Home / Actualitate / Pe 1 Iunie 2019 Va fi Declarată Autonomia Teritorială a Ardealului?

Pe 1 Iunie 2019 Va fi Declarată Autonomia Teritorială a Ardealului?

Incorect Politic
Februarie 9, 2019

PAPA FRANCISC A ACCEPTAT SĂ FIE PREZENT LA DECLARAREA AUTONOMIEI TERITORIALE A ARDEALULUI?!

Autoritățile de la Budapesta i-au pregătit pe ungurii din Ungaria și pe etnicii maghiari din România pentru marele eveniment, pelerinajul iredentist programat la Miercurea-Ciuc pentru ziua de 1 iunie 2019 când, în prezența Papei Francisc, să fie declarată autonomia teritorială a Ardealului și, apoi, alipirea la Ungaria.

În fiecare an, pelerinajul Rusaliilor catolice de la Șumuleu Ciuc a avut loc în sâmbăta dinaintea Rusaliilor. În anul 2019 pelerinajul catolic va avea loc în ziua de 8 iunie a.c. Pelerinajul iredentist , împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României, este programat cu o săptămână mai devreme, sperând organizatorii și participanții că nu-i vede Dumnezeu și nici Sfânta Fecioară Maria.

Se știe că, după Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, la care au participat peste 100.000 de români din toate provinciile istorice ale Geției, Poporul Român a înfăptuit Marea Unire și a realizat România Mare.

Ungaria și organizațiile etnicilor maghiari din România nu au recunoscut niciodată Unirea de la Alba Iulia și au luptat continuu împotriva Poporului Român și a Statului Național Unitar Român. La începutul anului 1919, Republica Sovietică Socialistă Ungaria, condusă de Bella Kun și Rusia Sovietică  în frunte cu Vladimir Ilici Lenin au declanșat un război împotriva României pentru cucerirea Ardealului și instaurarea Comunismului ale cărui baze teoretice au fost puse de tovarășul Karl Marx și „soția” sa cu barbă, tovarășul Engels. Atunci, Armata Română i-a învins pe cotropitori și la 4 august 1919 a ocupat Budapesta. După Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920, Ungaria a obținut o parte din Sfântul Pământ Românesc până la Tisa, unde locuiau 1.200.000 de români care aveau 192 de biserici ortodoxe și greco-catolice.

În ultimii 100 de ani, Ungaria și iredentismul maghiar, au acționat continuu împotriva României și a Poporului Român aplicând, de regulă, politica pașilor mărunți cu scopul de a anexa Ardealul. După Diktatul de la Viena din 30 august 1940, Ungaria condusă de amiralul fără flotă Horthy Miklos a săvârșit numeroase atrocități împotriva românilor și evreilor din Ardealul cedat de regele Carol al II-lea. Pentru miile de români uciși în chinuri groaznice de către unguri și cei peste 156.000 de evrei trimiși în lagărele din Germania de către Ungaria nici până astăzi autoritățile acestei țări nu au cerut scuze Poporului Român și nu au plătit despăgubiri pentru victimele Holocaustului.

Adevărul istoric cunoscut și de către conducătorii Ungariei și de către unguri este că Poporul Român este urmașul real al Poporului Get, Primul Popor de pe planeta Pământ pe care Bunul Dumnezeu l-a așezat, cu cel puțin 7.000 de ani î.Hr., în Geția Edenică, în Grădina Maicii Domnului. Acesta este Dreptul Istoric Primordial al Poporului Get și al Poporului Român asupra teritoriului din multimilenara Vatră Sfântă și Strămoșească.

          Din Istoria Europei se știe că hoardele barbare ale hunilor au ajuns pe bătrânul continent și s-au așezat în Câmpia Panonică, în jurul anului 900 d.Hr. Atunci, strămoșii noștri Geți au fost ospitalieri cu noii veniți. După 300-400 de ani, unele hoarde barbare ale hunilor au migrat, din nou, în număr mic și s-au așezat în unele localități Getice din Ardeal, cu o vechime de câteva mii de ani. Capitala Ungariei, orașul Budapesta își trage numele de la cetatea Getică Buda ale cărei ruine sunt bine conservate și constituie un punct de atracție turistică.

Până la Tratatul de la Trianon, din anul 1920, Ungaria nu a existat ca stat în Europa. Mincinoșii științifici oficiali de la Budapesta, care au falsificat grosolan Istoria acestei țări, i-au învățat pe politicienii maghiari despre așa-zisul mileniu de ocupație a Ungariei asupra Ardealului care a durat 51 de ani, de la 1867 până în anul 1918.

Sfidând Adevărul și Dreptul Istoric al Poporului Român asupra Ardealului, conducătorii Ungariei, ai bisericilor catolice maghiare și ai numeroaselor organizații ale etnicilor maghiari din România au programat, în complicitate cu Papa Francisc, ca pe Sfântul Pământ Strămoșesc Românesc, în mijlocul țării noastre, la Miercurea-Ciuc, în ziua de 1 iunie 2019 să declare autonomia teritorială a Ardealului și să acționeze în plan extern pentru recunoașterea acesteia, după modelul Kosovo.

          Pentru a putea pretinde aplicarea principiului autodeterminării popoarelor, Ungaria a acordat dublă cetățenie pentru circa 4,2 milioane cetățeni români (din care 1,2 milioane etnici maghiari) și a cumpărat multe sute de mii de hectare de teren agricol și păduri în Ardeal.  Acestea se adaugă la zecile de mii de imobile dobândite ilegal de multe persoane juridice și persoane fizice maghiare la care Statul Român le plătește anual peste 500 milioane euro la hoții de imobile şi la cei care au fost împroprietăriţi ilegal.

          Cu ştiinţa şi acordul Papei Francisc, la Miercurea-Ciuc este pregătită participarea Preşedintelui Ungariei, a Primului-ministru, a întregului Guvern și Parlament de la Budapesta, a europarlamentarilor din Ungaria (inclusiv a pastorului Tokes Ladislau), a liderilor organizațiilor maghiare din Bazinul Carpatic, din alte țări europene, din S.U.A., Canada și Australia, precum și a peste 100.000 de unguri din Ungaria, Serbia, Slovacia, Cehia, Croația, Ucraina și foarte mulți din România, organizați de U.D.M.R. și bisericile catolice maghiare.

          Serviciul Român de Informații (S.R.I.) și Serviciul de Informații Externe (S.I.E.) au aflat și i-au înștiințat în scris pe Președintele României, Primul-ministru, Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților despre ce a pregătit Ungaria împreună cu Papa Francisc împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României! Cu toții ascund Adevărul și nu acționează pentru a interzice vizita Papei Francisc în România și pelerinajul iredentist inventat la Miercurea Ciuc pentru ziua de 1 iunie a.c., unde urmează să fie declarată autonomia teritorială a Ardealului, limba maghiară ca limba oficială în Ardeal și să fie arborate mii de drapele ale Ungariei.

          Partidul România Noastră solicită autorităților Statului Român să acționeze, de urgență, pentru:

          1.Informarea corectă a Parlamentului și  Poporului Român despre pregătirile făcute de Ungaria, împreună cu U.D.M.R. și Papa Francisc, pentru dezmembrarea teritorială a României și declararea autonomiei Ardealului.

          2.Interzicerea vizitei Papei Francisc în România.

          3.Declararea ca persoană non grata a conducătorilor din Ungaria, inclusiv ai partidelor politice, care s-au pronunțat ori au acționat pentru autonomia teritorială a Ardealului.

          4.Scoaterea în afara legii a U.D.M.R., a Partidului Civic Maghiar (P.C.M.) și a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (P.P.M.T.).

          5.Eliminarea U.D.M.R. de la guvernarea României și a reprezentanților acestei organizații șovine, extremiste și  antiromânești din toate instituțiile Statului Român, atât cele centrale, cât și cele locale.

          6.Interzicerea Universității de vară antiromânești de la Tușnad, organizată de Ungaria și U.D.M.R,.

          7.Interzicerea separatismului școlar și universitar pe criterii etnice, a limbii maghiare în instituțiile publice și a denumirilor de localități în limba maghiară, identice cu cele din timpul ocupației horthyste.

          8.Dezarmarea formațiunilor paramilitare maghiare din Ardeal.

          9.Informarea tuturor organismelor de conducere ale Uniunii Europene, a Parlamentului European și a Guvernelor din toate țările membre ale Uniunii Europene despre acțiunile Ungariei vizând dezmembrarea teritorială a României.

  

Dr.Gheorghe Funar

Președintele Partidului România Noastră

Candidat la funcția de Președinte al României, la alegerile din noiembrie 2019 

 

Cluj-Napoca,

5 februarie 2019

Nota Editorului: Domnul Funar face niște previziuni apocaliptice. Eu personal nu cred că ungurii vor fi într-atât de nebuni încât să declare cine știe ce autonomie, darămite a Transilvaniei, la 1 iunie 2019 când vine Papa, pur și simplu nu este înțelept ca la un an după Centenar să lansezi o astfel de provocare în public, având în vedere că există mulți români care ar pune mâna pe ce apucă, furci, topoare și s-ar bate până la moarte pentru Ardeal, care este și va fi pământ românesc. – S.C.

6 comments

 1. Să ne ajute Dumnezeu să trecem peste acest capitol în care se vrea iar să fim despărțiți…

 2. Sincer sustin autonomia economica Ardealului fata de miticii de la Bucuresti.

  Ardealul ar fi mult mai bogat, ardelenii sunt muncitori…. daca nu ar fi capushat si supt de moldoveni, olteni si bucuresteni.

  Cu ungurii — ne ocupam noi de ei daca fac bot.

  • După părerea mea acest mod de gândire este o capcană jidovească.

  • Bogăție e ceea ce căutăm? Aduceți-vă aminte când Ardealul era chiar bogat, unde s-a dus aurul din minele noastre? Cum o duceau românii când Transilvania era provincie autonomă, sub turci, sau parte din Austro-Ungaria? Păi nici în orașe nu aveam voie să mergem, eram buni numai de muncă… Au murit degeaba Horea, Cloșca, și Crișan? Aduceți-vă aminte cum ne-au fost rase cu tunurile mănăstirile și bisericile în 1700…

   Păi nu suntem români, nu unitate căutăm, și puterea ce vine din unitate? Ei, moldovenii și muntenii, ne-au ajutat și susținut pe noi, românii din Ardeal, atunci când unii ne considerau sclavi și ignoranți și necivilizați… Și acum îi tratăm pe ei cum am fost noi tratați, ne uităm la ei cu superioritate cum alții s-au uitat la noi cu superioritate? Să fim bucuroși că putem sta uniți și că putem să ne ajutăm unii pe alții, că putem crește împreună … Avem de învățat ospitalitate și omenie de la moldoveni, și iubire de neam de la munteni…
   În unire ne este puterea!

   Unde-i unul, nu-i putere
   La nevoi și la durere
   Unde-s doi, puterea crește
   Și dușmanul nu sporește!

   Amândoi suntem de-o mamă,
   De-o făptură și de-o seamă,
   Ca doi brazi într-o tulpină,
   Ca doi ochi într-o lumină.

   Amândoi avem un nume,
   Amândoi o soartă-n lume.
   Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,
   În noi doi un suflet bate!

 3. Ganditi-va ca aceasta declaratie va avea urmari foarte grave pt ca declararea unei autonomii reprezinta o violare atat a Constitutiei Romaniei cat si a legilor internationale ale UE: 1. Integritatea teritoriala si suveratniatatea Romaniei va fi afectata. 2. Uniunea Europeana nu tolereaza invazii, anexari etc. contra altor state 3.vor fi violate si legile internationale cu privire la drepturile omului intrucat sunt sigur ca in cazul declararii autonomiei puterea va ajunge in mainile ungurilor si vor face ce stiu mai bine, vor repeta tot ceea ce au facut de la Arpad si Stefan Cel Sfant incoace: maghiarizarea violenta a populatiei, ravagii impotriva popoarelor nemaghiare(in acest caz-romanii), arborare de steaguri pe strazi.
  Daca se va declara cu adevarat autonomia Transilvaniei consecintele dupa aceasta fapta ar putea fi extrem de grave: de la mici manifestari impotriva autonomiei pana la razboi civil, ceea ce va face aproape imposibila declararea autonomiei. Dar cine poate stii ce ne rezerva viitorul??!? Din ’91 incoace se vede clar ca Ardealul incepe sa aiba din ce in ce mai multe relatii cu Budapesta si Viena (atat economice cat si sociale)si din ce in ce mai putine cu Guvernarea iresponsabila a Romaniei si implicit si cu Romania. Sa avem nadejde si sa speram ca vom trece usor peste aceasta incercare. Cu Dumnezeu Inainte!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *