Home / Actualitate / Scrisoare Deschisă Pentru Abrogarea Legilor 217/2015 și 157-2018

Scrisoare Deschisă Pentru Abrogarea Legilor 217/2015 și 157-2018

Alexandru Balcu
Incorect Politic
Mai 12, 2019

SCRISOARE DESCHISĂ

ÎN PREZIUA COMEMORĂRII MARTIRILOR DIN TEMNIȚELE ANTICOMUNISTE

 

PRIVIND CARACTERUL ANTI-ROMÂNESC AL AȘA-ZISELOR LEGI DE COMBATERE A ANTISEMITISMULUI

 

1.  Introducere

 

Pe data de 14 mai 2019 are loc, în București, a doua ediție a manifestării memoriale dedicate martirilor din temnițele comuniste. Această manifestare vine și ca urmare a Legii 127/2017, care a instituit ziua de 14 mai ca “zi națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste”.

Anul trecut, ziua de 14 mai a coincis și cu împlinirea unei cifre rotunde, 70 de ani, de la declanșarea celui mai mare val de arestări politice din istoria României.

Se întampla în fatidicul an 1948, când conducerea bolșevică a României, protejată de Armata Sovietică care ocupase efectiv țara, începea cu duritate și cruzime prigoana împotriva libertății și demnității poporului român. Sunt cu sufletul împăcat că m-am numărat și eu printre participanții la prima ediție a Comemorării, din 14.05.2018 și intenționez să particip și la această cea de-a doua ediție.

În acest context, de dureroasă aducere aminte, ca cetățean român de naționalitate română și ca naționalist creștin – ortodox consider că trebuie să ne ațintim privirea asupra unui aspect îngrijorător, manifestat de la an la an mai pregnant: atacul concertat asupra Credinței, Istoriei și Culturii neamului românesc, prin perfida și nedreapta acuzație de antisemitism, care așa cum voi arăta mai jos se caută a fi îndreptată împotriva întregului popor român.

Țintele acestui curent profund anti-românesc, de esență totalitară, devin din ce în ce mai clar de deslușit. Pe scurt, acestea ar fi:

 • rescrierea istoriei României Moderne, prin care organizații, evenimente și personalități acceptate unanim de către poporul român ca având o valoare deosebită din punct de vedere istoric și cultural să devină efectiv persona-non grata;
 • instituirea de jure și de facto a unui regim opresiv, totalitar, prin care libertatea cuvântului și libertatea de asociere la o organizație politică sau civică să fie efectiv suprimate; evident, așa cum vom demonstra în continuare, este vorba de cuvântul și asocierea care nu vor fi conforme criteriilor profund arbitrare ale respectivului regim;
 • tolerarea și chiar încurajarea slujirii intereselor altor țări și a unor organisme străine în dauna interesului național (chiar dacă acestea încalcă flagrant Codul Penal și Constituția României).

Cele enumerate mai sus pot fi regăsite în conținutul unor documente legislative, care la vremea respectivă au produs revoltă în sânul societății românești dar care, din păcate, beneficiind de o clasă politică aflată din punct de vedere moral în stadiul de metastază, au fost votate astfel încât în prezent au statut de lege.

Este vorba despre următoarele acte:

 • Ordonanța de Urgență nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu conținut fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor acțiuni contra păcii și omenirii
 • Legea 217/2015 pentru modificarea și completarea OUG nr. 31/2002
 • Legea 300/2018, devenită legea 157/2018, zisă și „legeaq Vexler” privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului

Într-o țară care, ca toate celelalte state din Estul Europei, a trecut prin experiența cruntă și îndelungată a unui regim comunist, a propune și aproba o serie de legi care se referă exclusiv la ceea ce în termeni politic corecți s-ar numi extrema dreaptă, pare de la început cel puțin ciudat.

Analizând însă întreg contextul actual, în care România face parte dintr-o Uniune Europeană care promovează din ce în ce mai agresiv o politică anti-națiune și anti-creștină, condusă de o clasă politică obedientă, lacomă, coruptă până în măduva oaselor și profund anti-românească, totul apare într-o altă lumină. Lumina Adevărului, care arată că planul de distrugere a neamului românesc nu este defel doar o altă filă din teoria conspirației, ci este un plan real, malefic, pus la cale de persoane și entități care urăsc evident România și poporul român. Și care nu numai că urmăresc cu perseverență îndeplinirea scopului final, dar caută să înlocuiască și istoria unui neam milenar cu o istorie falsificată, în care eroii existenți sunt transformați în demoni, iar făcătorii de Rău le iau locul ca Îngeri de Lumină.

2.   Destinatarii Legilor Anti-Românești

 

Comemorarea martirilor temnițelor comuniste, pe care conform legii (L127/2017) ar trebui s-o trăiască ca atare toată țara ca “zi națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste”, este un bun prilej de a scoate în evidență și ipocrizia mârșavă în care se desfășoară lucrurile în prezent: Afirm fără urmă de îndoială că destinatarii legilor antiromânești sunt în primul rând tocmai cei care, CONFORM LEGII, ar trebui comemorați, cinstiți și amintiți întru pomenire!

În ce piesă a asurdului absolut vor să ne facă să jucăm “Păpușarii” care se cred stăpânii acestei lumi! Astfel, în expunerea de motive a Legii 127/2017 se arată că ziua de 14 mai a fost aleasă în amintirea celui mai mare val de arestări politice din istoria României (noaptea 14-15 mai 1948). Circa zece mii de tineri, foarte mulți dintre ei studenți, au fost arestați în acea noapte fatidică, în urma unui plan amănunțit al autorităților comuniste, umplând pușcăriile și lagărele de exterminare.

Luptătorii anticomuniști și urmașii acestora, împreună cu mai multe organizații ale societății civile au luat inițiativa acestei adunări comemorative, pentru prima dată în anul 2018, mai ales că se împlinea o cifră rotundă, 70 de ani, de la acea dată fatidică.

Îmi aduc aminte cu tristețe dar și cu un sentiment profund de dezgust de faptul că anul trecut absolut toate instituțiile publice au ignorat această zi.

În afara manifestației organizațiilor civice naționaliste și a simpatizanților lor de care am amintit, instituții ale statului român, cu funcționari și demnitari plătiți din Bugetul de Stat, începând cu Președenția, Guvernul și Parlamentul României, continuând cu instituții precum Televiziunea Română și Radioul și terminând cu primăriile și consiliile locale, au tăcut “mâlc” la unison, chiar dacă prin lege erau practic obligați să acorde respectul cuvenit acestei zile!

“Ingratitudinea manifestată de instituțiile publice față de amintirea acestor oameni este condamnabilă, ea fiind o sursă a neputinței societății românești de a ieși din marasmul de astăzi”, au declarat anul trecut urmașii luptătorilor anticomuniști, grupați în cadrul societății civile în asociațiile și fundațiile care au luat inițiativa acelei manifestări.

Vreau să completez declarația de mai sus spunând încă și mai răspicat: nu este vorba numai de ingratitudine, ci și de lașitate și de trădare de neam și de țară! Nu mai vorbesc de încălcarea flagrantă a legii, deși poate tocmai cu aceasta ar fi trebuit să încep: autoritățile statului au dovedit, mai ales în ultimul timp, că sunt primele gata să calce efectiv în picioare legile și Constituția țării dacă interese interne și externe le-o cer.

Astfel, dându-și cu „stângu’-n dreptu’”, autoritățile statului, în frunte cu președintele Iohannis, arată că josnicia lor a atins treptele cele mai de jos, adică sunt în stare să promulge, la un an distanță doar, două legi care se bat cap în cap (este vorba deci de Legea 127/2017 amintită și de Legea 300/2018).

Repet, consider că nu e vorba doar de ingratitudine, e vorba de frica de a nu supăra instituțiile anti-românești gen “Institutul Elie Wiesel”, care, plătit din bani publici, a devenit “stat în stat” amenințând în stanga și-n dreapta cu antisemitismul și pedeapsa pentru aceasta, inclusiv autoritățile statului român, de a cărui generozitate profită însă din plin!

Da, afirm răspicat: printre principalii destinatari ai acestor legi așa-zis de combatere a antisemitismului, de fapt legi anti-românești în toată regula, sunt tocmai luptătorii Rezistenței Anticomuniste din România anilor ’40 – ’60. Și nu e vorba numai de faptul că o autoritate națională ca Academia Română, prin vocea și scrisul Directorului Institutului pentru Studiul Totalitarismului din cadrul Academiei, prof. Dr. Univ. Radu Ciuceanu, declară oficial aportul Mișcării Legionare la lupta de rezistență a poporului român împotriva totalitarismului bolșevic ( “componenta majoră a mișcării naționale de rezistență anticomuniste din România a fost legionară, realitate ilustrată de procentul major al deținuților politici din perioada 1945-1964, apreciat la 75%”), adică tocmai acei legionari împotriva cărora se înverșunează legile 217/2015 (mai ales) și 300/2018.

Este vorba și de faptul că, la acea vreme, conducerea comunistă a României era alcătuită preponderent din activiști de origine evreiască. Or, pentru demitiza lupta eroică a celor care, majoritatea legionari (aceasta a fost realitatea, dovedita statistic!), s-au opus nu numai comunismului ca doctrină dar și ocupantului străin, sovietic și iudeu, transformând lupta ideologică într-una națională și creștină, legile anti-românești amintite și cu precădere L217/2015 vor să statueze faptul că verdictele date în 1948 și după sunt perfect legale și astăzi și trebuie ținut cont de ele! Adică EROII NAȚIONALI pe care îi comemorăm astăzi nu ar fi de fapt decât “bandiții” din peliculele mincinoase ale unor regizori ca Sergiu Nicolaescu (vezi “Acțiunea Autobuzul” – 1978), iar satrapii Ana Pauker (născută Hana Rabinsohn) și Alexandru Nicolschi (născut Boris Grunberg) și trupele de Securitate din subordinea lor ar fi “cei de partea bună a istoriei”.

De la legea 217/2015, “dedicată” Mișcării Legionare din perioada interbelică și de după cel de-al doilea război mondial, legea 300/2018 vine să extindă sancțiunile la toate categoriile de persoane care ar îndrăzni numai să cârtească cât de puțin împotriva iudeilor sau Iudaismului (de exemplu, cineva care ar declara în public sau în particular: “Eu consider genocid faptul că armata israeliană ucide copii palestinieni nevinovați în Fășia Gaza” este taxat imediat ca fiind antisemit).

Legionarii și simpatizanții lor din prezent nu erau de-ajuns, trebuia o lege care să poată incrimina penal orice român care ar îndrăzni să-și exprime opinia cu privire la unele evenimente prezente sau din trecut. Iar fapt absurd (aceste legi se întrec de fapt în aberații), Biserica Ortodoxă Română, cu tot ce înseamnă ea, de la Patriarh la mirean, trebuie să aibă în vedere faptul că anumite imagini și texte, începând chiar cu Sfânta Scriptură, au caracter antisemit și în consecință trebuie eliminate!

Din păcate, conducerea BOR nu înțelege că nu există compromis bun, că fiecare cedare, oricât de neînsemnată pare, atrage după sine altele din ce în ce mai mari, că tupeul și nesimțirea Răului crește exponențial cu fiecare pas înapoi.

Eu cred că și atitudinea din ce în ce mai permisivă a Bisericii Ortodoxe Române în ceea ce privește chiar Cărțile Sfinte au condus la creșterea tupeului Comunității Evreiești din România, până la elaborarea proiectelor legilor 217/2015 și 300/2018. Iau ca exemplu Denia Prohodul Domnului ,care se săvârșește în fiecare an în Vinerea Mare înainte de Paști:

Strofa 42 din Starea a 2-a, varianta necenzurată, deci cea originală, compusă de Sfântul Ioan Damaschin sub inspirația Duhului Sfânt (cea într-adevăr Mântuitoare, am putea spune în calitate de mărturisitori ai Credinței):

“O, neam jidovesc

Îndărătnic, ce-ai primit arvuna ! Cunoscut-ai ridicarea Bisericii;

Pentru ce dar pe Hristos L-ai osândit?”

Denia Prohodului, săvârșită la patriarhie anul acesta, a sunat astfel la strofa 42 Starea a 2-a:

“Ca un pelican

Te-ai ranit in coasta Ta, Cuvinte;

Si-ai dat viata l-ai Tai fii, care au murit, Raspandind asupra lor izvoare vii.”

Mare diferență, nu? Aceasta ar fi de fapt strofa 44 din Starea 2 varianta originală.

 

Consider că trebuie să spunem răspicat: Istoria n-am scris-o noi, Iisus Hristos, Dumnezeul Neamului Român, a fost trădat și răstignit de conducătorii de atunci ai neamului Iudeu, acesta-i Adevărul și mărturisirea lui nu trebuie să constituie o infracțiune pentru care să se instituie legal vreo pedeapsă. Ba din contră, aș putea spune în calitate de mărturisitori creștin – ortodocsi.

În concluzie la cele de mai sus, la întrebarea cine sunt “destinatarii legilor anti-românești”, pot afirma fără tăgadă: TOT POPORUL ROMÂN! Pe baza acestor legi aberante, orice român care doar și-ar exprima îndoiala în legătură cu vinovăția proprie și colectivă pentru pretinsul și nedoveditul “holocaust românesc”, sau care doar ar utiliza în public termenul de “iudeo-bolșevism” ar putea fi arestat pe loc și azvârlit în închisoare pentru ani mai mulți decât un violator sau pedofil dovedit!

Da, acesta-i Adevărul, legile în cauză, elaborate, adoptate și promulgate în ROMÂNIA, sunt tot ce poate fi mai perfid, mai josnic și nu mai puțin periculos la adresa poporului român, care prin drept divin și prin jertfa și munca strămoșilor stăpânește de drept aceste pământuri.

 

3.  Apel către Conducătorii României de  azi

 

Ca toți compatrioții care își exprimă dezacordul cu privire la aceste legi anti-românești nu sunt șovin, nefiind împotriva nimănui, sunt doar pro-român.

Constituția României, legea fundamentală a țării, îmi dă dreptul, în calitate de cetățean român, de a-mi iubi țara și de a lupta pentru ea. Conform articolului nr. 54, alin. (1) din Constituția României, fidelitatea față de țară este sacră, iar conform articolului nr. 55, alin. (1) din Constituția României, am dreptul și obligația de a a-mi apăra țara. Prin apărarea țării eu înțeleg atât teritoriul inalienabil al său, dar și familia mea, neamul din care fac parte, împreună cu tradițiile, credința, istoria și obiceiurile lui.

În preziua datei de 14 Mai 2019, la 71 de ani de la marile arestări politice care au condus la secerarea în temințele comuniste ale unei întregi elite patriotice românești, în calitate de cetățean român de naționalitate română, trăitor și muncitor în România și fără doar și poate participant la această Comemorare, cer conducerii actuale a României – Președenție, Guvern, Parlament, următoarele:

 • respectarea memoriei celor comemorați, uciși și torturați pentru libertate și demnitate, înseamnând și respectarea legii L127/2017, care, în articolele 2 și 3, precizează modul de marcare a sărbătoririi acestei zile de către instituțiile statului și de către principalele societăți naționale din mass-media;
 • inițierea imediată a demersurilor în vederea abrogării acestor legi profund dușmănoase la adresa României și neamului românesc, respectiv OUG 31/2002, L217/2015, L300/2018.

 

Doamne-ajută!

Ing. Alexandru BALCU

17 comments

 1. E o lupta impotriva morilor de vant, tot ceea ce a fost implementat in tarile Vestice de-a lungul decenilor se aplica acuma si in Romania doar ca mai accelerat si cum noi romanii nu avem o mentalitate revolutionara si de moarte inainte de dezonoare nimic in bine nu o sa schimbe.Tocmai recent ce polonezii au avut un masiv protest impotriva evreilor care le cer aproximativ 300 de miliarde de euro despagubire, noua cand ni sa cerut acest lucru am acceptat si absolut nimeni nici din partea civica si nici cea politica nu a incercat sa o opreasca.Din nou dau vina pe aspectul crestin care cere mereu acceptare si pacificare pentru ca “rasplata” e pe lumea de apoi si nu aici.

 2. vasile ion gheorghe

  A fi crestin nu inseamna a fi prost si nepasator la distrugerea neamului si a istoriei lui doar pentru ca unii stiu sa scoata din context anumite ziceri din biblie si sa ne arate ca trebuie sa stam la locul nostru, Cel mai mare om nascut din femeie nu a stat la locul lui, a luptat contra sistemului si legilor meschine.

  • Pacat ca Isus mereu a cerut ca crestinii sa acepte umilinta,saracie si coexistenta cu straini si doar prin iubire,pace si sacrificiu de sine poate sa castige “salvarea” de la un pacat venit pe cale de sange.

   • @anonim
    Iisus. A cerut smerenie si iubire fata de aproapele tau nu fata de strainul care huleste duhul sfant. A face bine strainului care face rau celor din neamul tau inseamna a fi prost. Induri cand esti umilit personal dar cand e umilita casa ta esti obligat sa sari in ajutor, altfel inseamna ca-l ajuti pe cel rau si esti dusmanul casnicilor tai. Aproapele se refera la cel din fata ta, persoana reala ce poate fi imbunata, salvata, prin atitudinea iubitoare a crestinului, nu cel care lucreaza miseleste prin forme legale juridice, fundatii, idei, programe, la distrugerea neamului.Cel rau stapaneste aceasta lume si suntem datori sa luptam pentru pastrarea neschimbata a legilor divine si a intelesului adevarat. Dumnezeu e statornic, diavolul e schimbator. Fata de minciuna si fatarnicie trebuie sa strigi in gura mare, asa cum au facut-o si Ioan Botezatorul si Domnul in multe locuri.

   • unde scrie ca Iisus i-a cerut vamesului sa fie sarac. Ala care traieste din imprumuturi e mai sarac decat saracul liber de datorii. Cine are bani are si datorii pentru ca banii atrag datoriile iar Iisus l-a asta s-a referit, sa fi liber sa nu te aiba nimeni la mana, nici lacomia, nici rechinii negustori, nici fiscul, nici invidia vecinilor.

    • “unde scrie ca Iisus i-a cerut vamesului sa fie sarac. ”
     21. Iisus i-a zis: Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi.
     22. Ci, auzind cuvântul acesta, tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuţii.
     23. Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor.
     24. Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.
     25. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte, zicând: Dar cine poate să se mântuiască?
     26. Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă.
     27. Atunci Petru, răspunzând, I-a zis: Iată noi am lăsat toate şi Ţi-am urmat Ţie. Cu noi oare ce va fi?
     28. Iar Iisus le-a zis: Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-aţi urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va şedea pe tronul slavei Sale, veţi şedea şi voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminţii ale lui Israel.
     29. Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică.
     30. Şi mulţi dintâi vor fi pe urmă, şi cei de pe urmă vor fi întâi.

     Ce intelegi din cele spuse?

     “Cine are bani are si datorii pentru ca banii atrag datoriile iar Iisus l-a asta s-a referit, sa fi liber sa nu te aiba nimeni la mana, nici lacomia, nici rechinii negustori, nici fiscul, nici invidia vecinilor.”

     O absoluta aberatie, daca nu vezi cum crestinismul cere o reorganizare economica similara cu cea a comunismului nu stiu ce pot sa mai zic.

     • eram sigur ca o sa apara un destept cu citatul “vinde tot si imparte saracilor”. esti departe de adevar. Unii dintre sfintii din calendar au fost foarte bogati, trebuie sa sti de ce ai bani si pentru ce …majoritatea nu trec testul banilor si se duc cu povara lacomiei in iad…d’aia e scris “mai greu trece camila prin urechile acului…”

     • @anonim, citeste din scrierile sfintilor daca la biserica nu te duci. Nu stiu cand esti nascut dar sigur nu ti-a povestit nimeni cum crestinii din rasarit si biserica a luptat contra comunismului…

 3. Vasile Zarnescu

  În text trebuie făcută o corectură. Legea 300/2018 „A devenit Legea 157/02.07.2018 publicatã în M.O. 561/04.07.2018”: cf. https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L300&an_cls=2018.
  Deci, peste tot unde apare forma „legea 300 din 2018” trebuie citit „legea 157/2018”, zisă și „legeaq Vexler”.

 4. Vasile Zarnescu

  Jidanii sunt fiii Satanei. Iisus le-a reproșat iudeilor: „Voi sunteți fiii tatălui minciunii!” Adică ai Satanei! Sfîntul Ioan Gură de Aur spune că „cine duce război cu Satana ține pacea cu Dumnezeu!”
  Vechiul Testament este o cronică a crimelor comise de iudeii antici. Iar jidanii de azi comit, la fel, crime continuu, de la înființarea statului Israel, care, de fapt, ar trebuie să se numească Jidania sau, eventual, Ashkenazia!
  Așa cum a sugerat Ajmadinejad, „Israelul trebuie șters de pe hartă!”
  Îndemnul cu „Întinde dușmanului și obrazul celălalt!” nu mai este valabil astăzi. De două mii de ani, românii s-au doveditospitalietri, au dovedit „omenie” față de toți veneticii. Dintre acești venetici tolerați, acum, jidanii se dovedesc intoleranți cu noi și vor să ne impună altă l imbă, port, istorie etc., așa cum perorează Alexandru Florian, Aurel Vainer, Liviu Beriș, Radu Ioanid et comp.
  Trebuie să fim intoleranți cu intoleranții.

 5. Vasile Zarnescu

  Jidanii sunt fiii Satanei. Iisus le-a reproșat iudeilor: „Voi sunteți fiii tatălui minciunii!” Adică ai Satanei! Sfîntul Ioan Gură de Aur spune că „cine duce război cu Satana ține pacea cu Dumnezeu!”
  Vechiul Testament este o cronică a crimelor comise de iudeii antici. Iar jidanii de azi comit, la fel, crime continuu, de la înființarea statului Israel, care, de fapt, ar trebuie să se numească Jidania sau, eventual, Ashkenazia!
  Așa cum a sugerat Ajmadinejad, „Israelul trebuie șters de pe hartă!”
  Îndemnul cu „Întinde dușmanului și obrazul celălalt!” nu mai este valabil astăzi. De două mii de ani, românii s-au dovedit ospitalietri, au dovedit „omenie” față de toți veneticii. Dintre acești venetici tolerați, acum, jidanii se dovedesc intoleranți cu noi și vor să ne impună altă l imbă, port, istorie etc., așa cum perorează Alexandru Florian, Aurel Vainer, Liviu Beriș, Radu Ioanid et comp.
  Trebuie să fim intoleranți cu intoleranții.

  • „Toleranța nu este o valoare în sine. Din punct de vedere creștin toleranța este o slăbiciune pentru că te pune în situația de a nu pune capăt răului și de a-l păstra lângă tine sub forme mai mult sau mai puțin benigne. Din punct de vedere creștin lucrurile stau altfel. Fermitatea în fața răului e recomandată. Nu în fața persoanei, repet, persoana niciodată nu e discreditată în creștinism, oricât de păcătoasă ar fi ea, dar răul pe care îl propagă în spațiul public, și nu numai, trebuie stopat. Așadar toleranța nu este o valoare”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *