Home / Actualitate / Activiștii de la DECLIC cer președintelui Iohannis vize pentru refugiați afgani

Activiștii de la DECLIC cer președintelui Iohannis vize pentru refugiați afgani

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 25, 2021

Activiștii de la DECLIC cer președintelui Iohannis vize pentru refugiați afgani

Via R3Media:

Comunitatea de campaigning online Declic a trimis Consiliului Suprem de Apărare a Ţării peste 22.000 de semnături ale cetăţenilor care solicită ca statul român să elibereze vize pentru cetăţenii afgani care au colaborat cu România şi NATO în cei aproape 20 de ani de prezenţă militară în Afganistan, precum şi pentru familiile acestora şi pentru alte categorii vulnerabile.

Petiţia iniţiată de Comunitatea Declic a adunat în doar o săptămână peste 22 de mii de semnături şi a fost înaintată către CSAT şi Ministerul de Externe, informează News.ro.

România este datoare să îi protejeze pe traducătorii, jurnaliştii, reprezentanţii ONG-urilor şi pe toate categoriile vulnerabile din Afganistan. De asemenea, România trebuie să acorde vize pentru cetăţenii afgani expuşi violenţei talibanilor: activişti şi activiste pentru drepturile omului, jurnalişti, magistraţi, profesori şi profesoare, studenţi”, se arată în petiţia semnată de peste 22.000 de oameni.

România este datoare să protejeze activiștii care au mers în Afghanistan pentru a-i otrăvi cultural cu feminism și LGBT? România este datoare să-i protejeze pe jurnaliștii mercenari a căror profesie e minciuna? Să-i protejeze pe trădătorii și informatorii care au colaborat cu un guvern de ocupație într-o țară străină cu scopul de a-i exploata resursele și a o transforma într-o colonie iudeo-americană?

Nu avem nevoie de loazele și idioții lor utili. Să meargă în Israel dacă vor să se refugieze.

„Relatările din presa internaţională arată cum forţele talibanilor fac liste de răzbunare faţă de toţi cei care au sprijinit, direct sau indirect, activitatea forţelor NATO în Afganistan sau care au militat pentru un regim politic fără talibani. O viză poate face diferenţa între viaţă şi moarte, la fel cum viteza de reacţie într-o astfel de criză este crucială”, consideră Declic.

Dacă țara noastră ar fi sub un guvern bolșevic de ocupație și ne-am trezi că mâine armatele lor au plecat, ce ar trebui să se întâmple cu toți colaboratorii, trădătorii și rețeaua lor de sprijin? 

Războiul în Afghanistan a fost o eroare pentru politica externă a României. Interesele noastre militare și teritoriale se află spre Moldova, spre Ucraina și spre Bulgaria, nu în Orient.

„Decizia trebuie luată de îndată. România nu poate rămâne datoare tuturor acelor oameni care şi-au pus viaţa în pericol în cei 20 de ani de război, în misiuni cot la cot cu militarii români. Înţelegem temerile din rândul societăţii şi riscurile unei decizii insuficient documentate, dar, în acelaşi timp, avem încredere că instituţiile de forţă ale statului, menite să ne protejeze pe noi toţi, îşi vor face datoria şi îşi vor dovedi utilitatea în acest caz”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic.

Cetăţenii semnatari ai petiţiei susţin că România trebuie să acorde vize pentru cetăţenii afgani expuşi violenţei talibanilor: activişti şi activiste pentru drepturile omului, jurnalişti, magistraţi, profesori şi profesoare, studenţi. În plus, textul petiţiei cuprinde şi solicitarea clară către autorităţi de a trimite aeronave care să ajute la evacuarea din Afganistan a civililor care încearcă disperaţi să plece, înainte de a fi ucişi.

Reamintim că la începutul anului, cei de la declic au depus o petiție la Patriarhie prin care cereau schimbarea botezului ortodox.

Declic.ro a fost fondat de către soții Tudor și Roxana Brădățan. Proiectul a fost finanțat prin celebrele granturi Norvegiene. Pe lângă fondurile nerambursabile, declic.ro a beneficiat de sprijinul rețelei fundațiilor pentru O Societate Deschisă (Open Society), ale lui George Soroș, după cum relata un articol din 2017.

Soldații noștri au murit în deșert pentru ce? Pentru interese iudeo-americane și pentru a aduce cultura anală în țările musulmane. Măcar acum, după 20 de ani, s-a terminat cu aventura nefastă din Afghanistan.  Dar această aventură eșuată ne-a arătat nevoia României de a părăsi uniunea militară euro-atlantică.

N.A.T.O. trimite pe fiii Europei în deșert să moară pentru S.U.A., pentru Israel, pentru “libertatea” democrăciei legebetiste.

Ieșirea din N.A.T.O. va salva viețile soldaților care urmează să fie trimiși în alte teatre de război departe de pământurile țării.

Dar înainte de orice aventură militară externă, România trebuie eliberată.

Putem fi cu adevărat liberi câtă vreme pe teritoriul României există trupe militare străine?

19 comments

 1. VIDEO OBLIGATORIU : BEST SELLER CARE A FACUT RAVAGII – AUTORUL DAT AFARA DIN UNIVERSITATEA DIN ZURICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NATO’s Secret Armies – Dr. Daniele Ganser Interview – YouTube
  https://www.youtube.com › watch
  Video voor nato’s secret armies daniele ganser you tube
  3:23:30
  Daniele Ganser, author of »NATO’s Secret Armies. Operation Gladio and Terrorism in Western Europe …
  23 nov. 2017 · Geüpload door Leonard Harrell

  Operation GLADIO and Terrorism in Western Europe – YouTube
  https://www.youtube.com › watch
  Video voor nato’s secret armies daniele ganser you tube
  54:09
  … military alliance NATO and European military secret services, se… … Daniele Ganser, author of the …
  8 jan. 2018 · Geüpload door Rosita Stancill

  A chat with Dr. Daniele Ganser: Nato’s Secret Armies, 9/11 …
  https://www.youtube.com › watch
  Video voor nato’s secret armies daniele ganser you tube
  28:17
  A chat with Dr. Daniele Ganser: Nato’s Secret Armies, 9/11 and War and PeaceDaniele Ganser is a Swiss …
  30 jan. 2017 · Geüpload door Thisdrinkinglife

  Dr Daniele Ganser Interview NATO’s Secret Armies Operation …
  https://www.youtube.com › watch
  Video voor nato’s secret armies daniele ganser you tube
  1:20:56
  Dr Daniele Ganser Interview NATO’s Secret Armies Operation GLADIOOriginal video:https://www.youtube.com
  26 jul. 2016 · Geüpload door Lucio Strata

  NATO’s Secret Armies Operation Gladio and Terrorism in …
  https://www.youtube.com › watch
  Video voor nato’s secret armies daniele ganser you tube
  10:15
  Daniele Ganser, author of »NATO’s Secret Armies. Operation Gladio and Terrorism in Western Europe …
  10 sep. 2011 · Geüpload door Gugg Emole

  NATO’s Secret Armies Operation GLADIO and Terrorism in Western Europe

  https://www.bol.com/be/nl/f/nato-s-secret-armies/35546959/

  Auteur: Daniele Ganser Daniel Ganser
  Co-auteur: Daniele Ganser

  Engels Paperback 9780714685007 Druk: illustrated edition december 2004 336 pagina’s

