Home / Actualitate / Pedepse cu închisoarea pentru “ură și discriminare” – Un nou pachet de legi neomarxiste se votează în parlament

Pedepse cu închisoarea pentru “ură și discriminare” – Un nou pachet de legi neomarxiste se votează în parlament

Incorect Politic
Martie 23, 2021

 Pedepse cu închisoarea pentru "ură și discriminare"

 

Via R3Media:

Luni, 22 martie, Senatul a adoptat proiectul de lege 33/2021, care urmărește modificarea art.369 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal.

Actul normativ prevede modificarea articolului 369 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal, în sensul în care se pedepsește cu închisoarea nu doar incitarea la „violență, ură sau discriminare” împotriva unei persoane sau a unei categorii de persoane, nu doar împotriva unui grup, așa cum era până acum.

Ministerul Justiției a introdus, însă, un amendament care menționează motivele ce pot constitui discriminare. Între acestea se numără etnia, rasa, dar și „orientarea sexuală” sau „genul”. Mai mult, cineva poate fi trimis la închisoare dacă se consideră că a discriminat o persoană sau o categorie „pentru alte criterii de același fel, considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorității unei persoane în raport cu celelalte”. Această discriminare se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Amendamentul poate fi consultat aici.

Proiectul de lege a trecut cu votul tuturor partidelor, cu excepția AUR (112 – 13). Senatorul Sorin Lavric a explicat, în intervenția sa, de ce grupul AUR nu va vota așa ceva.

„Grupul senatorilor AUR va vota împotriva acestui proiect de lege pentru că amendamentul care a fost propus de Ministerul Justiției și este sprijinit de colegii noștri de la USR, este expresia crasă a corectitudinii politice, despre asta este vorba.

Acceptând acest amendament, doamna Scântei, acceptați dogmele egalitariste. Ori dogma egalitaristă înseamnă prăbușirea ierarhiei valorice din Europa.

Tocmai de aceea, AUR nu va vota acest proiect de lege.

Nu avem nimic împotriva discriminării, dar- atunci când enumerați în amendament- care sunt acele categorii care sunt susceptibile de a fi discrimitate, vorbiți de gen, orientare sexuală și mai jos, grav, trăsături umane care pot fi considerate cauze de inferioritate.

Spuneți-mi, doamna Scântei, dacă eu îi atrag atenția unui domn că este gras, asta înseamnă incitare la ură? Dacă unui cocoșat îi spun că e cocoșat, asta înseamnă instigare și discursul urii? Acolo se va ajunge.

Vocabularul nostru va fi epurat în așa fel încât nu vom mai putea să indicăm nicio trăsătură negativă a unui om, pentru că va fi considerate instigare la ură și discriminare.

De aceea AUR nu va vota”, a spus Sorin Lavric.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu a spus că prin acest proiect de lege s-a introdus „conceptul progresist al genului” în Codul Penal.

„Conceptul progresist al „genului” a fost votat astăzi în Senat de toate partidele, cu excepția Alianței pentru Unirea Românilor, pentru a fi introdus în Codul Penal. În cadrul articolului 369, care prevede sancțiunile aplicabile în cazul „incitării la ură, violență sau discriminare”.

Genul sau identitatea de gen reprezintă o noțiune extrem de controversată, un instrument și pretext al stîngii radicale, conform căruia o persoană se poate identifica, oricînd și chiar simultan, cu unul sau mai multe „genuri” (închipuite), diferite de sexul biologic și natural.

Senatorii Alianței pentru Unirea Românilor au votat împotriva acestei modificări legislative, întrucît considerăm că astfel de concepte inventate pentru a servi agendei neomarxiste nu au ce căuta în legislația noastră”, a explicat co-președintele AUR.

Legea transpune art. 1 alin. (1) lit. a) din Decizia-cadru 2008/913/JAl a Consiliului din 28 noiembrie 2008 privind combaterea anumitor forme si expresii ale rasismului și xenofobiei prin intermediul dreptului penal, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 328 din 6 decembrie 2008, a explicat Guvernul.

Proiectul va merge spre dezbaterea Camerei Deputaților.

7 comments

 1. Le-am scris din prima zi cand au fost alesi (AUR) sa declanseze initiativa legislativa pentru anularea legii de apropare a Conventiei de la Istambul. APoi, sa de-ratifice mizeria, sa-si retraga sustinerea/semnatura facuta de Rovana Plumb – insarcinata masinului Melescanu cand ere la “Externe”.

  … ei se ocupa cu propuneri in Parlament de care nu tine cont nimeni si se lamenteaza ca un betiv ca re s-a scapat pe el ca nu poate sa-si desfaca prohabul…
  Nimic altceva nu este maianti-rational, anti-romanesc, anti-uman, anti-crestin decat acea Conventie satanista.

  … numara mastile, wc-urile de la scoli la tara, au timp sa faca motala istorica… si toate cad in prapastie…
  NU IN PARLAMENT SE POATE REPARA CEVA!
  Parlamentul este doar o forma limitata de “acoperire”…

 2. (Corectarea textului cu greseli,… roga sa ma scuzati!)
  Le-am scris din prima zi cand au fost alesi (AUR) sa declanseze initiativa legislativa pentru anularea legii de aprobare a Conventiei de la Istambul. Apoi, sa de-ratifice mizeria, sa-si retraga sustinerea/semnatura facuta de Rovana Plumb – insarcinata franc-masonului Melescanu cand ere la “Externe”.

  … ei se ocupa cu propuneri in Parlament de care nu tine cont nimeni si se lamenteaza ca un betiv care s-a scapat pe el ca nu poate sa-si desfaca prohabul…
  Nimic altceva nu este ma ianti-rational, anti-romanesc, anti-uman, anti-crestin decat acea Conventie satanista.

  … “alesii”-speranta numara mastile, wc-urile de la scoli la tara, au timp sa faca morala istorica… si toate cad in prapastie…
  NU IN PARLAMENT SE POATE REPARA CEVA!
  Parlamentul este doar o forma limitata de “acoperire”…

 3. Fostii daci liberi

  Aceste pedepse noi vin in intampinarea invadatorilor si barbarilor care vor veni in tara noastra si in restul Evropei sa ceara pamant si apa….daca a mai ramas ceva, ca toate sunt ‘pa persoana juridica straina’ intangibila gratie dreptului de afaceri si economiei liberale antinationale.

 4. Spitalul 9 ia (anti)cuvantul

  Se desfiinteaza notele scolarilor si gradele de educatie, gradele militare si descrierile de persoane si evenimente? Ca pot fi acuzate de punere in inferioritate?
  Sa primiti de la Dumnezeu ce meritati, voi nebunilor si fiii diavolului care aveti asa gandire!

 5. IN TARA MEA O SA SPUN CE VREAU SI SA FAC CE VREAU , DETEST TIGANII BORATI , UNGURII SI M AI NOU PE SADOMITII DE LA LGBTQ ADICA POPONARII AIA SADOMITI , CU LESBIENELE LOR TRANSEXUALII , PEDOFILII LOR SI ALTE MIZERII . SUS RASISMUL JOS TOLERANTA . IN ROMANIA FAC CE VREAU SI MAI ALES SPUN CE VREAU . SA SE DUCA DE UNDE A VENIT CIOARA AIA SPURCATA DE ARAHAT IN SIRIA LUI ACOLO . SUNTEM CONDUSI DE ALOGENI MAI ALES JIDANI KHAZARI TUGANI LA TOT PASUL IN TARA ASTA . DE CE SA NU IMI POT SPUNE PAREREA ??? JOS CU ACEASTA LEGE DE CACAT . SPUN SI FAC CE VREAU IN TARA ASTA . JOS NOUA ORDINE MONDIALA , JOS VACCINAREA , JOS MASCA SI PROPAGANDA MIZERABILA DE LA POPONARI LGBTQ PLUS ISLAMIZAREA ROMANIAEI SI A EUROPEI .

 6. SPER CA ACEASTA MIZERIE DE LEGE SA NU TREACA NICIODATA IN ROMANIA SI SA NU SE APLICE . NORMALUL A DEVENIT ANORMAL …SI ANORMALUL ,, NORMAL ASTA ESTE FACUTA DE BOLNAVII SCELERATI DE NEO MARXISTI CRIMINALI SI PROGRESISTI DE CACAT . MAI ALES IN TARA ASTA ROMANIA O TARA CRESTIN ORTODOXA 90% SA AVEM MIZERIILE ASTEA ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *