un duel de argumente noi vom câștiga întotdeauna, de aceea se practică cenzura pe rețelele de socializare, cenzura la televizor, la radio, aproape pretutindeni. Vorbesc despre democrație și libertate de exprimare, dar pun pumnul în gura celor care îndrăznesc să aibă o altă părere decât cea majoritară, care contrazic narativa oficială,  vor să-i ardă pe ereticii care fluieră în sinagoga corectitudinii politice. Timpul trece, regimurile se schimbă, iar istoricii cinstiți de mâine vor consemna demna rezistență a unor Români ca Miron Manega.

12 comments

 1. “certitudinea” suna a negatzionism….

 2. Statul National Legionar

  Trebuie sustinută această revistă și trebuie finanțată prin donații de la cititori și distribuită peste tot. Trebuie să tipărească un tiraj colosal prin care să trezim toți românii la realitate. E mare nevoie de astfel de gazete. Certitudinea, Incorect Politic, Justitiarul, Buciumul sunt singurele publicații care mai tin steagul sus. Dacă vor dispărea, s-a terminat cu România definitiv și irevocabil.

 3. Ca Bulai { asta-i sigur roamn caci dupa nume…parca n-ar prea fi ? } cere ancheta la TNB n-ar fi mare lucru caci este dreptul lui ca deputat in Parlamentul Romaniei iar astia pot sa face tot ce le trece prin mintea capului insa , sa ceri imperativ schimbarea directorului interimar pentru UN CRAMPEI DE CULTURA , DE ISTORIE ROMANEASCA pusa la dispozitia spectatorilor imi pare deja o exagerare impardonabila indiferent ce functie ar avea persoana respectiva in structurile mafiote ale statului romanesc . Intrebare : cine-i cacaciosul asta de Bulai si eventual : CE STUDII ARE ? Fireste ma refer la studii facute pe bune cum ar fi , spre exemplu…alea patru clase elementare .Nu s-a gandit nimeni din colectivul de la CERTITUDINEA sa-i faca oleaca de circ la domiciliu ipochimenului ?P.S. Pe undeva exista totusi un adevar : de la plecarea lui Caramitru din functie astia d e la TNB o duc intr-un continuu interimat .

 4. Vasile I. Zărnescu

  Nu îl cheamă Bulai, ci Bulache! Se prezintă ca „creștin catolic practicant”, iar pe nevastă-sa o descrie ca „luterană”! Vă dați seama ce familie confesională „unită” are acest Bulache, despre care unii malițioși au zis că pozează în Troțki, cu părul încrețit „(cu drotul, probabil) și cu ochelarii ăia rotunzi, ca ai banditului jidov Leon Troțki?! Apropo de ăsta: Troțki a trăit mult timp la Odesa, care era o pepinieră a bolșevismului! De aceea președintele Vladimir Putin ar face bine să-i curețe pe toți ashkenazii din Odesa, ca să nu mai fie înjurat mareșalul Ion Antonescu degeaba! E-adevărat că Leon Troțki a fost asasinat din ordinul „Învățătorului popoarelor”, Iosif Vissarionovici Stalin, dar e prea puțin!
  Revenind la „famelia” lui Bulache, nevastă-sa este luterană, adică adepta sectei reformiste fondate de Martin Luther – care a zguduit Biserica Catolică, îndeosebi fiindcă făcea escrocherii cu vînzarea „indulgențelor” pentru iertarea păcatelor! Ei bine!, acest Bulache nu are loc de Mîntuitorul nostru, Iisus Hristos, zicînd că a fost făcut de „o mamă surogat” și „în afara săsătoriei”: cf. https://republica.ro/mesaj-controversat-de-craciun-dat-de-un-deputat-usr-iisus-provine-dintr-o-familie-zfoarte-ciudata-zcu.
  Dobitocul ăsta de parlamentar – mai bine zis de „mîrlanmentar, cum îi descria Adrian Păunescu pe cei de teapa lui -, nu cunoaște sensul sintagmei „mamă-surogat”, dar se laudă că este „catolic praticant”! Unde o practici, mă, bolovane, la sinagoga „Coral”, care este în reparație de vreo 10 ani și unde toți ashkenazii îl înjură pe Iisus Hristos?! Ce părere are mă-ta, mă, despre opinia ta privind „familia ciudată” a lui Iisus Hristos? ea tot „catolică practicantă” este, de te-a învățat asemenea mișelii?
  Pentru ticăloșiile pe care le debitezi la adresa Mîntuitorului nostru, îți adresez acest puternic blestem țigănesc:
  „Să-ți dea Dumnezeu tot ce n-ai: ochi de sticlă, picior de lemn, șira spinării ca toarta căldării și o turmă de oi, pe toate să le jupoi; să pui piele peste piele și să zaci pîn-oi trece prin ele. Să-ți mai dea o casă înaltă cît un bordei, cu heleșteu deasupra, să-ți bata broscuța cu laba la geam! Și să-ți mai dea pompieri pe casă și Salvarea la poartă!”
  În Infern cu tine!

 5. Am onoarea sa va salut domnule colonel si , va multumesc pentru onoarea pe care mi-o face-ti raspunzand opiniei mele referitoare la…aceasta banda de dementi ce duc Romania in IAD , in frunte cu acest…BULACHE !

 6. Cu Eminescu sau Alecsandri n-am probleme : astia-s moldoveni , Caragiale este grec , al dau dracului si p’asta eventual si pe Cosbuc ca-i d e prin Ardeal…aproape ungur insa…CE TE FACI CAND VINE VORBA DESPRE FLORIN ZAMFIRESCU FOST PRIETEN CU INSUSI CORNELIU VADIM TUDOR ??? Asta-i antiroman ? Can gasesti in revista articolul despre gulagul sovietic…asta inseamna cumva o lauda la adresa imperiului sovietic incepand d e la Stalin si terminand cu nenorocitul asta de Putin ? Dan Puric n-a aratat niciodata admiratie pentru liderul politic Putin sau cel putin eu n-am auzit c a vreodata acesta s a fi rostit macar un pazdravleaiet la adresa ” tzarului modern ” de la Kremlin . Oricum ar fi , cultura domnului Puric ai permite ca , la orice ora din zi sau noapte sa-l acopere cu KAKAT pe deputatul Romaniei….BULAI aka BULAKE !

  • “nenorocitul asta de Putin”
   “tzarului modern ” de la Kremlin”
   … ti-ai luat pastilele ieri da’ azi ai uitat si te-a luat tremuricil la manutza…
   Intr-un fel corect, este bine ca nu oil vezi “noroocit” – nu “beneficiaza” de sustinerea zeului Moloch, … se vede atacul inchinatorilor la Moloch – talmudistii babilonieni mai intai si rataciti care scriu cum scrii matalutza.”Imperiul” s-a destramat de 30 de ani – pune-ti ochelari la minte sa te trezesti.
   De aia se vorbeste de tari “foste”, ca s-a terminat.

 7. Intrebare : cine-i aceasta ADA GALES caci daca-i actritza atunci ar cam trebuii sa le ceara alora de la Institutul de Teatru si Film returnarea taxelor d e scolarizare la cat d e tuta e !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *