Home / Actualitate / România: Singura țară din U.E. care vinde pământ străinilor

România: Singura țară din U.E. care vinde pământ străinilor

Incorect Politic
Mai 25, 2021

Via PH-online

În timp ce în Ungaria vânzarea terenurilor agricole către cetățenii străini constituie faptă penală, iar în celelalte state UE străinii au atâtea restricții încât nu ajung să achiziționeze niciodată vreo palmă de pământ, în România Guvernul și parlamentarii alianței PNL-USR-PLUS-UDMR dau bătălia finală pentru a da undă verde tranzacțiilor.

Ministrul liberal al Agriculturii, Adrian Oros, pare să îi considere pe români un popor de idioți. Acesta a declarat, cu seninătate, că vina pentru vânzarea terenurilor agricole către străini aparține țăranilor și că nu are cum să oprească aceste tranzacții. “Aceasta problemă, că se vinde terenul către străini, asta o face, din păcate, tot cetățeanul și proprietarul de teren român, care, de multe ori, preferă să vândă fie unei societăți comerciale, fie unei persoane fizice străine, sau uneori o societate comercială românească e preluată de o societate comercială cu capital străin. Nicăieri nu s-a găsit această formă de a opri cumpărarea terenului de către persoane din afara statului respectiv”, a afirmat ministrul Adrian Oros. Realitatea este că nicăieri în Europa străinii nu pot cumpăra terenuri agricole, tocmai din cauza restricțiilor dure impuse de fiecare stat în parte. “Legea 17/2020 exact asta făcea, impunea restricții la vânzarea terenurilor către străini, iar ei vor să o măcelărească acum în Parlament. Trebuie să ținem cont de ceea ce înseamnă pământul pentru siguranța națională, pentru securitatea alimentară a cetățenilor, pentru accesul la hrană ieftină”, a afirmat Ionel Arion, președintele Federației Naționale ProAgro.

În Ungaria e faptă penală

Nu există vânzare de terenuri agricole către străini nici măcar în vecinătatea țării noastre, susține președintele Federației Naționale ProAgro, Ionel Arion. “Bulgarii au avut și ei un trend de a vinde și, după aceea, au revenit și au impus restricții prin lege. Ungaria a trecut acest lucru în penal, dacă un cetățean vinde unui străin este pasibil de dosar penal. În Germania, pe lângă restricțiile prin drepturile de preemțiune, dacă există retranzacționare într-o perioadă de 10 ani, se impozitează diferența de preț cu 80%. Din 2014 pământul agricol a fost considerat capital circulant și atunci se dădea liber oricui de oriunde să cumpere. Dar dacă un român vrea să cumpere în Franța o bucată de teren nu are acces, pentru că nu există noțiunea de vânzare de teren. În Belgia, primul care are acces la cumpărare este co-proprietarul terenului, iar dacă acesta nu este interesat, imediat vine statul și îl cumpără și apoi îl arendează. În Olanda este la fel, co-proprietarul, apoi statul. Iar în celelalte state nu ajunge un străin să cumpere, pentru că intervine imediat statul și achiziționează terenul”, ne-a declarat Ionel Arion.

ADS-ul nu cumpără pământ

Administrația Domeniilor Statului ar fi trebuit, cu 50% din suma obținută din arendă, să cumpere pământuri, dar nu a făcut acest lucru, ne mai spune Ionel Arion, președintele Federației Naționale ProAgro. “Vor să modifice în Parlament și ordinea preemptorilor. Vor să ducă statul pe locul doi, dar este o chestiune mascată, pentru că statul român nu are bani astăzi să cumpere teren. Pe suprafețele arendate de la ADS, an de an, din acel buget cel puțin jumătate ar fi trebuit alocat pentru achiziția de terenuri, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Noi aveam nevoie, ca fermieri, ca țară, de alte legi, nu de Legea vânzării terenurilor. Așteptam Legea arendei, ca să nu mai fie puși fermierii în imposibilitatea de a investi, în condițiile în care fondurile de investiții străine arendează pământul românesc doar pe un an de zile”, ne-a precizat președintele Federației Naționale ProAgro, Ionel Arion.

19 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  În timp ce majoritatea se agită cu măștile covidiene, băieții deștepți își văd de treabă. Nu ai cum să schimbi o societate manipulată prin propriile patimi chiar de români. Toată suflarea naționalistă s-a concentrat în mod eronat pe bătălia falsă a salvării de Covid și a fost atrasă în jocul manipulator al unor publicații ca activenews și a unui ierarh ca Teodosie. Să nu creadă cineva că am o părere mai bună despre patriarhul Daniela!!!

  • drept zici….respect

   • Zice numai prostii. Faptul că se întâmplă lucrurile astea, nu înseamnă că n-ar trebui să ne preocupe ce se întâmplă cu încercările de a introduce sistemul de supraveghere și restrictionare a circulației si cu încercările de a-i exclude literalmente din societate pe “nevaccinați”. În Arabia Saudită recent, cine nu e vaccinat nu mai e primit la muncă și nici măcar cu transportul în comun. Crezi că la noi nu vor încerca la fel? Și nu pot să nu observ cum marele “ortodox” a mai băgat un atac la Biserică Cred că-l prefer pe Teodosie decât pe actualul papă care îi acuză pe cei care nu vor să se “vaccineze” că sunt “negaționiști ai pandemiei”.
    Și iarăși, faptul că active news sunt manipulatori pe alte subiecte, gen “virusul chinezesc”, nu schimbă ce-am scris mai sus.
    Miclea Sorin. Funcționează frumos generatoarele de nume :))

 2. INJECTIA FINALA

  La lupta, frati Români

  Ne ataca feroce noii huni
  Vor sa ne ia pamantul

  Si libertatea, goni’i’ar vantul

  Vor sa ne ucida cu vaccinul
  In burta mamei, iar cu pumnul
  Legii ticaloase si abjecte
  Vor sa ne transforme’n obiecte
  Si sa ne intepe pan’ce ne rapun

  Huni apocaliptici, faca’se’vor scrum

  Si’au dat toata silinta
  Sa goleasca fiinta
  Neamului Romanesc
  Sa fuga, de foame si scarba, din tara,

  Pentru’o paine amara

  Departe de copii si parinti
  De oseminte de sfinti
  De biserici si de voievozi

  Ce i’ar spulbera pe acesti nerozi
  O turma de ucigasi si de hoti
  In Siberii de gheata, pustii
  Poate s’or caii si traii

  Si’ar faurii statui de despoti
  Din zapada, n’ar mai visa prada
  Usoara, cuminte, ca doara
  Lucreaza media planetara

  Sa adoarma constiinte la noi
  Sa ne schimbe’n trupuri si spirite moi
  Sa uitam istoria si marii eroi
  Sa primim moartea ca blandele oi

  La lupta, frati Români
  De vreti sa fiti stapani
  In tara noastra sfanta

  Si sa’i gonim pe huni !

 3. INJECTIA FINALA

  Dlui Vasilica Militaru

  Chiar asa sa fie, Vasilica draga
  In tara noastra beteaga
  Sa fii singurul care vede drept
  Cel mai bataios si mai intelept ?

  Esti sigur, domnule Militaru
  Ca nu jertfesti pe altaru’
  Manipularii, nechibzuintei
  Sau poate mai grav al necinstei

  Neamul romanesc e atacat
  I se fura pamantul si e pradat
  De cele doua divine bunuri
  Ar trebui sa folosim tunuri

  Pentru libertate si viata

  Mai cugeta, mai invata !

  Va urma, dupa ce m’oi apleca
  Un pic, peste opera ta

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   @ Injecția Finală Să nu te apleci prea mult că Teodosie este pofticios. Nu mai prejos decât Daniela.

 4. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Mesaj pentru Injecția Finală
  Dacă ești expert, te rog să-mi indici în ce constă manipularea pe care eu aș face-o. Văd că săriți, unii dinte voi, precum țapii în călduri, atunci când pomenesc despre pravoslavnica Biserică. Sunt sătul de etichetele puse timp de 17 ani de toți purtătorii de haine călugărești – puținii călugări își cunosc limita bunului simț. Am fost acuzat că sunt mason, omul lui Daniela, am fost acuzat ca activ în cam toate serviciile secrete și nu în ultimul rând, am fost musulman. Asta a fost singura diversiune creată de mine, pentru a vedea până unde poate merge mintea bolnavă a unora din Biserică. Și am văzut că mulți au mințile bolnave. Dacă vrei să discutăm despre manipulările lui Victor Roncea de la active news, o să-ți trimit câteva indicii în particular. Să auzim de bine!

  • Politica admiterii la preotie si calugarie a fost criminala in generatiile de dupa razboi, distrugerea credintei si introducerea de idei fataliste din cabalismul vrajitoresc asiatic. Au distrus seminariile, le au facut bordeluri pt pedofili si homosexuali, bisericile in majoritate se dau pe spaga, simonie. Acum 3 secole intrau in preotie cei dispusi sa moara pt adevar, acum cei predispusi sa asculte mai mult de ierarh decat de Hristos, pe model catolic.
   Anul trecut au profitat de virus sa ucida toti preotii si monahii care desfaceau vraji si blesteme, au mai scapat cativa dar nu stim pt cat timp ca sunt in vizorul satanismului mondial.

 5. Prin 2 mii si ceva s-a ” negociat” aderarea la UiE. Cand am auzit ca pamantul se da la liber strainilor am zis, asta e inceputul sfarsitului.
  Iar agentul evreilor rusi, Basescu dupa ce a castigat alegerile a inceput sa cheme strainii din europa sa ne cumpere pamantul ca e cel mai ieftin din lume. Si doarme linistit, la fel cu ceilalti tradatori de tara.

  • De fapt, era stabilit din 92 de cand a facut basescu cererea de aderare, ca asa va fi… “piata libera”.

 6. INJECTIA FINALA

  Dlui Militaru

  Fara sa fiu expert, comentariul dumitale nu’mi suna bine.

  Mi se pare ca te inseli pe ici, pe colo, in punctele esentiale.

  Pur si simplu, m’a socat rationamentul.

  Neamul romanesc se confrunta cu cel mai mare pericol din istoria sa.

  Ori dta pari a nu intelege grozavia situatiei pe care o traim nu numai noi, ci intreaga lume.

  Faci bascalie de cei care se agita din cauza mastilor, de societatea noastra “manipulata de propriile patimi”…

  “Toată suflarea naționalistă s-a concentrat în mod eronat pe bătălia falsă a salvării de Covid și a fost atrasă în jocul manipulator al unor publicații ca activenews….”

  As dori sa explici de ce s’a inselat toata suflarea nationalista, focalizand pe covid.

  Si in ce fel manipuleaza ActiveNews ? Vad dimpotriva articole excelente care scot in lumina realitatile nationale si internationale.

  Cu un accent deosebit si justificat pe monstruozitatea pericolelor ce amenința planeta aceasta divina.

  In primul rand, viata si libertatea oamenilor !!!

  IUBESC neamul nostru romanesc din toata inima, consider ca poporul român este viteaz, drept, intelept, bun, crestin…

  Ca sunt si uscaturi, nu ne mira

  Orice minte lucida admira

  Trecutul falnic, demnitatea prezenta

  Chiar daca clica covid

  E dementa. Si’avid

  Guvernul ne fura ogorul

  Si lasa poporul sa moara

  De foame. Din cranii le

  Ies coarne.

  Si pe sfantul nostru pamant, vor cadea fulgerati de masti, teste, vaccin, lipsa de tratamente… milioane de frati Români.

  Domnul sa ne pazeasca pe toti !

 7. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  @ Injecția Finală
  Ce a adus nou active news, în afară de lupta anticovidiană? Ca și alte publicații românești, a intrat în jocul absurd declanșat de inițiatorii proiectului experimental declanșat, pentru prima dată la o asemenea anvergură, la nivel global. Am fost, din motive binecuvântate, printre primii români care au înțeles că acesta este un plan de anihilare a tuturor credințelor religioase din întreaga lume, adică de satanizare efectivă a populației globului. Experimentul a vizat și testarea capacității de reacție a maselor, care pot fi manipulate mai ușor decât indivizii, la comenzile unui grup restrâns, de tip autarhic, care se constituie în PUTEREA unui stat. Prima fază a proiectului a reușit.
  Oamenii s-au individualizat și au devenit mult mai fricoși. Frica le-a paralizat capacitatea de reacție și le-a luat bucuria de a trăi.
  Redacția Incorect politic a înțeles că pandemia are o cauzalitate și a mers la esența problemei. Adevărata preocupare a celor care înțeleg mersul istoriei este să identifice cauza răului. Iar cauza răului se află în acel grup autarhic care decide deja în locul populațiilor globului. Acolo se află răul suprem, definit din punct de vedere teologic ca SATANA.
  Desigur că salvarea vine prin credința oamenilor în Dumnezeu. Dar românii au asistat la un joc manipulator al unor ierarhi ai Bisericii care și-au ridicat poalele anteriului în văzul tuturor. În primul rând că Teodosie nu este cea mai competentă voce din Biserică, și din păcate nici cea mai morală. În al doilea rând, știu că Victor Roncea a mai lucrat o manipulare națională menită să-l mențină la putere pe Traian Băsescu în al doilea mandat prezidențial. După alegeri, Traian Băsescu l-a onorat cu un șut în partea dorsală. Când o să am timp o să dezvolt subiectul, inclusiv cu manipularea subiectului cip-urilor asupra părintelui Iustin Pârvu, la care am asistat “pe viu”.
  Și acum, revin cu întrebarea: În ce constă manipularea făcută de mine? În faptul că prezint o opinie separată față de trendul pieții? Întreabă-te de ce în anul 2011, când am solicitat disponibilitatea denumirii de la Ministerul Justiției, nici unul dintre români, nu solicitase denumirea pentru asociație NEAMUL ROMÂNESC. Răspuns este simplu. Pentru că românilor li se inoculase ideea manipulatoare că a te declara fiu al Neamului Românesc este un act desuet ba chiar extremist legionar. Între timp s-au trezit domnii generali din servicii și și-au pus medaliile de patrioți ai Neamului Românesc în piept.
  Iar acum se va juca cartea naționalistă. Până la desființarea subiectului. AUR face parte din proiect. În acest joc, foarte puțini țin cont și de Dumnezeu. Iar Neamul Românesc este o ființă divină care-și va spune cuvântul. Aceste ultime cuvinte nu au nici o legătură cu Asociația denumită Neamul Românesc. Ar însemna să fac o impietate la adresa ființei Neamului.

 8. INJECTIA FINALA

  Dle Militaru, scuze, raspund repede.

 9. INJECTIA FINALA

  Domnule Militaru,

  Iata cateva precizari:

  Am impresia ca manipulezi, voit sau nu, intrucat nu raspunzi intrebarilor din comentariul meu precedent.

  Nu recunosti iadul in care ne pravalim accelerat.

  Sunt convins ca ActiveNews a actionat foarte bine, ridicand, ca si alte cateva publicatii romanesti, flamura luptei anti-Covid.

  Afirmi ca dusmanul vrea sa satanizeze toata omenirea.
  Si’atunci nu trebuie sa luptam ? Sa ne opunem planurilor SATANEI de care amintesti ?

  Afirmi ca ai identificat deci cauza raului satanist si vrei ca Românii sa stea cu bratele incrucisate ? Cel putin, asta se intelege..

  Am participat la campania de strangere de semnaturi pentru petitia lansata de Sfantul Justin Parvu impotriva cipurilor.
  Trei frati de la Petru Voda ne’au transmis recent mesajul Arhimandritului inaintevazator :
  “Au mai ramas trei luni”…

  Nici glasul puternic al marelui marturisitor/mucenic, nu vrem sa’l auzim si sa ne aruncam in lupta cu raul, pe toate planurile ?

  Nu opinia dtale divergenta ma contrariaza, fiecare om avand (din fericire, dar nu pentru mult timp) libertatea de a se exprima.
  Ci faptul ca te impotrivesti trendului nationalist si patriotic care s’a luat la tranta cu Balaurul.
  Daca Dumnezeu ti’a permis adoptarea sintagmei sfinte “Neamul romanesc”,
  aceasta implica neaparat respectul absolut pentru neamul nostru. Dupa modelul absolutului Tutea :

  ” Eu, cultural, sînt un european, dar fundamentul spiritual e de tăran din
  Muscel. La închisoare, grija mea a fost să nu fac neamul românesc de rîs. Si toti
  din generatia mea au simtit această grijă. Dacă mă schingiuiau ca să mărturisesc
  că sînt tîmpit, nu mă interesa, dar dacă era ca să nu mai fac pe românul, mă
  lăsam schingiuit pînă la moarte.”

  AUR trebuie sustinut pentru lucrurile bune realizate si pentru proiectele sale.

  Agentii infiltrati, maturati, dar aceasta cere timp, iar liderii Aliantei sa afirme sus si tare drepturile si libertatile calcate in picioare de KALAUL WACCINIST INTERN SI INTERNATIONAL SI CLICA LUI MORBIDA SI FARA DE LEGE.

  Cat priveste BOR, responsabitatea patriarhului si a sinodului este uriasa. In ciuda catorva preoti si ierarhi curajosi care au luat pozitie raspicat impotriva vaccinului letal, increderea credinciosilor in Biserica risca sa se prabuseasca pe fundalul publicitatii provaxx tot mai desantate varsata pe toate canalele Patriarhiei :

  Radio si tv trinitas

  Ziarul Lumina

  Bazilica etc

  In mana patriarhului Daniel sta soarta tarii.

  Numai El ar putea opri macelul ce ni se pregateste. Masacrul, mai intai al libertatii noastre si’apoi genocidarea efectiva a Neamului Românesc.

  Va avea Preafericitul curajul marturisirii ?

  Ce’ar avea de pierdut ?

  Dumnezeu ii scaneaza clipa de clipa CUVINTELE, ACTIUNILE, GANDURILE.

  Cat ani va mai trai, numai Dumnezeu stie, dupa barbatia de care va da dovada întru salvarea Românilor de la moarte si SCLAVIE, neegalate in istorie…

  Si noi ii dorim sanatate si viata indelungata

  Si sa nu astepte la cereasca poarta…

  O pozitie clar asumata de combatere a legilor liberticide si a obligativitatilor vaccinale (belciug in nas, sange pe obraz, masca,dublata, triplata… Sa nu se mai vada daca esti om, sau plevusca crapata.

  Si test PCR CARE VACCINEAZA, CREIERUL TURBEAZA, CATI MORTI REZULTA’VOR DIN GREATA SI GROAZA

  CATE SINUCIDERI, CATE

  PRUNCUCIDERI

  SI MORTI NE’NGRIJITI

  IN SACI AZVARLITI

  IATA SI VACCINUL,

  CU TULPINI O MIE

  URLA, DANIELE

  CA NU’I PANDEMIE

  SI TE’OR APARA

  INGERII DIN STELE

  Sau poate demon, fugit prin salon

  Din Dealul cu cruci

  Pe care apuci

  La praznice sfinte

  Ne rugam fierbinte

  Sa traiasca ierarhii

  Si tot poporul “mic”

  Dar viteaz si voinic

  Hai, Preafericite, un pic

  De curaj curat filantropic:

  Salveaza’ti turma’n pericol de moarte

  Te vei mantui, prin a Domnului Carte !

 10. INJECTIA FINALA

  Erata
  Pr Justin Parvu
  Marturisitor/mucenic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *