Home / Educativ / TULBURĂTOR: Dovada că Bolșevicii au Infiltrat Biserica Ortodoxă Română

TULBURĂTOR: Dovada că Bolșevicii au Infiltrat Biserica Ortodoxă Română

Incorect Politic
August 31, 2019

Via OrtodoxInfo:

Către Direcțiunea Generală a Poliției
Arhiva Siguranței

Biserica Patriarhală Ortodoxă Română
Sfânta Episcopie a Buzăului

Nr. 8315
1944 octombrie 31

DOMNULE ȘEF,

Avem onoarea a vă ruga, să binevoiți, a dispune să ni se trimită un tablou de preoții și cântăreții din județele Buzău, Brăila și Rm. Sărat, cunoscuți că au activat în organizația legionară.

Aceasta în vederea purificării administrațiilor publice, potrivit prevederilor decretului-lege nr. 486.

Episcop † Antim

Domniei Sale
Domnului Șef al Siguranței Generale București

*

Acest gen de oameni, ajunși la conducerea instituțiilor bisericești, au băgat în închisori și au prigonit pe părinți precum Părintele Justin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Gheorghe Calciu și toată elita preoțească, ce au făcut cinste Bisericii prin jertfa lor.

Credeți că s-au schimbat prea multe lucruri de-atunci?

Părintele Justin a fost izolat, prigonit până în ultimii ani de viață. Pe Părintele Gheorghe Calciu ierarhia și slugile lor l-au îngropat din nou, chiar dacă avea sfinte moaște întregi. Mai speră cineva că vor fi canonizați Sfinții închisorilor?

Doar în inimile noastre sunt canonizați și acolo vor rămâne!

9 comments

 1. ieri bolsevicii azi masonii !
  Acelasi ADN otravit !

 2. Militaru Vasilică

  Documentul comportă câteva comentarii. În primul rând atrage atenția data de 31 octombrie 1944. Nu comuniștii au dat decretul invocat. Regele Mihai era la putere. Același rege care în septembrie 1940 a decretat Statul Național Legionar al cărui conducător era Ion Antonescu. Războiul nu se încheiase. Comuniștii încă nu câștigaseră alegerile din noiembrie 1946. Guvernul condus de generalul Constantin Sănătescu era format din oamenii regelui și reprezentanți ai partidelor politice istorice și doar câțiva comuniști ai lui Lucrețiu Pătrășcanu.
  Și totuși Episcopia Buzăului se conformează unui decret de purificare a administrației publice. Se poate observa că Biserica Ortodoxă Române se considera ca făcând parte din Administrația Publică.
  Totodată trebui remarcat faptul că legionarii au fost supuși unui nou program de exterminare. Au fost prigoanele și execuțiile din timpul regelui Carol al II lea și apoi prigoana pornită de Ion Antonescu după 21-23 ianuarie 1941. Antonescu a arestat 4000 de legionari și a trimis pe linia I a frontului toți legionarii care au acceptat să lupte, pentru a fi exterminați mai simplu.
  Purificarea de legionari a administrației publice din octombrie 1944, căuta să elimine și cea mai mică urmă de simpatizanți legionari. Iudeo – bolșevicii veniți din Rusia comunistă știau că Mișcarea Legionară era cea mai puternică și cea mai bine organizată forță de opoziție anticomunistă din România.
  Biserica a participat la decimarea legionarilor. O confirmă documentul, fără drept de echivoc. Cei mai credincioși și mai naționaliști români au fost exterminați de însăși Biserica națională. Să nu se mire nimeni pentru ce se întâmplă și se va mai întâmpla în România. Politica Bisericii a dus la acest dezastru al necredinței actuale a românilor. După alegerile din 1947, BOR a pactizat total cu comuniștii atei.

  • Incorect Politic

   Chiar dacă oficial iudeo-bolsevicii câștigaseră alegerile în 1946, influența lor în România producea efecte înainte, ca dovadă Regele Mihai a dat decret de cenzură pentru sute de cărți scrise de autori pe care bolsevicii nu îi agreau (https://www.coltulnationalist.com/pinterzise/), decretul a fost dat în 1945:

   Publicațiile scoase din circulație

   Mihai I,

   Plin grația lui Dumnezeu și Voința Națională, Rege al României, la toți de față și viitori, sănătate ; (…)

   Am decretat și decretăm :

   DECRET LEGE

   Pentru retragerea unor anumite publicațiuni periodice și neperiodice, reproduceri grafice și plastice, discuri, medalii și insigne metalice.

   Art.IV. – Editurile, tipografiile, librăriile, (…), autorii în editură proprie, bibliotecile de împrumut, bibliotecile publice precum și instituțiile publice care au în depozit sau dețin sub orice titlu publicațiile prevăzute în Art.II., le vor retrage imediat din circulație și le vor depozita în încăperi speciale. […]

   Dat în București la 2 Maiu 1945.

   Mihai

   • Militaru Vasilică

    Desigur. Intransigența legionarilor a și fost taxată. Regele, care nu înțelegea pe deplin pericolul comunismului, ca și partidele așa zis istorice, a încasat-o de la comuniștii cu care a făcut compromisuri. De aceea legionarii rămân un exemplu hotărât de anticomunism. De aceea au fost și taxați inclusiv de Biserică.

 3. Militaru Vasilică

  Interesant ar fi să citim integral decretul lege 486/1944. Oare unde poate fi găsit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *