Home / Actualitate / Tot ce Trebuie să Știi Despre Bogdan Deleanu Candidat la Europarlamentare din Partea PLUS+

Tot ce Trebuie să Știi Despre Bogdan Deleanu Candidat la Europarlamentare din Partea PLUS+

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Ianuarie 23, 2019

Iată cine candidează la Europarlamentare din partea partidului lui Cioloș.

Bogdan Deleanu Candidat

Am primit de la un colaborator următorul document cu o sumedenie de întrebări adresate candidatului Bogdan Deleanu și răspunsurile sale, părțile mai interesante făcute cu bold.

Pe scurt, pentru cine n-are nervi să citească tot documentul: este un antinaționalist, pro-UE, pro-LGBT, pro-migrație.

Download: Analiza Bogdan Deleanu Candidat PLUS+ Europatlamentare.rtf

 

 

Extrag câteva fragmente relevante:

 

I: Cum vezi politica migratiei la nivel UE. S-a gresit? Nu s-a gresit? Ce e de facut?

R: S-a… încercat. Sper ca Merkel să intre în istorie ca un lider curajos când a zis ”avem destul să dăm și la alții”. Dar lipsa totală de solidaritate între statele membre (România, mă uit la tine cu cei sub 100 de amărâți de migranți primiți care nici ăia nu au vrut să rămână) și de orice fel de curaj a blocat tot. Acum avem tabere de refugiați infecte în Grecia și Italia și o dezordine totală între Sud și Nord, cu Estul care țipă că el nu vrea să se islamizeze, deși pe la el nu vine nimeni. UE poate rezolva problema asta dar numai unit, mai ales investind în externe. Ori tocmai de acolo se iau bani..

***

I: Ar trebui votul sa fie conditionat de anumiti factori (gen educatie, varsta, etc)?

R: Nu ar trebui condiționat dar ar trebui.. asigurat că atunci când cineva ajunge să voteze a primit educația minimă necesară. Gen, poate reducem la jumătate orele de religie în școală și învățăm copii despre vot, democrație, d-astea.

***

I: Cum ar putea fi definit un candidat ideal care să fie cap de listă pentru alegerile parlamentare?

R:  Fii Dacian Cioloș. Nu fii altcineva decât Dacian Cioloș 😀 Locul doi vezi mai sus.

***

I: Ce părere ai despre parteneriatul civil? Dar despre căsătoria persoanelor de acelaşi sex + posibilitatea de a adopta? Dar colegii tăi de partid? Dar partidul ca entitate?

R:  Pentru mine fiecare tre să fie liber să iubească pe cine vrea. Am lucrat mulți ani în Belgia unde este parteneriatul civil este ceva normal. Despre căsătorie, nu știu dacă mai e nevoie, dacă parteneriatul civil oferă aceleași drepturi. Adopțiile sunt așa de grele și ciudate în România (m-am uitat la legea asta pentru că e ceva la care m-am gândit personal) că abia pot adopta cuplurile „tradiționale” (whatever that means). Dincolo de asta, ăsta e un fake subject. Sigur, un politician trebuie să poată răspunde la orice întrebare, dar nu sunt sigur că trebuie să o facă atunci când asta riscă să distragă de la întrebări mai presante. Am eu senzația că și cei straight și cei LGBT pleacă la fel de mult din țară din cauza economiei, sănătății, etc. Poate hai să rezolvăm astea înainte…

***

I: Ce părere ai despre religie? Dar despre instituţiile religioase de pe teritoriul României? Ce ai schimba?

R:  Îmi place spiritualitatea, mă sperie religia organizată. Când îmi zice cineva ce și cum să cred, îmi vine mereu să sap și să întreb de ce? Doar pentru că m-am născut aici? Și dacă mă nășteam la 150 de km mai la nord, făceam trei pași la dreapta și apoi doi la stânga și scuipam peste umărul drept, nu stâng. Aș vrea ca BOR să își reorienteze radical filozofia, de la una bizantină, focusată pe rit și, well, ortodoxie, la una în care oamenii să fie în centrul atenției. Și-ar face și lor și românilor un bine dacă ar investi mai mult în cantine sociale, adăposturi, cămine pentru copii, ajutoare în comunități… Mâine aș schimba tot blingul bizantin. Cele mai frumoase biserici pe care le cunosc sunt din lemn, pictate fantastic (gen M. Bârsana). Toată blingăraia asta aurită pe care o văd mă sperie.

***

 

Alte perle:

Personal, aș vrea să văd mai multe puteri directe la UE, pe mai multe domenii, corelate de respectul valorilor fundamentale.

***

Vreau să mă asigur (devenind raportor, raportor din umbră, făcând lobby în Consiliu, Comisie) că Instrumentul pentru Valori (un fel de agenție care poate finanța direct și rapid activiștii pentru democrație și stat de drept din interiorul UE) și Mecanismul UE pentru democrație, stat de drept și drepturi fundamentale (care e încă neclar, dar trebuie să fie un set de pârghii mai dure prin care UE să blocheze prostiile făcute de statele membre) devin realitate, repede.

***

Vreau o agenție europeană, cu buget decent, care să aibă capacitate de reacție rapidă cu microfinanțări pentru activiștii pentru democrație, stat de drept, drepturile omului.

***

acum o problemă urgentă este că UE este sub asediu. Fie că e Putin, fie că sunt hateri anarhiști sau naționaliști cu minte îngustă, e un val întreg de anti-UE și se reflectă în media, în activism, în ce e cool. E oarecum legat valul ăsta cu anti-science sau anti-logic.

***

Am fost un mega fanboy Barack Obama.

***

Personal sunt destul de liberal, libertarian.

***

Singurii care pot buli UE suntem tot noi, cetățenii, dacă îi ascultăm pe toți deștepții care vor -EXITURI care duc la circul pe care îl vedem azi în UK. Soluții la criza refugiaților există, cu un pic de curaj. Soluții la prostia naționaliștilor habotnici, nu prea.

***

Interviul a fost cules și compilat de pe Reddit: https://www.reddit.com/r/Romania/comments/agwn3b/salut_bogdan_deleanu_aici_gata_sa_ama_sunt/

Ăștia-s oamenii care vor o țară ca afară.

4 comments

 1. Chiar daca nu intra la europarlamentare, a intrat in compilarea cringe categoric.

 2. Să meargă Deleanu pe interviul interzis in presa românească și poate o să înțeleagă realitatea nivelului de trezire a “naționaliștilor” din țară și de afară. E o chestiune de timp, semințele așteaptă o picătură de conștiință națională după modelul Vestelor galbene și toate vor exploda literalmente într-o junglă mâncătoare de scursuri progresiste. Vegetația autohtonă se află în plin proces de metamorfoză antirevoluționară, legile pământului ne readuc inevitabil în matcă!

 3. „capacitate de reacție rapidă cu microfinanțări pentru activiștii pentru democrație, stat de drept, drepturile omului”

  N-am greșit când am zis că agentura Soroș este NKVD-ul Guvernului Mondial jidănesc; iar acest „Instrumentul pentru Valori” o fi viitorul „Ministry of Love”, așa cum l-a imaginat Orwell.

 4. Tipic marxist cultural – anti-familie, anti-neam, anticrestin, anti-cultura, … sluga globalista.
  Sa “mananci bors” despre viata si lume defiland cu autocarcterizarea de caricatura – asta da prezentare de om de incredere, barbat pe care te poti baza sa rezolve ceva pentru binele votantilor…
  Vai de el si de cine l-a facut!
  Cum zicea Tutea despre din astia care nu au vreun dumnezeu – un dobitoc care nu stie de unde vine si nici unde merge.
  Din astia au fost “facuti” multi – filme, muzica, … cultul perversitatii, narcisism fese-buci, iinstagram, tiuter/tuteri… cu negarea Adevarului, ei se “fac” co-creatori de realitate desi nu mai au capacitate de discernere – ceea ce azi decreteaza ca e bun, maine decreteaza ca e rau; daca azi se “simte” barbat, maine se “simte” femeie… neaga, refuza realitatea obiectiva.
  Schizofrenic, bietul baiat – trista situatie, pacat ca e in libertate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.