  Alle productspecificaties

  Samenvatting
  This fascinating new study shows how the CIA and the British secret service, in collaboration with the military alliance NATO and European military secret services, set up a network of clandestine anti-communist armies in Western Europe after World War II. These secret soldiers were trained on remote islands in the Mediterranean and in unorthodox warfare centres in England and in the United States by the Green Berets and SAS Special Forces. The network was armed with explosives, machine guns and high-tech communication equipment hidden in underground bunkers and secret arms caches in forests and mountain meadows. In some countries the secret army linked up with right-wing terrorist who in a secret war engaged in political manipulation, harrassement of left wing parties, massacres, coup d’etats and torture. Codenamed ‘Gladio’ (‘the sword’), the Italian secret army was exposed in 1990 by Italian Prime Minister Giulio Andreotti to the Italian Senate, whereupon the press spoke of The best kept, and most damaging, political-military secret since World War II (Observer, 18. November 1990) and observed that The story seems straight from the pages of a political thriller. (The Times, November 19, 1990). Ever since, so-called ‘stay-behind’ armies of NATO have also been discovered in France, Spain, Portugal, Germany, Belgium, the Netherlands, Luxemburg, Denmark, Norway, Sweden, Finland, Switzerland, Austria, Greece and Turkey. They were internationally coordinated by the Pentagon and NATO and had their last known meeting in the NATO-linked Allied Clandestine Committee (ACC) in Brussels in October 1990.

  • Aceste armate au devenit secrete in slujba oligarhilor Noii Ordini Mondiale, ele nu slujesc statelor ci doar unor privati, din ziua de azi facand stat in stat, despre care noi nu stim nimic !
   Bazele lor militare folosesc prostituate din tarile unde sunt ancorate in mod ilegal .
   La Romania tv a iesit doar ptr o seara in discutie legatura intre kidnaparea fetelor Alexandra si Luiza spre a deveni ce ???? in slujba soldatilor NATO – in tot cazul monstrul care le-a kidnapat si vandut se pare ca a inceput sa vorbeasca, declarandu-le in viata – precis ca armata stie mai multe in acest punct istoric !!!
   Este unul dintre jurnalisti – fost jurnalist sportiv, cca 60 de ani, caruia i-am uitat numele, care stia cel mai mult despre subiect !
   DECI NATO KIDNAPEAZA ADOLESCENTELE ROMANCE PRIN INTERMEDIARI – exista articole si despre prostitutia si kidnaparea tineretului si in alte tari pentru soldatii nato – cine cauta gaseste !!! – PENTRU A LE PROSTITUA ARMATEI LOR DE OCUPATIE A ROMANIEI !!!
   FACETI BINE SI TRACK DOWN THE SUBJECT SI DATI NATO AFARA CACI NU ESTE DECAT UN NGO PARTICULAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. ACESTI AFGANI, CA TOTI IMIGRANTII ILEGALI CACI TOATE CONSTITUTIILE EUROPENE INTERZIC TRANSFER DE MASE IN TARILE MEMBRE EU , O DECLARA CEL MAI MARE JURIST AL GERMANIEI: KARL ALBRECHT SCHACHTSCHNEIDER , PROF UNIV DR JURAE, UNIV ERLANGEN-NURNBERG , TREBUIESC BLOCATI SI TRIMISI ACASA RAMBURS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  CE FAC PUTORILE CARE ADUC IN MASA TRANSFERURI DE POPULATII DIN TARI INDEPARTATE , SUNT ANTICONSTITUTIONALE SI ABSOLUT ILEGALE !
  AFARAAAAAAAAAAAAA CU SHAAAARIIIIA SI CRIMINALII CORANULUI CARE IMPLEMENTEAZA O ASTFEL DE PROCEDURA BARBARA SI CRIMINALA !!!!!!!
  SHAARIIA = PARTE DIN CORAN !!!!!!!!!! ESTE INCOMPATIBILA CU JURISPRUDENTA EUROPEANA, ZICE ACELASI SCHACHTSCHNEIDER CARE A DAT LISABONA SI SCHENGEN IN JUDECATA SI A CASTIGAT PROCESELE, DAR FARA CONSECINTE APLICATE DE LEGE ! SI LA EI, CA LA NOI !!!

 3. “Dacă aș avea un singur glonț, iar în fața mea un dușman și un trădător, glonțul l-aș trimite în trădător.”

  Nu știu cine e tipu’ din poză, dar dacă aș avea un singur glonț (pistolul văd că nu e menționat dar să trecem peste asta), aș avea în fața mea un dușman și un trădător și nici unul dintre ei nu ar reprezenta o amenințare la adresa vieții sau sănătății cuiva, în oricare dintre ei aș trimite glonțul, s-ar numi crimă. În afară de asta: dușmanul cui și trădător față de ce și de cine? Pentru că și “trădătorul” poate să se afle în posesia unui pistol și să mă considere pe mine “trădător” iar dacă începem cu d’astea, ce diferență e între noi și teroriști? (americani, talibani sau de care vreți, că teroriști sunt peste tot)

  • Matei, vad ca faci filozofie goala! E de preferat sa impusti un tradator, fiindca isi tradeaza tara, poporul si ce mai vrei tu! De dusman trebuie sa ai grija sa extragi de la el cat mai multe informatii, ca sa stii cu cine te lupti si ce tactica sa aplici! In poza este Corneliu Zelea Codreanu, asasinat miseleste de iudeo-comunisti!

  • Ce e ăla trădător? Uite un exemplu ar fi cei 22,000 de semnatari ai petiției.

 4. România a participat cu soldați în Afganistan și nu s-a dus de capul ei să ocupe Afganistanul.Toate trupele române au fost comandate de oficiali militari NATO în speță americani. România nu s-a ales cu nimic altceva de pe urma luptelor în Afganistan decât cu morți , răniți și mai nou acum și cu refugiați.Refugiați care ar trebui să fie trimiși în SUA sau să- i ia acasă idioții de la Declac. Sunt curios cum au făcut rost de 20,000 de semnături și ce anume era scris în acel chestionar.

 5. Zici ca suntem tampiti. In Romania numai ong urile lui soros activeaza? Chiar nu exista un procuror cu coaie sa ceara retragerea cetateniei pt acesti anarhisti comunisti gay etc.?

 6. “Soldatii nostri au murit in desert pentru ce? Pentru interese iudeo-americane si pentru a aduce cultura anala in tarile musulmane.” Foarte corect si adevarat, d-le Ciumetti! Exceptional articol! Atat timp cat suntem “parteneri” cu o structura invadatoare, Romania si romanii nu o vor duce bine! Am spus-o si cu alte ocazii: ROMANIA TREBUIE SA IASA NEAPARAT DIN STRUCTURILE NORD-ATLANTICE si din UE! Romania trebuie eliberata, dar mai intai trebuie sa ne descotorosim de tradatori! Niciodata in istoria de milenii a Romaniei nu am avut atatia tradatori! Trebuie sa ne eliberam de acest GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT care se afla la conducerea tarii de 31 de ani, de acesti asasini economici care sug seva tarii si a romanilor!

  • @ALEX Intrebarea ce s e impune Alex este , ca-ti place sau nu , urmatoarea : DUPA CE VOM IESII DIN ACESTE STRUCTURI{ AJUTA-NE DOAMNE !!! } …DUPA AIA CE VOM FACE CACI , TOTUSI TRAIM INTR-O LUME GLOBALIZATA ? Apropierea de Rusia si integrarea in structurile rusesti de state independente ti-ar pare fezabila sau , aderarea la o noua structura despre care , dupa soparla aruncata pe piatza in urma cu vreo doi ani de catre Emanuell Macron , vorbesc din ce in ce mai des tipii de la C.E si U.E. ? ARMATA UNIUNII EUROPENE , ITI PARE O IDEE BUNA MAI ALES CA STI CE INTERESE FINANCIARE URIASE STAU IN SPATELE ACESTEI STRUCTURI ? Nu grija vis a vis d e linistea si pacea europenilor ci…afacerile companiilor ce produc armament si tehnologie militara caci , astea stau in spate .

 7. @Sterie Ciumetti Din articolul dv.stra citire : ” Soldații noștri au murit în deșert pentru ce? Pentru interese iudeo-americane și pentru a aduce cultura anală în țările musulmane. Măcar acum, după 20 de ani, s-a terminat cu aventura nefastă din Afghanistan. Dar această aventură eșuată ne-a arătat nevoia României de a părăsi uniunea militară euro-atlantică. ” Domnule Ciumetti , cu tot respectul pe care stiti ca-l am pt. dv.stra , va contrazic ! Soldatii nostrii…asta-i o gluma cumva iar eu n-am reusit sa ma prind de poanta ? Care ” soldatii nostrii ” ? Cumva mercenarii…SALARIATII angajati de catre STATUL ROMAN sa poarte …uniforma militara , s a defileze si sa dea onorul Presedintelui si eventual si DRAPELULUI ? Astia-s ” soldatii nostrii ” ? In 1968 , Ceausescu ar fi fost in stare sa jertfeasca intreaga Armata Romana plus aia ce erau chemati sub arme la ordin daca , URSS si celelalte armate ale statelor Pactului ar fi patruns in Romania iar ARMATA ROMANA , SOLDATII NOSTRI , SIGUR S-AR FI JERTFIT PENTRU PASTRAREA INTAGRITATII TARII . ” Soldatii nostri ” de azi…cred ca , daca vor primii un ” bonus ” la salariu din partea cuiva , sigur ai vor da onorul aluia . Sigur eu sunt PENTRU parasirea imediata a unor ” structuri ” insa , vorba lui Talpesi : CE PUI IN LOC ??? Romania cu actuala clasa politica aflata la conducere , nu va rezista nici macar o zi in afara NATO , ONU , UE si ce mortii ma-mii lor or mai fi deci…catre ce ALTE STRUCTURI ne vom indrepta ? Chiar crede cineva ca vom fi lasati de capul nostru s a facem ce vrem noi , bine sau mai putzin bine , singuri doar cu si , prin noi insine ??? P.S. Vechile cadre militare in rezerva sau chiar in retragere , alea cam ce parere credeti ca au vis a vis d e ceea ce azi se numeste Armata Romaniei sau…” soldatii nostri ” ? Valeriu Pricina , Benone Neagoe { al stiu de pe vremea cand era… locotenent } , Mircea Chelaru , Mircea Dogaru si mai exista INCA sute de astfel de oameni …astia cam ce spun despre “soldatii nostri ” de azi care nu au treaba nici cu Afganistanul , nici cu Romania ci , doar cu cine-i plateste mai bine ? AM ONOAREA SA VA SALUT Dl.e CIUMETTI pe dumneavoastra si intreaga redactie a INCORECT POLITIC !!!

 8. “Interesele noastre militare și teritoriale se află spre Moldova, spre Ucraina și spre Bulgaria…”. Si spre Ungaria (Transilvania pina la Tisa) si Serbia (Timocul).

 9. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Recomandăm activiștilor DECLIC să-și pregătească dormitoarele pentru a-i caza pe refugiații afghani. Eventual să le ducă la cosmetizare pe nevestele și fetele lor. Afghanii s-ar putea dovedi bărabați vero. Abia atunci vom crede că cei de la DECLIC sunt cu adevărat preocupați de problema refugiaților afghani.
  Israelul, o țară cu tradiții democratice multimilenare poate fi o gazdă perfectă pentru un popor semit. Cred că a venit timpul ca exemplul să pornească de la cei care țipă că vor democrație oriunde pe pământ numai acasă la ei niciodată!

 10. Este o propaganda agresiva in mass-media jidaneasca pentru a ne aduce acesti caini islamisti pe cap.
  Stiati ca guvernul Romaniei da 7 burse anuale pentru ciori din Afganistan?

  Uite, jidanii de la ejobs au integrat deja unul:
  https://cariera.ejobs.ro/colegi-noi-ejobs/

  Mi-a fost sila cand am citit articolul. Plin de romance curve care pupa in fund un tigan afgan.

 11. Statul ar trebui sa primeasca tot atatia afgani cati sunt dispusi activistii DECLIC sa adopte.
  Da sa se oblige ca au ei personal si familia lor grija de migrantii fugiti din puscarii si ei sa fie direct raspunzatori pentru toate daunele ce le-ar produce acesti migranti din pusariile afgane.
  Nu sa vina in tara pe socotealastatului deci a tuturor doar pentru ca asa vrea Declicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *