Home / Actualitate / Preotul Adrian Singurov : “Presiunile cele mai mari nu au fost de la autorități, ci de la presă și cetățeni.” “Biserica nu se mai implică”

Preotul Adrian Singurov : “Presiunile cele mai mari nu au fost de la autorități, ci de la presă și cetățeni.” “Biserica nu se mai implică”

Incorect Politic
Octombrie 16, 2020

Biserica nu se mai implică

Via AdrianSingurov:

Clipe de binecuvântare la Iași și la sfânta Parascheva.

Din păcate, în urma negocierilor, ridicările de restricții au fost valabile doar cât am fost acolo.

După plecarea noastră restricțiile au fost reinstituite.

“Victoria” a fost relativă.

Accesul la raclă s-a făcut în curtea mitropoliei nu în interiorul catedralei, deci nu în spatii închise. Biserica a fost închisă, deci accesul credinciosilor a fost restricționat exact ca în starea de urgență. Cu alte cuvinte am avut voie să ne apropiem de sfânta Parascheva dar nu de Hristos Euharistic. La negocierile efectuate cu reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei nu a fost nimeni prezent din partea Mitropoliei.

Presiunile cele mai mari nu au fost de la autorități, ci de la presă și cetățeni. De aceea nici Biserica nu se mai implică. “Creștinii” au refuzat să îl mărturisească pe Hristos la referendumul pentru familie, chiar dacă preoții le-au explicat rolul spiritual. Apoi aceiași “creștini” sunau la Poliție să reclame preotul care îndrăznea să intre în casele oamenilor în Postul Mare să împărtășească bolnavii. Tot ei pândeau cu telefonul să facă poze la cei care umblau pe stradă fără mască sau întârziau după orele 22. Ulterior reclamau preotul care împărtășea cu aceeași linguriță, sau îndrăznea să aducă credincioși în biserică. De aceea l-am înțeles pe mitropolitul Teofan. De aceea Biserica și slujitorii ei se conformează situației actuale.

O să spuneți că trebuie să asculte de Hristos nu de Cezar. Asta a și făcut. Pentru cei care au cerut, pentru adevărații credincioși. Acum nu suntem în vremea harului, ci în vremea cernerii. Noi însă am simțit harul deplin, dar am avut o mare strângere de inimă când ne rugam cu ecteniile obișnuite “pentru pacea a toată lumea…”pentru că acum suntem deja pecetluiti fiecare cu ceea ce a cerut.

Nu ne mai este permis să cuprindem în rugăciune toată lumea incluzând și fiii intunericului așa cum Mântuitorul Hristos se ruga Tatălui: “Părinte Sfinte nu Mă rog pentru lume ci doar pentru cei pe care Mi i-ai trimis”.

Nu Statul a închis Biserica…ci Însuși Dumnezeu Creatorul și-a închis porțile Milei pentru poporul apostaziat.

2 comments

 1. Hristos Domnul ne-a dat pilda cu Bunul Pastor care merge sa caute si sa aduca inapoi in turma oaia cea pierduta. Credinciosii care rugau sa li se permita sa sarute Sfintele Moaste ale Cuvioasei Paraschiva erau cei multi, umiliti, saraciti, vanduti, cei care au calatorit cu trenul ore in sir ca sa ajunga la Iasi, care si-au dat poate ultimul banut ca sa plateasca biletul de venire spre Iasi, s-ar spune ca sunt cei DIN turma, nici macar cei rataciti. Sa intelegem ca Ierarhia s-a lepadat si de acestia? Ierarhia trebuia sa fie de partea lor, la “negociat” ceea ce era un drept consfiintit de fapt, dreptul la comuniunea cu Sfintii lui Dumnezeu. Si daca “Dumnezeu a inchis portile Milei”, oare Pastorul turmei, din dragoste de semenul care piere in nemernicia lui, n-ar fi trebuit sa ceara Mila lui Dumnezeu sau e mai potrivit sa abandoneze turma in mana celui care o prada? Bunul Dumnezeu sa ne dea luminarea mintii tuturor dreptcredinciosilor

 2. Exagereaza.
  Nu Dumnezeu a trimis jandarmii, nici nu i-a dat idei lui Orban
  Ca preot, se cuvenea sa spuna ca tot ce e bun este de la umnezeu iar ce nu este bun e doar ingaduit, spre folosinta mantuitoare a cui se nevoieste, se pocaieste si marturiseste Adevarul.
  Dumnezeu nu l-a abandonat pe om ci i-a daruit TOATA LIBERTATEA; ce face omul cu ea este vointa umana, nu comanda si nici :lucraturea” de la Dumnezeu.
  Biserica este Hristos – cum sa “inchida” Dumnezeu Biserica???
  Asta este un rationalism ieftin – dl. Singurov emite teorii din astea cu enunturi S.F. si fundal cosmic, energetic… si fantezii care numai crestine nu sint, cu regret o spun.
  Biserica nu e inchisa ci oamenii nu mai vor sa creada fiind “cuceriti” de pofte, de invidie, de placerea minciunii picurate in ureche si la tv… ierarhii au devenit prieteni ai Minciunii prin imbratisarea iudelor neo-protestante si a papismului “conciliat” de iezuiti, adica de coloana a 5-a iudaica, formal convertita la Crestinism – cel cultural, … ca ce e in Apus nu are treaba cu duhovnicia, nu mai are trasaturi pravoslavnice, drept-maritoare.

  Am inteles – bine ca a fost dl. Singutov sa negocieze “ridicarea restrictiilor” pe durfata prezentei sale acolo; dupa aceea, desigur ca plecand un personaj atat de importany, cu om personalitatea colesitoare… jandarmii si-au revenit (din vraja?) si s-au comportat “la ordin”, ca “unelte vorbitoare”!
  Ce om deosebit, ce realizare care-ti taie respiratia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *