Home / Internațional / Alerta unui deputat din Franța – Guvernul vrea poliție politică în școli

Alerta unui deputat din Franța – Guvernul vrea poliție politică în școli

Redacția Internațională
Incorect Politic
Mai 16, 2020

Alerta unui deputat din Franța

 

Gravitate extremă: Nicolas Dupont-Aignan, președintele „Debout la France” și deputat, lansează o alertă în privința dictaturii care se instaurează pe ascuns în  Franța sub autoritatea Guvernului Macron.

 

Videoclip salvat local:

 

 

*

Transcriere:

Bună seara tuturor.

Tocmai ce am ieșit din parlament, unde a avut loc o ședință de actualități pe care nu le voi discuta aici, dat fiind disprețul cu care sunt tratați deputații de către majoritate (grupul Macron).

Doresc să vă vorbesc de ceva cu mult mai important și cu mult mai grav. Anumite cadre didactice s-au sesizat, fiind uimiți să citească o fișă pedagogică, Eduscol, pe care au primit-o înaintea reînceperii școlii, pentru a „discuta” cu elevii.

Reiau hârtia unde am notat… fiindcă este cu adevărat uimitor: se cere cadrelor didactice să observe elevii care ar ține discursuri „care pot fi, în mod manifest, inacceptabile” și, li se recomandă profesorilor, în cazul în care aud discursuri inacceptabile – nu știu ce înseamnă discursuri inacceptabile ? –, să facă un referat autorităților pentru a permite „protecția fiecărui cetățean”, iar părinții copiilor care ar ține asemene discursuri inacceptabile ar fi alertați, primiți de către profesor, eventual asistat de un coleg, și situația ar fi transmisă autorităților – Autoritățile Învățământului.

Aceste cuvinte sunt extrem de grave!  Înseamnă că, Ministerul Educației Naționale cere profesorilor să devină o „poliție a gândirii”. Ceea ce înseamnă că – și asta îi revoltă pe profesori ! –, cardele didactice au misiunea să găsească, cu ocazia unei dezbateri despre Covid-19, discursuri inacceptabile.

Reprezentații FSU (Sindicatul cadrelor didactice) își pun semne de întrebare. Semne de întrebare și citez declarațiile lor: ne întrebăm – spune o responsabilă FSU –, citată de publicația  Nouvelle Observateur, care nu este o publicație ostilă guvernului, dacă mai avem voie să criticăm guvernul, dacă un copil care ar pronunța o critică în privința gestionării crizei Covid-19, trebuie să fie audiat, părinții alertați și autoritățile avertizate?

Nu știu dacă aceste cuvinte vă spun ceva?… Suntem în Germania de Est Sovietică sau ne-am întors cumva într-un roman de Orwell? Am auzit-o deja pe doamna Sibeth, purtătoarea de cuvânt al Guvernului, declarând că există o platformă internet al guvernului, care decide care sunt articole de presă convenabile și care nu…

Franța eternă – Vive la République !

Ați văzut că medicii o să fie însărcinați de guvern cu misiuni de urmărire și de denunțare a pacienților [?], și acum profesorii sunt însărcinați să repereze familiile nealiniate (la dogmele guvernului).

Dacă – și asta îi revoltă pe profesori –, dacă a fost un precedent pe care l-am înțeles cu toții pe timpul atacurilor teroriste, când a fost nevoie de o asemenea fișă de la Ministerul Educației, pentru a înțelege și recunoaște discursurile teroriste, însă gestiunea crizei Covid-19 nu este o chestiune de atentate. Iar cuvântul Guvernului, în chestiunea Covid-19, nu are nimic de-a face cu atentele islamiste!

Ceea ce înseamnă că, asistăm la o derivă a instituțiilor, o derivă a guvernului Macron, care vrea să instrumentalizeze funcționarii publici să-i urmărească și să-i denunțe pe francezi!

Ei bine, vă spun: francezii au dreptul să gândească ce vor ei, copiii au voie să spună ce vor ei, iar profesorii, bineînțeles!, nu vor participa la această întreprindere de urmărire/denunțare insuportabilă.

Vă invit să distribuiți acest video, fiindcă în afară de Nouvelle Observateur și France-Info, puține Mass-media o să scrie/vorbească despre această „instrucțiune” dată cadrelor didactice. Bună seara.

*

Președintele “Debout la France” are dreptate să denunțe această ignominie, dar face totuși o confuzie cu privire la un punct, care este esențial, deoarece aliniază Operațiunea Covid-19 cu operațiunile teroriste din 2015-2016, cu anumite note de concordanță:

– psihoză susținută

– inamic invizibil

– Big Pharma, globalism și guvernare supranațională

– starea de urgență extinsă la nesfârșit

– legi speciale anti-populare

– persecutarea recalcitranților politici

– complicitate guvernamentală în teroare

– gestionarea insecurității și nu a securității

– salvarea cosmopolitismului politic și finanțarea Mass-media private din bugetul de stat…

În concluzie, facem și noi un apel către RFI România și Europa-FM: nu ne mai amețiți cu propaganda despre Franța, țara libertăților și drepturilor. În fapt,  Franța și Germania sunt cele mai liberticide și agresive țări din Europa!… Nu că România ar stă mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *