Home / Internațional / Ruinele Creștinismului Occidental

Ruinele Creștinismului Occidental

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Mai 29, 2019

Avem două știri care ne arată că am intrat în ultima parte a disoluției creștinismului occidental, care este pe cale să fie înlocuit de islamism.

Ziare:

Scene rar intalnite au avut loc miercuri la Paris, unde preoti si enoriasi au fost tarati afara dintr-o biserica de catre fortele de ordine. Oamenii au fost luati pe sus, pentru ca s-au impotrivit demolarii lacasului de cult.

Este vorba despre biserica Sfanta Rita din Paris, pe care autoritatile franceze intentioneaza sa o demoleze, iar in locul ei sa amenajeze o parcare, scrie Russia Today.

Zeci de oameni s-au adunat miercuri in fata bisericii, ca sa protesteze fata de decizia de demolare, insa autoritatile nu s-au lasat intimidate, asa ca au trimis la locul demonstratiei nu mai putin de 12 masini de politie.

Lacasul de cult fusese deja minat, iar demolarea era gata sa inceapa, insa protestatarii, printre care mai multi consilieri locali, au refuzat sa plece si sa le lase buldozerelor cale libera.

Locașul a fost literalmente minat, iar oamenii luați pe sus de jandarmi.

Fortele de ordine i-au dat la o parte tragandu-i de maini si de picioare, dupa cum arata imagini si inregistrari publicate pe retelele sociale.

View image on Twitter
View image on Twitter

Fdc@fdcravenne

La force policiere pour detruire une eglise! la @prefpolice joue un très mauvais role! @mairie15

Embedded video

In mai multe fotografii se poate vedea chiar cum preotii au fost tarati afara de politisti din biserica, dupa ce au refuzat sa plece de la slujba pe care o oficiau.

View image on Twitter
Asta e democrația libertății, egalității și a fraternității.
Trăiască progresul civilizațional!

La randul lor, mai multi parizieni si-au exprimat revolta pe Twitter fata de acest incident, mai ales in contextul in care un preot crestin a fost ucis recent intr-o biserica din Franta de catre doi adepti ai Statului Islamic.

Liderul partidului de extrema dreapta Frontul National, Marine le Pen, a facut o sugestie pe Twitter: “Si daca fac spatii de parcare in locul moscheilor salafiste si nu in locul bisericilor noastre?”.

Marine Le Pen

@MLP_officiel

Et si l’on faisait des parkings sur l’emplacement des mosquées salafistes plutôt que de détruire nos églises ? MLP

“Jihadistii au taiat gatul unui preot. Anne Hidalgo (primarul Parisului – n.red.) ii ajuta prin distrugerea bisericilor”, a scris pe reteaua sociala un alt utilizator.

“In ziua urmatoarea slujbei pentru preotul ucis ei demoleaza o biserica sa construiasca o parcare…Pe bune?”, a notat si bloggerul Charles Baudry.

Charles Baudry@CharlesBaudry

Le lendemain de l’enterrement d’un prêtre assassiné, on détruit une église à pour en faire un parking … Sérieusement ?

Biserica este inchisa in mod oficial inca de anul trecut, iar planurile de demolare dateaza din octombrie 2015. Insa Sfanta Rita a continuat sa functioneze neoficial, fiind folosita de o asociatie catolica.

Potrivit France TV, este nevoie de trei milioane de euro pentru salvarea lacasului de cult. Proprietarul l-a vandut dupa ce nu a mai putut plati chiria. Insa enoriasii din zona sustin ca nu vor mai avea unde sa se duca daca biserica va fi distrusa.

Asta se întâmplă într-un stat laic în care biserica e “separată” de politică. Se demolează și în cel mai bun caz se construiesc parcări, în alt caz moschei.

Franța e pe primul loc la biserici demolate.

EVZ:

“Franța: Conform unui raport al Senatului francez, 2 800 de biserici vor fi demolate în Franța, multe din acestea cu o vechime de secole, încărcate de istorie dar nici nu mai contează. Decizia a fost luată datorită costurilor de restaurare ce sunt mai ridicate decât cele de demolare.

Nu demult Marine Le Pen a generat o dispută uriaşă, spunând că guvernul în loc de a distruge biserici, ar trebui „să demoleze moscheile radicalilor”. Ea a luat poziție ținând cont de un factor ce nu este luat în seamă de majoritatea mediilor de comunicație. O parte din aceste terenuri sunt vândute grupurilor islamiste ce construiesc moschei pe aceste locuri.

Ar fi bine ca madam LePen să ia poziții și împotriva celor ce l-au ucis pe Hristos, nu doar împotriva uneltelor ce demolează biserici. Dar nu o va face, altfel n-ar mai fi koșer.

Urmează Anglia cu un număr mare?

Biserica Angliei, cunoscută în lume ca Biserica Episcopală Anglicană, are 16 000 de biserici în Marea Britanie. Cu creștinismul aflat într-un pronunțat declin, opțiunea administrativă este de a închide 2 000 de temple. În aceste locuri se întâlnesc de obicei mai puțin de zece credincioși, majoritatea acestora fiind de o vârstă înaintată.

Acest lucru face neviabile cheltuielile de întreținere a acestor temple, așa că opțiunea este transformarea acestora în „biserici de vacanță” ce se deschid doar în săptămânile de Crăciun și de Paște, când mulți credincioși nominali caută o biserică în virtutea obiceiului.

The Guardian informează că 394 temple creștine sunt disponibile pentru a fi renovate și transformate pentru alte destinații. În unele cazuri acestea au fost transformate în moschei.

Ce ziceam, moschei.

Germania demolează și ea biserici pentru moschei.

În ultimele decade în Germania, peste 350 de biserici au fost închise. Acum, proiectul cunoscutului politician de stânga Joachim Reinig are ca obiectiv „integrarea cât mai rapidă” a miilor de refugiați musulmani ce sosesc în Europa în fiecare săptămână. Conform propunerii, bisericile creștine trebuiesc demolate pentru ca moschei musulmane să fie construite pe respectivele locuri.

Discursul lui Reinig, a declarat: este „nevoie urgentă” pentru construcția de moschei în regiune. Conform Senatului din Hamburg, ce a redactat un raport similar pe această temă, ideal ar fi „o moschee în fiecare cartier”. Motivul principal al acestei măsuri ar fi importanta „muncă comunitară” promovată de aceste moschei”, titrează primulinformat.ro.

Ce concluzie să tragem de aici?

Allahu Akbar!

3 comments

  1. lasa ca la cum merge treaba cu alegerile la noi… o sa ne transformam rapid in Romanistan … nu ca n-am fi destul de colorati cu cei de pe cap

  2. Ceva SINAGOAGE nu-s in plan de demolare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *