Home / Internațional / “Sectorul public și privat” se aliază pentru un război global împotriva libertății de exprimare

“Sectorul public și privat” se aliază pentru un război global împotriva libertății de exprimare

Vlad Voicu
Incorect Politic
Iunie 24, 2024

“Sectorul public și privat” se aliază pentru un război global împotriva libertății de exprimare

Via ActiveNews:

Într-o declarație emisă cu ocazia „Zilei internaționale dedicată combaterii discursului instigator la ură”, Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut eradicarea la nivel global a așa-numitului „discurs instigator la ură”, pe care l-a descris ca fiind „toxic” și „total intolerabil”, potrivit ReclaimtheNet.

Chestiunea cenzurării „discursului instigator la ură” stârnește controverse semnificative, în primul rând din cauza naturii vagi și subiective a modului cum este definit. În centrul dezbaterii se află o îngrijorare profundă: cine definește ce înseamnă discursul instigator la ură are puterea de a stabili limitele asupra liberei exprimari.

{spoiler: jidanii definesc ce înseamnă instigare la ură și tot ei dezvoltă sisteme de cenzură}

Această putere, exercitată fără un control și echilibru al puterilor, conduce la instaurarea unei cenzuri excesive și la suprimarea vocilor dizidente, ceea ce este opusul principiilor pe care se bazează o societate democratică.

„Discursul instigator la ură este un indiciu al discriminării, abuzului, violenței, conflictelor și chiar al crimelor împotriva umanității. Am văzut în repetate rânduri această evoluție în Germania nazistă, Rwanda, Bosnia și nu numai. Nu există un nivel acceptabil de discurs instigator la ură; trebuie să depunem cu toții eforturi pentru a-l eradica complet”, a spus Guterres.

Guterres s-a referit la creșterea îngrijorătoare a sentimentelor „antisemite și anti-musulmane”, propagate, potrivit acestuia, atât online, cât și de personalități marcante.

În 2021, Adunarea Generală a ONU a stabilit data de 18 iunie drept „Ziua internațională dedicată combaterii discursului instigator la ură”.

Guterres promovează de multă vreme cenzura online, deplângând faptul că problema „dezinformarii” online este „gravă” și sugerând crearea unui cod internațional care să o combată.

Strategia lui presupune un parteneriat între guverne, giganți tehnologici și societatea civilă pentru a reduce răspândirea informațiilor „false” pe rețelele sociale, în ciuda riscurilor la adresa libertății de exprimare. Unii analiști, preocupați de apărarea libertății de exprimare, au explicat cum un astfel de „parteneriat” formează „complexul industrial al cenzurii”.

{spoiler: Nu vor reuși. Am câștigat războiul cultural, orice cenzură va confirma adevărul pe care-l exprimăm și oricum informația nu va putea fi oprită.}

4 comments

 1. ADEVARUL inseamna ura pentru Jidani. Ca urmare, cine mai pronunta fie si cuvantul “adevar”, este antisemit/a si merita condamnat/a cum se cuvine.

  MINCIUNA este un fel de adevar rafinat, cu vanilie, la care oamenii din popor inca nu au ajuns. E o chestie pentru care trebuie sa citesti mult si sa asculti mult la TV, pana sa ajungi la un nivel de intelegere. Trebuie sa fii un fel de intelectual cum s-ar zice. MINCIUNA e o stare inalta de spirit la care poti ajunge si prin Yoga impleticita cu televizorul.

  Daca m-ati inteles, va rog sa sharuiti la toti din internet. Cu cat suntem mai multi treziti, cu atat Libertatea e mai aproape.

  Va multumesc,

  Semnat: O Oaie Intelectuala din Popor.

 2. Problema Crimei Organizate Globaliste este că unii oameni au aflat adevărul despre lumea în care trăiesc, ceea ce pune într-un real pericol planurile acesteia de viitor. Ele nemaiputînd fi puse în aplicare cu aceeași ușurință și nepăsare ca pînă acum .
  Cum să mai țesi o pînză deasă , dacă apar tot felul de găuri în ea ?
  În plus , cum să instaurezi o Dictatură totalitară dacă discursul și schimbul de idei sunt libere ?

  Singura armă este Cenzura totală . De aceea exprimarea acestui slujbaș al intereselor private este atît de vagă, pentru a lăsa ușa deschisă interzicerii oricărei forme de exprimare a gîndirii individuale , Neautorizată de Forurile Competente .

 3. Da, vedem alianta ONG-urilor sorosiste cu retelele de socializare (mai putin Twitter) prin care cenzureaza pe cei care vorbesc despre conspiratii, pentru ca exact asta ii enerveaza, ca oamenii afla adevarul despre crimele comise de stapanii lor (SUA, UE, NATO, Israel, Grupul Bilderberg etc.). Cu alte cuvinte, acesti ONG-uri, dupa cum putem vedea si in Romania, au devenit niste “judecatori” care iti cenzureaza postarile. Adica vorbim despre o justitie paralela, ceea ce e inacceptabil. In Romania exista trei puteri: puterea executiva, legislativa si judecatoreasca, nu puterea fact checker-ilor. Ce fac ei este ilegal, contrar Constitutiei Romaniei si trebuie pedepsiti pentru cenzura.

  Am vazut ONG-ul sorosist Context.ro, care scrie articole mincinoase despre “oamenii lui Putin”, “oamenii platiti de Rusia” (evident, se refera la nationalistii romani), iar pe baza acestor minciuni, ei fac solicitari catre retelele de socializare ii care cer cenzurarea persoanelor “platite de Rusia”. De-aia am spus si repet: ei trebuie dati in judecata atunci cand scriu ca X si Y sunt platiti de Rusia. Daca sunt lasati, vor construi o mare retea a minciunii si vor cenzura cu putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *