Home / Chestiunea Jidănească / Scrisoare a lui Robert Faurisson publicată de cotidianul „Le Monde” la 29 decembrie 1978: „Problema camerelor de gazare” sau „zvonul de la Auschwitz”

Scrisoare a lui Robert Faurisson publicată de cotidianul „Le Monde” la 29 decembrie 1978: „Problema camerelor de gazare” sau „zvonul de la Auschwitz”

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Martie 10, 2022

http://robertfaurisson.blogspot.com/1978/12/nul-ne-conteste-lutilisation-de-fours.html

Scrisoare a lui Robert Faurisson publicată de cotidianul „Le Monde” la 29 decembrie 1978

„Problema camerelor de gazare  ” sau „zvonul de la Auschwitz”

Nimeni nu contestă folosirea crematoriilor în anumite lagăre germane. Însăși frecvența epidemilor, în toată Europa în război, a impus incinerare, de exemplu a cadavrelor de tifos (vezi fotografii).

Este contestată existența „camerelor de gazare”, adevărate abatoare umane. Din 1945, acest protest a crescut. Mass-media majoră nu mai este conștientă de acest lucru.

În 1945, știința istorică oficială a afirmat că „camere de gazare” au funcționat, atât în fostul Reich, cât și în Austria, atât în Alsacia, cât și în Polonia. Cincisprezece ani mai târziu, în 1960, și-a revizuit hotărârea: „mai presus de toate” (?), a exploatat „camere de gazare” doar în Polonia (b) . Această revizuire sfâșietoare din 1960 a redus la nimic o mie de „mărturii”, o mie de „dovezi” ale presupuselor gazări la Oranienbourg, Buchenwald, Bergen-Belsen, Dachau, Ravensbrück, Mauthausen. Înaintea sistemelor juridice engleze sau franceze, responsabilii de la Ravensbrück (Suhren, Schwarzhuber, Dr. Treite) mărturiseseră existența unei „camere de gazare” a cărei funcționare au descris-o chiar vag. Scenariu comparabil pentru Ziereis, în Mauthausen, sau pentru Kramer în Struthof. După moartea vinovaților, s-a descoperit că aceste gazări nu au existat niciodată. Fragilitatea mărturiilor și a mărturisirilor!

„Camerele de gazare” din Polonia – vom ajunge să recunoaștem – nu au avut mai multă realitate. Sistemelor juridice polonez și sovietic datorăm cele mai multe informații despre ele (vezi, de exemplu, mărturisirea uluitoare a lui R. Höss, comandant la Auschwitz).

Actualul vizitator de la Auschwitz sau Majdanek descoperă, de fapt „camere de gazare”, spații în care orice gazare s-ar fi încheiat într-o catastrofă pentru gazari și anturajul lor. O execuție colectivă prin gaz, presupunând că este posibilă, nu a putut fi identificată cu o gazare sinucigașă sau accidentală. Pentru a gaza câte un singur prizonier, legat de mâini și de picioare, americanii foloseau un gaz sofisticat, și acesta într-un spațiu restrâns, din care gazul, după utilizare, era aspirat pentru a fi apoi neutralizat. De asemenea, cum ar putea cineva, de exemplu la Auschwitz, să încapă două mii (și chiar trei mii) de bărbați într-un spațiu de două sute zece metri pătrați (!), apoi să toarne (!) pe ei granule ale banalului și violent insecticid numit Zyklon B; în cele din urmă, imediat după moartea victimelor, trimiteți fără mască de gaz, în această încăpere saturată cu acid cianhidric, o echipă responsabilă cu extragerea cadavrelor pătrunse cu cianura? Documente puțin cunoscute (c) arătați în plus: 1° că această încăpere, pe care germanii ar fi aruncat-o în aer înainte de plecare, era doar o morgă tipică ( Leichenkeller ), îngropată (pentru a o proteja de căldură) și dotată cu doar o mică intrare și ieșire. uşă; (2) că Zyklon B nu a putut fi evacuat prin ventilație accelerată și că evaporarea lui a necesitat cel puțin douăzeci și unu de ore. În timp ce pe crematoriile de la Auschwitz avem mii de documente, inclusiv facturi, până la cel mai apropiat pfennig, nu avem despre „camerele de gazare”, care, se pare, flancau aceste crematorii, nici un ordin de construcție, nici un studiu, nici o comandă, nici un plan, nici o factură, nici o fotografie. Într-o sută de încercări (Ierusalim, Frankfurt etc.), nu s-a putut produce nimic.

„Am fost la Auschwitz. Nu era nicio „camera de gazare” acolo. Cu greu îi ascultăm pe martorii apărării care îndrăznesc să pronunțe această sentință. Sunt dați în judecată. Până în 1978, oricine din Germania care depunea mărturie în favoarea lui T. Christophersen, autorul cărții Minciuna de la Auschwitz, risca să fie condamnat pentru „insultarea memoriei morților”.

După război, Crucea Roșie Internațională (care investigase „zvonul de la Auschwitz” (d) , Vaticanul (care era atât de bine informat despre Polonia), naziștii, colaboratorii, cu toții au declarat împreună cu alții implicati: „Camerele de gazare. „? Nu știam.” Dar cum putem ști lucrurile când nu existau?

Nazismul este mort, și mort, cu Führer-ul său. Adevărul rămâne astăzi. Să îndrăznim să o proclamăm. Inexistența „camerelor de gazare” este o veste bună pentru umanitatea săracă. Vești bune căci am greși să mai rămânem ascunși .
[Publicat în Le Monde , 29 decembrie 1978] _____________
Evaluări

(a) Expresia este din Olga Wormser-Migot, The Nazi Concentration System , 1968, Presses Universitaires de France, 1968.
(b) „Keine Vergasung in Dachau ”, de Dr. Martin Broszat, director al Institutului de Istorie Contemporană din München.
(c) Pe de o parte, fotografii de la muzeul Auschwitz (neg. 519 și 6228); pe de altă parte, documentele de la Nürnberg (NI-9098 și NI-9912 ).
(d) CICR, Documente privind activitatea Comitetului Internațional al Crucii Roșii … , seria II, nr. 1, reproducând parțial (dețin o copie a textului complet confidențial) documentul nr. 9925: Vizită la comandant din lagărul de la Auschwitz de către un delegat al CICR (septembrie 1944), p. 91 și 92. O propoziție capitală a acestui document a fost amputată cu pricepere de trei cuvinte din cartea lui Marc Hillel, The Archives of Hope , p. 257, iar cea mai importantă teză („Deținuții înșiși nu au menționat-o”) a fost omisă.
(e) Dintre cei aproximativ douăzeci de autori care neagă existența „camerelor de gazare”, să-l citam pe Paul Rassinier, un fost deportat ( The True Eichmann Trial , The Seven Colors, 1962 ) și, mai ales, pe americanul Arthur R. Butz pentru cartea sa remarcabilă despre The Hoax of the 20 th Century (1976) [cunoscută în traducerea franceză drept L’Imposture du XX e siècle (La Sfinge, Roma 2002, 616 p.) – ndlr].

Postat de NN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *