Home / Actualitate / William Totok despre Incorect Politic: “Extrem de puternic”

William Totok despre Incorect Politic: “Extrem de puternic”

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 9, 2023

William Totok despre Incorect Politic: "Extrem de puternic"

William Totok despre Incorect Politic:

“Extrem de puternic”

Există un podcast neobolșevic, “Despre Holocaust”, produs de institutul Elie Wiesel și realizat de Marius Cazan, unul dintre acuzatorii în procesul lui Vasile Zărnescu.

Într-un episod intitulat “Apologia extremei dreapta în România și la nivel internațional”, Cazan l-a invitat pe William Totok să vorbească despre naționalismul românesc. Totok se plânge că Pentru Legionari se găsește la liber și subliniază că în Germania, volumul Mein Kampf are “note critice științifice actuale”, pe când volumul lui Codreanu din România nu are note și referințe critice. Deplânge faptul că prefețele existente sunt scrise tot de simpatizanți legionari și le numește “ediții apologetice”.

La un moment dat, William Totok vorbește despre publicația Incorect Politic, după ce moderatorul îi pune o întrebare despre chestiunea evreiască, iată fragmentul:

*

Moderatorul: Care este retorica acestor formatiuni? Maniera apologetică de a privi trecutul interbelic al României, vrând nevrând se lovesc de “chestiunea evreiască”, de problema evreiască si vrând nevrând se intersectează cu implicarea României în Holocaust.

WIlliam Totok: Tocmai asta voiam să spun mai înainte, există un punct comun în a privi holocaustul. Pe de-o parte, dacă rămânem la exemplul acesta, INCORECT POLITIC, care are relativ mulți cititori. Acest ziar electronic susține puternic, extrem de puternic, pe unul dintre negaționiștii poate cei mai vizibili din România actuală, un fost ofițer al SRI, Vasile Zărnescu, condamnat de altfel pentru ceea ce spune și care are o platformă de susținere extrem de puternică. Deci toate ideile vehiculate de acest autor al unor cărti în care se neagă, se bagatelizează holocaustul și care este plină de clișee antievreiești și antisemite, e evident acest fapt, plus limbajul acestui om care e preluat de INCORECT POLITIC, el nu folosește de pildă cuvîntul “evreu”, ca de altfel și revista, și ei vorbesc numai despre jidani, explicând acolo de ce fac ei acest lucru. Ei n-ar fi antisemiți că nu există antisemiți în România, toți spun că nu sunt antisemiți, deși promovează o politică antisemită. Acest Zărnescu este unul dintre personalitățile vizibile pe scena aceasta antisemită aș spune eu, de când a apărut legea care sancționează antisemitismul, celelalte formațiuni, mai mici sau mai mari, încearcă să evite discursul direct antisemit, deci există pe de-o parte o modalitate de a te exprima antievreiesc evitând formulele clasice antisemite care nu sunt evitate în INCORECT POLITIC, inclusiv în iconografia care se publică acolo, fiind preluate de la tovarăsii lor din alte țări.

*

În încheiere, iată câteva exemple de iconografie extrem de puternică:

4 comments

  1. Sfântul Gheorghe

    Bravo, Incorect.

  2. Parafrazandu-l pe Dinu Sararu poti spune despre presonajele expuse in articol doar “niste jidani”.

  3. Alo ? Se aude ?!?! Toata jidanimea din Tzara Româneasca, sa va vad :
    “La Anu’ la Ierusalim !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *