Home / Actualitate / Scrisoare Deschisă către: M.A.I., Guvernul României, Administrația Prezidențială a României

Scrisoare Deschisă către: M.A.I., Guvernul României, Administrația Prezidențială a României

Incorect Politic
Aprilie 7, 2020

Scrisoare Deschisă către administratia prezidentiala

Scrisoare deschisă către: M.A.I, Guvernul României, Adminsitrația Prezidențială a României

Referitor la: Anunțul publicat în data de 27.03.2020, ora 19.42, privind Proiectul ordonanței de urgență privind modificarea și  completarea OUG 1/1999 – regimul stării de urgență și regimul stării de asediu

Subsemnatul Alexandru BALCU, cetățean român cu domiciliul stabil în România, am luat act cu consternare și indignare de proiectul ordonanței de urgență prin care se dorește modificarea și completarea OUG 1/1999, în sensul măririi amenzilor pentru așa-numita acțiune de zădărnicire a combaterii bolilor infecțioase. Mai mult, ceea ce mă revoltă este nonșalanța cu care statul român, chipurile protector al cetățeanului român conform Constituției, face referire și la confiscarea unor bunuri odată cu aplicarea amenzii.

Adică același Stat, care este principalul vinovat în răspândirea pe teritoriul României a virusului CoVID-19, prin neluarea măsurilor minime necesare la granița țării, atitudine care a continuat și în ultima perioadă (vezi scandalul cu îmbulzeala de la aeroportul “Henri Coandă” în plină stare de urgență aplicată pe teritoriul României), merge cu dictatura militară instaurată nejustificat și neconstituțional până la abuzuri la adresa cetățeanului nemaintâlnite din perioada de teroare bolșevică din anii ‘50.

Să prevezi amenzi de ordinul zecilor de mii de lei, în condițiile în care din cauza măsurilor extreme și abuzive veniturile majorității românilor au scăzut și vor scădea drastic, în condițiile în care deja se înregistrează aproape un milion de șomeri (la care se vor mai adăuga alte zeci sau sute de mii dintre românii veniți din afară), reprezintă nici mai mult nici mai puțin un cinism fără margini, o sfidare cruntă a realității și conduc la ideea că toate aceste măsuri nu sunt nicidecum pentru reglementarea stării de urgență ci pentru cu totul altceva.

Foarte atenți cu veniturile Statului, mai precis ale instituțiilor care în prezent se transformă din ce în ce mai fățiș în instituții de represiune ale propriului popor (Poliția, Jandarmeria, Armata), prin această modificare a Ordonației de Urgență statul vrea să se asigure că cel amendat, mai mult în poziția de a nu a dispune de venitul necesar pentru a plăti exorbitanta sumă a amenzii, va fi totuși “tâlhărit la drumul mare”.  Așa se explică – și cele trei pagini de explicații alambicate ale tabelului update nu mă conving de contrariul, ba dimpotrivă- introducerea confiscării de bunuri pe lângă amendă.

În concluzie, ca cetățean român, plătitor de taxe inclusiv, rog politicos Ministerul Afacerilor Interne, dar ferm și fără teamă (nădejdea mea e în Hristos, de cine ma voi teme?), să revină urgent asupra acestui Proiect de Ordonanță și, dacă nu este posibil în acest moment să fie retras, măcar să asigure organizarea unei DEZBATERI PUBLICE reale, în concret, nu doar o consultare în spațiul virtual, la care să poată participa toate persoanele și organizațiile civice interesate.

Pentru că o veste proastă din partea Statului (captiv intereselor străine) nu vine niciodată singură, ci însoțită de o veste și mai proastă, prin vocea unor cetățeni de altă etnie decât cea română, i-aș numi aici pe Klaus Iohannis, în calitate de președinte al României, etnic german, și Raed Arafat, secretar de Stat, de origine siriană, suntem anunțați că nici să nu ne gândim că vom putea celebra noaptea de Înviere așa cum se cuvine, în biserică (sau măcar în curtea ei sau în proximitate, pentru a putea păstra măsurile de siguranță impuse – la fel ca în Georgia sau Bulgaria de exemplu). Nu-i vorbă, nici ceilalți anunțători de vești proaste, i-aș numi aici pe Ministrul de Interne, domnul Marcel Velea și pe domnul Secretar de Stat Bogdan Despescu, nu ne dau nici de doi bani speranță că bisericile s-ar putea deschide pentru credincioși în noaptea de Înviere.

Domnule Klaus Iohannis, un popor majoritar creștin – ortodox, așa cum este de veacuri, v-a acordat pentru a doua oară onoarea de a fi Președintele României (n.b: eu nu v-am votat), iar dumneavoastră., care în urmă cu o lună anunțați poporul să stea liniștit, să nu intre în panică, că nu e e așa groasă treaba cu acest virus, acum îi rânjiți în nas anunțându-l că trebuie să sărbătorească noaptea de Înviere acasă? Când până și unii eretici știu faptul că Hristos nu moare și Înviază oriunde, ci numai în Biserica lui?

Domnule Raed Arafat, cum vă permiteți? Vi s-a ridicat o statuie, poate pe drept, poate pe nedrept, nu-i treaba mea să judec, dar nu credeți și dvs., de religie musulmană și origine arabă, că ar trebui să-i fiți recunoscător acestui popor cumsecade, creștin-ortodox, și acestei țări care mai e numită și “Grădina Maicii Domnului”, care v-a primit cu atâta căldură și v-a permis să ajungeți până la vârfurile structurilor statului român?

“Dați cezarului cele ce sunt ale cezarului și lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu”.  De câte ori n-am auzit expresia aceasta? Alături de “business is business, nothing is personal”, lașii și cei lipsiți de caracter care totuși își dau seama de micimea sufletului și vor să-și liniștească cât de cât conștiința, le invocă pentru a-și justifica fie frica sau rușinea de a-l Mărturisi pe Hristos, fie înșelăciunea sau lipsa de scrupule, mai ales în domeniul financiar și economic, la adresa celor mai slabi sau mai naivi.

Să ne fie clar: Noaptea de Înviere e a lui Dumnezeu. Indiferent cu ce surogate lumești încearcă să ne aburească de pe acum “cezarul”. Se invocă starea de urgență, dar atâta timp cât accesul în hypermarketuri este permis zilnic câte 12-13 ore pe zi, cred că se poate face o excepție de 2-3 ore pentru noaptea de Înviere, nu-i așa? Accesul românilor la lumina învierii lui Hristos se poate organiza într-un mod prin care să se minimizeze posibilitatea contactării noului virus. Putem să facem cozi cu oamenii distanțați la 4-5 metri unii de alții și să primim lumină direct la poarta curții bisericii fără a trebui să intrăm. Soluții există și consider că domniile voastre pot găsi una și mai bună decât aceasta.

În final, nu pot decât să-mi exprim nădejdea că Dumnezeu le va lumina mintea și le va da un imbold în inimă conducătorilor țării să permită un “armistițiu” în acest război și să accepte deschiderea bisericilor noastre creștin – ortodoxe în noaptea de Înviere. Speranța vine și din Credința că Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut. Nici măcar pe Raed Arafat sau Klaus Iohannis.

Cu sinceritate,

Inginer Construcții Hidrotehnice,

Dr. Ing. Alexandru BALCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.