Home / Internațional / A început anarhia în SUA! Manifestanți înarmați pe străzi, arzând steaguri americane!

A început anarhia în SUA! Manifestanți înarmați pe străzi, arzând steaguri americane!

Incorect Politic
Noiembrie 4, 2020

Via ph-online:

Manifestanţi înarmaţi cu puşti de asalt, BLM-ANTIFA, au ars steaguri americane şi au defilat, în noaptea de marţi spre miercuri – fără să comită violenţe -, în pofida confuziei de după alegerile americane de marţi, la Portland, în Oregon, în nord-vestul Statelor Unite, iar poliţia federală FBI se teme de un nou val de violenţe în oraş, care a fost luni de zile teatrul unor manifestaţii tensionate ale unor activişti de extremă dreapta şi de extremă stânga, relatează AFP.

Această enclavă liberală din Oregon se teme de confruntări armate, după luni de manifestaţii şi de tensiuni între activişti de extremă dreapta, activişti de extremă stânga şi poliţia federală, scrie news.ro.

După ce preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi-a proclamat realegerea împotriva democratului Joe Biden – în pofida faptului că state-cheie în alegeri nu au încheiat numărarea voturilor -, activişti s-au adunat în faţa tribunalului federal din Portland, epicentrul unor manifestaţii împotriva rasismului foarte tensionate în vară.

FBI, ÎN ALERTĂ

”Nouă nu place niciun candidat. Eu am votat, în mod ruşinos, cu Biden. Dar dacă Trump continuă patru ani, oamenii vor înnebuni de furie”, a declarat o tânără protestatară, în timp ce steaguri americane erau arse în faţa tribunalului.

Mulţi manifestanţi strugau sloganuri atât împotriva lui Trump, cât şi împotriva primarului Portlandului, Ted Wheeler – reales marţi -, în timp ce alţi manifestanţi dansau.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a avertizat cu privire la riscul unor confruntări armate în legătură cu alegerile prezidenţiale, însă nu era vizibilă vreo activitate a grupărilor de extremă dreapta.

Miercuri, poliţia nu s-a opus manifestanţilor.

Un marş paşnic de trei ore a avut loc marţi seara, la care au participat aproximati 400 de persoane din cadrul mişcării Black Lives Matter (BLM) împotriva rasismului şi vio0lenţei poliţiei. În fruntea coloanei au mărşăluit şase persoane înarmate cu puşti de asalt, cuţite şi puşti.

Manifestanţi discutau ultimele veşti electorale, pe măsură ce soseau.

”Am auzit că Trump este în frunte, acum”, şi-a exprimat îngrijorarea un organizator, Ty Ford, în vârstă de 20 de ani.

”Vor avea loc revolte atunci când se va afla, va fi o nebunie”, a adăugat el.

Atmosfera s-a destins, uneori, după ce manifestanţi au încercat să convingă locuitori care-i priveau de la fereastră să vină la ei în stradă.

”Hei, scoteţi-vă capul pe fereastră. Spuneţi-ne cum merg alegerile. Iar apoi poate că vă încălţaţi şi veniţi să ne ajutaţi să pornim o revoluţie”, a strigat un activist.

 

One comment

  1. Mult imi place cind se macelaresc macelarii de popoare intre ei !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *