Home / Chestiunea Jidănească / A fost Palatul Dacia Vândut Cahalului?

A fost Palatul Dacia Vândut Cahalului?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 31, 2019

Palatul Dacia Vândut Cahalului

Palatul Dacia Vândut Cahalului

În ciuda faptului că primăria capitalei a votat împotriva cedării Palatului Dacia, se fac cereri după cereri și se pun presiuni pentru transformarea palatului într-un Muzeul al Holocaustului.

Să ne înțelegem, după ce procedura legală a stabilit că palatul nu va deveni muzeu, presiunile nu au încetat. Asta poate însemna un lucru, că palatul a fost deja vândut Cahalului.

Cum poate un bun public să fie vândut fără acordul statului? Ia uite ce zice Nicolae Păulescu despre practica aceasta:

Cahalul, conform Talmudului, este stăpânul absolut al averilor şi chiar al vieţii tuturor persoanelor care se găsesc în circumscripţia sa, – adică atât a ovreilor cât şi ale creştinilor.

El poate deci să vândă la jidani:
a) – dreptul de exploatare exclusivă a proprietăţii unui goi (Hazaca);
b) – dreptul de exploatare exclusivă a persoanei unui goi (Marufie).

Iată, de altfel, două documente autentice ale Cahalului din Rusia, luate din cartea lui BRAFMANN(*176) , – care se referă, primul, la vinderea unui spital ce aparţinea unor călugări catolici şi al doilea, la vinderea a două prăvălii care erau proprietatea unui creştin.(*177)

„No. 261. Joi, în ajunul lunii nouă, Acra, 5562. Reprezentanţii Cahalului şi Adunarea generală, alcătuită din toate autorităţile jidoveşti ale acestui oraş, au hotărât:

Dreptul de a exploata spitalul şi piaţa de lângă dânsul – proprietăţi aflate la una din extremităţile stradei Caidani şi aparţinând călugărilor catolici – este vândut rabinului Isaac fiul lui Gherson.

S-a vândut totodată aceluiaşi Isaac, fiul lui Gherson, dreptul de a exploata piaţa aparţinând municipalităţii oraşului situată în apropierea proprietăţilor mai sus pomenite. Acest drept de exploatare a proprietăţilor creştinilor e vândut numitului rabin Isaac, urmaşilor şi împuterniciţilor lui, fără ca nimeni să poată să-i conteste acest drept al său, – pentru dobândirea căruia Isaac a plătit, în casa Cahalului, preţul convenit.

În consecinţă, dreptul acesta este inviolabil, pentru vecie şi numitul Isaac poate să dispună de dânsul după voinţă, adică să-l vânză, să-l amaneteze, să-l dăruiască oricui ar voi, într-un cuvânt, să facă cu dânsul orice i-ar plăcea.

Dacă guvernul ar lua aceste locuri pentru a construi cazărmi sau orice alt edificiu public, este aspru interzis oricărui alt iudeu de a contracta vreun angajament cu guvernul şi, singur, numai Isaac fiul lui Gherson, va avea dreptul să intre în tratări cu guvernul, pentru a obţine adjudecarea tuturor lucrărilor.

Pe lângă aceasta, mai este anume interzis oricărui alt ovreiu de a lua asupra sa orice mijlocire, şi numai Isaac fiul lui Gherson, va putea fi factorul guvernului sau al municipalităţii, pentru tot ce se atinge de locurile al căror drept de exploatare Isaac l-a cumpărat.

Se porunceşte hotărât fiecărui Cahal din lumea întreagă să proteagă acest drept câştigat de Isaac fiul lui Gherson, pentru dânsul, pentru urmaşi sau pentru împuterniciţii săi; şi fiecare Cahal, ca şi fiecare Bet-Din, va trebui să urmărească pe orice individ care ar voi să pună vreo piedică exercitării depline şi întregi a acestui drept să-l trateze ca duşman şi să-l silească a plăti orice pagubă care ar putea să rezulte din amestecul său duşmănesc.

În cazul unei neglijenţe din partea Cahalului şi al BetDinului, în urmărirea delicuentului, – pentru a-l sili să plătească daunele ce ar fi suferit Isaac fiul lui Gherson, – Cahalul va fi obligat să plătească din casa lui, în cel mai scurt timp, toate pagubele suferite de Isaac fiul lui Gherson, de urmaşii sau împuterniciţii săi.

Publicaţia acestui act de vânzare va fi trimeasă tuturor Sinagogelor.”

Eu suspectez că aceeași metodă a fost deja aplicată în cazul Palatului Dacia, iar acum cahalul lucrează pentru a-l da în folosință cumpărătorului.

*

Cu toate astea, a apărut o petiție pentru apărarea palatului.

O redau mai jos:

Palatul Dacia Vândut Cahalului

Rezumat: Organizațiile evreiești din SUA vor să facă un mega-muzeu al holocaustului în București pe banii Primăriei. Obligațiile României față de holocaust au fost stabilite de o comisie evreiască înființată de Iliescu în 2003, care nu a cerut așa ceva.

Organizațiile evreiești americane controlează politicienii români și aceștia acționează în interesul lor, deseori încălcând legea. În 2009 au fost Băsescu și Oprescu cei care au distrus ilegal un parc pentru un monument al holocaustului, acum sunt Iohannis, Dragnea și Firea care fac aranjamente politice ca să li se dea gratis o clădire de 63mil lei.

Semnează petiția aceasta ca să arăți că nu ești de acord să se facă un muzeu al evreilor/holocaustului într-o clădire care aparține bucureștenilor! ………………………………………………………………………………

Către Consiliul General al Municipiului București

Noi, semnatarii acestei petiții, ne opunem ca PSD-ul să dea clădiri din patrimoniul bucureștenilor pentru un muzeu al holocaustului, folosindu-se de primarul general Gabriela Firea și de numărul mare de consilieri PSD.

Din 2015, organizațiile evreiești din SUA cer să se facă în București un muzeu al holocaustului, într-o clădire pe care Primăria să o ofere gratis. Și nu vor orice clădire, ci una de patrimoniu situată în centrul orașului!

Rând pe rând, și-au dat acordul președintele Iohannis, prim miniștrii Cioloș, Grindeanu și Dăncilă, precum și șefii partidelor care conduc România: PSD, PNL și UDMR.

Au stabilit ca responsabil cu muzeul să fie un departament din subordinea prim ministrului, adică Viorica Dăncilă, denumit ”Institutul pentru Studierea Holocaustului”.

Muzeul nu va fi muzeu, ci altceva

Surpriză: declarațiile politicienilor au arătat că nu va fi un muzeu obișnuit, cu exponate și ghizi! Sub numele de ”Muzeu al holocaustului” va funcționa o instituție de educare în sistem obligatoriu pentru angajații din Ministerul de Interne, armată, servicii secrete, diplomație, funcționari publici, personalul din administrație precum și membrii partidelor politice. Evident, și profesorii și elevii din toată țara, care vor fi aduși cu autocarele.

Cu toții vor fi învățați despre holocaust! De ce? Pentru că așa vor organizațiile evreiești din SUA având susținerea lui Iohannis, Dragnea, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea și alti șefi de partide – aceștia au ajuns să fie cei care decid ce trebuie să învețe românii!

Comisia ”independentă” a lui Ion Iliescu

Ideea că toată populația României trebuie să învețe despre holocaust vine de la o ”Comisie pentru studierea holocaustului în România”, înființată de Ion Iliescu pe când era președinte în 2003. O comisie super-oficială, ”independentă”, cu 33 de membri din care 25  evrei.

Această comisie a conceput un Raport de 400 de pagini în care a recomandat măsurile pe care trebuie să le ia România, de exemplu ”publicarea Raportului sub formă de carte, care să fie distribuită în fiecare casă din România”! (pag. 392)

Raportul – adevărată Biblie a holocaustului – nu menționează nimic despre compensații, ci doar de acoperirea de către Guvern a costurilor cu educația despre holocaust, construcția unui monument al holocaustului, organizarea unei expoziții permanente în Muzeul Național de Istorie a României și a altor expoziții în alte orașe. Atât!

Deci, dacă Comisia lui Iliescu nu a cerut muzeu separat pentru evrei și pentru holocaust, ce justificări au Iohannis, Dragnea și Firea să se conformeze cerinței organizațiilor evreiești din SUA, altele decât înteresele proprii?!

Mai mult, dacă Comisia lui Iliescu a decis că responsabilitatea privind holocaustul ”aparține exclusiv statului român” și, prin urmare, cheltuielile cu holocaustul trebuie acoperite de Guvern, ce justificări au Dragnea și Firea pentru folosirea banilor și bunurilor bucureștenilor pentru holocaust, altele decât faptul că fac ce vor ei în Primăria Bucureștiului?!

”Țeapa” cu Monumentul holocaustului

Nouă, semnatarilor petiției, ne este suficientă țeapa pe care am luat-o cu Monumentul holocaustului, când ni s-a distrus un parc istoric, Parcul Brezoianu, pentru a face loc acestui monument, fără a primi nicio compensație de la Guvern.

Comisia lui Iliescu a cerut, într-adevăr, să se construiască un monument în București, dar nu pe spatele bucureștenilor! Așa cum Guvernul a dat 17 milioane de lei pentru construcție, trebuia să plătească și pentru terenul luat din patrimoniul bucureștenilor – cam 20 de milioane la prețul pieței.

Și nu numai că decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti de a ceda gratuit terenul a fost păguboasă pentru bucureșteni, dar a fost și ILEGALĂ, pentru că Legea interzicea expres distrugerea unui spațiu verde (OUG 114/2007).

Băsescu a fost cel care a aranjat ilegalitățile pentru Monumentul holocaustului, în același fel cum face acum Dragnea pentru muzeul holocaustului. Așa i-au cerut șefii comunităților evreiești, care i-au promis că vor aduce la inaugurarea monumentului pe jumătate dintre liderii europeni. Câți lideri au venit? Exact ZERO! Oare ce i-or fi promis lui Dragnea?

Și Tribunalul București se opune!

S-au bucurat degeaba Iohannis și Dragnea în septembrie 2016, când au aranjat cu șefii partidelor ca toți membrii lor din Consiliul General să voteze propunerea primarului general Firea de a transforma Palatul Dacia în muzeu evreiesc. Palatul Dacia este situat pe Lipscani, vizavi de Banca Națională, este monument de arhitectură, valorează 63 de milioane de lei și este proprietate a bucureștenilor.

În 6 decembrie 2018, Tribunalul București a ANULAT această Hotărâre de Consiliu pentru două motive: ilegalitățile la votare și nejustificarea propunerii făcute de Firea. Adică Primăria nu a putut prezenta judecătorului un motiv pentru care a dat Palatul Dacia de pomană, definitiv și irevocabil pentru un muzeu evreiesc.

Dragnea și Firea nu se lasă, de parcă le e viața în joc

În toată istoria Bucureștiului nu a mai existat un primar așa de disperat să obțină o hotărâre de consiliu ca Firea: degeaba a spus Tribunalul că nu se poate, ea s-a hotărât să repună la toate ședințele pe ordinea de zi propunerea care numai ce a fost anulată, până o vor vota consilierii.

Ca să dea o aparență de legalitate pentru transformarea Palatului Dacia în muzeu evreiesc, ”Institutul Vioricăi pentru Studierea Holocaustului” a inventat o justificare: este amplasat într-o ”zonă caracterizată prin activități bancare, la care au participat și evrei”. Nici nu se putea mai bine ARGUMENTAT – a concluzionat Firea!

Noi, semnatarii petiției, considerăm această justificare o batjocură la adresa seriozității actului administrativ!

Bob cu bob se umple sacul PSD-ului

36 de voturi sunt necesare în Consiliul General al Municipiului București ca să se facă un muzeu evreiesc pe banii bucureștenilor.

PSD-ul a impus Regula holocaustului pentru cei 24 de consilieri ai săi: sunt excluși din partid și implicit își pierd funcțiile de consilier cei care nu votează PENTRU sau absentează. Deci, Dragnea mai are nevoie de 12 voturi.

Dacă rolul Gabrielei Firea este de a introduce obsesiv propunerea pe ordinea de zi, rolul lui Dragnea este de a aranja cu șefii celorlalte partide ca fiecare să convingă câțiva dintre consilierii proprii să voteze PENTRU, astfel încât să adune împreună cele 36 de voturi necesare.

Până acum, au fost trei ședințe consecutive în care Dragnea a eșuat: februarie, martie și aprilie 2019. De fiecare dată, au fost câțiva consilieri care au ”trădat” partidul și astfel nu s-a făcut majoritatea de 36.

Urmează ședința de Consiliu din 30 mai, în care Firea a pus din nou propunerea pe ordinea de zi!

…………………………………….

Ținând seama de cele de mai sus, noi, semnatarii petiției,

1. Salutăm consilierii care nu au cedat promisiunilor sau șantajelor și au oprit până acum nebunia lui Dragnea

2. Atenționăm că a existat o comisie care a studiat holocaustul în România, singura oficială, și care în concluziile sale nu a menționat că Primăria Municipiului București are vreo obligație

3. Nu dorim ca un imobil aparținând patrimoniului bucureștenilor, fie Palatul Dacia fie un altul, să fie transformat în muzeu al evreilor/holocaustului

4. Deoarece un muzeu al evreilor/holocaustului va funcționa timp de zeci de ani și va genera un impact asupra imaginii Bucureștiului pe măsură, considerăm că decizia privind înființarea acestuia excede mandatul primit de la bucureșteni de Primarul General și de Consiliul General și solicităm ca orice propunere de hotărâre privind acest subiect să fie precedată de un referendum local.

Toate informațiile despre acest caz: www.ProcesMuzeuHolocaust.info

Mihai Tociu

Semnați petiția AICI

 

 

https://www.petitieonline.com/nu_vrem_muzeu_al_holocaustului_din_banii_bucuretenilor

3 comments

 1. A cazut si de data asta : https://www.cotidianul.ro/cgmb-a-respins-proiectul-gabrielei-firea/

  Dar sa nu-i subestimam pe jidani, se pot replia sub alte forme si ataca din nou.

  Semnat.

 2. Un topic interesant de pe forum in 2008, cand cenzura nu era atat de apriga.

  Evreii au adus comunismul in Romania

  https://forum.softpedia.com/topic/476399-evreii-au-adus-comunismul-in-romania/

  Ce scrie aici ar fi bun chiar de articol la Incorect Politic.

 3. Am citit un comentariu la acest articol https://www.cotidianul.ro/cgmb-a-respins-proiectul-gabrielei-firea/

  Care mi se pare profetic

  “Doamna Firea a făcut un pact demonic cu oculta evreiască, promițând Palatul Dacia și multe alte facilități în schimbul susținerii la Președinția României”

  O sa vedeti ca o sa fie Firea candidatul PSD la prezidentiale.

  Evreii cumpara ambele echipe.

  Il au pe Iohannis, iar de la PSD o sa fie Firea.

  WIN-WIN situation pentru evrei.

  In timp ce milioanele de proshti o sa se certe intre ei care e mai bun, Firea sau Iohannis.

  LOL

  Asta o sa ii tina ocupati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *