Home / Internațional / Rezumat Internațional – Weekend-ul Protestelor în Europa

Rezumat Internațional – Weekend-ul Protestelor în Europa

Incorect Politic
Octombrie 27, 2020

According to a draft decree, public gyms and swimming pools may be closed and bars and restaurants told to shut from 6pm, while people will be encouraged not to travel outside their home districts

Via KarenSmith:

Pam Barker | Director of TLB Europe Reloaded Project

Iată un rezumat al câtorva dintre marșurile acestui weekend împotriva tiraniei covide. Berlinul a fost un loc deosebit de important duminică, din cauza unui Summit Mondial al Sănătății de trei zile, planificat inițial să aibă loc la Centrul său de Convenții Kosmos.

În ceea ce privește Italia, deși s-au impus anumite stingeri și liderii regionali au autoritatea de a-și stabili propriile reglementări, nu suntem siguri dacă guvernul italian va opta pentru blocare națională completă sau blocaje regionale (spre deosebire de stingeri de noapte). Acest tweet a fost publicat de consilierul Francesco Lari duminică seara târziu (25 octombrie), care este de origine italiană, dar are reședința în Marea Britanie. Răspunsurile la tweet-ul său sunt interesante:

BERLIN

Echivalentul CDC al Germaniei, Institutul Robert Koch din Berlin, a primit o bomba incendiara cu lichid inflamabil în sticle pe una dintre ferestre aruncate la primele ore ale dimineții. Manipularea virusului plandemiei prin anumite figuri la RKI nu a fost mai puțin gravă decât cele comise de CDC. Dr. Karina Reiss și Sucharit Bhakdi subliniază surprinzătorele erori pe care Institutul Robert Koch le-a făcut în timpul „pandemiei” în capitolul 1 al cărții lor extrem de clarificatoare, Corona False AlarmRolul acestor persoane este parte din procesul de acțiune colectivă al avocatului ACU2020 Reiner Fuellmich.

Pe scurt raportul RT despre această chestiune nu menționează rolul său în promotionarea amenințării virusului. Rapoartele anecdotice, fara îndoială, dezvăluie că autoritățile germane, în care figurează RKI, sunt îngrijorate de procesul de acțiune colectivă și alte dezvăluiri.

BERLIN

Acest articol de la Deutsche Welle (MSM alert) relatează modul în care protestul de duminică de la Berlin a fost programat pentru începerea unei conferințe de 3 zile a Summitului Mondial al Sănătății care va fi găzduită la centrul de convenții Kosmos din Berlin, care apoi a intrat online:

Protestul a fost programat pentru summitul sănătății

Protestatarii trebuiau să meargă pe Karl-Marx-Allee până la centrul de convenții Kosmos, la aproximativ 2,7 kilometri distanță.

Locul de desfășurare a fost programat inițial să găzduiască Summitul Mondial al Sănătății duminică, dar conferința a fost transferată online din cauza creșterii ratelor de infecții în capitala Germaniei.

Ministro de Salud alemán da positivo por coronavirus | Al Mayadeen Español

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, și alți membri ai Institutului Robert Koch, autoritatea germană din domeniul sănătății, urmau să vorbească la conferință.

Grupul de protest pentru libertate Querdenken („gândire laterală”) a organizat un marș de protest prin Berlin în jurul orei amiezii. Aceasta este o traducere incomodă a unui scurt raport al Berliner Kurier:

„Câteva demonstrații anti-corona vor avea loc duminică la Berlin. În jurul orei 12, 1.000 de persoane s-au adunat pe Alexanderplatz. Motto-ul demonstrației este „Restabilirea drepturilor fundamentale și ale omului și încetarea pandemiei”

Manifestanții au mărșăluit de pe Alexanderplatz pe bulevardul Karl-Marx până pe bulevardul Frankfurter. Poliția i-a oprit inițial pentru că nu toată lumea purta măști și păstra distanțele. Protestatarii au strigat: „Libertate, măști, rușine pentru tine! Au fost făcute mai multe arestări. Printre cei arestați s-a numărat avocatul Markus Haintz, care reprezintă mișcarea Querdenken. Avocatul Markus Haintz a fost luat de poliție, foto dreapta.

Unii dintre protestatari au ieșit din tren. Poliția a dat impresia de suprasolicitare. Câteva străzi laterale din jurul Strausberger Platz fuseseră blocate de poliție duminică după-amiază.

La începutul după-amiezii, manifestanții au mărșăluit în fața clubului „Kosmos” de pe Karl-Marx-Allee. Organizația Querdenken a înregistrat acolo un miting de urmărire cu 2.400 de persoane. Deoarece distanțele nu au fost păstrate și nu au fost purtate măști, poliția a cerut organizatorilor să oprească mitingul. Când acest lucru nu s-a întâmplat suficient de repede, polițiștii au luat cu asalt scena.

De la ora 14:00, mai multe demonstrații au funcționat și la Pariser Platz, chiar în fața Porții Brandenburg. Pentru ora 17:00, Querdenken a anunțat un miting cu până la 10.000 de persoane la marea stea.

Markus Haintz poate fi văzut în videoclip, filmat pe 29 august 2020 la Berlin, prezentându-l pe Robert F. Kennedy Jr. publicului, când Kennedy s-a adresat unei mulțimi mari de protestatari pentru libertate.

Dr. Heiko Schöning detenido y liberado - El Arte de VivirEl Arte de Vivir

Se pare că Haintz a fost rănit în timpul luptelor cu poliția. Fondatorului ACU2020, dr. Heiko Schoning, i-a fost interzis să-l vadă după ce a fost rănit. Acest tweet from Piers Robinson vă oferă o idee despre natura violentă a arestării:

Acest videoclip de 6 ore al adunării și marșului de duminică după-amiază este oferit de Epoch Times Deutsch. Pe scenă, la început, Markus Haintz se adresează mulțimii; în spatele lui pe scenă este Dr. Heiko Schoning. Mai jos este traducerea în engleză a ceea ce este postat sub acest videoclip pe YouTube, făcând referire la Summitul Mondial al Sănătății și lista sa de participanți la nivel global / OMS:

Datorită situației actuale a coronavirus, summitul WHS (Summitul Mondial al Sănătății 25-27 octombrie) va avea loc exclusiv în format digital anul acesta. Evenimentul de deschidere duminica viitoare, la ora 18:00, va fi disponibil ca transmisie live, la fel ca și celelalte 50 de întâlniri din acest cadru.

Printre participanți vor fi președintele federal Frank-Walter Steinmeier, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al ONU Anónio Guterres și directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Prof. Dr. Detlev Ganten, fondator și președinte al Summitului Mondial al Sănătății, a comentat decizia de a organiza un eveniment pur digital, decât un eveniment hibrid: „Pentru Summitul Mondial al Sănătății, sănătatea globală și sănătatea personală a participanților sunt principala prioritate.”

COVID-19 arată cât de importantă este cooperarea internațională, a continuat Ganten: „Summitul Mondial al Sănătății, ca una dintre conferințele de frunte în domeniul sănătății globale, este mai important ca niciodată. Formatul digital permite participarea la nivel mondial, implicarea activă și chiar difuzarea mai largă ”.

În același timp, se face un apel la protest la Berlin. Vor fi acțiuni ale „Gemeinsam stark” și zeigmirdeinlaecheln.de. „Marșul de protest – cu toții împreună în pace – pentru schimbare, precum și împotriva obligației de a purta măști” (începând cu 22 octombrie) va conduce duminică, la ora 12:00, de la Alexanderplatz la curtea din fața Kosmosului ( Karl-Marx-Allee 131A).

*****

VARŞOVIA
Oponenții restricțiilor dure Covid-19 și interzicerea aproape totală a avortului s-au adunat simultan în capitala poloneză. Activistele pro-avort au promis săptămâna viitoare o grevă a femeilor la nivel național.

Protestatarii din Varșovia au cerut o abordare „înțeleaptă și responsabilă” pentru combaterea coronavirusului, care să includă reducerea restricțiilor de carantină și autoizolarea voluntară a grupurilor vulnerabile. De asemenea, au cerut guvernului să compenseze companiile care se prăbușesc de la focar. Autoritățile au introdus măsuri mai dure împotriva Covid-19 la începutul acestei luni, după o creștere a cazurilor.

RT

Mitingul a fost întâmpinat cu o prezență puternică a poliției. Pentru a dispersa mulțimea au fost folosite pistoale paralizante și gaze lacrimogene. Potrivit rapoartelor, cel puțin o persoană a fost rănită în luptă și un număr nespecificat de persoane au fost amendate pentru încălcarea legilor adunării publice. Un purtător de cuvânt al poliției din Varșovia a declarat presei locale că ofițerii răspundeau doar la agresiunea protestatarilor.

Tot sâmbătă, activiștii, dintre care mulți erau femei, au continuat să mărșăluiască pe străzile Varșoviei și a altor orașe din țară împotriva unei decizii judecătorești recente care limitează sever accesul la avort.

În orașul Bialystok, cetățenii au aprins lumânări în afara birourilor Partidului Conservator de Lege și Dreptate (PiS), în timp ce în Wroclaw, activiștii au lăsat umerase – simbolul unei metode de avort auto-induse un pericol pentru viață – pe poartă a reședinței arhiepiscopale. – RT

*****

ROMA – Revoltele din Roma: protestatarii de extremă dreapta se confruntă cu poliția în capitala italiană în timpul celei de-a doua nopți de demonstrații împotriva restricțiilor coronavirusului.

Protestatarii de extremă dreapta s-au ciocnit cu poliția din Roma în cea de-a doua noapte de demonstrații împotriva restricțiilor coronavirusului din Italia.

Violența a izbucnit din nou în timp ce o mulțime uriașă de activiști au coborât în ​​oraș în această seară, cu imagini care arătau rachete și focuri de artificii, în timp ce polițiștii înarmați cu scuturi împotriva revoltelor au încercat să rămână fermi.

Scenele din capitală le reflectau pe cele văzute vineri seara în Napoli, unde sute de oameni au ieșit în stradă pentru a se opune măsurilor mai dure impuse pentru a stopa răspândirea virusului.

Far right protestors have clashed with police in Rome in what is the second night of demonstrations against coronavirus restrictions in Italy

Cazurile COVID-19 din Italia au crescut de șapte ori de la începutul lunii, iar națiunea a raportat sâmbătă 19.644 de infecții noi.

Guvernul ia în considerare acum restricții suplimentare, inclusiv închiderea timpurie a barurilor și restaurantelor pentru a contracara reapariția pandemiei.

Giuseppe Conte: «Más que a mí, mi popularidad beneficia a las fuerzas que sostienen el Gobierno»

Primul ministru Giuseppe Conte a declarat că dorește să evite repetarea blocării generale de la începutul anului. Dar o serie de regiuni au impus stingeri peste noapte și se așteaptă ca guvernul central să anunțe în curând mai multe măsuri.

Conte s-a angajat sâmbătă să accelereze ajutorul pentru întreprinderile care suferă din cauza crizei, dar a declarat că săptămânile viitoare vor fi foarte complexe. „Nu putem lăsa garda”, a adăugat el.

Violence once again erupted as huge crowds of activists descended on the city this evening, with footage showing flares being thrown as police armed with riot shields tried to stand their ground
Prime Minister Giuseppe Conte has said he wants to avoid a repeat of the blanket lockdown earlier in the year. But a number of regions have imposed overnight curfews and the central government is expected to announce more measures soon
Conte pledged on Saturday to speed up help for businesses suffering in the crisis but said the weeks ahead would be very complex. 'We cannot lower our guard,' he added
Italian police officers arrest an extreme far right Forza Nuova party activist during a protest against the government restriction measures

Ofițerii de poliție italieni arestează un activist al partidului Forza Nuova de extremă dreaptă în timpul unui protest împotriva măsurilor de restricție guvernamentale. – dailymail.co.uk

NAPOLI, ITALIA – Protestatarii antiblocare sparg mașini de poliție în Napoli după anunțarea noilor restricții Covid-19 VIDEO – RT

LONDRA – Asta de la pro-Establishment Garda World

Cientos de británicos se manifiestan en Londres contra las medidas de Boris Johnson para controlar el coronavirus | Internacional
Marcha contra el confinamiento termina con incidentes en Londres | Europa | DW | 26.09.2020

Ofițerii de poliție din Londra au arestat cel puțin 18 protestatari sâmbătă, 24 octombrie, în timpul demonstrațiilor care au avut loc cu privire la restricțiile de blocare din cauza bolii coronavirus (COVID-19). Trei ofițeri de poliție au suferit răni ușoare în timp ce încercau să rupă protestele. Manifestanții s-au adunat la Hyde Park  începând cu ora 12:00 (ora locală), iar întâlnirile aferente au fost raportate și în afara Buckingham Palace, și în Trafalgar Square. De asemenea, pe Westminster Bridge au fost raportate perturbări. Arestările ar fi fost făcute pentru infracțiuni, inclusiv încălcarea reglementărilor COVID-19, agresarea unui lucrător al serviciului de urgență și pentru tulburări violente.

Demonstrații similare au avut loc în ultimele zile, în special după ce capitalul a mutat restricțiile de blocare de nivelul doi, al doilea cel mai înalt nivel de alertă COVID-19, în urma unei creșteri a cazurilor. Sunt posibile demonstrații în viitorul apropiat. O prezență sporită a securității și întreruperi de călătorie localizate ar trebui anticipate în apropierea oricărei manifestații. – Europereloaded

One comment

  1. Dr Heiko Schoning a incercat acum vreo doua saptamani sa tina o prelegere in Hyde Park unde poti sa tii si tu, cocotat pe o ladita unde s-ar putea sa aduni o groaza de ascultatori in jurul tau, fara aprobarea politiei .

    Aceasta traditie este foarte veche la londonezi, si foarte respectata !

    Ei bine , neamtul a fost arestat impotriva acestei foarte lungi si respectabile traditii, a fost ranit la incheieturile mainii cand politia brutala l-au incatusat, l-au tinut arestat ilegal fara sa-i dea voie 48 de ore sa consulte un medic pentru ingrijirea ranilor de la ambele maini. I-au confiscat telefonul si lap topul pe care nu i le-au innapoiat pana in ziua de astazi !

    TOTUL IN MOD ILEGAL !

Leave a Reply

Your email address will not be published.