Home / Chestiunea Jidănească / Poate exista la ăștia o culme a tupeului?

Poate exista la ăștia o culme a tupeului?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 8, 2020

Am primit un email de la un prieten care adresează o întrebare, atașând un articol de pe ActiveNews. Poate exista la ăștia o culme a tupeului?

Iată articolul:

*

Istoricul Florian Bichir, luat la țintă de Institutul „Elie Wiesel” pentru o poză din propria casă, în care pe fundal apare Mareșalul Ion Antonescu

 

Prof. Florian Bichir, conferențiar l  Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, care este și cercetător științific al Academiei Române și membru al Comisiei Române de Istorie Militară, a fost atacat de către Institutul „Elie Wiesel” pentru că a postat pe net un selfie din propria casă, în care se poate observa un tablou cu Mareșalul Ion Antonescu.

Prin șefa Serviciului Administrativ – Comunicare, Elisabeth Ungureanu, Institutul a precizat că „Menționăm că postarea a atras sute de vizualizări, peste o sută de comentarii și câteva distribuiri. Având în vedere OUG nr. 31/2002, modificată prin legea nr. 217/2015, considerăm că postarea reprezintă o provocare la adresa instituțiilor statului (parchet și poliție) care ar trebui să se autosesizeze”, relatează G4Media.

Florian Bichir s-a mulțumit să reacționeze scurt: „Este spațiu intern, spațiu privat. Vă mulțumesc!”.

La rândul său, Ministerul Apărării Naționale a precizat că nu răspunde pentru postările personalului civil și militar din spațiul online.

„Opiniile personale postate în conturile individuale ale personalului din cadrul MApN, deschise în nume propriu pe rețelele de socializare, nu reprezintă punctul de vedere al instituției militare. Referitor la postarea de pe contul personal de Facebook al conf. univ. dr. Florian Bichir, menționăm că aceasta nu are legătură cu activitatea și atribuțiile profesionale stabilite în cadrul Facultății de Securitate și Apărare din Universitatea Națională de Apărare «Carol I», fiind o postare personală”, a arătat MAPN.

Ion Antonescu a fost conducătorul României în perioada 6 septembrie 1940 – 23 august 1944, fiind ulterior arestat de către comuniști și condamnat pentru crime de război în cadrul unui proces organizat de către „Tribunalele poporului”, în timpul ocupației sovietice a țării. A fost executat prin împușcare la 1 iunie 1946.

Recent a fost adoptată legea 217/2015, prin care se prevede că ”Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.”

 

Ceea ce spuneam între noi, mai în glumă, mai în serios, despre cum va decurge o conversație la pușcărie, devine tot mai serios.

-Tu ce-ai făcut să ajungi aici?

-Am postat o memă cu Hitler, tu?

-Eu am pus un selfie cu Antonescu…

Sunt tot mai multe semne că astfel de discuții vor deveni mai puțin amuzante și tot mai probabile, dacă Românii nu se organizează împotriva tiranilor.

About Incorect Politic

Revoluție prin educație.

Check Also

Mai civilizat ca occidentul? Decizia parlamentului irakian de a interzice homosexualitatea

Vlad Voicu | Clar mai civilizați.

2 comments

  1. Dacă e interzis ” a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.”, de ce are Nelson Mandela statuie în Herăstrău?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *