Home / Educativ / Urmează o PANDEMIE CIBERNETICĂ – Cyber ​​Poligon 2021 și simularea atacurilor cibernetice asupra lanțurilor de aprovizionare

Urmează o PANDEMIE CIBERNETICĂ – Cyber ​​Poligon 2021 și simularea atacurilor cibernetice asupra lanțurilor de aprovizionare

Incorect Politic
Iulie 8, 2021

Urmează o PANDEMIE CIBERNETICĂ

Via Karensmith:

Va fi Cyber ​​Poligonul 2021 la fel de profetic ca Evenimentul 201 în simularea unui răspuns pandemic?

Forumul Economic Mondial (WEF) va organiza un alt exercițiu de atac cibernetic în timp ce continuă să se pregătească pentru o potențială pandemie cibernetică despre care fondatorul Klaus Schwab spune că va fi mai rău decât actuala criză globală.

The SolarWinds hack a servit ca un apel de atragere a atenției la vulnerabilitățile atacului lanțului de aprovizionare încă prezente în organizațiile publice și private, și, de asemenea, ca un avertisment că următoarea înfracțiune ar putea fi exponențial mai gravă răspândindu-se prin orice dispozitiv conectat la Internet.
Cyber Polygon 2021: Globalists Run Simulation Of a Coming “Cyber Pandemic” To Prepare For Economic Reset
În urma exercițiului și evenimentului de atac cibernetic Cyber ​​Polygon de anul trecut care a avut ca scop prevenirea unei pandemii digitale, WEF a anunțat că ediția 2021 va avea loc pe 9 iulie.

„Un atac cibernetic cu caracteristici asemănătoare COVID s-ar răspândi mai repede și mai departe decât orice virus biologic” – Forumul Economic Mondial

Anul acesta, Cyber ​​Polygon 2021 va simula un atac cibernetic fictiv, cu participanți din zeci de țări care răspund la „un atac îndreptat către lanțul de aprovizionare într-un ecosistem corporativ în timp real”.

Potrivit WEF, COVID-19 era cunoscut ca un risc anticipat, la fel și echivalentul său digital.

Mai mult, „Un atac cibernetic cu caracteristici asemănătoare COVID s-ar răspândi mai repede și mai departe decât orice virus biologic. Rata sa de reproducere ar fi de aproximativ 10 ori mai mare decât cea pe care am experimentat-o ​​cu coronavirusul”.

„Este important să utilizăm criza COVID-19 ca o ocazie oportună pentru a medita asupra lecțiilor comunității de securitate cibernetică pentru a extrage și a ne îmbunătăți pregătirea pentru o potențială pandemie cibernetică”. – Klaus Schwab

Aici, aruncăm o privire asupra a trei tendințe care apar din Cyber ​​Polygon 2020 pentru a descoperi ce mișcări pot face sectoarele public și privat în anticiparea unei pandemii digitale.

Dar mai întâi, de unde a venit noțiunea de pandemie cibernetică?

O pandemie cibernetică anticipată

În cuvintele sale de bun venit la Cyber ​​Polygon 2020, fondatorul WEF, Klaus Schwab, a avertizat despre o „pandemie cibernetică” care ar fi mai gravă decât actuala criză globală.

„Știm cu toții, dar acordăm o atenție insuficientă, scenariului înfricoșător al unui atac cibernetic cuprinzător, care ar aduce o oprire completă a sursei de energie electrică, a transporturilor, a serviciilor spitalicești, a societății noastre în ansamblu”, a spus el.

„Criza COVID-19 ar fi privită în acest sens ca o mică perturbare în comparație cu un atac cibernetic major”.

Schwab a adăugat,

„Este important să se utilizeze criza COVID-19 ca o ocazie oportună pentru a reflecta asupra lecțiilor comunității de securitate cibernetică pentru a extrage și îmbunătăți lipsa noastră de pregătire pentru o potențială pandemie cibernetică.”

Pe măsură ce lumea digitală invadează lumile noastre fizice și biologice, un atac cibernetic eficient ar putea compromite orice este conectat la Internet, inclusiv:

  • Dispozitive medicale care mențin oamenii în viață
  • Ecosistemul Internet of Things (IoT) de dispozitive conectate care execută case inteligente (adică camere, microfoane, senzori etc.)
  • Ecosistemul Internet al Corpurilor (IoB) al oamenilor conectați digital
  • Sisteme financiare globale
  • Rețele energetice
  • Instalații de tratare a apei
  • Sisteme IT guvernamentale
  • Infrastructura militară și de apărare
  • Și altele

În prezent, „singura modalitate de a opri propagarea exponențială a unei amenințări de atac cibernetic asemănător COVID”, conform WEF, „este deconectarea completă a milioanelor de dispozitive vulnerabile unul de celălalt și de pe Internet”.

Dar,

„O singură zi fără internet ar costa economiile noastre mai mult de 50 de miliarde de dolari și asta înainte de a lua în considerare daunele economice și sociale în cazul în care aceste dispozitive ar fi legate de servicii esențiale, cum ar fi transporturile sau asistența medicală.”

„Criza COVID-19 ar fi privită în acest sens ca o mică tulburare în comparație cu un atac cibernetic major” – Klaus Schwab

Inutil să spun că o pandemie cibernetică ar face ravagii în aproape toate aspectele societății.

Cu toate acestea, diavolul este în detalii, iar soluțiile recomandate pentru o pandemie cibernetică ar putea fi mult mai dăunătoare libertății individuale decât atacul cibernetic în sine.

Tendințele emergente ale Cyber ​​Polygon 2020

Tema centrală a exercițiului Cyber ​​Poligon 2020 a fost „pandemia digitală: „cum să prevenim o criză și să consolidăm securitatea cibernetică la toate nivelurile”.

Scopul declarat al evenimentului Cyber ​​Polygon de anul trecut a fost:

  • Dezvoltă competențele echipelor pentru respingerea atacurilor cibernetice
  • Angajarea managementului organizațiilor și corporațiilor globale în dialogul privind securitatea cibernetică
  • Creșterea gradului de conștientizare a publicului în domeniul securității cibernetice

Exercițiul a inclus două piste paralele: o transmisie live pentru un public în masă și instruire tehnică pentru specialiștii în securitate cibernetică, și 120 dintre cele mai mari organizații rusești și internaționale din 29 de țări s-au unit capacității tehnice pentru a practica răspunsul la un atac dirijat, care vizează piratarea datelor companiei și subminându-i reputația.

În timp ce partea de instruire tehnică a evenimentului s-a dedicat răspunsului la un singur atac, conversațiile din porțiunile transmisiei live au oferit cele mai multe informații pentru a face față potențialelor consecințe ale atacului: pandemia digitală.

Iată trei tendințe care apar din discuțiile în transmisiei live și din resultatelor raportului Cyber ​​Polygon 2020:

  1. Guvernele se vor îndrepta inevitabil către schemele de identitate digitală

Vorbind la Cyber ​​Polygon 2020, fostul prim-ministru britanic Tony Blair a declarat cu încredere că guvernele se deplasează „absolut, inevitabil” în direcția adoptării identității digitale.

„Pentru mine Identitatea Digitală este o parte foarte importantă a viitorului” – Tony Blair

Identitatea Digitală este o componentă majoră a marii agende de resetare a WEF, întrucât se referă la tehnologiile transformatoare care impulsează a Patra Revoluție Industrială.

identitate digitală păstrează o evidență a tot ceea ce faceți online, inclusiv ceea ce partajați pe rețelele sociale, site-urile web pe care le vizitați și geolocalizarea smartphone-ului dvs. și poate găzdui toate acreditările pe care le-ați găsi în mod normal într-un portofel fizic, cum ar fi permis de conducere, card de asigurare și carduri de credit.

În discuția sa, Blair n-a argumentat motivul pentru care deținerea unei identități digitale era de fapt necesară pentru a preveni o pandemie cibernetică, ci mai degrabă faptul că identitățile digitale ar fi o parte inevitabilă a ecosistemului digital și, prin urmare, guvernele ar trebui să colaboreze cu companiile de tehnologie pentru a proteja și reglementa utilizarea acestora.

„Identitatea digitală pentru mine este o parte foarte importantă a viitorului”, a spus Blair.

„Inevitabil, guvernele vor merge în această direcție – absolut, inevitabil”, a adăugat el.

„Și deci ceea ce cred că este cel mai important este ca noi, din partea politică, să ne dăm seama de potențialul tehnologiei și să ne angajăm cu factorii de schimbare pe care îi inventează tehnologia, astfel încât să o înțelegem și să o putem reglementa în mod înțelept și nu stupid”.
WEF Great Reset Digital ID

Dacă un hacker ar dobândi controlul asupra identității digitale cuiva, ar putea, în esență, să-i împiedice participarea la societatea civilă ștergându-l complet sau exploatând informațiile în așa fel încât să blocheze victimele să demonstreze că au bani în bancă, un pașaport care le permite să călătorească, un permis de conducere valabil, dovada imunității și orice alte acreditări necesare cetățenilor pentru a accesa bunuri și servicii.

Și, deși identitățile digitale promit îmbunătățirea mijloacelor de viață a milioane de persaone atunci când sunt guvernate etic, de asemenea, sunt utilizate de guvernele autoritare pentru profilarea și supravegherea comportamentului cetățenilor într-un sistem de credit social.

Indiferent dacă datele sunt protejate sau nu, libertatea individuală va depinde de modul în care este utilizată tehnologia și de nivelul de încredere acordat celor care o guvernează.

Potrivit unui raport WEF din 2018, „identitatea digitală determină la ce produse, servicii și informații putem accesa – sau, dimpotrivă, la ce este închis pentru noi” – al carui nivel va fi determinat de comportamentul nostru online.

Dacă Blair are dreptate și guvernele vor adopta în mod inevitabil identitățile digitale, atunci un atac cibernetic bine coordonat care afectează sistemele de identitate digitală ar duce la o pandemie cibernetică care afectează întreaga societate.

2. „Fake News” este o pandemie digitală și majoritatea cetățenilor sunt incapabili să gândească critic

Cyber ​​Polygon 2020 și-a dedicat una din sesiunile de transmisiuni live conceptului de „știri false” ca fiind o pandemie mortală, digitală, care afectează 2020.
Vladimir Pozner: the 'face' of Russia | Financial Times

Vladimir Pozner

„Dacă vorbești despre cineva care […] nu a citit prea mult, ale cărui cunoștințe sunt limitate, acea persoană este mult mai ușor de păcălit și mult mai dispusă să accepte orice i se spune” – Vladimir Pozner, jurnalist
Fake news — a new 'digital' pandemic? Nik Gowing and Vladimir Pozner - YouTube
La sfârșitul conversației, prezentatorul BBC World News Nik Gowing și jurnalistul veteran Vladimir Pozner au ajuns la concluzia că persoana cu vârsta de vot nu era capabilă să gândească critic și era mai probabil să înghită orice informație pusă acolo decât cineva care a mers la o universitate.

Atât Gowing, cât și Pozner au fost de acord că majoritatea cetățenilor erau inculți, nu au citit mult, și nu călătoriseră suficient pentru a ști diferența dintre ceea ce era fals și ceea ce era real.

Pozner: Lansați argumentul bazat în senzația că spectatorul, ascultătorul, cititorul dvs. mediu are o perspectivă critică de la început.”

„Cred că există o mulțime de persoane care nu au acea perspectivă critică și înghit pur și simplu totul”.

Gowing„Sunt de acord […]„ Trebuie să ai acel instinct al chestionării”.

Pozner: „Dacă cineva este bine educat, are studii universitare, a citit, a călătorit, reacția acelei persoane la ceea ce citește sau ascultă este altceva.

„Dacă vorbești despre cineva care a terminat școala primară sau ceva similar și nu a avut ocazia din cauza originii acelei persoane, nu a citit prea mult, ale cărui cunoștințe sunt limitate, acea persoană este mult mai ușor de păcălit și mult mai mult dispus să accepte orice i se spune.

„Când avem de-a face cu această minciună deliberată, către cine se adresează în principal?

„În opinia mea, se îndreaptă în principal către persoana obișnuită, nu către elita intelectuală, nu către cei care au capacitatea de a o gândi efectiv, ci către cei care nu au avut acel avantaj, către persoanele mai puțin privilegiate care sunt majoritatea și care sunt cei care votează și care sunt cei care, în cele din urmă, când spun, „poporul”, ei sunt „poporul” și cred că ei sunt cei care sunt victimizați de această tendință. ”

Presupunând că oamenii obișnuiți nu sunt capabili să gândească critic și că, prin urmare, majoritatea cetățenilor sunt „victime”, cei doi jurnaliști au îndreptat conversația spre modul de protejare a victimelor „pandemiei de știri false”.

Dar, în cele din urmă, habar nu aveau cum să facă asta, iar știrile false și dezinformarea rămân „amenințări existențiale”.

Cyber ​​Polygon 2020 nu a emis nicio recomandare concretă cu privire la gestionarea știrilor false; cu toate acestea, simularea pandemiei de coronavirus Event 201, condusă de WEF, a recomandat că „guvernele vor trebui să se asocieze cu companii tradiționale de social media pentru a cerceta și dezvolta abordări agile pentru combaterea dezinformării”.

3. Parteneriatele publice și private de încredere vor trebui consolidate

Stabilirea unor colaborări de încredere între sectoarele public și privat poate ajuta la prevenirea unei pandemii digitale, potrivit raportului Polygon 2020.

„O situație critică nu poate fi abordată de o organizație sau de un individ solitar”, se citește, adăugând: „Într-o lume foarte interconectată, un singur atac cibernetic se poate răspândi exponențial în comunitatea globală.

„Această situație poate fi prevenită prin promovarea colaborării între sectoarele public și privat și agențiile de aplicare a legii.

„În plus, interacțiunea eficientă necesită implementarea și reglementarea unei game de standarde, schimbul de informații și stabilirea unor relații de încredere.”
WEF: Next Crisis More Impactful than COVID19 - Jeremy Jurgens - YouTube<
„Când vom vedea această următoarea criză, va fi mai rapid decât ceea ce am văzut cu COVID, rata exponențială de creștere va fi mult mai pronunțată, impactul va fi mai mare și, ca urmare, implicațiile economice și sociale vor fi și mai mari semnificativ ”– Jeremy Jurgens, Director Afaceri WEF

Fără îndoială, cu țări precum China care fură proprietatea intelectuală, care sponsorizează atacuri cibernetice conduse de stat, care au divulgat informațiile personale ale fiecărui adult american, și care reduc la tăcere medicii și denunțătorii asupra responsabilității PCC în pandemia coronavirusului, a stabili încrederea și consolida colaborarea între guverne și corporații sunt obiective înalte.

În timpul sesiunii live a Polygon 2020, Jeremy Jurgens, directorul afacerilor WEF, a declarat că prevenirea următoarei crize va necesita reunirea tuturor sectoarelor societății și a economiei.

Trust or fear: what will be the main incentive for cooperation after the crisis? Jeremy Jurgens - YouTube
„Cred că va mai exista o criză”, a spus el. „Va fi mai semnificativă. Trebuie să începem să ne pregătim pentru asta acum ”.

„Trebuie să începem această cooperare și înțelegere cât mai devreme posibil, astfel încât atunci când o să lovească criza, să fim în măsură să reacționăm eficient. „Aș anticipa că atunci când vom vedea următoarea criză, va fi mai rapid decât ce am văzut cu COVID, rata exponențială de creștere va fi mult mai pronunțată, impactul va fi mai mare și, ca urmare, implicațiile economice și sociale vor fi și mai semnificative.

„Cred că este cu adevărat important să nu subestimăm gravitatea unei astfel de crize, impactul pe care l-ar putea avea.

„Va fi nevoie ca toate sectoarele societății și ale economiei să se reunească pentru a aborda acest lucru”, a adăugat Jurgens.

Raportul Cyber ​​Polygon 2020, împreună cu sesiunile virtuale înregistrate în timpul Săptămânii Davos la sfârșitul lunii ianuarie 2021, evidențiază nevoia / dorința de colaborare publică și privată, nu doar ca un mijloc de a preveni o pandemie cibernetică ci pentru a remodela întreaga economie globală și revigora toate aspectele societății sub o nouă formă de capitalism al părților interesate provocată de marea resetare.

Tendințe care apar din exercițiul digital de pandemie

În acest articol, am analizat trei tendințe emergente Cyber ​​Polygon 2020:

  • O consolidare mai mare a resurselor și colaborărilor între corporații și state
  • Un plan pentru a face față știrilor false, dezinformării, și dezinformării care încă nu a fost dezvăluită
  • Un impuls către identitatea digitală care va trebui să fie securizată și protejată

În timp ce aceste observații de bază au fost extrase din exercițiul de anul trecut, Cyber ​​Polygon din acest an va prezenta noi provocări în care participanții vor răspunde unei amenințări diferite: un atac direcționat la lanțul de aprovizionare asupra unui ecosistem corporativ în timp real.

Dacă rezultatele și recomandările din simulările anterioare de pandemie sunt un indiciu pentru ceea ce ar putea să i se întâmple societății, atunci constatările și politicile din Cyber ​​Poligonul 2021 ar putea avea un impact social în lumea reală în viitorul foarte apropiat.

De exemplu, multe scenarii desfășurate în simulările de pandemia fictivă susținută de WEF Clade X (May, 2018) și Event 201 (October, 2019) au venit ulterior, împreună cu mai multe recomandări politice pentru a face față pandemiei COVID-19.

Aceste scenarii au descris:

  • Guverne care impun blocaje în întreaga lume
  • Prăbușirea multor industrii
  • Creșterea neîncrederii între guverne și cetățeni
  • O mai mare adoptare a tehnologiilor de supraveghere biometrică
  • Cenzura rețelelor sociale în numele combaterii dezinformării
  • Dorința de a inunda canalele de comunicare cu surse „autorizate
  • Șomaj în masă
  • Revoltă pe străzi
  • Și multe altele!

Când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pe 11 martie 2020 coronavirusul pandemie, guvernele din întreaga lume au intrat în blocaj, ceea ce a avut efecte devastatoare asupra economiei: închiderea afacerilor, creșterea tulburărilor civile, creșterea șomajului, execuții ipotecare la orizont, și cel mai mare transfer de bogăție înregistrat vreodată în istoria omenirii.

Fără îndoială, multe dintre aceste scenarii au fost deja anticipate și luate în considerare în simulările anterioare, și toate s-au concretizat.

Conversațiile care vor apărea din Cyber Poligon 2021 se vor dovedi a fi la fel de profetice pentru lumea digitală precum Event 201 și Clade X au fost pentru cea fizică?

Globalresearch.ca

 

7 comments

  1. Verde-Împarat

    Cica guvernele se vor indrepta *inevitabil* spre identitati digitale…Asta dupa ce atacurile ciber planificate si prezentate sub titlul ales de nemernici vor arata ca …aidiul electronic este profund insecurizat.
    Adica, n-aveti de ales, prostilor, tot in tarcul nostru trebuie sa intrati !!!! In alta ordine de idei, suntem atat de fierti incat nu se mai gaseste un deget pe tra-%gaci pentru țeste incornate ca a lui Șvab, fârtatele lui Werner.

  2. Asa cum pandemia a fost un steag fals pentru a motiva oamenii sa se vaccineze cu o tehnologie care poate schimba adn-ul si atunci sa devii proprietatea celui care te-a modificat genetic, asa poate ca, steagul fals numit atac cibernetic e pentru a determina oamenii sa se cipeze cu un cip universal folosit pentru a cumpara, a vinde, a te trata de boli, a calatori etc. chipurile, pentru a se evita furtul de identitate digitala, aceasta fiind de la implementare in corpul fiecaruia.

  3. Ei “cred” ca va fi inca o criza, …. inca una, …. si inca una….
    Noi STIM ca ca doar “ei” le provoaca.
    ….
    Era un banc… “cu cianura ai incercat? – l-ar fi intrebat Mao pe Ceausescu…”
    Acum stim ca asa ceva nu a avut loc si ca – de fapt – nu l-am cunoscut pe Ceausescu… cel care dusese socialismul in buna parte afara din marxism – numai buna sa fie asasinat pentru asta.

  4. Cineva umbla pe /pol/ :]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *