Home / Internațional / PROTEST: Bulgarii Ies în Stradă Pentru Medic Justițiar Întemnițat pe Nedrept!

PROTEST: Bulgarii Ies în Stradă Pentru Medic Justițiar Întemnițat pe Nedrept!

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 13, 2018

PROTEST: Bulgarii Ies în Stradă Pentru Medic Justițiar Întemnițat pe Nedrept!

Priviți ce s-a întâmplat săptămâna trecută în vecini:

Activenews:

Mii de persoane au manifestat, luni, în orașul bulgar Plovdiv, pentru a cere eliberarea unui medic acuzat că ar fi ucis un hoț de etnie romă. Oamenii i-au luat apărarea, susținând că el ar fi acționat în legitimă apărare.

Cel mai probabil a acționat în legitimă apărare. Adică să fim serioși, cât de des vezi “cetățeni de etnie romă” uciși în mod aleatoriu de europeni?

Protestele exprimă frustrarea multor oameni față de eșecul autorităților de a combate spargerile de locuințe cu violență, foarte frecvente mai ales în mediul rural, scrie Agerpres.

Parchetul din Plovdiv a comunicat, sâmbătă, arestarea lui Ivan Dimitrov, medic anestezist, pentru 72 de ore și punerea lui sub urmărire pentru uciderea unui bărbat de 38 de ani, de etnie romă, în timpul unui incident. Dacă va fi găsit vinovat, Dimitrov ar putea primi o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

“În timpul unui incident”. Cât de jegoși sunt jurnaliștii?

Adică medicul l-a mierlit pe țigan pentru că acesta i-a spart casa.

Perfect normal, legitim, firesc.

Televiziunea și radioul naționale au relatat, citând surse din cadrul poliției, că Dimitrov l-a împușcat pe presupusul spărgător cu un pistol scăpat de complicele acestuia și că medicul a fost înjunghiat în picior în timpul incidentului. Complicele a reușit să scape.

Auzi acolo, a fost și înjunghiat pe deasupra! Păi atunci care-i problema?

Medicul a făcut un serviciu Bulgariei eliminând un infractor periculos.

„Insist pentru eliberarea imediată a lui Ivan Dimitrov și retragerea imediată a tuturor acuzațiilor”, a declarat Anghel Djambazki, membru al Parlamentului European și vicepreședinte al partidului VMRO.

Soția medicului a declarat în presa locală că îi este recunoscătoare acestuia pentru faptul că și-a apărat familia, și a precizat că cele două fiice ale cuplului se aflau acasă în momentul incidentului.

Faptul că oamenii au ieșit pe străzi în număr mare pentru susținerea medicului este un semn bun. Populația din Bulgaria este sănătoasă, fapt indicat și de marșul pentru Lukov (link).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.