Home / Actualitate / G4Media Încurajează Cancerul 5G

G4Media Încurajează Cancerul 5G

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 31, 2019

G4Media Încurajează Cancerul 5G

Crezând că luptă împotriva “dezinformării”, publicația G4Media bagă sub preș îngrijorarea legitimă cu privire la riscurile tehnologiei 5G, clasificând aceste griji ca fiind propagandă rusească.

”Distrugerea planificată a sănătății în spatele rețelei de telefonie mobilă 5G”, ”Alertă, risc major: Rețelele 5G aduc cancer, boli de inimă și moarte” sau ”Românii – cobai pentru multinaționale!” sunt doar câteva titluri prin care site-uri de media în limba română încearcă să creeze o psihoză în fața apropiatei implementări a tehnologiei de telecomunicații 5G.

Unde-i minciuna?

”Printre pericolele pe care le reprezintă pentru viața noastră tehnologia 5G, reprezentanții APC enumeră cancerul, bolile de inimă și diabetul. Ei spun că în domeniul radiațiilor rețelelor 5G au identificat peste 140 de articole tehnice și științifice publicate numai în 2018 pe plan internațional, care evidențiază impactul negative asupra sănătății și, mai ales, efectele insuficient controlate ale acestor câmpuri electromagnetice pulsate”, scrie Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei (vezi foto jos).

G4Media Încurajează Cancerul 5G

O informație adevărată devine neadevărată dacă e spusă de ruși?

”Evoluţia tehnologiei, trecerea de la 2G wifi (2004) la 5G, vine la pachet cu efecte nocive asupra sănătății. De asemenea, odată cu dezvoltarea mai amplă a acestor tehnologii și ,,metalizarea” corpului nostru fizic (precum și destructurarea ADN-ului) noi am putea fi dirijați de la distanță prin tehnica digitală de care suntem tot mai dependenți”, scrie și publicația online StiintaMister.ro (vezi foto jos).

Și site-ul APC România lansează avertismente apocaliptice: ”Tehnologia 5G: profituri imense pentru industrie, cancere si boli cardiovasculare pentru cetateni! In Romania se testeaza tehnologia 5G la Bucuresti si in localitatea Floresti, judetul Cluj! Compania de asigurari Lloyds din Londra refuză să incheie contracte de asigurare a sănătății față de efectele tehnologiilor wireless 5G!” (Foto sus)

Și pe IncorectPolitic a apărut un articol despre 5G, preluat de pe Justițiarul, intitulat simplu Pericolul Tehnologiei 5G.

Pe ce se bazează publicațiile când descriu în acești termeni tehnologia 5G, o tehnologie lansată în zeci de țări și care permite o viteză superioară a internetului? Site-ul StiintaMister.ro citează ”un angajat ONU” pe care nu îl nominalizează și care ar fi susținut că ”tehnologia 5G înseamnă război împotriva umanității”. În rest, publicația preia presupuse informații ale armatei americane, fără a le indica după regulile clasice ale citării.

Sputnik citează un studiu al Asociaţiei Pro Consumatori (APC România), dar își asumă integral concluziile presupusului studiu și nu apelează la specialiști în domeniu pentru a verifica acuzațiile extrem de grave.

Cât despre APC România, asociația își fundamentează supozițiile pe ”140 de articole stiintifice publicate numai in 2018 pe plan international” care ar ”evidenția impactul negativ asupra sanatatii si, mai ales efectele insuficient controlate ale acestor campuri electromagnetice pulsate!”, fără ca aceste articole să fie citate sau indicate cu link. Dimpotrivă, site-ul asociației citează alte articole de presă.

Dacă cele de mai sus sunt dovezi slabe, atunci de ce Bruxelles e primul oraș care blochează implementarea tehnologiei 5G din cauza riscurilor pentru sănătate?

Activenews:

Planurile de implementare a unui proiect-pilot de furnizare a internetului fără fir la viteză 5G în Bruxelles au fost oprite din cauza temerilor legate de sănătatea cetățenilor, informează The Brussels Times .

În iulie, guvernul încheiase un acord cu trei operatori de telecomunicații prin care se angaja să reducă standardele stricte privitoare la radiații în Bruxelles. Însă, conform autorităților regionale, momentan este imposibil de estimat cantitatea de radiații produse  de antenele care ar asigura acest serviciu.

„Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G”, a declarat ministrul Mediului, Céline Fremault. „Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli”, a adăugat aceasta.

Imagini pentru check mate

Șah mat G4media, cum răspunzi în fața acestui fapt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *